Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sefatias

470 bejegyzést írt és 13393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias Lenyugodtam 2022.12.25 17:55:29
Régen írtam már ide. Elment a kedvem tőle. Azóta sok minden történt velem. Az agyam ugyanúgy jár, gondolkodok, keresem a kérdéseimet, és próbálok választ kapni rájuk, vagy rájönni olyan dolgokra, amikkel szembekerülök. Arról már rég letettem, hogy megértsem a világot. És azt a reményemet is…..
sefatias 2022.12.26 15:55:51
@dr.ahalan: nem rettenetes ez. én élvezem
Nehéz hat napon vagyunk túl. A magyarországi extanús blogközösség a fennállásának legnagyobb botrányán vagyunk túl. A pénteken megjelent posztom felperzselte a blogszférát, és a végletekig megosztotta azt. Az egyik legkomolyabbnak tekintett blog, az összes posztjával eltűnt. A szerkesztője az…..
sefatias 2018.04.13 09:16:39
@t.csilla: @Chili Virág: Szerintem ilyen sorstársi közösséget lehetetlen létrehozni. olyan kevés tudással rendelkezünk, és mégis azt hisszük, hogy az a létező legtöbb. Ráadásul, mindannyian másként gondolkodunk. Ezt a blogszférát olyannak kell elfogadnunk, amilyen. És ez nem is fog változni. Még a blogok szerkesztői sem tudnak együtt működni.
sefatias 2022.08.27 13:10:48
@picket9: Mi a helyzet veled? Meg vagy még?
sefatias 2022.08.27 13:13:48
@Rovarölő: Azóta találkoztál a Gabival? :DDDD
A cikk címe James Sire A Szentírás kicsavarása: Hogyan olvassák félre a szekták 20-féle módon Bibliát című könyvéből származik. Ebben a rövid, de hasznos könyvben, Sire azt tárgyalja, hogy a kereszténység szektái (1) hogyan értelmezik félre és élnek vissza a Bibliával, hogy azután olyan tanításokat…..
sefatias 2021.06.15 19:55:13
@ORION: ne is mond. Olyan lelkiismeretfurdalásom van emiatt :(
sefatias 2021.06.15 20:35:51
@Columba: Semmilyen más istenéét nem látom. Én csupán teista vagyok, aki keresztényként gondolkodik. De a kereszténységnek semmi köze istenhez.
sefatias 2021.06.15 20:36:56
@Columba: "Jól van, hogy később mi lesz, majd meglátjuk"

