Adatok
zadig&voltaire
0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Gasztrobizarr
Frőhlich Kóser Cukrászda, te magad vagy a gerjesztett antiszemitizmus
2015.06.16 16:17:48
Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a cikket, mert úgy éreztem mégsem kéne szegényeket bántani.
Ugyanakkor senkinek nem kívánom azt a kínos órát, amelyet a vérlázítóan pofátlan, elképesztően rossz süteményeiket fogyasztva töltöttünk a Frőhlich Kóser Cukrászdában…..
zadig&voltaire
2015.06.18 06:34:50
Én is pont a zserbóba (kedvencem) futottam bele - én is kidobtam. Nem hogy köze nem volt a tradicionális süteményhez, de a sarki 0-24-es boltban tartósítószerrel telenyomott zacskós zserbó ehetőbb. Ugyanis a Frönliché fogyaszthatatlan és drága is. Objektíve
Vera Wang a New York Fashion Week keretein belül mutatta be a 2015/16-os őszi/téli kollekcióját. A színvilág kizárólag a feketére és a fehérre korlátozódott, a ruhák többsége pedig oversize darab volt némi punkos beütéssel.
Nem lenne rossz ez a kollekció, van egy-két…..
zadig&voltaire
2015.02.21 14:24:16
Rihanna a W magazin szeptemberi címlaplányaként törzsi sminkben, súlyos ékszerekkel felvértezve, szőrmékben látható az újságban megjelent fotósorozaton, na meg természetesen a címlapon is.
A "Bad Gal Rihanna" címmel készített képsort Mert Alas & Marcus Piggott lőtték.…..
zadig&voltaire
2014.08.12 15:56:17
Kakaós csiga blog
Együnk kakaós csigát! 15. Nem volt elég jókedvében a pék. Jégbüfé (Ferenciek tere)
2014.07.21 08:42:16
Egy olvasóm javaslatára látogattam el a Ferenciek terére, a Jégbüfébe. Most először egy cappuccinoval még helyben elfogyasztottam egy csigát, míg a másodikat az új „tematikának” megfelelően mérlegeltem és kettévagdostam.
További „újítás”, hogy, mivel kínáltak mini…..
zadig&voltaire
2014.07.22 11:12:54
Eddig kizárólag budapesti pékségeket kerestem fel kakaós csiga ügyileg, de most úgy alakult, hogy Szegeden jártam és ismerek egy helyet, ahol (azt reméltem), egy jó kis csigát kóstolhatok.
Szeged általában a halászléről, a Kárász utcáról, a Tiszáról és a Szabadtéri…..
zadig&voltaire
2014.07.02 11:31:44
A héten egy, már régóta húzódó vágyakozásomnak adtam teret, amikor úgy döntöttem, hogy újra elmegyek ebédelni az Almáriumba.
Az Almárium az egyik kedvenc ebédelő helyem volt, amíg el nem költöztek a Gizella utcából. A koncepció nagyon egyszerű. Három fogást kapni 1 850.-…..
Kakaós csiga blog
Együnk kakaós csigát! 11. Új „bajnok” (PékPont, Kosztolányi D tér)
2014.06.17 23:13:46
Összesen két nap telt el azóta, hogy az eddigi listavezető, a Spar mini csigájának újrateszteléséről készült poszt felkerült és máris itt a trónfosztó, az új bajnok. A PékPont kakaós csigája.
Köszönet kgaborb nevű kommentezőmnek. A javaslata alapján látogattam el ma a…..
A stockholmi tartózkodásunk néhány napja alatt a helyiek meggyőztek minket arról, hogy a Frantzén egy nagyon jó étterem, többen Svédország egyik legjobb konyhájának nevezték. Azt is mondták, hogy szerencsések vagyunk, hogy kaptunk asztalt, mert az egész csak 20 fős. Az élményt…..
zadig&voltaire
2014.06.05 09:37:00
Amikor az év elején alaposan feltérképeztem a legjobb budapesti kávézókat, nem is reméltem, hogy még tavasszal jön egy új trónkövetelő. Már az első látogatásom is ígéretes volt, de a sokadik után már tényleg megalapozottan tudok írni róla.
