Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M&Ms (törölt)

0 bejegyzést írt és 264 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig reménykedünk és mindig csalódnunk kell. Pedig általában nagyon jó és olykor egészen különleges dalt küldünk hazánk képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválra. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbálunk változtatni: volt egészen profi blues, nyálas diszkósláger, igazi…..
M&Ms (törölt) 2012.05.28 21:58:58
Majdnem az összes hozzászólást visszaolvastam, nekem is lenne pár észrevételem:

Alapvetően a Compact Disco sokkal jobb eredményt elérhetett volna, ha nem egy ilyen erőltetett számmal készül a megmérettetésre, hanem egy sokkal dallamosabbal, ahol az énekes srácot hallgatni is sokkal élvezhetőbb. Egy ehhez hasonló számat összerakhattak volna, mivel ezzel nem nevezhettek:

www.youtube.com/watch?v=hNUCnXOHaLU

A másik észrevétel pedig annyi lenne amit a Quart is leírt, hogy nem érdemes egy ilyen versenybe túl nagy dolgot (akár énektudás, akár szomszéd átszavazgatás ürügyén) belenézni mivel idézem, ezt még az eredményhirdetés előtt írták:

"Most még ugyebár az is előfordulhat, hogy a Compact Disco nyer. Mi lenne akkor? Megváltozna bármelyikünk élete is? Felemelt fejjel lépnénk át a határt ezentúl? Na ugye, hogy nem. Ezt is vegyük figyelembe, mielőtt nagyon elkezdenénk izgulni."
Ennyit kapott Hunvald György első fokon. És DFT, lánykori nevén Kijafaszom Tomi máris terel. A twitteren máris kommentelte az eseményt:"Ezt iszonyatosan elbaltázta a Gál György. Ha annak idején ő igazol a szocikhoz és a Hunvaldot küldi az SZDSZbe, akkor most mosolyogva…..
M&Ms (törölt) 2012.02.26 15:11:36
@fidzsi: Az USA-ban működik a demokrácia, nálunk nem. Ezt kár ragozni. Attól még, hogy néhány esetben régi ismerőst is neveztek ki (nem nagyon tudok ilyenről), attól még a szervek ott függetlenül képesek ellátni feladataikat, és nem az aktuális hatalmi érdekeknek vannak alárendelve. (képzeld már el, hogy a NYT írna valami kevésbé sem pozitívan Obamáról és erre hoznának egy teljes kontroll tartalmazó médiatörvényt). Mellesleg a kinevezettek többsége sokszor konszenzus esetén történt a republikánusok és a demokraták között.

És akkor nézd meg ezt az országot. Van egy köztársasági elnökünk, aki az elmúlt másfél év törvénykezésében egyetlen egyszer!!! sem talált semmi kivetnivalót, sőt legtöbbször olvasatlanul és az érdekvédelmi szerveket meg nem hallgatva írt alá törvényeket. De ott van még Századvéges, bírói gyakorlattal nem rendelkező Stumpf az AB-ben, Polt az ügyészség tetején, Szájer felesége a Kúria elnökeként, és még lehetne a sort folytatni. Egyedül Simor az akit még nem sikerült elmozdítani, és akibe úgy néz ki bele is törődött a Fidesz, nem mintha nem lett volna rá számtalan kísérlet részükről, hogy ne legyen útban.
M&Ms (törölt) 2012.02.26 15:41:31
@Dr. simonmondja.: Ezt írja az [origo]

"A volt polgármestert hűtlen kezelésben, okirat-hamisításban és hivatali visszaélésben találták bűnösnek, felmentették viszont a csalás vádja alól."

Tehát nem egy szent, annyi biztos. És a kerületi ingatlanokat jóval a piaci ár alatt adták el, tehát ha ő maga nem is fogadott el kenőpénzt (amit nehezen hiszek), attól még ugyanúgy bűnös, mint Gál.

