Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Roadblock

38 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfő - 1984 pozitív eset. Az utóbbi néhány napban, fix 4%-os emelkedési ráta van, mintha csak patikamérlegen mérnék az adaokat. Furcsa, nagyon furcsa. Az igazat megvallva, kezdi elveszíteni a maradék hitelét is az operett törzs. A számok és az intézkedések nincsenek egyensúlyban, azaz valaki…..
Vasárnap - 1916 pozitív eset...
Szombat - 1834 pozitív fertőzőtt. Hétvége van, ami kb annyiban más, mint a hétköznap, hogy nem kell dolgozni. Sok minden nem történt, sőőt leginkább semmi említésre méltó...
Péntek - 1763 pozitív eset. Az elkövetkezendő napokban valószinűsíthető, hogy sok idősotthonban találnak fertőzőtteket, akárcsak a világ többi részén előfordult ez.  Érkeznek a hírek, hogy könnyítések lesznek, újra kellene indítani a gazdaságot. Ez érthető, viszont az eddig súlykolt veszélyt most…..
Csütörtök - 1652 felderített pozitív eset.   Ma olyan, semmihez sincs kedvem nap van...
Szerda - 1579 felderített pozitív. Ma az egyik barátom a figyelmembe ajánlott egy weboldalt, ahol ő egy, a koronavírus és az 5G kapcsolatát boncoló konspirációs teóriát talált. Elkezdtem olvasni, aztán amikor láthatóan tele volt technikai blődségekkel, inkább abbahagytam az olvasasát. Nem hagyott…..
Kedd - 1512 felderített pozitív eset. Az utóbbi két nap eseményei előtt meglehetősen értetlenül állok. Egy felől megy a kormányzati progaganda ezerrel, ami simán az orosz mintájú maszkirovka, azaz mutatunk valamit, amihez a valóságnak meglehetősen kevés köze van. Ezekkel a hírekkel teleszórjuk a…..
Húsvét hétfő - 1458 igazolt pozitív eset. A szokásos kevesebb tesztszám mellett várható volt, hogy a napi ugrás is kisebb. A mai napra terveink nincsenek, locsolni nem megyünk, igaz az utóbbi években már nem is jártam, ez nem fog hiányozni. Délután elmentünk a határba sétálni, meglepő, de…..
Vasárnap - 1410 igazolt pozitív eset. Sajnos a pénteki idősek otthonában talált fertőzőtt nem egyedi eset. Ma több más, hasonló intézetben találtak. Mondhatni, nem meglepő sajnos, főleg, ha a nyugat-európai híreket is hallgatjuk, ott is történtek ilyen helyen tömeges megbetegedések. Ma hivatalosan…..
Szombat - 1310 pozitív eset...
Péntek - 1190  pozitív eset, aminek a döntő része egy idősotthon lakói közül kerültek ki. Jó magyar szokás szerint ismét elindult az egymásra mutogatás, hogy ki a felelős. A mai nap munkaszüneti nap volt, ami azzal ünnepeltem, hogy a garázsban rendet raktam, a nyáron a kertben lévő dolgok…..
Csütörtök - 980 pozitív eset. Ma megint olvastam, hogy milyen jól sikerült ellaposítani a járványgörbét... Ja, ha keveset tesztelünk, akkor kevés lesz a felderített beteg. Napközben jött a hír, hogy egy pesti idősek  otthonában száznál több fertőzött lehet. Érdekesek lesznek a holnapi és holnaputáni…..
Szerda - 895 felderített pozitív eset. Normális esetben holnap már szabadságon lennék, mert indul az iskolai tavaszi szünet, jelen helyzetben viszont sok változás nincs, a gyereknek nem lesznek órái holnap. Ettől függetlenül minden kb ugyanaz, mint ma volt vagy tegnap. Otthoni munka Ma is elég…..
Kedd - 817 felderített pozitív.eset.Egyre több helyen hallani már, hogy a budapesti fertőzőttség már-már gócpontként is felfogható. Az országban egyébként Budapest és Pest megye hozza a legtöbb pozitív esetet, ez a terület a legfertőzőttebb.. Na vajon miért? Olvastam a hírekben, hogy Angliában…..
