Regisztráció Blogot indítok
Adatok
névtelen hozzászóló

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történelem számtalan érdekes sztorit rejt, melyekre a filmvilág is gyakran "lecsap" egy-egy ütős és látványos filmet készítve a nagyközönségnek. Néha azonban a valóságot elferdítik ilyen vagy olyan okból és a végeredménynek már kevés köze van a tényleges eseményekhez. A napokban három ilyen…..
névtelen hozzászóló 2021.10.31 18:01:12
@Control_: Mondjuk a halál 50 órájában nyilván nem szándékos vagy gondtalanságból elkövetett történelem hamisítás miatt nem valódi német tankok szerepelnek.
Tigrisből alig néhány maradt, működőképes meg még kevesebb. Panzer III-IV-ből sem lehet Dunát rekeszteni, így használták azt, amiből volt elég egy tankcsatához: korabeli amerikai tankokat.
Amióta világ a világ, azóta létezik Pesterzsébeten egy (néha több) villamosok számára épült hurok. Ahogy a település változott, fejlődött, úgy alakult vele együtt a villamosközlekedés is. Hol bővült, hol szűkült a kínálat, néha-néha meg újratervezték az itt közlekedő hálózatot. Most kísérletet…..
Mint említettem, a kezdeti lendület után gyors visszaesés következett, majd hosszú várakozás. Ezután további végeláthatatlan várakozás és ígéretek következtek. Ezek közül talán azt emelném ki, hogy "iskolakezdésre kész leszünk". Július 12-én adtam kulcsot ami azt jelenti, hogy szűk 7 hét alatt…..
Foglalkoztunk már azzal a furcsa jelenséggel, hogy a Levegő Munkacsoport – a mostani városvezetés langyzöldségét időnként bátran, azonban általában túl kesztyűs kézzel kritizáló, legendás zöldszervezet – e kérdésben lényegében halogatásra, lázas semmittevésre szólította fel a minap a…..
névtelen hozzászóló 2021.07.09 15:11:50
@apro_marosan_petergabor: Ehhez már csak azt kell eldönteni, hogy a páros vagy a páratlan oldalon lévő házakat dózeroljuk le, esetleg mindkettőt. :D
A terület korlátozott volta miatt nem lehet villamost, buszsávot, kerékpársávot, járdát és vagy 4-6 autós sávot építeni, hogy mindenki azzal mehessen, amivel szeretne és ne legyen torlódás.
Március elején a facebook felhasználók arra eszméltek, hogy totál megváltozott a közösségi oldal felülete. Más design új köntösben. A nagyobb gombok és az átrendeződött felület sokak számára volt zavaró. Ekkor még azt gondoltuk, hogy a változás egy gombnyomással visszaállítható a klasszikus…..
Sokan állnak ki az autóhasználat mellett, de sokan ellenzik. Vannak, akik éppen a jogsit tervezik, hogy hogyan is vágjanak bele, de mások hallani se akarnak róla. Olyan is akadhat, aki az érveket gyűjti össze, miért fizessen ki több százezret egy tanfolyamra, aminek sikeres teljesítése után…..
Az autó vásárlás egyik alapvető kérdése, hogy benzinest, vagy dízelt vegyen-e az ember. Sok évvel ezelőtt még egyszerűbben billent a dízel felé a mérleg: az üzemanyag olcsóbb volt, mint a benzin, és a motor is kevesebbet fogyasztott. Manapság már ebből az egyik tényező kiesett: a dízel jelenleg bő…..
névtelen hozzászóló 2020.03.04 11:24:13
@Drizari: A Plug-in hibridről írtak egy része igaz a sima hibridekre is, bár a "sok-sok alkatrész" az erős túlzás. Pl. Toyota Priusban az a sok-sok plusz alkatrész egy hagyományos benzineshez képest: inverter, +1 villanymotor-generátor, akkupakk. A plug-in ehhez képes még kapott egy töltő elektronikát és nagyobb/más akkupakk van benne. Cserébe nincs benne hagyományos értelemben vett váltó, kuplung, kettős tömegű lendkerék, nagynyomású befecskendező, részecskeszűrő, stb.
A "nagyon figyelmes karbantartást igényel" kb ugyanazokat kell cserélni: motorolaj, gumik, fékek. 10 éves koráig évente a hibrid rendszer ellenőrzését érdemes megcsinálni, mert ez a garancia feltétele, de ennek az anyagi vonzata elhanyagolható. Egyedüli extra költség a plug-in mivolta miatt a műszaki vizsgához kötelező érintésvédelmi vizsgálat, ami kb 20ezer Ft.
"az autó rohamosan értékvesztő." Mihez képes? Nem készítettem statisztikát, de kétlem, hogy arányaiban jelentősen többet veszít az értékéből, mint az átlagos új autók. Nominálisan nyilván így van, hiszen a PHEV autók új kori alapára magasabb.