De ha engem kérdezel, ez folyik szerintem Fidesz háza táján is, csak más ügyletekben.
Frank Wilczek Nobel-díjas fizikus szerint lehetséges a természetben a perpetuum mobile létezése – sőt, nemsokára akár létre is hozhatjuk.   A természetben az anyagok egyik legközönségesebb megjelenési formája a kristályos szerkezet. A kristályok közös jellemzője,…..
M&Ms (törölt) 2012.02.24 19:30:42
@endike: Az ősrobbanás előtt semmi sem létezett, szó szerint semmi. Ajánlom a Szélsőséges Világegyetem című sorozatot, úgy kicsit érthetőbb lesz számodra az egész. :)
M&Ms (törölt) 2012.02.24 20:03:04
@lariflari: Mondjuk emberi ésszel felfoghatatlan az egész. Senki sem tudja, mi lehetett előtte. De még így is ez a tudomány álláspontja szerint a legelfogadhatóbb. Meg számomra is. Mindig ugyanis nem létezett tér-idő. Azt is létre kellett valaminek hoznia. És valószínűleg ez a valami volt az ősrobbanás. Hogy ezt mi indította be, nos ez a tudomány egyik legnagyobb kérdése.

Persze van, aki vallási alapon közelíti meg az egészet. Az viszont már egy nagyon más teória része.
M&Ms (törölt) 2012.02.24 21:32:28
@aha, persze: most lehet viccesnek tűnik, de a jelenlegi távcsövek egyre távolabb látnak, és elméletileg ha még 5-600 millió évvel későbbre tekintenek vissza, és megtekinthető lesz az ősrobbanás (elméletileg) akkor megkapjuk a választ. Azt majd utána meglátjuk, ki nevet a végén. :)

De úgy is kérdezhetném, Te hogy képzeled a világ létrejöttét? :)
Nem csak az influenza terjedhet, állítólag az elhízás is képes erre. Óvatosan tehát a téli plusz kilókkal, gondolj a barátokra, meg a családra! Hogy hogy is van ez az egész?  Mickey egér kicsit formáját vesztette (forrás) Arról már korábban hallottam, hogy hihetetlen…..
Amennyiben van benne pénz, a Demokratikus Koalíció is csatlakozhat. A Szociáldemokrata Párt, a Munkáspárt és az MSZP Magyar Dolgozók Pártja néven állnaössze, ezzel visszatérve a közös gyökerekhez. Az 1948-as hagyományokat felidéző alakulat vezetője Szakasits Árpád…..
M&Ms (törölt) 2012.02.21 22:29:40
Újabb adag fellépőt jelentettek be az idei Sziget fesztiválra. A közlemény szerint jön hozzánk 2012-ben a Korn, akik ugyan hét évvel ezelőtti borzalmas fellépésük óta jártak már nálunk, de azt a bizonyos szigetes fellépést még nem tették jóvá. Most viszont javíthatnak, még…..
A Csillag születik és a Megasztár új szériája miatt annyira telítődik a piac, hogy a zenepiacon hamarosan tehetségeket kell kivégezni, nyilatkozta egy magát megnevezni nem akaró zsűritag. „Már a helyi italboltoknak is van saját megasztárosa vagy X-Faktorosa, lassan már minden…..
M&Ms (törölt) 2012.02.21 00:50:28
@Dr. Táskás Tóni: Jogos. Igazából a buzira gondoltam, nem Palibá'ra, de egykutya. Lehet az eltitkolt gyereke?
Hős vagy gyilkos?A mesterlövészettel kapcsolatban már jó pár könyvet és filmet bemutattam. A mostani azonban igazi unikum, és jelentősége sokak szerint Carlos Hathcock életrajzáéval vetekszik – míg mások szerint olcsó fércmű egy degenerált sorozatgyilkostól. Chris Kyle egyszerű texasi cowboy volt,…..
M&Ms (törölt) 2012.02.20 17:48:15
@Flúgatlan: "Csak ne nevezzék fene nagy hősnek a katonákat, pláne ne a távcsöves vitézeket, a hadsereg vezetése meg tartsa őket kordában."

