Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regős Mátyás

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Válaszolt levelemre a D.A.S. Zrt. Mi történik, ha az orbáni diktatúrában felmorzsolódó szélsőjobb a korábban általuk szidott nemzetközi cégpiacon próbál szerencsét? Van-e dolga a versenyszférának a kirekesztő társadalmi magatartással? Kifizetetlen önkormányzati számlákkal, közokirat hamisítással,…..
Regős Mátyás 2019.02.11 22:56:38
De pöcsök vagytok!... Három és egy megkezdett ciklust, azaz háromszori újraválasztást és egy külső nyomás miatt be nem fejezett negyediket polgármesterként, hogy lehet bukásnak nevezni?
A falu tucatnyi pert örökölt utána? Ezek folyamatban lévő perek! A korábbi sok százból hányat indított ő és hányat bukott el az ellene indított perekből korábban is? A perek után a befolyó összegek mennyi pénzt hoztak (nem vittek!) a településnek?
Milyen ügyben született konkrét bírósági elmarasztalás ellene? Mi a bukott/nyert perek (amiket nem ő indított, de a kocka fordultával nem volt hajlandó peren kívüli, privát egyezségeket kötni, hanem a település bevétele javára végig vitte az ellene indított pereket) aránya?
A cikk egésze folyamatban lévő, lezáratlan ügyeket, már több körben megfuttatott, mindig elvérzett rágalmakat, feltételezéseket, csúsztatásokat és tömény, zsigeri gyűlöletet tartalmaz.
Én láttam, mit hozott ki egy mindenki által leírt, esélytelen, nyomorult településből (nem véletlenül választották háromszor újra a kormánynyomás és a balliberális gyűlölet koalíciója ellenében is...), láttam az éppen aktuális perektől elállni szándékozó, korábbi perelők egyezkedő szándékú beadványainak kötegét aláírás (és természetesen elutasítás) előtt, ami csak néhány nap termése volt, de a titkárnő alig bírta emelni. Rengeteg pénzt szereztek a mások indította, rossz szándékú perek a településnek, ahol a polgármestersége alatt ugyan mindig volt bőven pénz a kasszában, de az ármánykodók újabb és újabb meddő próbálkozásai annyit mindig elértek, hogy ideig-óráig zárolva legyen a vagyon, így akadályozva a kifizetéseket és hazug hírt keltve mindezt fizetésképtelenségnek állították be a lakájmédiában.
Árvalányhaj volt a kalapjára tűzve OMZ-nek, meg Bocskai viseletben járt? Édes Istenem! Miért fájt ez és kinek? Ettől nem volt normális? Nem! Valóban megviselte a másfél évtizedes, tisztes helytállás a folyamatos, aljas indíttatású szembeszélben, de ez is csak megviselte a szolgálata végére, nem sikerült akkorra sem megroppantani.
Szégyelljétek magatokat ezért az aljas, rágalmazó, tényeket még most is óvatosan elkerülő stílusért, amit érthető módon Zoltán sem tűrt soha és harcolt ellene, amíg ereje bírta és a települése érdekeit szolgálhatta vele!
Figyelmeztetés! Jelen cikk bántó és sértő tartalmat tesz közzé!  Szeretném kijelenteni, hogy elítélem az MTVA kidobóembereit és mélységesen megrendített, hogy ma, Magyarországon ilyen közállapotok uralkodnak. Ugyanakkor az alábbiak az én szubjektív álláspontom tükrözik!      Álltunk a TV…..
Regős Mátyás 2018.12.18 22:27:07
Figyu, Shepherd!
Ez egy folyamat. Sokszor, sokan előbbre látunk, mint ahogy a dolgok haladnak, de a nagy átlagra és az ezt lereagáló politikára sajnos ez nem érvényes. A többségnek úgy néz, ki, hogy meg kell járnia a poklot, de legalább éreznie a kénköves leheletét ahhoz, hogy a realitást érezze, gondolkodjon és reagáljon.