Nekem erre nincs több időm. Én nem várok senkiire. Ha isten ennyire nulla, akkor semmi szükségem rá. És neki sem rám.
Sefatias Isten jó? 2017.09.15 09:18:37
  "Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá"" Mondta Jakab. És azóta emberek milliói hálásak Istennek azokért a jókért, amiket kapnak az életük során. Hálásak a gyermekeikért, a családért, az ennivalóért, a barátokért, a…..
sefatias 2020.12.13 08:39:35
@leslie07: Furcsa isten jósága mellett azzal érvelni, hogy egy érzéketlen, szadista, kegyetlen gyilkos. De te tudod.
sefatias 2021.02.06 06:26:35
@Discipline: Kiváncsi lennék, hogy, hogyan jutottál el idáig az olvasásban, így szombat reggel :D
sefatias 2021.02.06 06:37:17
@Discipline: egyébként hihetetlen, hogy az ilyen magyarázatokkal, a magát keresztény hívőnek tartó ember, milyen hamar elárulja, hogy igazából nem is hisz az általa megalkotott isten létezésében, akit hirdet
Sefa melózik... Baldocer Balmoral 2020.12.20 05:24:11
Ezt a fürdőszobát a Baldocer cég Balmorál típusával burkoltuk. Kicsit izgalmassá tettük a polcokkal. A megrendelő teljes megelégedésére :)   Nézd tovább a képeket..
Nem tisztem megítélni azokat, akik bort isznak, de wizet prédikálnak, viszont tudom idézni az idézeteiket! :)    "Egy könyv szerint azok, akik gazdagságra áhítoznak, hajlamosabbak „a mentális problémákra. Ezenkívül többször panaszkodnak torok-, hát- és fejfájásra, nagyobb…..
sefatias 2020.12.13 11:53:10
@leslie07: :) kár, hogy nem ismered a fogalmak közötti különbségeket. A biliáról alkotott vélemény, és a teológiai nézet nem ugyanaz
sefatias 2020.12.14 08:50:46
@Igazság Kereső: :) Hihetetlen, hogy mennyire nem érted mi folyik. Nem az illetmény és a juttatás itt a probléma, hanem az, hogy mennyire hajlamosak vagytok hülyeségeket elfogadni valóságnak, aztán meg csodálkoztok, hogy elhittetek valami baromságot.
sefatias 2020.12.14 11:49:15
@leslie07: :) Tudod ez nem gyalázkodás. Sima tény. Gyalázkodni másként szoktak
Korábban már foglalkoztam azzal, hogy ha a bibliai teremtési beszámolót és ezzel a bűnbeesés történetét nem tekintjük valós eseménynek, akkor azzal bizony alaposan áthúzzuk és megkérdőjelezzük a mai megváltástant >> ITT << A belinkelt posztban idézett Rózsa Huba pontosan megfogalmazza…..
sefatias 2016.11.22 17:36:08
@csaposnak: Kedves Csaposnak! Én elhiszem, hogy neked nem tetszik az amit írok, de az, hogy hosszabban írod le azt, hogy nem tetszik, az még nem teszi érveléssé a nemtetszésedet. De hogy haladjunk valamerre a témában (amiről amúgy nagyon szívesen folytatok érdemi vitát) kezdjük az elejéről. Ugyanis te csupán a végkövetkeztetést támadod, anélkül, hogy az oda vezető útról bármit is szólnál. Az első kérdés, ahonnan az egész megváltás téma indul, az a teremtési beszámoló. Tekinthetjük-e szerinted a teremtési beszámolót, és az azt követő bűnbeesési sztorit valós történelmi eseménynek?
sefatias 2016.11.24 07:22:10
@csaposnak: bevallom őszintén: nem értelek. Nem csupán arról van szó, hogy Rózsa Huba véleménye tetszik, hanem én is ezt fogalmaztam meg magamban évekkel ezelőtt, és örömmel olvastam, hogy mások is elgondolkodtak ezen.
Nekimentem volna Istennek? Ezt miből gondolod? Nem lehet, hogy csupán a te Istenképednek mentem neki? Miből gondolod, hogy akkora tudás birtokában vagy, hogy azt lehetetlen megcáfolni? Úgy érzed, hogy te annyi mindent tudsz, hogy képtelenség azt kétségbe vonni, mert az valójában a megfellebbezhetetlen igazság, ami annak köszönhető, hogy a Szentlélek árasztotta ki rád?
A megváltás módjának megváltoztatása nem a Bibliából indul ki. Ez sokkal komlexebb gondolkodást, és sokkal több tudást igényel. Mielőtt az ember eljut oda, hogy azt mondja: a megváltás mai meghatározása nem merítheti ki Isten szándékát, egy csomó bibliával kapcsolatos információt kell beszerezni. És az sem mellékes, hogy érdemes kicsit a valóságot és a tapasztalhatóságot is figyelembe venni. Az hogy az első században hogyan tudták a keresztények, az valójában nem jelent semmit, mert ma rengeteg olyan dolog alkotja a kereszténység hitének, tudásának részét, amiről az első században még nem is hallottak, illetve ők hittek, alkalmaztak olyat, aminek ma nyoma sincs.
Lényeg a lényeg, én szívesen beszélgetek arról, hogy mit értek félre, és szívesen változtatok a véleményemen, de ehhez érvekre van szükség. És ezeknek az érveknek ütőseknek kell lenniük. Túl sokáig hittem ahhoz olyan dolgokban, amik mögött nem voltak érvek, hogy most csak úgy elfogadjak valamit az illendőség kedvéért. És te most azt kívánod tőlem, hogy ne haladjak ezen az úton, mert egy keresztényhez ez nem illik. Azt mondod, hogy nekimentem Istennek, de azt nem tudod, hogy az Isten valójában erre hogyan tekint. Tehát te is prófétaként lépsz fel, prófétai kinevezés nélkül.
Én elfogadom a Bibliai érvelést akár Páltól is, de akkor bizonyítsd be, hogy azt el KELL fogadni. Jelenleg úgy gondolom, hogy Pál semmilyen tudást nem kapott Istentől, hanem a saját véleményét fogalmazta meg, ami néha ellentmondott saját korábbi állításainak, néha Jézusnak, és néha a többi apostolnak. Tehát megfelelő óvatossággal kezelem, mert még az sem biztos, hogy egy biblia író pontosan azt értette a leírt gondolatain, amit ma az egyházak beleolvasnak. Túl sokféle keresztény értelmezés van ahhoz, hogy biztos legyek önmagamban és a saját véleményemben. Látom, hogy miként lehet emberéleteket kihasználni, tönkretenni bibliaversek dobálásával. Úgyhogy ne várd el tőlem, hogy az, hogy egy bibliaverset ideidéztél, az megváltsa a világot.
Kedves Csaposnak. A velem való beszélgetéshez több kel, mint érzelmi ragaszkodás a saját véleményedhez. És ez nem a makacsságom bizonyítéka, hanem a te "érveid" csekélységének
sefatias 2020.12.12 08:39:58
@leslie07: "tudniillik olyan állítás az 1.Mózes 2. fejezetében sincs , hogy
az ember lett volna a fa előtt."

