Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tizenegyker

140 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mondom, hogy ez a legizgalmasabb téma, amiről beszélhetnénk, de a biztonság mindannyiunk érdeke. Más kérdés, hogy a Trombi és a Tűzmanó rajzfilmsorozat egy teljes generáció számára lehetetlenítette el a témáról való közös gondolkodást. Egyszerűen annyira félelmetes volt a Mikó István hangján…..
A lakossági tiltakozás hatására május 29-én az Albertfalva kitérőnél eltüntették a régi híd megmaradt rozsdás korlátját. A környékbeliek értetlenül fogadták, hogy a Fehérvári út felújításának, átépítésének dacára a rondaság magabiztosan áll. Farkas Krisztina önkormányzati képviselő is ráállt az…..
tizenegyker Nem kell lemérni 2018.12.30 17:20:54
Itt a szilveszteri mulatság a Savoya Park Auchanban. Az előre csomagolt 2 kilogrammnyi krumpli csupán 1,642 kilogramm. A „Nem kell lemérni” feliratot talán le kéne cserélni „Le ne mérd”-re, hogy biztos legyen az extraprofit a multinak.  ..
1925.december 1-jén délután 5 órakor felavatták a Magyar Telefonhírmondó és Rádió Rt.-t. Még ezen a  napon este 8 órakor indult meg a folyamatos rádiós műsorsugárzás, akkor a Rákóczi út 22. szám alatt lévő stúdióból magyar, angol és francia nyelven. 1989 december 1-én délelőtt 11 órakor Gazdagrét,…..
tizenegyker 2018.11.30 18:54:05
Hol máshol vészelnék át a telet, mint a Savoya Park Auchanban. Korlátlan vízfogyasztási lehetőség. Egy óvatlan vásárló talán még örökbe is fogad egy kifejlett példányt...
1988. november 4-én mondhatni máig tisztázatlan körülmények között halt meg Bukszár Tibor rendőr főtörzsőrmester. A 30 éves évforduló apropóján a Fehérvári úton, a 47-es villamoson történtekről összegyűjtöttem a neten fellelhető cikkeket, videókat. A Bukszár-ügy és az idő I.A Bukszár-ügy és az idő…..
Teljesen idejét múlt, és több szempontból is hátrányos jogi forma a lakóépületek üzemeltetésére a lakásszövetkezet. Vegyük csak például azt, hogy a 2016. évi IX. törvény rájuk is kiterjed, és csak 1 napot kell csúszni valamelyik számla utalásával, máris rádobható a 40 eurós költségátalány. Ahogy…..
Október 2-án a Csurgói út és a Kondorosi út térségében megkezdődött a Fehérvári út felújítása. Már alapból nem érthető, hogy két év után miért kell újra szétbombázni a környéket, de ezen tegyük túl magunkat, és nézzük meg inkább a jelenlegi állapotot útlezárás terén. A Fehérvári úton a Kondorosi…..
Patkányinvázióra panaszkodnak a lakók a Fogócska utca környékén. A rágcsálók rendszeres vendégei a Tétényi út és a Zsombor utca kereszteződésében lévő (Fogócska utcai) játszótérnek, és a Tétényi út mentén lévő családi házak kertjeinek. Ma az egyik panelház kapuja előtt az egyik megadta magát, talán…..
Találkoztatok már olyan magyar polgárőr egyesülettel, melyhez ukrán oldalon kell jelentkezni? Úgy tűnik, Újbudán még ilyen is van: „Ha szeretnél kicsit javítani a kerületed közbiztonságán és ezt önkéntes alapon vállalod egy jó csapattal, akkor várunk téged. Nem rég alakult Polgárőr egyesületünkbe…..
tizenegyker Listáz a Fidesz 2018.04.04 18:00:41
Trükkös vénember szedi ki a lakókból, hogy ki szavaz vagy nem szavaz a Fideszre Albertfalván. Az idős férfi egy lista alapján pontosan tudja, hányan laknak az adott lakásban. Becsönget, szóba elegyedik a lakóval, annak pártszimpátiájához igazodva tudja meg a neki szükséges információt, amit…..
Úgy tűnik, egy újfajta akciót vezetett be a Savoya Park Auchan benzinkútja. Egyszer tankolsz, de kétszer vonják le a bankszámládról az összeget. Másfél héten belül már másodszor történt meg egy autósnál. A kútoszlopnál bankkártyával fizetett, ott semmi gyanúsat nem észlelt. Amikor azonban a…..