Húúú hallod, te se vonulj be, ha olyan helyzet adódna, hogy a hadkötelezettség újra életbe lép, inkább bújj el valahova ahelyett, hogy a hazádért harcolnál, mert nyilván nem leszel fene nagy hős.

Marha.
M&Ms (törölt) 2012.02.20 21:14:05
@Silverstein: Te is inkább bújj el, ha úgy adódna, hogy besoroznak, mint hogy ilyen mentalitással akár csak a Honvédség közvetett közelébe kerülj. De elárulok két dolgot ha eddig nem tudtad volna:

1. az aki fogja és felrobbantja magát egy piac kellős közepén bombával a testén, vagy fülét levágja egy túsznak, arról egy éppen gondolkodó 2 éves is meg tudja állapítani, hogy elmebeteg, és ez ellen harcolni kell. (És most nem kell jönni az iraki fogolykínzó börtönökkel, hülyék mindenhol vannak)

2. nyilván ilyen hülye sztereotípiák áldozata vagy, hogy minden katona egyenlő, és hülye, de azért kicsit elmerenghetnél azon, hogy valaki szereti ezt csinálni, kiiktatni az ellenséget, elmenni a hazáért harcolni.

Azzal egyébként semmi baj hogy így gondolod te, mindenkinek szíve-joga, csak ezt nem kéne közszemlére tenni, hogy az arra fogékonyak ne vegyék be.
A délelőtti órákban 5-10 centi friss kokain hullott Kispesten. Az ott dolgozó rendkívüli hómunkásokat onnan lehet megismerni, hogy le van horzsolva a homlokuk. Akár 10 centit is elérheti a Kispesten hullott csapadék, amiről kezdetben azt hitték hó, de kiderült, hogy kiváló…..
M&Ms (törölt) 2012.02.19 17:23:34
@(C) Neel Armstrong: "Orbán kérdezi a népet: - Ki vagyok én nektek? - Apánk! - válaszol a nép. - És a feleségem ki nektek? - Anyánk! - feleli a nép, - És ti mik szeretnétek lenni? - Árvák!"
A focivébés számáról ismert K'Naan videójában nagyjából semmi sem történik, a Rise Against klipje társadalomkritikus és nyomasztó, a Soulfly szimplán csak nyomasztó, plusz véres és rémisztő, a magyar MC Ness videoklipjéről és Facebook-oldaláról pedig nem tudjuk eldönteni,…..
M&Ms (törölt) 2012.02.19 17:08:17
@Waix: Így van.
A drogtörvény módosításának múlt héten nyilvánosságra került tervezete alapján újabb ideológiai iszapbirkózásba keveredhet, és ismét szembe mehet a világgal a kormány. Miközben ma már szakmai közhely, hogy büntetőtörvényekkel a kábítószer-fogyasztást nem lehet…..
 Egy heroinista naplója (Ben: A Heroin Addict's Diary) from buzase on Vimeo.Ben Rogers egy tipikus középosztálybeli családban nőtt föl. Iskolás korában kórista volt, szerette a családi nyaralásokat, és imádott krikettezni. Ez az idill szép lassan rémálommá változott, ahogyan…..
M&Ms (törölt) 2012.02.16 19:34:15
@engem gyíkká változtatott: Először is soha nem fogják betiltani az alkoholt, tehát ha ez valakit ennyire zavar, akkor költözzön Szaúd-Arábiába vagy valami másik iszlám országba, ahol tilos. Másrészt meg légy szíves ne általánosíts, nagyon csekély azoknak a száma, akik odáig fajulnak, mint a fenti videón szereplő egyén.

