Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raoul_Duke

0 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mastodon úgy lett hivatkozási pont a metálszíntéren, hogy egyrészt közel sem annyira népszerű, mint mondjuk a Pantera volt annak idején, másrészt az élő teljesítményük az utóbbi években nem igazán nőtt fel a lemezek minőségéhez, köszönhetően annak, hogy az egyre bonyolultabb zenére elkezdtek…..
Ötödik epizódjához érkezett az HBO legújabb sorozata, a Westworld. Ezúttal is jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel a tovább mögött...
Raoul_Duke 2016.11.04 10:13:59
@rudo: Két alternatívát tudok felhozni a Teddys tőr rárabolós résznél. Egyrészről a "testőr" dolgot, mint Asimovi alapokon nyugvó robotok, tehát az emberi élet védelme. Ugyanakkor ez ott gyorsan cáfolódik amikor William meg Logan egymásnak esik (persze, lehet hogy úgy ítélte a robot, hogy nem lehet végzetes), de ott nem mentek oda szétszedni őket.
Az ultimate magyarázat szerintem inkább Ford, ő mint főfő godmode admin gm mindent tud irányítani és ő utasította Teddy-t.
Na nem személyesen, hanem utalások szintjén. A dél-afrikai rave-rap-csapat frontembere, Ninja kapott olyan műlábakat az általa is rendezett klipben, mint a barátnője megöléséért elítélt szintén dél-afrikai futó, illetve a fürdőszobás jelenet is ismerős lehet azoknak, akik figyelemmel követték a…..
Raoul_Duke 2016.09.01 16:48:21
@Koródi Antal: Gyakorlatlag ők a telepi trash dél-afrikai megtestesítői. Egy szép nagy görbe tükör. Szartechno, tuning verda, csicsa. Alatta meg a nagy kalap szar. Ezt emeli ki az imidzsük. Ezen kívül bőven van még társadalomkritika a dalaikban és a klippekben. Annyira szar amit csinálnak, hogy nem lehet nem szeretni. Zsenik.
Nem volt rossz dolga azoknak, akik nyáron új sorozatokra vágytak. Az internetet letarolta a Stranger Things a Netflixen, majd ezt követte a The Get Down (amiről hamarosan mi is írunk), de az HBO-nak is sikerült összekaparnia magát a Night Of-nak köszönhetően, és akkor az OJ Simpson-sorozatról nem is…..
Bizony, már az ötödik rész után jelezte az AMC a készítőnek, hogy hajrá, jöhet a második kanyar, hiába nem túl acélos a nézettsége. Az AMC ugye az a csatorna, ahol a sorozatok - kevés kivétellel, pl. Rubicon vagy Low Winter Sun - akkor is kapnak egy második esélyt, ha nem jók a számaik. A Breaking…..
– Szeretnénk, ha készítenétek nekünk egy adatbázist. – Rendben, miről, és mi kerüljön bele? – Azt még nem tudjuk. Mennyi helyet foglalna? A fenti beszélgetés nem valamelyik tévésorozatban hangzott el, hanem egy régi munkahelyemen kétezerkevésben, egy informatikus és egy értékesítéssel foglalkozó…..
Érdekes kérdést vet fel a legfrissebb Trónok harca-botrány: vajon mi az, amit egy szolgáltatónak kötelesség eltávolítani az oldaláról jogsértő tartalom miatt? Történt ugyanis, hogy a YouTube-ra felkerült pár videó egy Spanish Spoiler, azaz Spanyol spoilerező felhasználónevű júzertől, aki ezekben a…..
Kezdjük azzal, hogy ez a poszt most egy Showtime Hajdú Péterrel című műsorról fog szólni, aminek a házigazdája és egyben gyártója is az a Hajdú Péter, akinél megosztóbb médiaszemélyiséget nehezen lehetne találni ebben az országban, talán ha Sebestyén Balázs és Berki Krisztián szerelemgyermeke…..
Létezik egy időkapu. Az időkapu Maine államban van. Egy étteremben. A gardróbszekrényben. Aki belép a kapun, az 1960-ba kerül vissza. Ha visszatér a jelenbe, akkor eredménye van annak, amit ott csinál. Ha belép megint, akkor visszaáll az idő. Ha bármit változtatni akarsz, a múlt visszavág. Jake…..
Az első Muriel-lemezen hallható Position című számra készített most különleges eljárással klipet a zenekar. A fotókat Kleb Zsófi készítette és Tóth Andris animálta. A szám arról szól, hogy bármi történik helyt kell állni és játszani a szerepünket, legyen az a szerep akár medve vagy cápa. A második…..
A Hulu vetíti majd a 11.22.63 című Stephen King-adaptációt, amiben James Franco egy jake Epping nevű történelemtanárt alakít, aki véletlenül rábukkan egy időalagútra, amin át 1963-ba tud visszamenni, akkorra, amikor JFK-t lelövik. És ez neki nem tetszik, így nekilát…..
A jelenleg legnépszerűbb sitcom szereplőgárdája, ha jól számolom, epizódonként négymillió dollárjába kerül a gyártónak (Parsons, Cuoco és Galecki 1-1 milliót, a többiek fejenként 250 000 dollárt kapnak részenként idén), és akkor a többi költségről még nem is…..
Mert Pixa és Kis Grófo folyik majd mindenhonnan. Már ha van igazság a Földön. Egész egyszerűen tökéletes ez a Bulibáró című nóta, de a Miki357 által rendezett klipre sincsenek szavak. Namost, kis útmutatás: Kis Grófót ugye mindenki ismeri, szóval Pixáról mondanék csak el…..
Will Forte The Last Man on Earth-je régóta a várós listán volt nálam, több okból is. Egyrészt maga Will Forte miatt, aki egyrészt mindig is az SNL egyik legviccesebb és legjobb színésze volt, másrészt a Nebraskában végleg megmutatta, hogy mekkora színész is. Aztán ott volt még…..
Raoul_Duke 2015.03.09 12:12:31
@Mikaelson: Nem amerikából áll a világ, de mivel az ő szemszögéből nézzük az egészet és amerikán kívül nem tud elmenni máshova (feltételezem nem tud utasszállítót vezetni), számára tényleg Ő az utolsó ember a földön. Hopp, mégse. Jött Carol.
Aki kardot ragad az kard által vész el. Véget ért a Sons of Anarchy, Jax Teller soha többé nem húzza fel a segge közepéig a buggyos farmert és imbolyog ki a klubházból a szájában egy cigivel (kiegészítők: egy pár fehér Nike, fehér póló, kockás ing, kútlánc, bicska,…..
Raoul_Duke 2014.12.15 14:05:17
@zoranje: Rat csajának az anyja volt, aki JT (Jax faterja) miatt halt meg. Ezen kívül mindig feltűnt amikor valaki meghalt. Nagy valószínűséggel a halál angyala volt.

