Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sylverke

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves FairyFeller!A borsod-megyei rendőr-főkapitányság 1990-ben, a büntethetőség lejárta előtt néhány nappal, tessék-lássék módon meggyanúsított az akkor éppen a szegedi Csillagban ülő illetőt, aki 1970-ben 17 éves volt (Annánál 7 évvel fiatalabb, elhanyagolt segédmunkás,…..
Sylverke 2010.05.10 08:40:49
Kedves Asperján úr, FairyFeller és rugach!

Végigolvastam a kommenteket és csak azt mondhatom, hogy ugyanezek a gondolatok futottak napokon keresztül végig az agyamon állandóan, amikor nemrég én is nemrég elolvastam a könyvet. Asperján úrnak én is jeleztem a halál utáni meggyalázással kapcsolatos kérdéseimet, bár miután láttam, hogy nem akar beszélni róla, rájöttem, hogy talán jobb is ez így. Felháborítónak és megdöbbentőnek tartom az eljárásmenetet, ami akkor ebben a nagy port kavart esetben volt, de sajnos ma már ezen változatni nem lehet. A - ma már nyugdíjas - volt főnökömmel, aki igazságügyi orvosszakértő egyetértettünk abban, hogy ma már ez a bűntény felderíthető lenne hála az orvostudomány és a bűnüldözés az utóbbi időben tapasztalható hatalmas léptékű fejlődésének hála. Sajnos talán Annának ez volt a sorsa, de én hiszek abban, hogy mint minden emberek által elkövetett bűntettnek, itt is érzi(k) a felelős(ök) a tett(eik) súlyát és mindenki, aki hibát követett el belátja (vagy már belátta) ezeket és Anna lelke is nyugalomra talál egyszer.
A családi háttérrel kapcsolatban úgy érzem, hogy itt is látszik, hogy mennyire nagy a szülök felelőssége a gyermek lelkének formálásában. Egy rideg anya és egy igencsak félreérhető szándékú apa sajnos nem valószínű, hogy olyan légkört tud otthon teremteni, ahol egy kislány páldaképeket és értékeket találhat. Ha Anna egy nyugodt, kiegyensúlyozott családba érkezett volna, akkor talán neki is könnyebb lett volna önmagát megtalálnia, és kevesebb gondja lett volna a férfiakkal is. Önmagában ez a zaklatott családi háttér nem feltétlenül hordozza a tragédia előszelét, de a statisztikák szerint nagyobb a valószínűsége.
Anna szerintem sokkal több embertől "kapott" szeretetet, gondoskodást és figyelmet, mint halála előtt, hiszek abban, hogy érzi ezt.
A boncolásokról egy-két gondolat: próbálom azt elhitetni magammal, hogy ha majd eljön az időm és meghalok, akkor a testemmel tisztelettel fognak bánni, és nem csak az enyémmel, hanem a szeretteimével is. Orvosok között dolgozom, sokat láttam már. Sajnos addig, amíg a fiatal orvoskat arra tanítják, hogy egy-egy ember csak "beteganyag" addig nehéz ezt magamnak bebeszélni. Viszont azt is tudom, hogy igenis vannak olyan orvosok, akik erre a pályára születtek és ugyanúgy mint, ahogyan vannak jó tanárok és vannak szadista tanárok, ők megpróbálnak tényleg EMBERként bánni mindenkivel. Csak még itt - közötttük - is nehéz ráakadni. De én már találtam és hiszek benne, hogy lesz is még sok-sok lelkes fiatal, aki nem fog belefásulni a munkájába és igenis tudja és érzi, ha nekem fáj. Hiszen muszáj éreznie, emberéletek vannak a kezében...
Üdvözlet mindenkinek és szép napot!
A magyar mangó és a legendás magyar csirkés spagetti világhódító útja után üdvözítő látni, hogy ténylegesen létező kulturális örökségünknek is nyoma marad a popkultúra végítéletturmixában. Ki gondolta volna, hogy épp a lángos lesz a befutó? És, hogy pont a…..
Sylverke 2009.04.15 11:47:52
Tamás levele óta azt gondoljuk, hogy talán a mi zepünk is egy serkenő bajszú  diákmunkás, aki óránként 900 Ft-ért szemeteli tele a mondandójával a Homárt. A kovetkezokre baratnom lett figyelmes a neki jaro hirlevelben. Nem az elso eset, hogy ilyen es hasonlo munkat ajanlanak…..
Sylverke 2008.11.20 08:23:35
Dátum: 1970. január 1., csütörtök, 00:59:59
Feladó: Esti Pihenes

Címzett:..............

Tárgy: Esti Pihenes
Melléklet:

Helllo

Ahol a kikapcsolodas garantalt :
beam.to/hiper

Nincs is jobb egy jol megerdemelet pihenestol . Egesz napi munka vagy iskola
bizony faraszto . Dolj le egy fotelra es nezz a sajat otthonodban mozifilmeket.
Ha ez nem kot le konzolon vagy szamitogepeden jatsz, persze kozben egy
jo zenevel . Ezt adjuk neked , ezer forintokat felejtsuk el csakis szaz forintokrol
beszeljunk es mindent megkapsz . Kiprobalhatod ingyen ..


Na, gyerekek ezt most kaptam...Besz@rás, hogy a feladás dátuma: tátáááááááám: 1970!!!!!!!!!!!!!
Idepetézek...
Sz. jól követhetően, dátumozva írta meg nekünk kálváriáját. Augusztus 5-én kezdte el intézni a casco megkötését, de 3 hónappal később az alkusz és a Generali sokszoros szerencsétlenkedés után még a pénzét is másik ügyfél biztosítására könyvelik, úgyhogy sehol sem…..
Sylverke 2008.11.06 08:13:54
Az MKB Euroleasing vajon mi alapján adja ki a telefonos ügyintézőinek a munkát, ha a Gorkij74-et hívó, kissé nyers modorú hölgy nem is tudja, hogy ő most melyik havi részletet szeretné behajtani éppen. Nem mintha stresszelné magát rajta, mert neki mindegy, a lényeg úgyis az, hogy…..
 Jutka sokat kommentelt, ezért alapítványi támogatással eljutott a Balatonra, de levele és fotói szerint olyan állapotú szállást kapott, ahol nem szívesen töltött volna el a gyerekekkel egy éjszakát sem. A reklamációra válaszul megkapta, hogy akkor nem is igazi rászoruló…..