Hérfő - 744 (nem elírás) pozitív eset. Az elmúlt 24 órában mindösszesen 1032 tesztet végeztek el, ami kb az április elsejei értékkel egyezik meg. Roppant módon idegesít, hogy úgy próbálják az illetékesek a görbét ellaposítani, hogy nem végzünk teszteket kelló mennyiségben. Ez egy szétesős nap volt,…..
Vasárnap - 733 igazolt pozitív eset. A  napi tesztek száma 1826.  Ha valaki ránéz Európa fertőzőttségi térképére, akkor egy eles kettősséget lehet észrevenni. Az Auszriától nyugatra lévő országokban a fertőzőttek száma 10-20 szorosa a keleten levőknek. A keleti országokban a vírus nem is terjedt…..
Szombat - 678 pozitív eset  Hétvége van, szépen süt a nap, igaz, hogy csak 5 fok van, de némi reményt ad az, hogy a jövő hétvégére, ami egyébként Húsvét, már 20 fok körüli időt jósölnak. Csak hogy jól induljon a hétvége, vásárlással kezdtem a napot. Mivel 0900-ig be kell fejezni, ezért 0745 körül…..
Péntek - 623 feltárt pozitív eset. Lassan mászunk fel a görbén... Végre valahára ma eljutottam a Postára és sikerült is elhoznom a csomagomat. Előtte voltam pékségben, kezdem azt hinni, hogy ez az egész egy nagy szerencsekerék, ha szerencséje van az embernek az adott pillanatban, akkor nincsen sor…..
Csütörtök, 585 felderített pozitív eset. Az utóbbi napoban a növekedés üteme csökken itthon, de továbbra is napi 1000 körüli a mintavételek száma, így nem is várjunk óriási növekedést. Nyugat-Európában viszont igen rossz a helyzet, Olaszországban és Spanyolországban már 100.000 fertőzőtt felett…..
Szerda (bár ha valaki hirtelen megkérdezné, nem biztos, hogy menne a válasz egyből), 525 pozitív eset. Tegnap este elfeljtettem élesíteni a napi posztot (ismét), így ma kettő lesz. Otthoni munka A reggel nagy rohangálással telt, először is pékségbe kellett menni, ami gyorsan lezajlott, mert…..
Kedd - 492 pozitív eset. Tegnap megjelent egy cikk, amelyben valamelyik főokos arról nyilatkozik, hogy sikerült ellaposítani a magyar járványgörbét. Igazán szeretnék ebben hinni, de több gondom is van ennél, laikusként. Mondhatni engem nem győzőtt meg, nem nyugtatott meg. Először is továbbra is…..
Hétfő, 447 pozitív eset. A parlament megszavazta a kormány teljeskörű felhatalmazását korlátlan időre a járványügyi helyzet miatt. Nem a legjobb nap az életemben. Félre értés ne essék, nem a teljeskörű hatalommal felruházással van a gondom, hanem azzal, hogy ez korlátlan időre szól.  Elég sok…..
Vasárnap, 408 pozitív eset. Ma olvastam, hogy az Egyesült Királyságban, a mezőgazdasági idény munkásokból óriási hiány van és ezért nem is indul olyan ütemben a mezőgazdasági termelés, mint kellene. Háát az biztos, hogy a sok bolgár és román vendégmunkás nélkül nehéz lesz. Az is érdekes téma lehet,…..
Szombat, 343 pozitív eset. Elindult a Kijárási Korlátozás.  A mai nap nyugalomban telt, délelőtt rendet raktunk a nagyobb gyerek szobájában, mert a szekényén már minden egy kupacban volt. A rendrakás eredményeképpen most van egy kisebb zsák szemét, két üres polc valamint plusz egy doboz, ömlesztett…..
Péntek, 300 pozitív eset, a mai napon bejelentették, hogy holnaptól Kijárási korlátozást lép életbe, am olyan jól sikerült tövény, hogy ahány ember, annyiféleképpen értelmezi. A lényeg, hogy mindenki tartózkodjon otthon, ne legyenek csoportulások, tilos a vendéglátóipari egységekben tartózkodni…..