Na meg általánosságban az sok álszent birkát nagyon bírom, akik nyilván életükben egy szál cigit se szívtak el, vagy egy korty alkoholt se ittak meg. Persze tiltsuk be, zárjuk börtönbe a fogyasztót, nyilván csak az ország 85-90 százaléka alkalmi fogyasztója az egyiknek. Ja és eddig nem füveztem soha, még mielőtt valaki ezzel jön.
M&Ms (törölt) 2012.02.16 20:02:25
@engem gyíkká változtatott: Nyilvánvalóan estefelé fáradt vagyok, így nem ugrott be egyből az irónia. :)
M&Ms (törölt) 2012.02.16 22:56:41
@hungarisztan: Bocs, de néhol te is csúsztatsz. Az addig oké, hogy a kemény drogokat tiltjuk, de most őszintén, abból mi kára származna a társadalomnak, ha a marihuánát legalizálnák? Tudod egy pár joint-tól nem fog az ember zsiráfokat látni, kötekedni, de még másnap el is tud majd menni dolgozni, és emellett senkiben nem is okoz kárt. Arról nem is beszélve, hogy ez valóban adóbevételt hozhatna az állam számára.

Az alkoholt és dohányfogyasztást pedig kár felhozni, ez teljesen elfogadott, mint a világ legtöbb országában, mindenkinek joga van néha egy kicsit inni, vagy rontani a tüdejét. Mellesleg kis országunkban nagy hagyománya van mindkettőnek. Sőt, milyen véletlen, a többség a kockázatait is ismeri mindkettőnek, nem véletlen, hogy nem percenként pöfékel, aki dohányzik, meg egyéb.
 Március elsejével életbe lép a C-lista, amely a szakemberek szerint pozitív hír. Azzal viszont többen nem értenek egyet, hogy a Btk.-ban tovább szigorítanák a drogfogyasztást.  Március elsejével lép életbe a sokat emlegetett C-lista. Ez tartalmazza a bódító…..
M&Ms (törölt) 2012.02.15 20:08:42
@suhanyc: Pontosan. Még Zacher is megmondta, szenvedély nélkül lehet élni de nem érdemes. És most bocsássatok meg jogom Stohl-t a védelmembe venni, soha nem is venném mint magánembert, mert karambolozott bekokszozva ittasan, de azt azért mégis mindenki elismeri, hogy milyen jó színész és szinkronhang.