Akkor nézzük:

ELSŐ LÉPÉS: "Azon a napon, amikor az Úristen a földet és az eget megalkotta, 5még nem volt a földön semmiféle vad bozót, és nem nőtt semmiféle mezei növény,"

MÁSODIK LÉPÉS: "Egyszer pára szállt fel a földről és megáztatta a föld egész felszínét. 7Akkor az Úristen megalkotta az embert a föld porából és orrába lehelte az élet leheletét."

HARMADIK LÉPÉS: "Az Úristen kertet telepített Édenben, keleten, és oda helyezte az embert, akit teremtett. "

NEGYEDIK LÉPÉS:" És az Úristen a földből mindenféle fát sarjasztott, ami tekintetre szép és táplálkozásra alkalmas; azután kisarjasztotta az élet fáját a kert közepén, meg a jó és a rossz tudásának a fáját. "
Sefatias Ez Te vagy! 2020.12.12 04:34:06
     - Ezentúl minden rózsaszínt ki kell radírozni!- mondta Ceruza. Ceruza szerette ha igy hívják. Nem szerette viszont, ha a színére tesznek utalást.      - Ezentúl nem lehet semmi rózsaszínű- mondta mégegyszer nyomatékosan. Fehér furcsán nézett. Ő is ceruza volt, de neki sosem okozott gondot,…..
Sefatias Józsi a keresztény 2020.12.06 11:33:52
Józsi büszke volt rá, hogy keresztény. Látta a tévében a sok koszoslábú migránst, és jó érzéssel töltötte el, hogy neki meleg víz folyik a csapból. Nem úgy, mint a sok semmirekellő lusta dögnek, akik el akarják venni a munkáját. Józsi kicsit félt. Egyre többször hallotta, hogy ezek…..
sefatias 2020.12.11 09:40:49
@leslie07: :) nem árulom el :D
Úgy döntöttem, hogy a gondolataimat ezentúl nem leírom, hanem elmondom. Egyenlőre csak kísérleti jelleggel, de aztán, ha kedvet kapok hozzá, akkor itt találhattok majd meg. Ha kíváncsiak vagytok az agymenéseimre, iratkozzatok fel, aztán hallgassatok meg. És akár beszélgethetünk is a videó alatt.  ..
sefatias 2020.11.30 20:40:15
@Discipline: "hogy hívjuk azokat a megvalósult rendszereket, "

Attól, hogy egy rendszert nem tudunk egy bizonyos kifejezéshez kötni, nem biztos, hogy a hasunkra ütünk és elnevezzük valami olyasmiről, ami amúgy nem az. Én nem azt tagadom, hogy Európában a kultúrában nem fedezhetők fel keresztény elemek. Hanem csak azt mondom, hogy ettől nem az. Én rengeteg ékszert hordok. Néha van rajtam szoknya és két körmömet műkörmös csinálja. Azaz felfedezhetőek bennem nőies elemet, de ettől egyáltalán nem vagyok nőies és főleg nem nő.
A felvilágosodás érdekes téma. én is úgy érzem, hogy a felvilágosodás keresztény gyökerű változás. Imádom a korabeli gondolkodókat. És mégis mit látunk? A keresztény kultúránkat védő jobboldali konzervatívok a kereszténység ellenségének tekintik a felvilágosodást.
sefatias 2020.12.02 06:37:33
@Discipline: "mégsem az ő értékrendjüket tartjuk mérvadónak, hanem a keresztény alapú értékrendet."

