Regisztráció Blogot indítok
Adatok
st.Ella

36 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első magyar paralimpiai és világbajnokunk, a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, sokszoros magyar bajnok asztaliteniszező Tauber Zoltán sohasem félt igazán. Pedig az élet elvette mindkét kézfejét. Az aranyérmét. A feleségét. A járadékát. Megjárta a Kossuth teret is '56…..
st.Ella 2013.04.24 12:02:07
@Jack, a texasi suttyó:
Az első paralimpia 1976-ban Torontóban volt.
en.wikipedia.org/wiki/1976_Summer_Paralympics

@A 3 per hármas nyúl:
Tauber Zoltán mesélt, én jegyzeteltem.
Mandiner blog Hétes: van visszaút 2012.12.24 07:01:00
„Miért jöttetek?” – mered ránk fél tucat cigánygyerek a lepukkant egykori postaépületben, mi pedig megszeppenve állunk. Egyrészt, mert azt hisszük, hogy egyértelmű, magától értetődő az ottlétünk, illetve annak célja, másrészt mert rögtön rájövünk, hogy talán mégsem…..
A liberális demokrácia válságát minden társadalomnak magának kell megélnie és megoldania, nincs ez másként a mai Magyarországon sem. Amikor azonban az erős jobboldali vezetés mellett az ellenzék ezeket az értékeket félti, akkor kumulálódik a feszültség. A valójában minden…..
Börzsönyizene, pszichofolk, hóseséshangszerek és lélekdombvonalak – a Bajdázó együttes legutóbbi, eddigi legkiforrottabb albumának kritikáit szinte kizárólag elvont fogalmak alkották, ami nem csoda, hiszen a zenéket végighallgató publicisták is elérte az a lelki mélység,…..
Egyre több a bulvárhír a híradókban, az aktuális belpolitikai történések pedig háttérbe szorulnak, nem beszélve a gazdasági és a külpolitikai témákról – vélik sokan, és megállapításaikat felmérések is igazolják: bizonyos vizsgált időszakokban a híreknek csupán…..
Első hivatalosan is nyilvános rendezvényét tartotta a Tranzit múlt héten; a Kommentár Alapítvány rendezvénysorozata szintet lépett, és megduplázta tavalyi részvevői számát. Bár a veteránok közül többen visszasírták a szűkebb körű bulikat, néhányan pedig rögtön a két…..
Akinek nincs aktív profilja Facebookon vagy más jelentősebb közösségi oldalakon, az jóformán nem is létezik, de legalábbis nincs benne a világ körforgásában – halljuk sokszor a vicceskedő kijelentést, de tudjuk: minden poénnak van alapja. Ennek ellenére a legnépszerűbb social…..
st.Ella 2012.08.18 09:56:32
  Nagy volt a forgalom Tokajban a Hegyalja Fesztivál hétvégéjén, csak a beérkező tömegek jelentős része semmit sem érzékelt abból, amiért mi Európa földrajzi középpontjaként, valamint a legtöbb lehetőséget magában rejtő magyar borvidékként emlegetett tájra utaztunk. Az…..
  Elfolyó festék és porló homok egymás mellett, egymás alatt, egymáson – és mégsem. Kép és hang, fények és színek, szinte a tapintással is érzékelhető effektusok. Ami mindezt előidézi, az a Quartzbox, amely a két fiatal művész, az eredetileg szobrász végzettségű Cakó…..
  Az EB-szezon legfigyelemfelkeltőbb műsorát sikerült összehoznia a Viasat 6 csatornának, persze a focival kapcsolatban. Az egyes meccsek félidejében szinte meztelen lányokat mutogató Büntető című sorozat valószínűleg nem az egyetlen, de a leggyorsabb eredményt hozó módja volt…..
   „Zombit csinál belőlünk az okostelefonunk”, és a képernyők előtt ülve egyedül fognak kimúlni generációnk egyedei – vizionálják egyre többen. Nem csak saját magányukat kivetítő, unatkozó bérblogerrek ontják magukból az antiutópiákat, komoly…..
Ashley Judd: „Darabokra szedik az arcunkat”    A nők külső megjelenéséről kialakított általános vélemény, a női nemet illető közízlés mindannyiunkat meghatároz és kontrollál, legyünk nők vagy férfiak, sztárok vagy hétköznapi emberek. A…..
  Tele lett a Facebook-falunk a Rakonczay Gáborról szóló hírrel, a fórumokon és mikroblogokon is ömlött a vele kapcsolatos okoskodás. A hír olvasottsági adataiból szerkesztőként azt láttuk: az azt elolvasók mintegy fele a Facebookon is ajánlotta ismerőseinek. Néhányan…..
  Csak a Facebook kell a most felnövő, rendszerváltás után született generációnak, amely nem igényli a nyomtatott, de még az online sajtót sem – derült ki egy Magyarországon készült felmérésből. Több mint 10 ezer pályakezdő és több mint 16 ezer tapasztalt…..
  Csak a közbeszéd mondja ki, amit a sajtó nem: Rakonczay Gábor elveszett. Ha életben van is, ha kenujában ül is és evez, Magyarország számára a sportoló egy hónapja elveszett. Francia és amerikai segítség hiányában nyomkövető nélkül, saját döntés nyomán…..
  Két éve nincs drogstratégiája Magyarországnak, és két éve nem tudni, miért nem volt jó a régi. Azóta iránymutatás nélkül kallódik a drogszakma, többnyire civilek viszik előre, amerre jónak látják. Az előírások persze őket is kötik – például a legfontosabb,…..
Mandiner blog Közelebb a hidegben 2012.02.10 09:01:00
  Az ország nagyobb részében harmadfokú figyelmeztető jelzést rendeltek el a nagy hidegek megérkezése előtt, de a kevésbé hideg országrészekben is vacogtak az emberek. Főleg az utcán, de éppen úgy néhány házban is.   A kormány, a rendőrség, a mentőszolgálat, a…..
st.Ella 2012.02.10 10:46:15
@jose maria padilla:
Biztos vagyok benne, hogy a gyengeeszű szerző többet tud József Attila életéről, munkásságáról és mondanivalójáról, mint a gúnyos kommentelő, aki nem ért meg egy elsősorban szeretetről szóló verset csak azért, mert nem tud elvonatkoztatni.
  Szerződéskötésre kötelezné Hoffmann Rózsa a részben vagy egészben az állam által finanszírozott képzésre felvételt nyert hallgatókat. A felsőoktatásban ingyenesen tanuló diákok az aláírással abba egyeznének bele, hogy tanulmányaik befejezte után húsz éven…..
  2011-ben elkészült a Rumnapló filmváltozata, és most már hivatalosan is kijelenthető: Hunter Stockton Thompson a nagyközönség számára is emészthetővé vált. Néhány filmes szakembernek sikerült őt megrágnia és díszes porcelántányérra köpnie, majd selyemszalvéta…..
  Nyolcvanöt százalékos siker jellemzi a Minden Gyerek Lakjon Jól! alapítvány háztáji osztó akcióját az alapítványi elnök Hegedűs Zsuzsa szerint. Ezzel szemben a résztvevő települések polgármesterei és a terepre kilátogató sajtómunkások legalább 30 százalékos…..
  A hétfői országgyűlési vitanapon Schiffer András azt mondta: nem lepi meg, hogy Lázár János a vitában „továbbra is azt a bolsevik típusú érvelést alkalmazza, hogy mindenki, aki vele ért egyet, a világos oldalon áll, mindenki, aki a másik oldalon van, az a sötét…..
st.Ella 2011.09.28 08:44:21
@jan: Nicsak, egy megtisztelő bók a névtelen, gigászi kommenttengerben! Hiányzott nekem, kedves Jan!