Puiszok nagy fáziskésésben vagyunk mindig, ennek hatalmas és feleslegesen megfizetett ára van, de tapasztal a tömeg és halad a jó irányba.
A politika meg ezt reagálha le, pláne ellenzékben, ahol mondhatni, hogy semmi ráhatása nincs a dolgok alakulására. Pláne nem a mai abszurd, tényleges huszonszázalékokon nyert teljhatalommal szemben.
A pártok a választói akaratot reagálják le. Volt szó az összefogás igényéről, de ellenzői is voltak legalább ennyien. Akik pedig az összefogást szorgalmazták, azok is széthúzó vitába keveredtek az "utána hogyan tovább?" kérdésén, a hatalom megosztásának variációin. Arról nem is beszélve, hogy a múlt sara sem ülepedett még le eléggé.
Lassan érsz, tovább szopsz! Most érett be a felismerés -talán...- hogy nem kellene tovàbb szopnunk, ha tényleg összefog legalább a legfontosabb kérdésben az ellenzék. Eddig is volt róla szó, de nem elég nyomatékkal. A pártok erre érzékenyen reagálnak, ez a létezésük alapja: a szavazóbázisuk kinyilvánított, bőven többségi akarata!
Most -reméljük!- összejön valamiféle egység. Természetesen a rablórezsim fúrja ezerrel, de most kellően nagy a tömegigény, hogy a pártok meg merjék lépni! Láttad korábban, hogy már a felvetés is mekkora károkat okozott náluk! LMP, Jobbik...
A lassú felfogású tömeg igénye most jelentkezett, relatíve későn, de most is vannak távlatok. Tudomásul kell venni, hogy ez van és örülni, hogy legalább most, de van!
Miért nem ekkor, meg miért nem akkor... Ezer oka van és nem igazán tolható a felelősség az egyes pártok konkrét prominenseire! A tömeg meg nem vállalja, mert nem is érzi a felelősséget.
Ez van!
A megkésett, de nem elmaradt összefogásnak is örülni kell!
Azt hiszem minden horgász közös ellensége ez a kis jószág. Utáljuk több ok miatt is.  Elsősorban mohósága és a szaporasága, valamint mérges, szúrós tüskéje miatt örvend igen nagy népszerűtlenségnek. De ki is ő valójában , mit kellene róla tudni? Mi az amit fegyverként használhatunk ellene?  Sajnos…..
MHE Kicsoda Andy Vajna? 2015.08.23 16:29:50
Ezt a kérdést sok mindenki feltette már. De azt már sokkal többen, hogy miért jött vissza Amerikából? Még jobb kérdés, hogy miért ennyire fontos ember a kormány és a Fidesz számára? Nézzük meg röviden!..
Az előző rész száraz felvezetésében átfutottuk, honnan is erednek az asszaszinok, és kik is voltak valójában. A mostani posztból megtudhatja a T. Olvasó, hogy hogyan alakult ki az asszaszinok önálló államisága, hogyan definiálták magukat a többi muszlimhoz képest, valamint azt…..
Hello kedves Olvasóm! Ma végleges döntést hoztam egy bizonyos kérdésben! Ma végleg elhatároztam -legyen bármilyen szélmalomharc jellegű is ez az ügy- nem vagyok hülye, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű, de ma kineveztem ezt a blogot az ügy zászlóshajójának és felveszem a kesztyűt…..
Regős Mátyás 2017.02.15 21:36:18
A blogbejegyzésed egyik felében a legteljesebb mértékben igazad van, mégpedig abban, ahol a tragédiákhoz viszonyulások valóban elítélendő formáit taglalod. A mondanivalóval egyetértek, a stílussal kevésbé. Anyja hátán, meg ilyesmi, ugye...
A hozzászólások mindegyike (legalábbis amelyek mostanáig megjelentek) lelkes egyetértésről tesz bizonyságot, ami igen érdekes annak függvényében, hogy a kemény kritikát megfogalmazó vélemény az "arcnélküli, fos" embereknek van címezve. Lássuk akkor a hozzászólók nickneveit... Kb. a fele a valódinak látszó név, ami még nem biztos, hogy valódi is... Ez és a kamu profilkép tipikusan jellemző a trollokra és az általam is gyáva, fos embereknek tartott provokatőrökre, dezinformátorokra - is. Is, mert esetenként akadhatnak kivételek, de nem ez a jellemző.