Hol látod te a kultúránkban a keresztény alapú mértékrendet?

"sántít ez a megközelítés, hogy ''soha nem volt keresztény európai kultúra"."

Ez nézőpont kérdése. De én túl jól ismerem az újszövetséget ahhoz, hogy párhuzamot találjak közte és az európai kultúra és morál között.

"vallás létjogosultságának tagadásáig,"

Miért? van a vallásnak létjogosultsága?
sefatias 2020.12.09 14:43:40
@Ta0066: csak egyetérteni tudok
Sefatias Nyolc éves a blog 2020.04.14 07:19:48
Észre sem vettem, és szép lassan nyolc éves lett a blog. Ez alatt a nyolc év alatt közel félmillió kattintás, több tízezer komment jött össze, és ez a 462. bejegyzés. A nézeteim, a feldolgozott témák jelentős változásokon mentek át. És talán ritkábban is írok. De azért még megy. Nem is emlékszem már…..
sefatias 2020.04.18 20:05:15
@Discipline: Feltett szándékom,hogy elkanászkodok :)
sefatias 2020.11.28 06:09:55
@Johnny Joker: köszi Tesó! :)
sefatias 2020.11.28 21:48:19
@Gáborka45: Szia! Nem tartozom semmilyen felekezethez
A fenti idézet -írd és mond- a watchtowerinc nyúlwilágfordítás 144 000-szer átdolgozott, jelenlegi kiadásában olvasható. A teljes idézet: Lukács 2:11 Szentírás – Új világ fordítás (magyarázó jegyzetekkel) "11 A mai napon Dávid városában+ megmentő+ született nektek, aki…..
sefatias 2020.11.28 06:13:30
@Igazság Kereső: Bocs! Nem tudtam, hogy kvantumfizikus vagy
sefatias 2020.11.28 06:18:05
@a századik juh: Már értem.

"magára vannak-e hagyva a snookergolyók, "

Igen. A fickó megadja az irányt, az erőt. de utána megáll vesz egy nagy levegőt, és várja a fejleményeket. De tovább nem tesz semmit. És az eredmény persze nagyban függ a játékos képességeitől is. de a képességek csak a lökés pillanatáig játszanak szerepet. Így van ez istennel is. alkotott, elindított, aztán: Malakiás 3:16
sefatias 2020.11.28 15:32:47
@leslie07: hát mi tagadás. Az önbecsülésemmel tényleg nincs probléma. De istenével sem. Nem nagyon foglalkozik vele, hogy mit gondolnak róla. Ebben nagyon hasonlítunk egymásra istennel. Nem véletlenül vagyunk jóban. Egyébként üdvözöl
"TOLSZTOJ VAGY JEHOVA   Amikor a világ a háború küszöbén táncolt, Jugoszlávia egyik legnagyobb gyülekezetében meghasonlás támadt.   Egyesek kezdtek Lev Tolsztoj, orosz író és vallásfilozófus nézetei mellett szót emelni.    Tolsztoj egykor az orosz ortodox egyház tagja volt, majd…..
A JW.org új arculata egy új erőfeszítés kezdetét jelzi, mellyel az Őrtorony Társulat szeretné kihasználni az internet lehetőségeit - de vajon sikerülni fog?  2012. szeptember 1-jén Jehova Tanúi hivatalos weboldala egy jellegzetesen új arcot öltött, új és merész szerepet…..
sefatias 2012.10.23 19:35:42
@Perfect choice!: megkérdezhetném, hogy te mit akarsz itt? Az isten ellensége az, aki például közönségesen és trágárul beszél. Tudnál ilyen embert idézni itt a blogon?
sefatias 2012.10.23 21:32:36
@névtelenül: Van az az érzésem, hogy ő neo fm, avagy a búcsúzós, és elvesztette a befektetett pénzét, amivel annyira dicskedett. És ez most kiütötte
sefatias 2020.11.24 08:20:15
@HanSolo2020: szia! Hallgatlak...
Tombol a liberális, konzervatív ellentét. Mindkét oldalon ott vannak a nyáltól fröcsögő gyűlölködők, akik szerint a másik a világ legnagyobb ellensége. Nekem úgy tűnik, hogy a konzervatív értékeket képviselő emberek vannak most a támadó oldalon. Mintha a kormányzati támogatásnak köszönhetően, ők…..
sefatias 2020.09.25 14:30:08
@Discipline: "70 év óta először van így"

