Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adrienn74

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár számos hasonló témájú ügyet dolgozott már fel ez a blog, még mindig  búvópatakként előtörnek újszerű  trükkök  A szakértői vizsgálat eredménye, hogy minden sérülésmentes, de erős külső mágneses hatás érte a villanyórát, mindenképpen ilyennek…..
Adrienn74 2010.11.13 13:22:08
@Sics68: szia, hát ez nagyon jó tipp,hiszen sokakat csak úgy lehet ráébreszteni arra, hogy mit tesznek másokkal,ha ugyanabba a dologba esnek bele!!!! Egyszerűen szuper a tipp!
Egyik olvasóm a következő történetet osztotta meg velem.Egy rutinellenörzésre várta az áramszolgáltató embereit, miután ő is villanyóra-mágnesezési ügybe keveredett - önhibáján kívül. A története neki sem különbözik semmiben a többitől, viszont a szolgáltató egyik…..
Adrienn74 2010.11.13 11:53:18
most így utólag már könnyű okosnak lenni, le kellett volna kamerázni, ahogy felszerelik, mert még a végén ránk lesz fogva, hogy valamit buheráltunk az órán, azért áll úgy ferdén. Ellentmondásnak tűnik a mi esetünkben, hogy az első szakértő semmi külső sérelmi nyomot nem talált, tehát az óra meghibásodása csakis mágnesezés miatt következhetett be - szerinte. A 2. szakértői véleményben pedig az áll, hogy az erős mágnes odatapad, ezáltal nyomot is hagy a fogyasztásmérőn. Akkor most hogy van ez? Nyomot hagy vagy nem hagy nyomot? Ha nálunk nem volt nyom, akkor hogy mágnesezhettük le egyéb más módon? És miért mértek rajta három különböző hibaszázalékot? Először a szerelők, akik többet mértek a kiszálláskor, mint az 1. szakértő pár hónap múlva, és a 2. szakértő jó pár hónap múlva. Tehát az első szakértő kevesebbet mért, mint a 2. szakértő, de a 2. szakértő sem mért annyit, mint a szerelők. Érti ezt valaki? Hogyan lehetséges ez?
Megjegyzem a szerelők mérése áll az én általam mért értékhez a legközelebb, amely 1 100 W-os égővel történt. Lehetséges, hogy ez a legpontosabb mérőeszköz? Minél bonyolultabb speciális berendezést használnak, annál hiteltelenebb mérési eredményt érnek el! Mi az, hogy a 2. szakértőnek a mérőműszere csak 99,99 %-os hibát tud kimutatni? Az a speciális műszer, ami perdöntő lehet! Az én 100 W-os égőmmel jóval több, mint dupla fogyasztás jött ki. Lehetséges, hogy akkor a 100 W-os égőm volt pontatlan fogyasztású? Mert a szakértők műszere annyira speciális, hogy az nem hibázhat, ahogy a szolgáltató villanyórája sem romolhat el, csak mágnesezés útján. Akkor miért van a hitelesítési idő? Akkor az órán örök garancia kell, hogy legyen! Mert amíg nem mágnesezik, nincs esélye elromolni. Ez így logikus vagy nem?
Egészen biztos vagyok benne, hogy ma este sok embernek kinyílt a bicska a zsebében, ha volt benne. Remélem, hogy nem rendelkeznek sokan ezzel az elmés találmánnyal.  Úgy látszik, hogy a nyári Hír Tv-s adást követően az áramszolgáltatók megtalálták újra a reklám…..
Adrienn74 2010.11.07 12:12:26
Kedves Raveair! olvastam a blogját, annyira, de annyira hasonló gondolatok, momentumok vannak benne ebben a témában, mint amiket mi vélünk az édesanyámmal, a 66 éves "gyanúsított villanyóra manipulátorral". A mi álláspontunk is az, hogy ezek az órák nem megfelelő minőségű mágnessel vannak felszerelve, magyarán "kínai gagyi" lehet, ezért történhet mindez a meghibásodás. Anyu még érvelt is ezzel a nézetével a bíróságon, amire az volt a válasz a felperes részéről, hogy ezeket az órákat 3 híres cég gyártja Európában, úgyhogy ez kizárt.(Nem sorolták fel a cégneveket) S azt is említette, hogy a mai műszaki cikkek csak max. 5 évre vannak tervezve, miért pont a villanyóra lenne kivétel ez alól? Erre nem reagáltak semmit se. Hozzáteszem, valóban 5 évig működött az óra, feltehetően még normálisan, hiszen a meghibásodás előtt eszünkbe nem jutott, hogy ellenőrizni kellene esetleg egy 100 W-os égővel.