De érdemes ezek ellen így és ilyen átfogóan háborút indítani? Milyen eredménye lesz? Azt hiszem, semmi, legalábbis semmi olyan, amit tisztességes hozzáállásból remélhet az ember. Más téren viszont lesz: egy plusz frontvonalat nyit, új konfliktusok megoldást nem nyújtó lehetőségeit teremti meg, azaz még több területen ölhetjük egymást. Ha higgadtan megtesszük a minimális három lépés távolságot hátra, hogy objektívabban és átfogóbban szemlélhessük a dolgot, nem lehet nem észrevenni, hogy ostoba módon magunk végezzük el a fizetett trollok társadalombomlasztó, feszültség- és gyűlöletkeltő munkáját többek között azzal is, hogy arctalanul, kamunevek alatt vadásszuk magunk között az ellenséget és nem egy esetben megtalálni véljük ott, ahol csak egy kis jószándékú, diszkrét figyelemfelhívás, figyelmeztetés, moderálás, baráti tasli is elég lenne. Nem hiszem, hogy az anyja meghágása a hátán bármilyen nevelőhatással bírhatna.
A net (is) egy pöcegödör mindamellett, hogy rengeteg hasznos lehetőség és információ forrása is egyben, na meg mára a cseppet sem titkolt hatalmi presszió nyomán sajnos a mindennapok nélkülözhetetlen eleme is. Vannak előnyei, vannak hátrányai számunkra is, akárcsak a hatalom és a hatalom üzemeltette titkosszolgálatok számára is. Mert ne gondoljuk, hogy pusztán jótétemény volt a hatalom részéről, hogy megnyitotta a teljes nyilvánosság számára a rendszert! Célja volt és van vele, miközben csikorog a foga is a néha neki kellemetlenül gyors információáramlás és a véleménycsere miatt. A vélemények összegződése, a kialakuló közös nevezők nagyon nem a hatalom igénye szerinti dolgok. Kivéve persze, ha azok egybevágnak az ő érdekeivel, de ez az általánosan jellemző érdekellentét miatt a legritkább esetben van így. Nem keveset áldoz a hatalom (persze a mi zsebünkből) a megfigyelésre, terelésre, dezinformálásra, megosztottság fenntartására. Ez ellen nem tudunk a jelen rendszer keretei között tenni úgy, hogy kifelé hatóan dolgozunk, hanem befelé tekintve kell védekeznünk. Tele a net a "kamuhíreket" terjesztő oldalakat "leleplező" felhívásokkal, a hatalom is vastagon operál ezzel a lehetőséggel, hiszen a nemkívánatos, nem kiteregetésre szánt információk terjedésének nem tud határt szabni (a szájzártörvény, gyűlöletbeszéd tiltása is inkább olaj volt a tűzre), hát az önálló gondolkodásra, bátrabb összefüggés keresésre motiváló, inkább ötletadó, mintsem száraz, de hiteles információkkal ellátó oldalakat hitelteleneknek propagálja és dezinformációs, valamint lényegi információkat nem adó, de súlytalan cikkekkel telített, irgalmatlan hírdömpinggel áraszt el minket. A stratégia régi, lásd pl. a spirituális útkeresés veszélyeit ezoterikus dömpinggel elhárító amerikai módit, ahol a kellemetlen felismerésekre jutó gondolatokat, ideológiákat a hatalom vagy kétszáz, egy forrásból megfinanszírozott
Regős Mátyás 2017.02.15 21:39:23
... (folytatás, mert véletlenül ellőttem) ezoterikus mozgalommal hígított fel.