Kétlem, hogy az elmúlt 70 évben a liberalizmus lett volna az uralkodó. Ha az lett volna, előrébb lenne a világ.

" épp ideje volt, hogy forduljanak az erőviszonyok, nem?"

Nem Ha az erőviszonyok fordulásainak esetleges változásaira bizzuk a jövőnket, akkor kétlem, hogy abból hasznunk lesz. Miért nem bizzuk inkább a józan észre és az oktatásra?

"honnan is tudnák, amikor volt nálunk egy 40 éves időszak, amikor szó szerint tűzzel-vassal üldöztek mindent, ami keresztény és konzervatív érték."

Egyáltalán nem üldözték. Sem a keresztény, sem a konzervatív értékeket. Magyarország sosem volt liberális. Inkább konzervatív. A konzervativizmus akkor is konzervativizmus, ha azt szocialistább ruhába öltöztetik. Nem tudom mennyi idős vagy, de a nyolcvanas években sárgák és zöldek voltunk az irigységtől, amikor a nyugati liberalizmus eredményeit láttuk.

"Egyszerűen kiirtották azt az értelmiségi réteget, amelyik tovább tudta volna adni ezeket az értékeket. "

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a háború előtti értelmiség olyan nagyon becsületes igaz keresztény vol, amelynek az elvesztése derékba törte a magyarország erkölcsi szinvonalát?
Néhány évvel ezelőtt írtam egy posztot, amelyben határozottan kiálltam azon véleményem mellett, hogy a nemi identitás nem megváltoztatható. Azaz, nem döntés és elhatározás kérdése az, hogy valaki melyik nemhez vonzódik. Már közvetlenül a poszt megírása után úgy éreztem, hogy valami nem stimmel a…..
Sefatias Isten politikus? 2020.06.01 08:12:55
Isten egyre jobban benne van a magyar politikai életben. Egyre többször szólítják meg. Kérik, hogy áldja meg az ő akaratát fontosnak tartó politikai vezetőket. És ennek köszönhetően egyre több a magát vallásosnak tekintő szavazó, aki persze arra szavaz, aki fontosnak tartja a kereszténységet. Épp…..
sefatias 2020.06.09 05:23:13
@Igazság Kereső: szerintem csupán annyi, hogy annyit tegyél istenért, amennyiről meggyőződtél, hogy elvárja tőled
sefatias 2020.08.20 21:07:50
@Igazság Kereső: Ihlet az van. De tényleg piszkosul el vagyok havazva.
sefatias 2020.08.20 21:08:48
@Igazság Kereső: Bevallom, engem ez nem győz meg. Ugyanis ha ez így van, akkor az eddigi összes bibliafordító hülye
Talán két éve lehettem keresztény, mikor egy hölggyel beszélgetve a hitről, előkerült a paráznaság téma. Én mélységesen elítéltem ezt a bűnt, hiszen jól ismertem azokat a bibliaverseket, amelyek egyértelműen kifejezték Isten nemtetszését a paráznasággal kapcsolatban. A…..
sefatias 2020.07.20 10:46:55
@icipicicsipa: tudnál esetleg valami értelmeset is hozzászólni?
sefatias 2020.07.20 15:55:45
@icipicicsipa: nem tudom mit gondoltál rosszul, mert nem írtál semmit, aminek értelme ezt volna. Nem azt mondtam, hogy rosszul gondolkodsz hanem szt, hogy nincs értelme annak, amit írsz
sefatias 2020.07.21 21:26:38
@icipicicsipa: Szupi! Köszi, hogy itt voltál.
LÁBNYOMOM... Nagy valószínűség szerint, hozzám közel álló emberek úgy fognak meghalni, hogy nem fogják megismerni azokat az eseményeket, amik a saját döntéseik és az én álláspontom mögött állnak. Ennek igencsak összetett, messze nyúló okai vannak. Férfiak kis csoportja hetente zárt ajtók mögött…..
sefatias 2020.06.02 22:10:25
@keresemazutam: Ha nekem akkor annyi eszem lett volna, mint neked...
sefatias 2020.06.07 19:31:00
@Igazság Kereső: Nem kell ezt az egészet Jehova Tanuira kihegyezni. Ha az ember egy kicsit körülnéz a világban, mindenhol ugyanazt látja. Önálló gondolkodásra képtelen, befolyásolható emberek vannak mindenütt, akik mások véleményét szajkózzák, és minden baromságot elhisznek
sefatias 2020.06.08 15:51:06
@Igazság Kereső: "De akkor kérdem, hol az IGAZI PÁSZTOR?"

