Regisztráció Blogot indítok
Adatok
consultoergosum (törölt)

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hányszor, de hányszor megfogadtam, hogy nem foglalkozom többé Schmitt Pállal, édes istenem! De egyszerűen nem megy, mert ahelyett, hogy csendben meghúzná magát, esetleg bocsánatot kérne, ő igényt tart "becsületes életművének elismerésére".NEKI ÁLL FELJEBB!Rábizonyították a…..
Egy hazatérő határátkelő írása következik ma, ám János helyzete annyiban speciális, hogy már nyugdíjasként tért vissza Magyarországra, hogy (mint írja) ne Németországban, egy drágán bérelt lakásból kicsavarogva kelljen összehasonlítgatni a Lidl és az Aldi árait.…..
consultoergosum (törölt) 2013.01.09 17:42:42
@tableno: Tessék a tiédhez hasonló érve(i)m: Románia, Törökország. 10 évvel előbb kezdték ezt csinálni és tessék, lásd hogy mekkora megbecsülést értek el vele "nyugaton" és milyen remek színvonalon élnek. Korábbi példáid is mára bedőlt, vagy éppen afelé tartó gazdaságokról.
Szép számok. 55 milliárd dollár 1,2 milliárd főre, annyi mint 45 dollár fejenként. Az egy főre jutó GDP-jük 1/14-e a miénknek. Ha majd ott tartunk, akkor lehet, hogy én is nagyon fogok örülni a külföldről hazalökött alamizsnának, addig viszont bosszankodom, hogy lemegyünk kutyába - mégegyszer ismétlem - és PILLANATNYI jólétért aprópénzre váltjuk a leendő örökségünket.

Egyet szeretnék mondani (zárszóul): A gazdaságban lehet "olyan, mint..." típusú példákat hozni - csak pont 50% eséllyel lesz igaz. Nem szívesen tettem én sem, csak a nagyon kemény fellépésed miatt, nehogy azt hidd, hogy neked van igazad, mert egyre "hangosabban" kiabálsz és egyre inkább erőből kezdesz válaszolgatni.

És csak a pontosítás kedvéért: A kivándorlók nem ártanak az országnak. Az EGYIDEJŰLEG SOK (vagy JELENTŐS) kivándorló árt az országnak. Ha ezt valaki nem érti meg, akkor sajnálom. De ez, hogy már takarítani mennek emberek külföldre... ilyen (Magyarország esetében) még nem volt. A hasonló példák (Mexikó) meg nem túl fényes gazdasági modellt mutatnak...

Engedd meg, hogy "félhangosan", - inkább csak magamban - hadd sajnálkozzak azokért, akik elmennek és akik ittmaradnak (bizony, mindkettőért)!
consultoergosum (törölt) 2013.01.09 18:25:06
@tableno: Szerinted.
consultoergosum (törölt) 2013.01.09 14:27:56
@Chang Yai: Nem is az államnak tartozol, hanem a többi embernek. Mi is az állam? Persze, lehet példálózni azzal, hogy a "386-ok" mennyit vesznek el maguknak abból ami a tiéd/enyém/stb., de nagyon zavaró, hogy pl. az adócsalás megítélése is kb. az ügyesség fokmérője, holott ilyenkor minden normális, épeszű embernek azt kéne felfognia, hogy az ő zsebéből lopja az "ügyes" a pénzt.

Nagyságrendekről van itt szó... hányan is dolgoznak külföldön az aktív korúakból? Vagy inkább beszéljünk arányszámról, hogy még durvább legyen?

A betegség/megrokkanás/diploma utáni halál részhez gratulálok. Ez a tipikus szőrszálhasogatás... mondom, itt arányokról van szó!!! Az a gyanúm, hogy mondjuk diploma után 1-3 éven belül jobb létre szenderülők száma éves szinten kb. annyi lehet, mint egy tetszőlegesen kiválasztott budapesti közeli (!) rokonságából a külföldön jelenleg munkát vállaló aktív korúak száma. Ez a nem mindegy!
Bemutatjuk a decemberi háttérképeiteket (J és K lapozza a fotókat). barbiii Letöltés: 4:3 16:9   gpé Letöltés: 4:3 16:9   iwette Letöltés: 4:3 16:9   kisklau Letöltés: 4:3 16:9   peexxel Letöltés: 4:3…..
consultoergosum (törölt) 2013.01.03 06:32:59
Az én apukám meg főkönyvelő - mondta nekem az óvodában a Kovács Zoli, majd egy olyat csulázott a rakétamászóka mellé, hogy beleszédültem a zöld ötven árnyalatába. Felkészületlenül ért, annyit azért tudtam, hogy az én nővérem pedig ének-zene tagozatba jár, olyan…..
consultoergosum (törölt) 2012.11.06 18:25:14
@vágtázó halottkém:
Bocsi, de nem látom az arcodat, miközben írod a választ, úgyhogy nem tudom mennyire kell komolyan venni :) Egyre jobbakat nevetek viszont az újabb felhozatalon - komolyan nem tudom, hogy ezt most már a humoros helyzet fokozására írtad-e - pl. Tilla, stb.

Az a nagy bajom, hogy az aktív műsorvezetők közül nem nagyon van olyan, aki miatt megnéznék egy műsort. Ha a téma érdekel, akkor persze nézek TV-t, de olyat, mint amilyen mondjuk Kepes András/Vámos Miklós/Vitray Tamás volt - persze ezek inkább mélyinterjúk voltak, nem bulvár - nemigen tudok mondani ma.

És teljesen igaz az is, hogy ezekre valószínűleg nincs is már igény. A piac törvényei itt is érvényesülnek. Azt árulják, amire kereslet van... sajnos nekem, akinek talán mások az igényei, már nemigen marad mit nézni. Nem akarom sajnáltatni magam, csak megállapításként írtam le. :)
consultoergosum (törölt) 2012.11.06 18:27:28
@karikaV43:
Mókás, mókás... de azért a világ része az is! És nem tudom, hogy vajon akkor lesz-e jobb az élet, ha komolytalanul veszünk komoly témákat, vagy ha komolyan veszünk komolytalanokat is...

Szereptévesztés van itt - bár az az érzésem, hogy én tévedek - mert anno a médiának volt egyfajta tájékoztató/művelő/nevelő jellege is és mára ez gyakorlatilag csak a szórakoztatóra redukálódott.

Maradnak a könyvek... :)
consultoergosum (törölt) 2012.11.07 17:02:43
@vágtázó halottkém:
Van benne ráció... mármint azt hiszem felvállalom, hogy lezsidóznak, meg libsiznek, amikor azt mondom, hogy a Hajóst én is bírom - dehát ez van :)
Egyébként nagy bossa-nova rajongó vagyok, ezért jött a kapcsolat anno még Hajós zenei munkásságával. Másrészről róla is kár azt hinni, hogy univerzális ember... lásd műsorvezetés (pl. Benne leszek a TV-ben, Magánszám - bár ez utóbbi még úgy-ahogy vállalható volt). Érdekes! Veled kifejezetten jó beszélgetni :)