Hát még ha most azt mondom: Lázárnak már rég farkát behúzva el kellett volna somfordálnia a zúgolódó baromfiudvarból a sötét kutyaólba. (Már itt is túl késő lett volna: alternativa.blog.hu/2011/07/04/lazar_janos_a_civil_akademian_hazudjunk_szemrebbenes_nelkul )
Egyébként pedig ő mondta: "bosszúra nem lehet politikát építeni". Legyen konzekvens minden körülmények között, dobjon vissza kenyérrel, tisztelt Lázár János!
(Ó, névrokonság, Jan?)
  Középtávú elképzelés, hogy minden iskolának, vagy akár osztálynak önálló zenekara legyen, hogy a gyerekek „a közös muzsikálásban örömet találjanak, megtanulják az egymásra figyelést” – közölte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pénteken…..
(Fotó: Neon)  Azt gondolhatnánk, a Szigeten minden évben a szombati program a legütősebb, és ez többé-kevésbé így is van. Ilyenkor kinéz az is, aki egyébként végigdolgozza a hetet, akinek elfogyott a szabadsága, aki csak impressziókra vágyik. Vagyis kinézne, ha nem a…..
st.Ella 2011.08.15 23:57:00
@FreeTibet: Jogos az észrevétel, diszkográfiájukat én is ismerem: három albumukat hallgattam, csak a legújabbhoz nem volt még szerencsém. A mondat elgépelés, arra gondoltam, két valamirevaló, elismert lemezt sikerült eddig produkálniuk.

Javítani fogjuk.
(Fotó: Nyikos Péter)  A Gesztivált semmiképpen sem nevezném valódi Sziget-élménynek, így pénteken vágtam neki Magyarország, és életem eddigi legnagyobb fesztiváljának, a Szigetnek. Hogy nem voltam még az év legnagyobb hajógyári buliján, sohasem éreztem igazán…..
  Eltörölné a kormány a középiskolákban a nyelvi előkészítő, úgynevezett nulladik osztályokat; három nyelv tanulását tennék kötelezővé a nyolcosztályos gimnáziumokban; a felsőoktatásba való bejutást nyelvvizsgához kötnék – derül ki a nyelvoktatási…..