Ki mondta neked, hogy van olyan?
A válaszlevél néhány dolgot tisztázott, volt, amit továbbra is homály fedett és több új kérdést vetett fel! Eltartott egy darabig mire minden hivatkozást átnéztem, némelyik magyarul nem is létezik/létezett (fordításokhoz segítséget kellett igényelnem), vagy magyarul más dátummal jelent…..
sefatias 2020.06.07 19:22:04
@Egy_nick: Ennyi hülyeséget összehordani....
sefatias 2020.06.08 15:49:13
@Egy_nick: Szerintem az egész hülyeség. De lehet, hogy csak azért, mert tényleg nem értem
A megváltás. Ez az a téma, ami körül egyre többet forog az agyam. Az elmúlt egy évben több posztot is írtam arról, hogy a megváltástan körül valami nem stimmel számomra. Messziről rátekintve nekem úgy tűnik, hogy a megváltástan egy jól és pontosan felépített vár, amely…..
sefatias 2020.05.28 21:33:54
@Istvan Kasaroczky: Egész pontosan mit nem értek? És ez hogy derült ki?
sefatias 2020.05.29 06:38:11
@Istvan Kasaroczky: Meghatároznád a szöveg azon részét, amely egyértelműen utal a mégváltásra?
sefatias 2020.05.29 21:23:08
@Istvan Kasaroczky: Bevallom kicsit bassza a csőröm, hogy ilyen nagyképű vagy, Ez abból is látszik, hogy fingod sincs miről beszélsz de abból nem engedsz. Ide citálod nekem a semmiből a Mózesi szöveget, aztán itt eljátszod a nagy teológust, hogy már ott a megváltásról van szó, miközben a szövegben semmi nem utal a megváltásra, csupán egy a szöveg megírása után évszázadokkal kialakult teológiai nézetet akarsz ráhúzni, ami egyértelműen nincs benne a szövegben. Szóval ha annyi eszed sincs, hogy ezt felismerd, akkor légyszi hagyjál lógva, és keress magadnak olyan fórumot, ahol boldogan nyalogatjátok egymást
Vadmák Mi is az a kommunizmus? 2020.02.15 21:17:30
Szerintem sokkal egyszerűbb azzal kezdeni, hogy mi nem. Akármennyire hihetetlen is egyeseknek, a kommunizmusnak nem szinonimája a Sztálin, a Rákosi, Polpot, Berija, Marx vagy a bolsevik kifejezés. Pontosan annyira nem, mint ahogy a kereszténységnek sem szinonimája  a keresztesháború, a máglyahalál,…..
sefatias 2020.02.16 13:50:38
@_lecso_: Én egyetértek veled. De a poszt csupán a lecsupaszított eszméről szól, arról is a lehető legegyszerűbb megfogalmazásban. És az eszme nem lehet felelős, az azt kihasználó emberek tetteiért.
sefatias 2020.05.02 15:34:59
@Discipline: Hát ez az elnevezés csere nem feltétlenül jó ötlet. A kereszténységet sem nevezik át azért, mert a kereszténység képviselői, Jézus nevében embermilliókat mészároltak le, nyomorítottak meg, használtak ki.