Nem volt elég, hogy néhány éve felszámolták a kismamapénztárt a Savoya Parkban lévő Auchanban, most már gyereksarok sincs. A gyereksarok rendkívül megkönnyítette a kisgyermekkel érkező szülők bevásárlását, egyúttal a piciknek jó elfoglaltságot adott egy időre. Ki volt rakva egy kisasztal, padok, és…..
A Bartók Béla úton, a remíznél siklott ki a 19-es villamos május 15-én délután. A baleset váltóhiba miatt történt...
Úgy tűnik, hogy egyesek nem tanultak belőle, illetve az idő múlásával feledésbe merült, hogy az Allee megnyitása után pár nappal mi történt. Emlékeztetőül: 2009. november 15-én a az Intersparban tömeges szén-monoxid-mérgezés miatt vonultak a tűzoltók, mentők, rendőrök. A probléma fő oka az volt,…..
Egy évvel ezelőtt, 2016. május 3-án történt halálos motorbaleset a Fehérvári út és Csurgói út kereszteződésében, az Albertfalva kitérőnél. De mi is történt azóta? A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos közúti közlekedési baleset okozása vétség gyanúja miatt folyik nyomozás.…..
Örök érvényű igazság, hogy rutinból tilos vezetni. Ez esetben viszont még a kelleténél is több figyelem szükséges. A Bornemissza tér felől érkezőknek a Tétényi útról szabályosan már nincs lehetőségük balra az Andor utcára kanyarodni. Mindezt 50 méterrel előrébb besorolás rendjét jelző tábla és a…..
tizenegyker 2017.03.31 19:33:37
@Angyalka11: Igen, itt írnak róla, hogy utólag felrakták: egyesulet.langlovagok.hu/hirek/balra-kanyarodni-tilos
„Újbuda Önnel, Önért épül! Segítse az önkormányzat munkáját, ossza meg parkolással kapcsolatos ötleteit, javaslatait a parkolasiotletek@ujbuda.hu elektronikus, illetve a 1113 Budapest, Bocskai út 39–41. hagyományos levelezési címen. A tárgy mezőbe vagy a borítékra írja rá: Parkolás ötletek. Írjon,…..
Mit is gondoljak, egyszerűen parasztok vagy a Marshall-kereszt zseniális alkalmazói, és ha az ember kiválaszt egy fát, akkor annak nem lefele, hanem felfele megy az ára? Nézzük a karácsonyfa-vásárolásom menetét! Idén szakítani akartam a luccal, mert elegem lett, hogy 3 napot is alig él túl. Nyilván…..
Több mint egy órán át bugyogott fel a víz az aszfalt alól november 13-án a Fehérvári út és a Kocsis utca kereszteződésében. 11:40 körül kezdett el érzékelhetően a zebra környékén terebélyesedni egy pocsolya, ami a víz elzárásáig, úgy 12:50-ig a Budafok felé vezető oldalt teljesen elárasztotta. A víz…..
Rákosi Mátyást idéző személyi kultusz építésébe kezdett Újbuda polgármestere. Hoffmann Tamás (Fidesz) az engedély nélkül kirakott lakossági információs tábláknál már nem elégedett meg a különféle címek és telefonszámok feltüntetésével, a díszes ábrázatával is megspékeltette a táblát. Az Újbuda…..
Ugyan tavaszra ígérték, de november első napjaiban elkészült a felfestés a Tétényi út Csurgói út és Kondorosi úti szakaszán. Korábban örömteljesen kerékpársáv kialakításáról írtam, de benéztem, csak "kerékpárnyomot" ígértek, szakszerűen szólva kerékpáros nyomot. A kerékpársáv és kerékpáros nyom…..
A karácsony a legnagyobb keresztény ünnep a húsvét után, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékeznek. A halottak napja szintén keresztény ünnep, az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. Ezen a napon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik…..
A tettek mezejére léptem az E-Tanú blogban nagy indulatokat kiváltó UNIX-ámokfutás kapcsán. Budapesten, a XI. kerületben a Tétényi út Kondorosi út és Csurgói út szakasza nem egyértelmű, hogy hány sávos egy irányba. Közérdekű bejelentés formájában az illetékes BKK Közút Zrt.-hez fordultam. Ők a…..
tizenegyker 2016.10.15 12:56:58
@Johnny Pop: Az Andor utca előtt, a gyógyszertár után lesz kétsávos az út, odáig Budafok felől végig egysávos. Akkor minek 250 méteren két sáv? Az út szélessége ránézésre nem elegendő a két sávhoz (jogszabály írja elő a minimális szélességet).