Szóval ekkora információdömpinggel és az ezen felüli dezinformátorokkal és fizetett trollokkal nem bírunk el meghirdetett háború keretében, csak úgy tehetünk a ténykedésük és a hatásaik ellen, ha magunkat edzzük hozzá a szituációhoz. Magunkat pallérozzuk! Az agyunkat, az idegrendszerünket, tűrőképességünket. De mindenekelőtt az agyunkat, eszünket, hogy villámsebesen szelektálhassunk a dömpingben, leleplezhessük a hamis információkat, amihez -miként a piktogramos melléklet is említi- kellő háttérinformáció is szükségeltetik.
A leleplezett trollok helyébe jön másik. Ne ezzel vesződjünk! Legyünk bölcsek, mint a babiloni, méd, párthus és perzsa uralkodók, akiket mindig figyelmeztettek a közéjük beépült, álegzisztenciákat teremtett zsidó kémekre. De nem leplezték le ezeket, hanem szemmel tartották őket, hamis információkat csepegtettek nekik, így nem kellett mindig újabb és újabb kémhálózatok felderítésével vesződniük.
Nekünk is fontosabb dolgunk lenne az egységteremtő, közös nevező keresése, hiszen a közkassza terhére a hatalom mindig újabb és újabb trollokat támaszt, hiába leplezzük le őket, így a valós feladatuknak, a megosztottság megteremtésének azzal tesznek eleget, ha mi egymást fürkésszük, gyanúsítgatjuk, támadjuk.
Nőjünk fel, legyünk okosabbak, kovácsolódjunk egységgé!
Viharsarki Kattintós 2016.12.17 09:32:06
   ..
Regős Mátyás 2016.12.18 07:46:42
Az utóbbi években Magyarországon (is) egyre elterjedtebb a nézet, miszerint Putyin Oroszországa a nemzeti, keresztény Európa utolsó védőbástyája a globalizmus és a szélsőséges liberalizmus elleni harcban. Hogy ez mennyire nem igaz, arra két közelmúltbeli hír ad csattanós…..
Regős Mátyás 2015.12.22 14:05:16
Putyin az országa érdekeit képviseli, az érdekeit kinyilvánítja és aki ezekkel összhangban akar barátkozni, vagy érzelmektől mentesen, korrekt partner lenni akármilyen téren, az megteheti. Én az utóbbit várom el a mindenkori magyar vezetéstől behódolás, nyalakodás, pitizés, somfordálás nélkül, de a fennhéjazás sem indokolt, mert sem Nyugat, sem tekintély nem vagyunk, az utóbbi pláne ezzel a vezetéssel nem. Putyin személyisége alkalmas egy ilyen korrekt kapcsolat kiépítésére, de részünkről sem az alkalmas személyi háttér, sem a szándék nincs meg. Orbánék is a kommunisták által is követett, atlantisták elvárta szemléletet erőltetik ránk némileg aktualizálva, hogy mi kicsik vagyunk, segget kell nyalnunk, függetlenkedni meg se próbáljunk. Most Orbán azzal operál, hogy a dacoskodó hülyegyerek öntudatoskodását adva, de minden segget kinyal, így látja biztosítottnak a jövőt. Ez neki kommunistaként is, ultraliberálisként is bejött, most sem veszít vele semmit, mert ez az atlantista elvárás is. Feléjük máshogy nem is üzemelhetne a barátság, elvárt az alávetettség demonstratív kimutatása is, bár a feszültségek kordában tartásáért egy kis hangoskodó dacosságot megengednek a pénzért és hatalomért mindenre hajlandó Orbánnak, akinek mindeközben fegyveres arzenállal őrzik a seggét.
