Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eva.zs

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha majd egyszer felnövök és nekem is lesz normális életem hátradőlök majd a nappalimban egy puha, kényelmes fotelben és elsírom magam. Nem panaszkodni akarok, távol áll tőlem az efféle megnyílvánulás. Magamnak alakítottam így az életemet, rajtam kívül, hogy a létem így…..
  Mostanában rákattantam a gyömbérre és mindenféle zöld fűszerekkel, mozsárban fűszerpesztákat gyömöszölök belőle. Egyrészt nagyon jó feszültésglevezető, ahogy az ember teljes erejét beleadva nekiesik a munkának, másrészt ha nagyobb mennyiségben készítjük ilyenkor,…..
vagyis: Vigyázz, kész, főzz!  Immáron a 45. forduló, melynek témája: vegetáriánus sütőtökös ételek. Az én esetemben tovább szűkül, hogy hű maradjak a blog tartalmához. ;) A vegetarianizmus több formában létezik, aszerint, hogy a húson kívül mely ételeket…..
eva.zs 2011.10.30 21:21:14
Tisztatészta Böngézés 2011.10.23 15:00:00
A határban tekerem a mini-biciklim, csípi az arcomat a hideg. Egy fonott karkosár nehezíti a haladást. A papa tolja a kerékpárját, így tudunk azonos sebességgel haladni. Telis-teli a határ gazdátlan diófával, így minden évben, amikor eljön az október a papával tartok diót…..
Tisztatészta Ízesítsd kedvedre 2011.10.16 15:20:00
Minden ételhez, minden ízhez tartozik egy érzés. Az érzéseinket nem mindig mondjuk ki, de az arcunk híven tükrözi, elárulja, hogy ízlett az étel... fintor jelzi a nem tetszést, simulás az elégedettséget. Ha tetszik, ha nem, a szavakkal szűken bánunk, ha egy ételről, egy…..
... és mindenki azt kérdezi: "Hogy van türelmed hozzá?" Elárulok egy titkot: nem kell hozzá türelem. Tésztakészítés során még nem éreztem türelmetlenséget... gyöngyfűzésre viszont nem tudnátok rávenni, mert a második apró gyöngyszem felfűzésekor remegne a kezem,…..
Saját kezűleg készítettem (mily meglepő), az alapanyagokon (liszt, tojás) kívül szívem-lelkem beletettem. Majd el felejtem: a tésztát parmezánnal bolondítottam. Hm… isteni volt az illata, és az az íz… kifőzve, csupaszon is ellenállhatatlan. Alig tudtam megállni,…..
Ő gin-tonicot ivott, én életem első kisfröccsét. Beszélgetésbe elegyedtünk, aztán buliztunk egy hétig, aztán meg még négy évig. Az egyetemi gólyatáborban szövődött a barátságunk. Azt mondják az ellentétek vonzzák egymást. Sorolhatnám a különbségeket, de miért is…..
Amerikából érkezik a spagettizabálást megkönnyítő furfangos-furmányos villa. A repubblica írja, hogy 400 ezer már elkelt...
Tegnap megvolt az első "munkanapom" a Costes-ben, csak 5 órát voltam, de az is alaposan lefárasztott, pedig nem is volt olyan kemény, mint gondoltam volna előre. Mondjuk a reggel 7-es keléshez eleve nem vagyok szokva, de 8-kor már ott akartam lenni, ahogy mindeki más is, a szerda a mise en…..
    Átlagos nyarakon kétszer tör rám a görögdinnyeláz: a szezon elején, és kicsivel a vége előtt. Amikor először megjelenik az árusoknál, naponta képes vagyok megenni egy felet, csak úgy kanállal - ez kb. egy hétig tart, aztán ráunok. Később, augusztus elején általában eszembe jut, hogy…..
Szoros kötelék fűz a nagymamáimhoz. Csodás emlékeket őrzök, melynek a blogon keresztül Ti, olvasók is részesei vagytok. Hiányoznak... a közös élmények, a történetek, az illatok és az ízek. Míg éltek, "ittam" a szavukat, szívtam magamba a tudást. Nem volt…..
