Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prik

322 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tőzsdemámor Rémusz bácsi meséi 2013.03.06 08:56:44
10 éve, a mai napon halt meg Mádi Szabó Gábor, Kossuth-díjas magyar színész. Elismert művész, amit mi sem bizonyít jobban rengeteg színpadi illetve filmes, tv-s szerepe. Nekem leginkább, talán életkori dolgoknak köszönhetően Rémusz bácsiként maradt meg az emlékezetemben. Milyen…..
prik 2023.09.12 18:34:59
@gym: Tisztelt gym!
Bár már régóta nem publikálunk ezen a blogon, de azért javítom! Köszönöm az észrevételt!
Tőzsdemámor A kód neve: SRI 2015.08.04 12:04:28
Interjú Faluvégi Balázzsal, a Blue Morpho Investments befektetési vezetőjével: Miként fogalmaznád meg az SRI esszenciáját annak, aki nem ismeri? Az SRI jelentése: Környezet- és Társadalomtudatos Befektetés. Az angol megfelelő a Socially Responsible Investing ugyan nem utal…..
Vespasianus császár, aki a nyilvános vécék megadóztatása miatt kételkedő tanácsadónak azt mondta: „pecunia non olet”, azaz a pénznek nincs szaga. A hagyományos befektetők csupán a hozamot, és az ehhez kapcsolódó kockázatokat vizsgálják. Gordon Gekko, a legendás filmbeli…..
A kínai tőzsdei hullámvasútja végett a rózsaszín szemüveg kiment a divatból. Egyik nap a zöld, majd a piros a legutolsó divat. Kedves olvasónk bizonyára tudja, hogy a kínaiak nemcsak nagy szerencsejátékosok (a Baring Bank Nick Nilsonjának 88888-ös számlája rémlik?), de az…..
A pénz keresi a helyét. Valamikor azt a dunsztos üvegben találja meg, máskor bankba vándorol, ne adj'Isten offshore paradicsomokban landol, mindenesetre, ha csak a befektetések szemszögből vizsgálódunk, akkor a klasszikus bankbetét, állampapír, kötvény- és részvénypiacok között…..
Egy-egy karikatúra sokszor jobban megfogalmazza a lényeget, mint száz közgazdász és elemző. A pénz- és tőkepiacok megint történelmet írnak. Válogatott képeink egyaránt szólnak a képekhez (chartokhoz) szoktatott szemeknek, illetve azoknak, akik a hellén eposzról már annyit…..
A befektetési alapok értékesítésének is vannak kulisszatitkai. Egy piaci mondás szerint kétféle munkatárs próbálja eladni a befektetési jegyeket. Az a befektetési tanácsadó, aki követi a szakma írott és íratlan szabályait, és az ügyfél igényeihez igazodó javaslatokkal áll…..
Bár nem történt semmi meglepő a görög tragikomédiában, azért az ember optimista része várt valami csodát, hogy ne így induljon a hét ahogy indult. Nem elég, hogy manapság még a megszokottnál is olcsóbbak a tunéziai nyaralások, de még így sem kell senkinek, most még a jó kis…..
Tőzsdemámor Tőzsdeünnep 2015.06.22 18:50:03
Ha már tőzsdével foglalkozik kis blogunk, és a blog neve is viseli, azt gondoltam, pár gondolatot írunk róla. Teszem ezt annak ellenére, és annak tudatában, hogy az elmúlt napokban a csapból is a tőzsde 25 éves évfordulója folyt. Bár örömteli, de egyben érdekes is ez, hiszen a…..
A mai nap tőzsdezárás utáni híre, hogy nagytulajdonosa önkéntes, 8.000 Ft-os vételi ajánlatot tett a Danubius még nem a tulajdonában lévő részvényeire, és 90%-ot elérő befolyás esetén kivezeti a papírokat a BÉT-ről. Ezzel az egyik leghosszabb felvásárlási spekuláció…..
учиться и учиться. Tanulni és tanulni. Inkább így hangzott el az a híres mondat Lenin szájából, mint a címbeli legenda,ami mint később kiderült nem is tőle származik, hanem Sztálintól. De koncentráljunk Leninre. A mai napon született 145 éve. Az 1922-ben megalakult…..
Tőzsdemámor Kiskirályok 2015.03.18 11:31:55
694 éve ezen a napon halt meg Csák Máté, a III. András utáni trónharcok idején az ország északnyugati részének tartományura. Mennyi idő telt el azóta, de mintha ez a „tartományúri” „kiskirályi” státusz mégsem veszett ki sem a köztudatból, sem a gazdasági,politikai…..
prik 2015.03.18 19:49:40
@Somfalvi László:

Tisztelt Somfalvi úr, az olajjal kapcsolatos szakaszban benne is van a hosszabb táv,ami ugye nem a spekulációs célt mutatja, hanem a befektetésit. Igen, igaza van, rövid távon még lehet, hogy lejjebb esik az olaj, de pont az miatt javasoltam a sávos vételt,mert az alját úgy sem lehet eltalálni. Éves befektetésnek pedig szerintem nem lesz rossz, ahogy pl. érdemes a többi árupiaci terméket is figyelni. (búza, kávé, kakaó, csokoládé) Persze szigorúan hosszabb távra befektetői attitűddel gondolkodva.
