Regisztráció Blogot indítok
Adatok
azennyugdijam

33 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi letölthető jognyilatkozatok mind a magánpénztárnál maradókat, mind az állami rendszerbe visszalépőket segíthetik az állam által sértett érdekeik utólagos, jogi úton való érvényesítében. Ne feledd, a törvény nem tudása nem mentesít annak hatály…..
·         Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy 2010.12.21-én kihirdetésre került (követő napon pedig érvénybe lépett) a 2010. évi CLIV. törvény, azaz december 22-étől kezdve MEHETÜNK NYILATKOZNI a…..
A magánnyugdíj-pénztárban egyéni számlámon felhalmozódott pénz sorsáról kell döntenem hamarosan. Maradok nyugdíjpénztári tag vagy az állami rendszert választom azáltal, hogy nem csinálok semmit. Felelősségteljes döntésnek kell lennie ennek, hiszen befolyásolni fogja a…..
"Ami igazán elképesztőA magán-nyugdíjpénztári tagoknak 2011. január végéig személyesen kell nyilatkozniuk a kasszatagság mellett a regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóságon. Ha ezt nem teszik, akkor automatikusan visszakerülnek az államiba. Azaz egy fennálló csak akkor…..
 Az új törvény megszületett hát a SZABAD NYUGDÍJPÉNZTÁR VÁLASZTÁSRÓL. Megnyugtató. SZABADON vagyunk tehát megzsarolva. SZABADON fizethetjük a nyugdíjjárulékunk közel háromnegyed részét (24%) az államnak, amiért SZABADON nem kapunk nyugellátást, az állam megköszöni,…..
Meglepve olvasom a Századvég Pénzügykutató szakmailag elismert közgazdászai tollából az MTI-hez eljuttatott közleményt:http://www.hirado.hu/Hirek/2010/11/29/14/Szazadveg_eddig_214_ezer_forinttol_esett_el_az_.aspxÉrtem én, hogy a 3000 milliárd forint megszerzése iszonyúan fontos a…..
azennyugdijam 2010.12.13 06:31:14
@gabriel8: Az a helyzet, hogy minden ország gazdaságának több szempontnak is meg kell felelnie. Infrastrukturálisan fejlődni, hatékony termelés stb, de ezt Neked nem kell magyarázni. A szempontok nyilván a fejlett gazdaságok szerint vannak megszabva, s Magyarország, ill. a volt keleti blokk országai még nem ilyenek. Ezen felül ezeknek az országoknak is van saját fejlődési célja, hogy a kevesebb anyagi lehetőségét mire akarja épp fordítani a kurrens kormánya.
A fejlett EU gazdaságokban foglalkoztatói pénztárak vannak, nem magánnyugdijpénztáraknak hívják, s ezt a tényt a kormányzati retortika ügyesen elhallgatja. Ha közgazdász vagy, Te is nagyon jól tudod, hogy az állami rendszer semmit nem hozott sehány év alatt a járulékfizetőknek, mivel a beizetéseket folyó évben ki is fizetik onnan. A hiányt pedig a más címen beszedett adók, illetve hitelek terhére pótolják. Itt jön képbe esetünkben az IMF. Ezt nem ők javasolták, hanem a mindenkori kormány kérte, mivel pénzre van szüksége a hiány pótlásához. Tehát azért kéri, mert a gazdaság élénkítő fejlesztései rovására nem akar nugydíjat fizetni.(A gazdaság élénkítés Mo.-n ma azt jelenti, hogy kényelmes vállalkozóknak ad az állam megrendeléseket, akár 100%os haszonkulccsal vagy akár feleslegesen is, ezért is vannak kétségeim, miylen célra megy el a pénzünk) Az IMF csak azt határozza meg pl, hogy milyen költségvetési kiadási oldali csökkentésekhez köti a hitel folyósítását.
Erre mondtam, hogy okosak a bankárok, mivel a kisemberhez hasonlóan tudják, hoyg akinek nincs pénze, vagy hitelt kénytelen felvenni kiadási szinvonala tartásához, vag y a kiadásait meg kell kurtitania. Ezt a logikát egyedül az állam nem követi. Ha megnézed, a mostani költségvetésben egyetlen fillért sem faragtak a kiadási oldalon, helyette vennék el a magánnyugdíj megtakarításokat, meg vezették be az extraadókat. Ez korrekt közgazdasági szemlélet szerinted ?
A hozamot meg mihez is hasonlítod ? Az államiban egy fillér hozam nem terem, hisz nem fektetik be.