"Számomra az élet elképzelhetetlen paradicsom nélkül. Komolyan mondom. A világ teljesen más volna... Van még egy termés, aminek ennyire egyedi az íze és az állaga, egyszerre édes és savanykás? Szagoljuk meg a frissen szedett paradicsomot - van más, aminek ilyen hihetetlen az…..
Tisztatészta Borzasztóan finom 2011.08.05 19:30:00
Mi háziasszonyok szeretjük, ha az asztalra kerülő ételeinket dicsérő szavakkal illeti a család. Ha beújítok akkor különösen figyelem a reakciókat... és az arcmimika mindent elárul. Legtöbbször a reakció pozitív és ha látom az elégedett arcokat, akkor tudok nekilátni nyugodtan…..
Tisztatészta Ízek és érzések 2011.07.26 13:45:00
Lekvárfőző lázban ég az ország, a gasztrobloggerek belendültek és ontják a különleges ízkombinációkat. Ha lekvárt főzök akkor a nagyi hagyományos receptjeit követem. A sok újdonság ellenére sem fordult meg a fejemben, hogy beújítsak és alkohollal bolondítsam a…..
Kellemes őszi este van, ülök a gangon, lelóg a lábam a fonott karosszékről. A nagyi velem szemben, fáradhatatlanul köt az unokáinak és a gyerekkoráról mesél. Hihetetlen, hogy két kötőtű segítségével, egy gombolyag fonalból milyen csodákra képes. Ilyenek a nagyik, mindent…..
eva.zs 2011.07.14 19:01:07
Tisztatészta Kétkeréken 2011.07.11 10:45:00
A tésztagyúrás, a mérhetetlen tésztafogyasztás mellett van egy másik szenvedélyem, ez a kerékpározás. Szerencsére a két szenvedély jól megfér egymás mellett, mondhatni kompenzálja egymást. Kerékpárosként szükségem van a tésztaételek energiatartalmára, fanatikus…..
lorien Rukola-pesztós bavette 2011.06.22 18:02:00
A Szatyorban vásárolt rukola nagyobbik része pesztóban végezte, feltétlenül érdemes kipróbálni, nagyon jól kijönnek az ízei. Macera nem sok van vele, amíg felforr a víz, kényelmesen elkészül a pesztó, még a mosogatás is megvan. Eredetileg spagettivel terveztem, de amint…..
A múlt hét elején a hentesnél hamburgernek való marhanyakat vásároltam. A hentes jó érzékkel ráérzett, hogy bármire vevő lehetek, ezért felmutatott nekem egy egész borjúlábszárat, amelyet természetesen azonnal felvásároltam. Megegyeztünk, hogy szombatig kilógatja nekem a…..
Tian rouge - kép: Krumpli BélaTian a cserépedény, illetve az abban sült rakott egytál étel (gratin) provence-i elnevezése. Nem véletlen a szó eredete: Provence-ban főleg zöldségek kedvelt készítési módja. A lokálpatrióták szerint a tian az provence-i étel és kész. A tian…..
Vasárnapi sült - kép: Krumpli Béla Folyamatosan változó, kihívásokkal teli világunkban elengedhetetlen kötelességünk az önképzés. Van, akinél ez az új nyelvek tanulásában nyilvánul meg, vagy rendszeres képzéseken való részvételben, nálam abban, hogy egyre tudatosabban…..
Sikerült hazatérni az olasz túráról, a cél ezúttal Emilia-Romagna tartomány volt, ami rengeteg világhírű olasz specialitás hazája, a parmezántól a pármai sonkán keresztül a modenai balzsamecetig. Az érkezés utáni következő reggelre téli tájjá alakult az egész környék,…..
Nemrégiben felhívott az egyik barátom, hogy mondjak neki paella receptet. Persze van már ilyen a blogon, el is irányítottam, és az írás alapján még instrukciókkal is elláttam. Ezek után én is hamar megkívántam, így nem sokáig váratott magára, hogy…..