Persze a PHEV-k is különbözők, így elfogadom, hogy lehetnek köztük olyan típusok is, amikre megfelel a leírásod, de az általánosítás hamis képet fest a plug-in autókról.
névtelen hozzászóló 2020.03.04 11:29:35
@konrada: az a 3-5 km EV hatótáv hibrid esetében jó lesz inkább 1-3 km-nek, útviszonyok és forgalom függvényében. Ha pedig az új MILD hibridekről van szó (pl Suzuki), akkor 0 métert tudnak tisztán elektromosan megtenni.
névtelen hozzászóló 2020.03.04 14:45:10
@konrada: Egyetértek. Csak fontosnak tartottam kiemelni, mert nagyon nyomják most a mild hibrideket ("Lépj szintet, vezess hibridet!" LOL) és az nagyon messze van egy normális hibridtől (funkcióban és árban is).

Egyébként nincs igazán olyan, hogy "két rátöltés közti táv". A hibrid akku töltöttségét folyamatosan menedzseli az autó vezérlése, tölti a fékezéssel, amikor lehet, de az akkut optimális töltöttségen igyekszik tartani, így a benzinmotorral is tölt amikor szükséges.
Ha EV módra kapcsolod, akkor igyekszik nem beindítani a benzin motort és csak fékezéssel tölt. Amint az akku "lemerült", visszavált hibrid üzemmódra és a benzinmotorral elkezdi visszatölteni az akkut az optimális töltöttségi szintre. Amíg az akku eléggé fel nem töltött, nem engedi ismét EV módba kapcsolni. Teljesen feltölteni fékezéssel, csak hegyről lefelé lehet, ezért írtam, hogy útviszony függő. Ha sík úton gyorsítás után fékezel, azzal nyilván kevesebb energiát nyersz vissza, mint amit a gyorsításhoz elhasználtál, így összességében csökken a megtehető út.

Azt még hozzátenném, hogy Prius esetében, az utastér fűtése többnyire a motor hőjéből van, így bekapcsolt fűtés esetén EV módban is beindul a benzinmotor (és ha már jár, akkor nyilván tölti is az akkut).

Engem nem kell meggyőznöd arról, hogy a hibrid városban sokkal jobb mint a dízel, mert Prius 3 Plug-in-om van. :D

Más típusú hibridek működését nem ismerem részletesen, így a fentiek főleg a Priusra vonatkoznak.
Gábor állítja, hogy semmi különös, törvénybe ütköző tevékenysége nem volt a Youtube-on, nem is törték fel a fiókját, mi pedig természetesen ezt el is hisszük neki. A Youtube viszont képtelen erre. Ugyan azt sem tudják, vagy akarják bebizonyítani, hogy indokolt a felfüggesztés, mégsem állítják vissza…..
névtelen hozzászóló 2020.02.04 14:48:54
@Fotósképző: Nekem is ezt írta ki pár hete a Paypal a kártya frissítésére. Ha jól emlékszem én a később=most alapján azonnal kiléptem, visszaléptem és máris elfogadta. Az is lehet, hogy a második próbálkozást Privát ablak/Inkognitó módban indítottam és az segített, nem emlékszem már.
A sajt, a kolbász igazán kellemes tud lenni füstölten, de ez nem igazán mondható el egy lakásról, különösen ha annak lakója soha nem gyújtott rá, pusztán csak szellőztetni szeretne. Lehet, hogy szomszédháború van kialakulóban... vagy a megoldás egyszerűbb mint gondolnánk?..
névtelen hozzászóló 2020.02.04 12:01:32
@klimahisztiverseny győztes: Tévedés, hogy a klímákból az utcára csöpögő kondenzvíz törvényes. Nem az, csak amíg a hatóságok nem kezdik büntetni, mindenki magasról lesz*ja, hogy hová csöpög.
Remek hírünk van: idén újabb szakértő erővel gazdagodott a Homár! Új partnerünknek, a Pénzügyi Navigátornak köszönhetően mostantól a bank- vagy biztosító ügyben hozzánk forduló kedves és naiv ügyfelek pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsot is kapnak. A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat díjmentes…..
névtelen hozzászóló 2020.01.29 11:02:50
@Golvago221: Persze akkor is csak addig számítasz ügyfélnek, amíg új hitelt akarsz. Ha meglévőn módosítanál (akár úgy, hogy a banknak is jobb legyen), akkor már le vagy magasról...