Sutter nagyon a szánkbarágta a kenyér-bor Krisztus hasonlatot. Igyekeztem nem így felfogni. Azért mégis csak egy gyilkosról és bűnözőről van szó. Én inkább a varjú hasonlatot fedeztem fel benne, amit már az első évad első epizódjában hallhatunk az intro alatt:

Ridin' through this world
All alone
God takes your soul
You're on your own

The crow flies straight
A perfect line
On the devil's path
Until you die

Ez a két strófa összegezte is az utolsó 20 máasodpercet a sorozatból.

Az összes évad közül engem Opie halálra rázott meg a legjobban. A többi csak olyan.. meh.. Vagy megérdemelték, vagy nem volt akkora a szimpátia. Bobby halála kb várható volt. Juice megérdemelte. Gemmának különösen kegyetlen gyilkosságot írtam volna.

Külön az MC karaktereiről. Nagyjából az összes karakter kapott valamilyen kis történetet, szálat évadonként. Chibs az Írországos szál, Tig amikor a lánya meghalt, Bobby amikor kilépett, Juice egészen a heroinrablás óta sínylődik. Szépen végig lett vezetve szerintem.

Happy... Hát, az igazi fapofa. Az utolsó előtti évadtól dugtak egy fogpiszkálót a szájába, hogy egy picit mutasson valami újat is.

Unser meghalhatott volna már akkor amikor nyugdíjba vonult. Teljesen elképzelhető nélküle is story.

In conclusion, jól szórakoztam az évadok alatt. A zenei betétek nagyon jók voltak, a szereplők jól játszottak, engem bevonzott teljesen.

RIP Opie.
Szürreális beköltözőshow-val indította útjára az RTL II a Való Világ hetedik szériáját, ami nagyjából előrevetíti azt, hogy az új főszerkesztővel és kreatív stábbal mire számíthatunk: idősebb, tapasztaltabb, bevállalósabb, de első ránézésre egy hangyafasznyival…..
"Ön most Walter White-ot hívta. A sípszó után, kérem, hogy adja meg a nevét, a telefonszámát és a hívásának az okát. Köszönöm szépen."..
Raoul_Duke 2014.11.09 00:21:51
@Mentula: Ez a legvalószínűbb, hogy nem ért semmit.

@scal: Örülök, hogy 1 évvel a befejezés után sikerült végignézned. Attól, hogy végignézted és 6 év alatt semmit nem értettél belőle még nem kell fikázni. Ahhoz, hogy lefikázz valamit elég nyomós érveket kell felsorakoztatni. Először meg kellene tanulni legalább vázlatosan a kritikaírás szabályait, összeszedni egy kicsit választékosabb nyelvezetet hamár "szakértő" vagy. Ezek után lehet nekiállni egy barátok közt epizód kritikájának.
A Sopranos óta nem igazán volt olyan dráma illetve karakterdráma ami ilyen alapos lett volna, mint ez. Sőt ez a Sopranosra egy pár lapáttal rátesz.
Raoul_Duke 2014.11.09 00:37:21
@scal: Te egy retardált vagy, sajnálom. Nem kívánok többet erre a blogra kattintani. Remélem sok értékes olvasód van. Max a hozzád hasonló felszínes majmoknak tetszik az írásod.

Üdv
Fent látható az HBO-s sorozat első trailere, jó hosszú, van benne új zene is, meg látszik, hogy igen komoly energiát fektettek bele. Nem csak arról szól majd, hogy felvették az új Foo Fighters-lemezt, hanem durván zenebuzi hangulata van az egésznek. Egyfajta zenei térképet akartak…..
Raoul_Duke 2014.08.21 20:16:20
@Jamesch: Nem csak a Foo fighters albumról szól, hanem, hogy egész Amerikában hogyan felvételeznek/tek, stúdióznak/tak különböző stílusú zenészek az elmúlt évszázadban és manapság. Ugyebár az USA nagyvárosairól van itt leginkább szó, ami általában köthető a stílisuok kiindulópontjához is. (pl: Chicago-blues, New orleans-jazz, Délkeleti államok-Country).
Meg egy fasza plakátot is. Itt az event, ha valaki feliratkozna. ..
Raoul_Duke 2014.06.03 13:22:11
@doggfather: Valószínűleg a fürgesége miatt, de nem volt eléggé az. :(
A Black Keys átütő sikere valahol a 2010-es Brothers körül kezdődött, és igazán a 2011-es album, az El Camino kapcsán csúcsosodott ki. Mindkét említett lemez mellé Grammy-díjak is jártak, és a rétegismertségből eljutott velük a zenekar a lemezeladási listák élmezőnyébe. A…..