Az a kérdés nem merült fel Benned, hogy miért nem államosította a pénztárakat az állam ? Ja, hoyg akkor ugyanúgy meg kellett volna öriznie a befektetéseket, nem köthetné el másra azt a pénzt, mivel akor már az egyenrangú volna az államiba fiztetettel ?
Sántít ez mindenképp.
Ja, és az évi 1%-od az utóbbi 2 évben jött össze. Figyelmen kívül hagytad, hogy 2008ig állampapírokba KELLETT fektetniük a pénztáraknak 90%ban, és ugye az nem fizetett több hozamot 4-6%-nál. Akkor mitől is várnád a több hozamot ?
Ezúton köszönjük meg valamennyi résztvevő - mintegy 3000 magánember - megjelenését a mai napon a Hősök terén tartott tiltakozó demonstráción!Talán sorsszerű is, hogy itt, és nem a Kossuth téren tudtuk megtartani ezt a gyűlést. A szobor-karéjban álló történelmi nagyjaink…..
Találkozzunk a Hősök terén december 12-én 14 órakor! Öltözz fel melegen, kutyahideg lesz. Lehetőség szerint termoszban hozz magaddal forró teát, hogy melegen tartson! A jó hangulatról mi gondoskodunk, ha Te is benne vagy:) ..
azennyugdijam 2010.12.11 21:14:50
@Xorg9999: Kedves Xorg, kár, hogy nem hagytál emaicímet, agy itt vagyok kéyntelen reagálni. Természetes, mi, pár magánszemély akkor indítottuk ezt a blogot, amikor október 25-én Matolcsy első bejelentésében sokkolt a megtakarításunk einstandjával. A blogot akkor hoztam létre, és valóban több kommentelő is akkor regisztrált nicket, hogy reagálni tudjon, illetve infomrációkat osszeon meg. Nincs ebben semmit titok, tök logikus.
Veled ellentétben nevünkkel és arcunkkal vállaltuk mondandónkat élőben is, november 14-én a Kossuth téren, aztán a sajtóban és holnap a Hősök terén, így nem hiszem, hogy jogos lenne reklamációd és felesleges gyanúkeltésed. Nem csak a blogon, de élőben is vállaltuk mondandónkat november 14-én a Kossuth téren és holnap a Hősök terén is. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok rájuk, de ez a kekeckedés, már meg ne haragudj, szarevés nagyjából. Olyan emberekbe kötsz bele, akik semmi rosszat nem tettek, csak épp nem akarják a lefolyóban látni 3 millió adófizető állampolgár nyugdíjmegtakarításait - a sajátunkkal egyetemben. Futunk a pénzünk után.
A Stabilitás Szövetségtől bárki kérhet információt, mi is azért hivatkozunk rájuk, mert objektívebb, mint a kormány hazugság gyára. Ez utóbbit már a PSZÁF is megerősítette.
Nyilván az összefogás jegyében támogatjuk egymást, amennyire lehet, de ez nem csak a Pénztárszövetség esetében igaz, hanem más, civil szervezetek, csoportok esetében is.

tisztelettel
Balla Szabolcs
szervező
Tiltakozó demonstrációt tartunk 2010. december 12-én 14.00 órától a Hősök terén a nyugdíjcélú megtakarítások védelmében, az állami nyugdíjrendszerbe való visszakényszerítés, valamint a kormány demokratikus jogainkat sértő magatartása és felelőtlen intézkedései ellen!…..
azennyugdijam 2010.12.07 08:11:05
@csakmerazé: úgy látszik, hogy ezt a "költségvetésből kieső jövedelmek" fordulatot mindenki benyalta csontig. Mi esett ki ? 1997 és 2008 között a nuygdíjpénztári tagdíjak összegének 90%-ért a magánkasszáknak MAGYAR ÁLLAMPAPÍRT kellett(!) vásárolniuk a törvényi szabályozás szerint. Meg is vették. Az a pénz tehát az államkassába folyt be, most is ott van. Értsd, a 3000 milliárdnak minimum 60 %-a most is OTT VAN AZ ÁLLAMKASSZÁBAN. Szóval állat nagy hazugság csak az egyik oldalát bemutatni egy folyamatnak.
Üdvözlök Mindenkit, aki hajlandó elolvasni kis szösszenetemet a jelenlegi magánnyugdíj-pénztári helyzettel kapcsolatosan. Egy vallomással tartozom:   NEM VAGYOK MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR TAGJA! DE VAN KÉT GYERMEKEM!!!   Jó gyerekek, imádom őket, és ölni tudnék értük, ahogy…..