A hogyanról tényleg lehetne vitázni :D És vitáznak is

A keresztények is sokan elhitték, hogy Jézus nevében ölni dicsőség. Mégsem teszem az eszmét ezért felelőssé
sefatias 2020.05.05 18:36:18
@Discipline: most csak röviden, mert telefonról írok. A társadalmi osztályokat nem a kommunizmus állítja szembe egymással, hanem a marxizmus. A kommunizmus nem feltétlenül osztályharc párti
Sefatias Az idealizmus baklövése 2020.02.13 05:27:04
Vajon az idealizmus vezethet boldogsághoz? Azt hiszem a legtöbb ember valamilyen szinten idealista, és a helyzetétől teljesen független jövőképben  hisz. Például a kereszténység reménysége egy csodálatos jövőbe vetett hit.  Vallástól függően ez lehet a csodálatos, bajoktól mentes örök lét itt a…..
sefatias 2020.04.23 18:54:34
@szentivanyimihaly: Hát én pont ezt mondtam amit most te. a Bibliában nagyon kevés Istentől származtatható szöveg van. Minden gondolatot emberek írtak le. Aztán, hogy ők honnan szedték, az már egy más kérdés.

Ha te is így gondolod, akkor minek kötöttél bele?

Hogy miért kétes Pál? A saját sztoriját sem tudta egyféleképpen elmondani: sefatias.blog.hu/2016/02/03/most_akkor_lattak_vagy_hallottak
sefatias 2020.04.23 19:12:47
@szentivanyimihaly: Szerintem is mindenki azt hisz amit akar. De akkor megint nem értem, hogy neked miért van bajod azzal, amit én hiszek? Szerintem itt csak te egyedül keveredtél ellentmondásba önmagaddal. Azt hiszed, hogy érvelni akarsz, de közben egy érved sincs, csupán alaptalan kritika
sefatias 2020.04.23 19:29:59
@szentivanyimihaly: Nincs mit. Máskor, ha beszélgetni akarsz velem, kicsit jobban készülj fel, és ne ilyen nagyképűen robbanj be a blogra. Azt a választ, hogy : CSAK, kb három éves korig fogadom el. Utána már elvárom, hogy aki állít, az tudja, hogy mit miért állít.
Hát, akármennyire hihetetlen, két éve történt a magyarországi extanú világ, legnagyobb botránya. Akkor írtam a leleplező cikkeimet Lénárd Gabiról, aki rengeteg érdekes hazugsággal férkőzött be a világunkba és a magánéletünkbe. Mi tagadás, én is hittem neki egy darabig.  Én személyesen találkoztam…..
sefatias 2020.03.22 08:01:10
@Igazság Kereső: Érdemes elolvasni a posztokat, amik ezzel kapcsolatban íródtak. És a kommenteket is. Sok idő, de rámutat arra, hogy mennyire könnyen befolyásolhatóak vagyunk, és hogy önmagukat nagymenőnek tartó emberek mennyire hülyék tudnak lenni. Még a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére is sokan a Gabit védték, és engem támadtak. Az ember szinte igényli, hogy becsapják
sefatias 2020.04.14 21:12:24
@morija: Örülök, hogy ezt megosztottad velünk. Így legelső kommentedben. De sajnálom, hogy igy nem tudjuk olvasni a válaszaidat :)
sefatias 2020.04.14 21:22:25
@morija: Békésen írd le, hogy mi történt veled az elmúlt két évben
Sefatias Hazudni bűn? 2020.04.13 10:12:08
"Ti atyátoktól, az ördögtől valók vagytok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja." (János 8:44) Ezt mondta Jézus az…..
sefatias 2020.04.13 17:09:30
@_lecso_: :) Nekem az egész Bibliát nehéz szó szerint értelmezni
sefatias 2020.04.13 17:21:56
@_lecso_: párszor...
sefatias 2020.04.13 17:59:31
@Igazság Kereső: Szinte teljesen ugyanazt írtad le, mint én pár éve:

sefatias.blog.hu/2015/04/25/a_rossz_eredete