Egyébként egy felelősen gondolkodó személy könnyen be tudja kategorizálni, hogy egy bizonyos tudatmódosítóból mennyit visz be a szervezetébe. A marihuána legalizálásánál nyilván lennének, akik túlzásba vinnék, de a többség csak mértékkel fogyasztaná, már csak az ára miatt is. Ahogy nyilván az alkohollal is ez van. Van aki folyton vedel, és van olyan mint én, aki általában heti 2-3 sör, és csak néha öntök fel igazán a garatra.
M&Ms (törölt) 2012.02.15 20:10:14
Stiller Ákos, a HVG fotósa végigkísérte Néző Ferenc tanyagondok egy napját, remek fotókat készített. A tanyagondnok 17 tanyát jár be nap mint nap, már több mint 20 éve és segít az ott lakó embereknek.A béketelepi általános iskolában is készített pár fotót. Békatelep…..
M&Ms (törölt) 2012.02.15 13:12:27
@sárkányfő: Lehet ott fönt úgy gondolják, a fűtés, meg egyebek (kréta, padok) rendben van mindenütt, és ezért adnak digitális táblára. Egyébként egyetértek veled, lenne mindenre pénz, oktatásra is, ha nem lenyúlnák, meg hülyeségekre költenék. Vitézy is megérdemli a 7 milliós jutalmat, hogyne.
M&Ms (törölt) 2012.02.15 15:09:54
@Doubledecker: Azt, hogy használni tudja a számítógépet ez eléggé relatív. Én például jelenleg is tanulok gépírni, folyamatosan növelem a sebességet, és ez későbbiekben is nagyon hasznos lesz, ha netán olyan munkakörbe kerülök, hogy számítógép előtt kell dolgoznom. Persze nagy általánosságban ma arra terjed ki a gyerekek ismerete, hogy be tudja kapcsolni a gépet, és tudja használni az alapvető programokat (szövegszerkesztő stb.) Nagyon hasznos ez is, bár való igaz, ennél többet is ki lehetne hozni, programok széles garmadája létezik.
Az éhségmenet résztvevői kulturális követeléseket is harsogtak, és munkahelyek mellett igényes elektronikus partykat követeltek Miskolcra.  A tüntetés résztvevői közül a legtöbben azt nehezményezték, hogy a napokban több Grammy-díjjal is kitüntetett Skrillex a borsodi…..
Vicces videót találtunk ma a joblo.comon: a február 9-i The Late Show-ban David Letterman a Szellemlovas 2 ürügyén hívta haknizni a műsorba az óriási geek hírében álló Nicolas Cage-t, aki a korábbi vámpírhisztire reagálva végre elmondta, nem iszik vért és legutóbb még látta…..
Részlet Orbán Viktor, az egri városi televíziónak adott interjújából. A miniszterelnök szerint „le kell szerelni az ellenséges támadásokat”, mert Magyarországnak nincs szüksége arra, hogy „Európa mondja meg, hogy éljünk, erre itt a 10 millió magyar”. A…..
M&Ms (törölt) 2012.02.11 19:14:20
@vladys73: Pontosan, mint ha mi sem történt volna. Mondjuk szerintem el is hiszik azt maguknak, hogy nem orrolt meg rájuk itt senki, csupán a körülmények áldozatai. Akkor lesz itt pofára esés, ha nem kapunk mentőövet az IMF-től. Jön megint a 320-as euró, de jó lesz.
M&Ms (törölt) 2012.02.11 21:23:04
@vladys73: Így van. Azt az apróságot leszámítva, hogy én Észak-Koreára cserélném Argentínát. Ott sokkal jobb. Még multik nyoma sincs, semmi.
M&Ms (törölt) 2012.02.11 22:07:11
@Doubledecker: Igazából a hitelesség az, ami az országgal kapcsolatban a külföld szemében nagyon eltűnt. De nem is csodálom, mint fentebb írtam egyik nap ezt, másik nap azt mondjuk, az is valami, hogy egyáltalán szóba ezek után velünk. Persze a mozgástér is szűkös, de ez részben a fentieknek, a világgazdasági folyamatoknak, másrészt a dilettáns lépéseknek köszönhető, egykulcsos adó bebetonozása alkotmányba, hülye nyilatkozatok, aminek következtében elszáll az árfolyam, meg hasonlók.
Fővárosi Blog Füstölni kezdett 2012.02.11 07:00:00
A 2-es és a 3-as metróvonalon a mai napig azok a szerelvények járnak, amelyeket 1966-tól kezdtek beszerezni a Szovjetuniótól. A 100-104 pályaszámú kocsik a legöregebb, EV típusúak, ezek 1970 óta, tehát 42 éve álltak forgalomba. (Ezt a szerelvényt hívják házon belül…..
M&Ms (törölt) 2012.02.11 21:53:47
@Jokkura: Ez nem teljesen. Az orosz gyártó nemrég, amikor az egyik tűzeset keletkezett az egyik budapesti járműnél, azt mondták, 30 év felett nem vállalnak semmifajta felelősséget egy esetleges balesetért. Amikre Te gondolsz, azok biztos újabb gyártásúak. De a lényegen ez persze nem változtat, a járművek jelentős hányadát már rég ki kellett volna vonni.