Kedves Érdeklődők! A 2010.12.12-én 14:00 órától a Hősök terén tartandó békés demonstáricóra meghívó, tájékoztató szórólapunkat szeretnénk mindenkivel megosztani annak érdekében, hogy akik kitartanak a magán-nyugdíjpénztári megtakarításaink védelme mellett, terjesszék…..
A Hősök terén megrendezésre kerülő, december 12-i vasárnapi demonstrációra várjuk önkéntes rendezők jelentkezését, akik segítenek a háttérmunkában: szórólap- és matricaosztás, helyszín rendezése, a rend fenntartása, az érkezők tájékoztatása,…..
Selmeczi Gabriella nyugdíjbiztos újabb nyilatkozatában aggódik a magánnyugdíjak biztonsága felől. Hivatkozik az egyik, mintegy 200 millió veszteséget elszenvedett pénztárra, s bár nem meri néven nevezni, azért homályos célzásokat tesz rá, miszerint annak vezetője a…..
Lássátok feleim szümtükkel, hogy hová lesz nyugdíjmegtakarításotok hamarost...gyakorlatilag csak a kormány volna megmondhatója, vagy ő sem, de ő inkább keveri a kupacot, hogy senki ne lássa át.Szinte bizonyosnak látszik, hogy valóban meggyőzi majd az…..
1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a közmédiumok és a médiahatóság ne álljanak kormányzati irányítás alatt. 2. Stabil alkotmányt, mely a mindenkori kormányt a demokrácia szükséges korlátai közé szorítja.3. Független Alkotmánybíróságot.4. Független Köztársasági…..
 Tisztelt Kósa Úr!Megdöbbenéssel hallgattam az Ön szavait ma reggel a Mokka című műsorban: ”Kárász úr, ha a maga felesége bejelentené, hogy holnaptól nem fizet semmit be a közös családi kasszába, de ugyanúgy onnan eszik, és ott lakik maga is…..
Az AEGON Pénztárszolgáltató online felmérése szerint több, mint 4000 válaszadó 77%-a rossz döntésnek tartja a tagdíj elvonását az állami alapba. 67 százalékuk magánnyugdíjpénztári tag maradna és csupán 4 százalékuk választaná biztosan az állami…..
Matolcsy György 1955-ben született. Tegnapi tv-interjújában (M1-en AZ ESTE c. műsorban) úgy nyilatkozott, ő is magán-nyugdíjpénztári tag.Ezzel kapcsolatosan vetődött fel bennünk a gondolat: korára való tekintettel csak és kizárólag önként belépőként csatlakozhatott a…..
A Matolcsy György által szerdán bejelentett törvénytervezetet Brüsszelben sem nézik jó szemmel, elsősorban annak antidemokratikus kikényszerítése, emberi jogokat sértő mozzanatai miatt. Ezzel párhuzamosan a LIGA, az MSZOSZ és a VDSZ szakszervezetek is határozott nemtetszésüknek…..
A miniszterelnöki megbízott, Selmeczi Gabriella az „origo” tudósítójának adott nyilatkozatában elmondta, hogy házastárs, illetve a bejegyzett élettárs számára örökölhető az államnál vezetett egyéni számla is - de nem a vagyon, hanem csak a jog!Ez azt jelenti, hogy…..
Kedves érdeklődők!Mellékelem a linket, amin elérhető a Nemzetgazdasági Minisztérium hatástanulmánya.http://www.ngm.gov.hu/data/cms2085419/MNYP_kulfold.pdfKitartás nekünk és hajrá!Kecskés György..
Tisztelt Képviselő Úr! Kecskés György vagyok az ön választó kerületének lakója. Tudatos magyar fiatal, aki eddig sem és ezután sem hagyja figyelmen kívül a politikai és gazdasági élet szereplőinek munkáját. Megdöbbenve értesültem Orbán Viktor miniszterelnök úr október…..
Kedves Résztvevők! Jogászként mondom ennek a mintegy 2 milliós tömegnek, hogy messze nem csak a magánnyugdíjpénztári tagdíjakról van szó. Arról van szó, hogy eljutottunk egy olyan állapotba, amikor egyetlen politikai erő rendelkezik akkora hatalommal, hogy lényegében bármit meg…..
A mai demonstráción felkértünk Titeket a következőre: "Arra gondoltunk, hogy talán nem jutott el nemtetszésünk a jövőnket veszélyeztető döntésekkel kapcsolatosan az általunk megválasztott képviselőkhöz. Márpedig így nem tudják Ők sem az érdekeinket képviselni. Tegyük…..