Putyin ezen pedig röhög. A kérdés, hogy az egész nemzetet megveti-e ezért a szolgalelkűségért, seggnyaló dörgölőzésért, vagy csak azokat, akiknek mindezt valahol mi magunk is gyáván eltűrjük? Mert Putyin sem keresztény védőbástyaként, sem a cikk sugallta posztkommunista restaurátorként nem pózol, hanem egyszerűen teszi, ami a nemzete érdeke, természetesen a nemzete múltjának sajátosságait is figyelembe véve. Egykori KGB-s tisztként hogyan játszhatná meg a harcos antikommunistát? Ezzel a szereppel a Soros-ösztöndíjas KISZ-aktivista és ambíciózus kádergyerek Orbán is lejáratja magát, mert a jellemhibája miatt feszt erőlteti. Putyinnak viszont ilyen eredetű jellemhibája nincs és megfelelési kényszere sincs a zsidó politikai tanácsadók sugalmazásaival irányított politikai, társadalmi trendek és elvárások irányába, ő a mostanra már zsidómentesített, megtisztult orosz elvárásoknak akar megfelelni. Számtalanszor sugallta és kinyilvánította, hogy aki ezt elfogadja -még azonosulni sem kell vele-, azzal barátként, partnerként tud kapcsolatot épíeni, aki nem, még az sem ellenség, tudomásul veszi a döntést. De aki támadja és ezzel sérti az orosz érdekeket, azzal kíméletlen lesz. A liberális, emberjogi álcával, álságos érdekvédelem címszavaival beszivárgó, zavaros hátterű, aknamunkával belpolitikai és társadalmi feszültségeket gerjesztő nemzetközi szervezetek, a buzipropaganda, a kontroll nélküli és valós értékrendek nélküli tobzódást takaró liberális multikultúra, a nemzetgazdaságokat felemésztő, rothschildi pénzpolitika az orosz érdekeket sérti és támadja, ezért ezek ellen értelemszerű, hogy fellép, a fellépés kiváltotta agressziót pedig szintén arányosan reagálja le. De attól, hogy kiáll az orosz, de egyben jóérzéssel és józan ésszel bírva egyetemesnek is mondható emberi, erkölcsi értékek mellett, még egyáltalán nem állítja magát keresztény szentként, vagy védőbástyaként elénk. Gondolom, nem csak azért, mert az utólag szentté avanzsáltak a maguk idejében meghatározóan eltiport, bebuktatott és megalázott emberek voltak, hanem azért sem, mert nem egyházat, hanem egy nemzetet és egy országot vezetve inkább a racionalitást részesíti előnyben. Hogy a buzik társadalmi veszélyessége miatt egy platformon van a józan erkölccsel is, ami a biológia törvényszerűségeivel is összhangban van és a kereszténység erősen híguló, de itt még stabilnak mondható értékrendjével is, az nem jelent többet felelős gondolkodásnál. Nem akarja megmenteni Európát, ha az nem akar megmenekülni, de jó példát tud mutatni, mert az semmibe nem fáj az orosz nemzetnek. Legfeljebb annak a pár buzinak, de egészséges társadalomban nem ezek reprezentálnak.
A mi helyzetünk és státuszunk a saját érdekeink képviseletében a korrekt partnerséget kívánná meg seggnyalás nélkül, mert ezt Putyin jelleme is lehetővé tenné, de az irányítottan kinevelt politikai vezetésünk számára a lefelé nyalatni, felfelé nyalni gondolkodás a politikai magatartás esszenciája, Orbán pedig még arrogánsan bunkó is.Magyarország az orosz-kínai-iráni, formálódó politikai-gazdasági csoportosulásnak egyenes gerinccel, szaros szájíz nélkül is független, megbecsült partnere lehetne. A megbecsült az azt is jelenti, hogy a szokásos, kicsik vagyunk duma miatti elkötelezettségünk helyett független útra lépve, esetleges atrocitások esetén a megfelelő védelemre is számíthatnánk. Csak a korrekt partnerség fogalma a magyar, de az euroatlanti politikában is ismeretlen fogalom egyenlőre...
  Van ilyen ember, és ez most nem poén, nem kamu. Nem lájkvadászat. Milyen lehet az élete? Van neki valódi élete a Facebookon kívül? Mi lehet ott? Sivárság. Mit tesz a fotóival? Mit? Megnézi. És? Megmutatja egy embernek? Kettőnek? Kinek? Nincs jelen az igazi valóságban, nincs…..