S az igazságügyi szakértő is ugyanaz volt nálunk is, mint Önöknél. Az eljárás is megegyezik. Egy vasárnap du. hívott fel, és ugyanazt előadta, amit Önnél is olvastam, valjuk be és akkor kevesebbet kell majd esetleg fizetni. Ő már hallott ilyen esetről, hogy az illető bevallotta....stb. stb így kevesebbet kellett fizetnie. Természetesen azt válaszoltam - mert én vettem fel a telefont - hogy nem vallok be olyat, amit nem követtem el. A telefonba kedves szakértő úr azt mondta, hogy feladta már postán a szakértői véleményt, ennek ellenére kb, két hétre rá kaptuk meg,természetesen a posta által lepecsételt dátummal,ami igazolja a feladás napját és sürgősségivel. A bírósági tárgyalás előtt két nappal kaptuk kézhez. S benne volt foglalva egy pici rész abból is, amit telefonon beszéltünk a szakértővel. Tehát ez alapján a posta két hét után kézbesített egy ilyen fontos anyagot, és ő pedig mikor már a postán volt a levél, mégis bele tudta valahogy fogalmazni a telefonbeszélgetésünk egy pici részét. Hm, érdekes, csak azzal nem számolt, hogy annyira későn adta fel, hogy a felperes maga sem kapta időben kézhez, ezért el kellett napolni a tárgyalást. Ha valakinek ilyen ügye van, és későn kapja meg a szakértői véleményt, hivatkozhat arra, hogy nem volt ideje felkészülni és halasszák el a tárgyalást. Most már itt annyira gyanús minden, hogy nincs kizárva, az volt a cél a késői feladással, hogy ne tudjunk felkészülni. Aztán a végén fordítva sült el, mert a saját képviselőjük nem tudott felkészülni a szakértői vélemény hiányában. Vagy esetleg annyira elfoglalt a sok hasnló ügytől ez a szakértő úr, hogy egy hónap alatt nem volt képes megírni az anyagot.
Ez lehet, hogy csak egy apróság, de általában pici dolgokon szoktak megbukni az ügyek.
Ha esetleg az ELMŰ-től vagy annak szimpatizánsától olvassa valaki ezt a blogot, üzenem neki, hogy pici, apró részletekre is dolgozzanak ki egybehangzó válaszokat és eljárásokat, megállapodásokat, hogy a véleményük egybehangzó legyen minden féle furfangos kérdésre. Amit ugye a megvádolt fogyasztó már kínjában talál ki, mert pörög az agya mint a villanyóra ezen az ügyön. Főleg ha majdnem félmillás kötbért kellene kifizetnie.
... nehogy divat legyen az áramszolgáltatók beperelése is!A múlt héten babyloo is megkeresett a történetével. Úgy tűnik, hogy a DÉMÁSZ se kíméli a kenyéradóit, vagyis a fogyasztóit. Megkérném minden kedves kommentelőmet, hogy legyen szíves, ossza meg a károsulttal építő…..
Adrienn74 2010.11.02 11:28:23
@villanyóra: nagyon, de nagyon köszönöm a válaszod, szegény anyukám az igazából érintett és mivel ő már idősebb, még inkább nagyon nehezen viseli ezt a "meghurcoltatást", egy éves per stb, de most közöltem vele, amiket itt olvastam és a válaszokat, ezért kicsit megnyugodott.
Mindenkinek köszi!!!!
Azóta én is megírtam a sztorinkat, talán hamarosan olvasható itt.
Újabb történettel szeretném minden kedves olvasómat "megörvendeztetni". Természetesen mágnesezési teória áldozata az illető, a szolgáltató a szokásos: ELMŰ. Kénytelen leszek egyetérteni a falunk plébánosának véleményével, miszerint a szolgáltatónál lopnak,…..