Lakáshitelem módosítására 2019 októberében adtam be kérvényt, 1 hónapig nem történt semmi. November közepétől hetente jártam be érdeklődni, így végül december 10-e után kaptam hiánypótlásra felszólítást, amit 2 napon belül megtettem. Az már csak mellékes, hogy októberben az ügyintéző megkérdezte a "központtól", hogy mit kell beadni, hogy ne legyen hiányos. Majd kedvesen közölték velem, hogy várjak türelemmel, mert a hitelszerződés módosításnak az ÁSZFben nincs határideje, így akkor csinálják meg, amikor akarják.
Szerencséjükre jöttek az ünnepek és nem akartam elrontani ezzel, de a héten megkapják az ügyvédemtől a felszólítást, és az MNB is kap egy hivatalos panaszlevelet.
A "nagy" nap, amikor édesapám stroke-ot kapott. A történetet én mint "Strokeosfia" fogom megosztani a kedves olvasókkal. Célom, hogy bemutassam, miként jelentkezik a roham, majd hogyan történt az ezt követő segítségnyújtás, kórházi ellátás, stb.. A történet valós, édesapámmal megtörtént eset,…..
Te jössz! Marvel gyorstalpaló 2018.04.16 18:00:00
Közeleg a Marvel megaprojektje, a két epizódból álló Végtelen háború első része. Az elmúlt tíz évben egy elképesztően széles univerzumot épített ki a stúdió, rengeteg szuper és kevésbé szuper hős gyűrte az ellent. Ebben a cikkben nem váltjuk meg a világot, csak sorrendben bemutatjuk, hogyan is…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog! Szeretném, ha sokan hozzászólnának panaszomhoz. Egy iskolában takarítok minimálbérért. A végzettségem 8 általános. Rajtam kívül még van 4 takarító, ebből 3 szakmunkás, de nem takarító…..
milyen videokártya növeli a laptop teljesítményét? amd vs. nvidea - frekvencia - memória - számítógépes játék A grafikus processzorok Egy adott számítógép hasznosságát annak teljesítménye határozza meg, egy számítógép teljesítménye pedig  annak alkatrészei alapján körvonalazható. És következhetnek…..
névtelen hozzászóló 2017.08.21 11:16:21
@Dzsontra Volta: nekem is ez jutott eszembe. :D
Nem tudtam eldönteni, hogy valami robot blogger szoftverrel készült vagy valaki szándékosan értelmetlen google fordított szövegeket dobált egymás mellé a koherencia látszata nélkül.

@furious ewok: Sajnos a cikk teljesen értelmetlen, így a javításával sem éri meg fáradozni a hozzászólásokban. A laikusoknak az a legnagyobb segítség, ha elmondjuk, hogy az egész írás hulladék és egy szavát se vegyék komolyan.

A szerző akkor tenné a legjobban, ha mielőbb visszavonná a bejegyzést.
Névre írni egy autót a világ legegyszerűbb dolga, nem igaz? Adásvételi, törzskönyv, forgalmi, biztosítás, és pikk-pakk meg is csinálják. Elméletben, persze. A túra után elmentem elintézni az autóval kapcsolatos adminisztrációs teendőket. Biztosítást már jó előre kötöttem (KÖBE, adóstul, tagdíjastul…..
Azt hittem, rosszul hallok a mai kormányszóvivői tájékoztatón! Legutóbb ilyet a Kádárék csináltak, valamikor 1987-88-ban. Az akkor egy döglődő diktatúra végnapjait jelezte előre..."...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki…..
Tisztelt Mt!   Sürgősen az önök, illetve olvasói segítségére volna szükségem, mert jövő keddig egyszerűen agyvérzést kapok. A helyzet az, hogy a múlt héten itthon voltam a szabadságom terhére, úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégével együtt végre rendesen ki tudom…..