  David Wilcock előadása az Illuminátusok földönkívüli eredetéről, az emberiséget évezredek óta irányító legfelsőbb vezetőkről, és a hüllőkkel kötött szövetségükről. Beszél a titkos űrprogramok és az Illuminátusok kapcsolatáról és a közeljövő eseményeiről,…..
Március 12-én, csütörtök reggel nagy erőkkel vonult ki a rendőrség Tarnaleleszre, hogy uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállítsa a helyi önkormányzat két képviselőjét, a Zsiráf néven ismert Pusomi Józsefet és feleségét, Esztikét. A…..
Regős Mátyás 2015.03.18 23:29:18
A pénteki S-day (a Simicska coming out napja) számos dologra világított rá. Elsősorban és mindenekelőtt nyilvánosan is megdöntötte azt a hazugság-tabut, hogy független újságíró, mint olyan, létezik. Nem létezik és soha nem is létezett. A Simicska médiacsoport vezetőinek rövid…..
Igaz-e, hogy ha kávét kérünk szódával a zserbó cukrászdában, vagy fordítva tesszük le a villát evés után, akkor idősebb hölgyek vezetnek be minket egy szobába, akikkel játszani kell és ezért még fizetnek is? Sokakat érdekel a pénzszerzési lehetőség, a neten fórumok…..
Regős Mátyás 2012.06.27 12:48:08
A Gerbeaud-sztori valós alapú, legalábbis a '80-as évek közepén, még Vörösmarty Cukrászda néven üzemelve volt ilyen profilja is.
Akkoriban a fôvárosban tanultam, mellette sportoltam is. Akkor már csak mûkedvelôként, de a véletlen úgy hozta, hogy a profikkal kerültem egy edzôcsoportba. Helyszínt, neveket nem akarok írni, ne legyen senki számára esetleg így utólag kínos a dolog. Szóval ezekkel a srácokkal egy rövid kis súrlódásos idôszak után jól összehaverkodtam. Egyéb elfoglaltságaim miatt az egész rövid ideig tartott, de amíg közöttük voltam, minden hülyeségbe invitáltak, amelyekben ôk is részt vettek. Egyik ilyen volt a Vörösmarty Cukrászda-beli balhé.
A dolog valahogy úgy mûködött, ahogyan a cikkben szerepel. A rendelések és a fogyasztások során voltak bizonyos beépített egyezményes jelek, amelyek alapján a cukrászdába járó jómódú, idôsödô hölgyek jelezhették a speciális igényeiket. Én a "habos kávéról" tudok, legalábbis a srácok ezt mondták. Akkor a bennfentes pincér elôhozta az albumot a felhozatallal, és a kiválasztottal, vagy kiválasztottakkal távoztak. A hacacáré nem helyben zajlott, legalábbis én nem tudok elszeparált, külön helyiségrôl.
Az én jóhumorú sporttársaim -akkoriban mind válogatott kerettagok voltak, és nem a Sakkszövetség, vagy a Kugliválogatott keretein belül...- azt a szabadidôsportot ûzték lazítás képpen, hogy beültek a cukrászdába, randit provokáltak (mert az albumból egy idô után kikoptak...), aztán meghívatták magukat egy-egy kiéhezett gazdag vénasszony budai villájába, ott bekajáltak, beittak, aztán kiröhögték a már felspanolt mamókát, hogy mit akar ô az ô korában már...! Utána röhögve leléptek. Nyilván nem dicsekedhetett el a pofára esett mamika a rendôrségnek, de valószínûleg a baráti körének sem, ezért, legalábbis akkoriban még a srácok háborítatlanul szórakozhattak.
Én magam kimaradtam a buliból, pedig nagyon kapacitáltak, de én nem voltam az az igazán fenegyerek típus. Meg a kétségtelenül poénos jellege mellett a dolognak volt egy gonosznak nevezhetô oldala is, ami nekem többnek tûnt a megengedhetônél. De azért azóta is eszembe jut a dolog, meg hogy milyen jó poén lett volna a csattanó utáni mamóka arcokról is egy albumot készíteni...:)