Tisztelettel: Ziegler Mátyás
Tőzsdemámor Chaplin 2015.03.04 08:55:59
A mai napon 40 éve ütötte lovaggá Erzsébet királynő Charlie Chaplin-t. A toprongyos csavargó emlékezetes figurájával örökre beírta magát a filmművészet halhatatlanjai körébe. Kicsit ilyen bizonytalan toprongyos csavargónak tűnik most a piac is, meg némának is, mert egyelőre…..
Tőzsdemámor Török világutazó 2015.02.25 10:23:49
Ha már most van a török elnök látogatása hazánkban, akkor legyünk aktuálisak történeteinkben. A mai nap született 404 éve Evlija Cselebi török világutazó, történetíró . Sokfelé utazott, sok emberrel találkozott, élményeit Utazások Könyve című munkájában foglalta…..
Tőzsdemámor Hamvazószerda 2015.02.18 09:06:56
A mai napra nem volt nehéz témát találni, hiszen adta magát. Ma van hamvazószerda, a nagyböjt kezdete. Ezen a napon a hívők homlokára keresztet rajzolnak az alábbi mondat kíséretében: „Ember emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel”. A piacok is árgus szemmel figyelik,…..
Az elmúlt napok meglepetése nem is az újabb állami bankvásárlás volt, hanem a bankadó tervezett csökkentése. Főleg annak tükrében, hogy az elmúlt időszakban többször is nyilatkoztak róla, hogy szükség van rá, mert a költségvetésnek szüksége van az ebből befolyó összegre…..
Tőzsdemámor Mormota nap után 2015.02.04 10:39:05
Bár a héten hétfőn volt a mormota nap,azért ne feledkezzünk meg róla. Sajnos idén is azt jósolta, hogy még hat hétig tart a tél. A piacokon viszont mintha az olvadás jelei mutatkoznának, legalábbis az elmúlt napokban minden megint szépnek tűnik a börzéken. Most éppen nem…..
Tőzsdemámor Klisécsere 2015.01.28 09:34:36
Valami hasonló történik a világban, mint amikor egy autógyárban új modellre állítják át a sorokat. A pénzügyi piacokon pedig az történik, hogy a 100 dolláros klisét kicserélik 100 eurós klisére. Hiszen a múlt héten bejelentett ECB döntés alapján az európai központi bank is…..
Tőzsdemámor SNB után ECB előtt 2015.01.21 12:59:13
 Talán még most is mindenki a sebeit nyalogatja a múlt heti SNB megmozdulás óta, de sok idő nincs a nyüsszögésre, mert holnap az ECB tart ülést, ahol a befektetők a pénznyomtatás esetleges elindításával, és annak mértékével kapcsolatban várnak információkat. A mai napot…..
A mostani téma szomorú aktualitását az jelenti, hogy az elmúlt időszakban elég közel ért hozzánk egy helyi háborús konfliktus. Utoljára ennyire közel a délszláv konfliktus volt hozzánk, amikor szinte mindenki a saját bőrén érezte, milyen az, amikor a fegyverek szólnak. Bár…..
Tőzsdemámor Vízkereszt után 2015.01.07 09:16:33
Vízkereszt után, egészen hamvazószerdáig tart a farsangi időszak. Bár ahogy az idei év indult, nagy kérdés kinek van kedve mulatozni, vidámkodni. Szakadó olajár, nagyon gyenge forint,eső piacok. Persze, megközelíthetjük a történetet a másik oldalról is, tekinthetjük a jelenlegi…..
Exkluzív interjú Nemere Istvánnal GCh: - A mai titkosszolgálatoknak mi köze a gazdasághoz? Csupán vallási fanatikusokat, külföldi kémeket üldöznek? Mekkora az ipari kémkedés, a gazdasági hírszerzés aránya? A mai kémszervezetek, titkosszolgálatok elsősorban gazdasági téren…..
Tőzsdemámor Karácsony ünnepére 2014.12.23 21:25:01
Minden kedves "Mámoros" tőzsdézőnek, olvasónak áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk! Longolják a finom ünnepi menüt, és a nyugalmat, a békés,meghitt családi összejövetelt, és shortolják a bút,a gondokat,a problémákat!   Tőzsdemámor blog..
Tőzsdemámor Medvepuszi 2014.12.17 09:15:39
Mikor már mindenki az unalmas karácsonyi ünnepi kereskedésre készült, az orosz medve akkora puszit adott a piacoknak, hogy szinte a kínai nagy fal adta a másikat. Nyilván ez a nagyok játéka, amit a kicsiknek a szélárnyékban kell, szabad végignézni. De az is igaz,amikor pánik van, az…..