Apropó, vajon év végéig találkozhatunk az első Altsommal, ami már utasokat is szállít?
M&Ms (törölt) 2012.02.11 21:54:46
Kedves ajándékkal lepte meg Schmitt Pál köztársasági elnök a helsinki magyar nagykövetség dolgozóit. „Örökre emlékezzenek arra a pillanatra, amikor ezt most mondom” - mondta beszédében a köztársasági elnök, majd átadta Forrai Kristóf nagykövetnek a Schmitt Pál…..
A Telefonközpont eddig nem írt a sokak szerint az internet szabadságát fenyegető, ACTA (Anti-Counterfeit Trade Agreement/Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás) körüli vitáról, ám ma délután Németország és korábban Lettország is bejelentette, hogy egyelőre felfüggeszti az…..
M&Ms (törölt) 2012.02.11 00:45:03
Vastagbőr Prémiumeső a BKV-nál 2012.02.10 12:07:00
Nagy huzavona után a Fővárosi Közgyűlés január végén megszavazta, hogy 9 milliárdos kölcsönt és 6 milliárd támogatást adjanak működésre a BKV-nak, azért, hogy ha lehetséges, akkor ne csődöljön be februárban. Ezt a pénzt csak úgy tudta előteremteni a Főváros, hogy a…..
M&Ms (törölt) 2012.02.10 17:27:56
@Himpellér: Igen erre már én is gondoltam, az egész csak arra jó, hogy összeugrassza a két oldalt, mint minden más területen is ez megy. Magyar essen a magyarnak elvégre így kell ezt nem?

Egyébként sajnos, amíg ilyen vízfejek és pártkatonák lesznek a BKV fejesei, addig nem történik érdemi változás. Több mint 2 éve pattant ki ez az egész végkielégítési botrány, azóta gyakorlatilag semmi sem változott. Azon kívül, hogy a szakadék szélén lógnak. Ugyanakkor a járműpark cseréje már nagyon megérett lenne, mert lehet eljön az idő, amikor egyenesbe jönne a költségvetésük, de nem lesz mivel menni, mert addigra a selejt érett jármű sem fog már menni. Pl. az Ikarus 200-as család esetén ez a helyzet.
M&Ms (törölt) 2012.02.10 17:35:40
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: az nem Lázár volt, hanem a másik díszpinty Rogán.
A Hírtelevízió által élőben közvetített csütörtök délutáni brüsszeli meghallgatás "magyar hőse" egyenes derékkal, mosolyogva állta a hozzászólások rohamát - más kérdés, hogy a felvetésekre érdemben nem válaszolt. A végén aztán kard ki kard! Ha valaki arról…..
M&Ms (törölt) 2012.02.09 23:50:13
@Dr. Táskás Tóni: kifelejtetted a szíjjártó-kósa államcsőd nyilatkozatokat, ami bedöntötte a forintot, és segget csináltak a szájukból. Meg hogy elküldték a p..ba az IMF-et, erre mégis hozzájuk fordultak. Hitelességi problémák is bőven vannak országunkkal szemben, a hab a tortán meg eltolcsy miniszter.
Azt már kezdi megszokni a közvélemény nagypolitikai hírekre fogékony része, hogy Brüsszel is a belpolitikai ügyek fontos szereplője lett. A strasbourgi székhelyű Európa Tanácsnak viszont már az említésétől is meghátrál az olvasók, sőt a szerkesztők többsége is. Úgy tűnik…..
A hétfő reggel Miskolcról indult éhségmenethez korábban csatlakozó MSZP-s és LMP-s politikusok után újabb celebritások jelentek meg a csoportban."A tanácsadóim mondták, hogy csak így fogok nyerni" -mondta Barack Obama, majd a mobil jakuzzijában ülve elkezdte…..
1966 volt az az év, amikor az amerikaiak a kozmikus háttérsugárzásban is az Internacionálé dallamát vélték felfedezni. Ebben az esztendőben tudtunk meg egy alapvető dolgot a Holdról: le lehet rá szállni. A NASA különbejáratú pechje volt, hogy ezt a felismerést a szovjetek…..