Nagyon komoly és nagyon gyors a…..
zadig&voltaire
2014.05.05 13:47:12
Amikor gyerek voltam, a délutáni teázást az angol filmekből ismertem. Akkor még azt hittem, hogy ez valami arisztokrata hobbi, mert az emberek már jó dolgukban azt sem tudják, hogy mit csináljanak. És amúgy is milyen dolog tejet rakni a teába?A kiköltözés első néhány hete eltelt a…..
zadig&voltaire
2014.04.29 12:17:28
Sikerült bejutni a színfalak mögé is, a Szent Jeromos rendi kolostortól megszerzett recept szerint már majdnem 180 éve kizárólag frissen készülő, legendás üzemben naponta 20 ezer példány talál belőle boldog gazdára!
[update: 2022. legalul]..
zadig&voltaire
2014.04.05 11:06:27
Van egy pub tőlünk 10 perc sétányira, amit még rögtön az után felfedeztünk, hogy erre a környékre költöztünk. Zsoltinak is nagyon megtetszett, így egyik este munka után be is ugrott egy italra, majd otthon azt mesélte, hogy oda el kell mennünk enni, mert nagyon klassz helynek…..
zadig&voltaire
2014.03.08 10:50:42
Szeptemberben volt a blog 2 éves, ennek kapcsán gondoltam szólok néhány szót arról, hogy miért kezdtem el írni és hogy miért pont “Vajas Kenyér” lett a neve.
Gyerekkorom óta tudom, hogy szakács szeretnék lenni, nálam a pályaválasztás korán eldöntött dolog volt, amiben anyu…..
Norbi a csepeli Tescóban lőtte ezeket a szupergazdaságos fánkokat:
Ezúttal küldöm szeretettel a csepeli Tesco lekváros buktáját (szept 24. esti vásárlás). Gondolom kellett a péknek a lekvár.
..
zadig&voltaire
2013.09.27 18:42:08
Mindig fittnek, szépnek és egészségesnek lenni minden nő számára kulcsfontosságú, ez pedig különösen igaz azokra, akiknek mindig tökéletes formában kell mutatkozniuk, vagyis a modelleknek. Összegyűjtöttük Nektek a legnépszerűbb, legszexibb modellek jól bevált praktikáit,…..
zadig&voltaire
2013.06.30 13:05:24
Ma reggel lezártam a közönségszavazást, így előállt a végleges sorrend a Gourmet Fesztivál legjobb desszertjéről. És ahogy ígértem, közzéteszem a nyertes receptjét is!A dolog legfőbb tanulsága, hogy az újragondolos nem egy szitokszó, ha kell profizmussal és kreativitással…..
A hotelek ma már nem csak szállást biztosítanak az utazóknak, hanem komplett szórakoztató, wellness és gasztronómiai központokká váltak, ahonnan a vendégnek néhány napig akár ki sem kell tennie a lábát, akkor sem fog unatkozni. Bemutatjuk a tíz legnagyobbat.
10. Excalibur…..
zadig&voltaire
2013.06.07 10:45:14
Annak ellenére, hogy van rendes munkahelyem, amivel alapvetően elégedett vagyok még nem szoktam elzárkózni olyan új lehetőségek elől, amik szembe jönnek velem. Meg aztán az, hogy megnézek egy állás hirdetést vagy egy másik éttermet, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy…..
A forró csoki nagy rajongója volt, kedvenc tortája pedig csokoládés-mandulás joconde piskóta alappal készült. Szerintetek ki ő?
..
zadig&voltaire
2013.05.25 11:33:53
Két tinilány lép ki a fagyizóból. Kacagva egyensúlyozzák a megrakott tölcséreket, miközben hajuk repked a szélben. Kicsit sétálnak az öböl partján, majd leülnek az alacsony kőfalra és arcukat az előbukkanó nap felé fordítják, élénk csacsogás közepette. Balerina…..
Így szokták emlegetni, de a világ legjobb cukrásza sem lehet nagy tévedés Pierre Hermével kapcsolatban. Az 51 éves elzászi származású, de első sorban Párizsban és Japánban aktív cukrásznak tényleg nem nagyon van konkurenciája ezért a címért, ha máshonnan nem, onnan…..
zadig&voltaire
2013.05.03 10:54:17
@Jokerpofa: te testesíted meg a végletekig demagóg, beszűkült, fájdalmasan árérzékeny magyar prolit. De minek olvasol ilyen blogot? Hogy felidegesítsd magad?
Nem is hinnénk, hogy ennyire sokféle csokoládé létezik, de ha jobban belegondolunk, a csokoládék világában legalább olyan nehéz eligazodni, és igazán jót választani, mint mondjuk a borok esetében. A kakaóvaj, amit a csokoládéipar különböző területein alkalmaznak, teszi…..
zadig&voltaire
2013.04.24 10:10:21
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz