Regisztráció Blogot indítok
Adatok
figyelmeztetés

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi történet valós problémát vet fel, mivel jár, ha valaki eladja a lakását, és állandó lakcím nélkül marad. Miközben az alkotmányos jogok nem lakástulajdonhoz vagy állandó lakcímhez kötöttek.Udvozlom.Kulonos helyzetben vagyok.Evek ota kulfoldon dolgozom, es mivel csak…..
  Azt mondják, erőszakos huligán, agyatlan gonosztevő, bűnöző, anarchista vagyok. Azt mondják, hiányzik belőlem a megfelelő tisztelet a hatóságok és az emberek tulajdona iránt. Azt mondják, önkényes pusztításokban veszek részt és felfordulást okozok, csak azért, mert…..
figyelmeztetés 2011.08.10 16:00:22
@idelle: Elég egyszerű a világképed. :(

A Nyugat jólétében jelentős szerepet játszik a felhalmozás - az évszázadok alatt a gyarmatokról kiszipkázott vagyon felhalmozása is!

Nyugaton leállt a középosztályosodás, alacsony (vagy nulla) a legfelső rétegek adóterhelése, ezért az államnak nincsenek forrásai, hogy az '50-es, '60-as évek szintjén fenntartsa a felfelé mozgó társadalmi mobilitást.

Ehhez járul még a liberális segélyezési rendszer. Ez a kettő együtt okozza a feszültségeket.

Hogy a bevándorlóknak milyen a kultúrája, az huszandrangú kérdés. 100-200 évvel ezelőtt az angol kikötővárosok népe sem volt sokkal jobb.
  A bankokon, a hiteleseken, a kormányon – az egész gazdaságon végez kemény stressztesztet az élet: tegnap éjjel már 273 forintnál is került többe egy svájci frank, s mai is járt már 265 forinton. Az MNB saját elméleti tesztje szerint a magyar bankrendszer az extrém…..
figyelmeztetés 2011.08.10 11:50:31
@Zb74: Ahol ennyien, és a hazai viszonyok között tájékozottnak számító, iskolázott középosztály jó része is beleesik egy ilyen csapdába, az valahol nem csak egyéni hanem rendszerszintű kérdés is.

A legnagyobb probléma nem az árfolyam, hanem az, hogy nincs józan gondolkodás és közbeszéd. Az állampolgár hárít ("szemét bankok", stb. mindenki hibás csak én nem), a politika pedig adja alá a lovat ("meg kell menteni a devizahiteleseket a spekuláns üzletemberektől").

Emiatt csak körbe-körbe vádaskodás megy vég nélkül, nem pedig az érdemi lépések kidolgozása.

Magáncsőd, elsétálás, vadkeleti albérleti piac szabályozása, hogy lehessen bérelt lakásban családot alapítani. Errefelé lenne a megoldás.

És persze a legfontosabb a reális gazdaságpolitika lenne: azonnal visszamenni az IMF-hez, EU-hoz, és készenléti hitelt kérni, mert itt állunk meztelen seggel, és bármikor betámadhatnak bennünket a spekulánsok. (Utolsó tartalékunkat elköltöttük a MOL-ra.) Növekedésbarát politikát folytatni, ez ugye úgy nem megy, hogy olyan az új adórendszer, amivel a munkavállalók kétharmada rosszul jár. Stb. stb.

Ha vannak jó munkahelyek, stabil a gazdaság, csökken az országkockázati felár, akkor azért ki lehetne mászni ebből a lekvárból egyénileg is, társadalmi szinten is.
figyelmeztetés 2011.08.10 12:04:44
@tevevanegypupu: Ez azért így nem teljesen igaz. Ha magáncsőd van és otthagyjuk a bankoknak a 100.000 lakást, és valamikor magához tér az ingatlanpiac, a bank értékesíti az ingatlanportfólióját, akkor a bevétel meg fog jelenni a könyvelésében nyereségként. És azt már lehet adóztatni.

Ha az állam veszi át a lakásokat nyomott áron, akkor viszont valamennyire kártalanítania kell a bankokat most azonnal, amire momentán nincs egy fitying se.
figyelmeztetés 2011.08.10 15:51:57
@vizipipa: Egy modern gazdaságban áru- és szolgáltatásfedezet áll szemben a pénzzel. Ezért hülyeség ez a jobboldali mítosz, hogy a bankok a semmiből csinálják a pénzt. Valamennyi pénzt a semmiből csinálnak, emiatt van infláció. De ez meg kell ahhoz, hogy növekedés esetén ne csikorogjon állandóan a gazdaság a szűkös pénzállomány miatt.

Végső soron a jegybankok szabályozzák a pénz mennyiségét, nem a kereskedelmi bankok kénye kedve szerint alakul. Való igaz, hogy politikai nyomásoknak engedve a jegybankok gyakran engednek ki több pénzt a gazdaságba, mint kellene. Ilyenkor kisebb-nagyobb lufik fújódnak, amik aztán fájdalmasan kipukkadnak. De az egy mítosz, hogy a kereskedelmi bankok kedvük szerint, ingyen "nyomtatják" a pénzt.
Egyre több az egyházi iskola Magyarországon. Az elmúlt 4-5 évben megduplázódott a számuk, és 2011-re arányuk eléri az összes intézmény 10%-át. Mivel jogosultak olyan költségvetési támogatásra, amelyre az önkormányzatok nem, ez is motiválja a helyi testületeket, hogy…..
  Nemrég a Népszava keveredett kommentügybe egy túlbuzgó ellendrukkere miatt, de hál’ Istennek a médiatanács tisztázta, hogy kommentek ügyében nem illetékes. Korábban Bayer Zsolt haragudott meg az álnevekre, nemrég a Magyar Nemzet szerkesztette ki a blog.hu kommentkezelési…..
figyelmeztetés 2011.07.09 10:33:06
@bbjnick: Nagyon szépen megírta. :)

Civilizáció nélkül a világ az embert a nap minden órájában inzultálja és a méltóságával összeegyeztethetetlen helyzetek tűrésére kényszeríti.

A civilizáció tehát előfeltétele a szabad életnek. A civilizációnak pedig előfeltétele a szabadság korlátozása.
  „Felsőbányai káplán voltam ’50-ben. Bejöttem Szatmárra és éppen páran beszélgettünk a püspökség folyosóján amikor a püspök úr bejött, és behívott a szobájába. Akkor találkoztam vele utoljára. Elmesélte, hogy a Securitatétól jön. Azt kérték tőle,…..
figyelmeztetés 2011.07.05 17:43:03
@VI. Béla: Tegyük hozzá, sajnos a katolikus papság jelentős része szintén így gondolja. Hol vannak ma ilyen kaliberű emberek az Egyházban, mint az itt felsorolt nevek!?
Fejes László: Esküvő (1965)  Szemtanúk – Magyar fotográfia a huszadik században címmel nyílt meg egy átfogó kiállítás a magyar fotó történetéből a londoni Királyi Művészeti Akadémián. „The show is a revelation from beginning to end” - lelkesedik a The…..
figyelmeztetés 2011.07.05 17:23:09
@rajcsányi.gellért (ergé): Csatlakozom Tarasz Bulbához. Igénytelen dolog angol szöveget fordítás nélkül csak úgy bedobni egy cikkbe. Az ezt szóvá tevő bírálatokra küldött arrogáns kioktatásra pedig nem találok szavakat.
Azt hiszem, az új médiatörvénynek sikerült olyan eredményeket is hoznia, ami az internet egyes részeit idehaza visszalövi a statikus(abb) sajtó korába. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy a kommentezés módja és lehetősége az, ami részben megváltozik. Ugyanis mostantól a…..
figyelmeztetés 2011.06.30 23:16:01
Az index címlapján pl. ez volt kint tegnap reggel, vezérképpel illusztrálva: velvet.hu/szex/2011/06/28/analis_szex_ferfiaknak/ Éppen gondoltam rá, hogy mi lesz még? Ha nincs médiahatóság, fél év múlva az állatos szexet fogják népszerűsíteni, ebben biztos vagyok. Egyre szélsőségesebb kattintás-generáló tartalmakat tolnak ki a címlapokra, ezt a lealacsonodást valahogyan meg kell állítani. Hajrá Annamária.
figyelmeztetés 2011.06.30 23:18:21
@figyelmeztetés: lealacsonyodást

A kommentek meg időnként normálisabbak voltak a Velveten, mint a szerkesztőségi tartalom.
Mandiner blog Ki mondta? 2011.06.29 07:01:00
  Az alábbi idézetek egy híres történelmi személyiségtől származnak. „Protecting the rights of even the least individual among us is basically the only excuse the government has for even existing.” „All the waste in a year from a nuclear power plant can be stored…..
 Május végén megszületett a megállapodás a kormány és a bankok között a devizaadósok „megmentéséről”. A megállapodás lényege a svájci frank árfolyamának 180 forinton történő rögzítése, ami azt jelenti, hogy az e feletti rész törlesztésére az adósok…..
figyelmeztetés 2011.06.28 16:28:40
@Laresz: "A jelzálog fedezete az kell legyen ami a neve: a hitel fedezete."

A jelzálogkölcsön fedezete a záloggal terhelt ingatlan ÉS a kölcsönfelvevő jövedelme.
Csodálatosan sikerült ez a kínai vizit. Kína az új barátunk, jön a kínai tőke, a holdudvar is megkapja a maga jutalomfalatkáit, elsőként Demján és a Trigánt, de már a Közgép és Nyerges Zsolt is ott sündörög a húsosfazéknál. Nekünk azonban nem kötötték az orrunkra, hogy…..
figyelmeztetés 2011.06.27 10:37:38
@lyken: Okés, akkor viszont vissza az ezer év alatt (adományokból) felhalmozott egyházi vagyont az utolsó fillérig.
figyelmeztetés 2011.06.27 16:23:32
@Nűnű: Tévedsz, pontosabban tudatlan vagy. Az egyház vagyonának túlnyomó része adományokból származik. A tized jelentősége ehhez képest eltörpül. Nézz utána.
Kiszolgáltattál, mint áldozatra szánt juhokat, szétszórtál bennünket a pogányok közé. (Zsolt 44.12)  Vaskos fekete könyvvel összegzi működésének kilenc évét a Terror Háza Múzeum. A Magyar tragédia 1944-47 című kötet a huszadik századnak azt a periódusát veszi…..
  „Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyarország szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország…..
figyelmeztetés 2011.06.26 15:07:34
@Belpo: Olvasd el a másik belinkelt cikket: wangfolyo.blogspot.com/2008/08/hatarok.html (ebben csak egy tájkép van, nyugodtan rákattinthatsz ;)).
törökgáborelemez 377. A hitel 2011.06.26 09:52:56
„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a…..
figyelmeztetés 2011.06.26 12:43:26
@sire-lancelot: Loyolai Szent Ignác sose mondta, hogy a cél szentesíti az eszközt, sőt éppen az ellenkezőjét vallotta. A két világháború közt per is volt ebből, és a m. kir. bíróság kimondta, hogy ez egy jezsuita-ellenes rágalom, aminek az égvilágon semmi alapja sincs.
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
figyelmeztetés 2011.06.24 22:58:57
@subtotal: Hosszas keresgetés után találtál 10 millió euró hiányt egy osztrák alapnál, meg a Mirror 1991-es ügyét, ami egyébként nettó bűncselekmény volt. Hát ez elég soványka. Ha csak nem hozol komolyabb bizonyítékokat, akkor kénytelen vagyok levonni a következtetést, hogy a magánnyugdíj-alapok alapjában véve JÓL működnek szerte a világon.
figyelmeztetés 2011.06.24 23:01:34
@subtotal: Ja, és a 2008 eleji adatokkal nem ér érvelni. Akkor pár hónapra összeomlott a tőzsde, de magához tért.

És mielőtt bedobod, hogy mi lesz a szerencsétlennel, aki pont akkor megy nyugdíjba, amikor összeomlik a tőzsde: neki NEM a tőzsdén tartja a manyup a befizetéseit, hanem alacsony kockázatú eszközökben.
Konstantinápoly a 18. században   Részletek a levelekből, a Mikes Év alkalmából, halálának 250. évfordulóján. 1 Gallipoliból, Anno 1717. 10. octobris. Édes néném! Hálá légyen az Istennek, mi ideérkeztünk ma szerencsésen, Franciaországból pedig 15. septembris…..
figyelmeztetés 2011.06.13 08:42:49
@tesz-vesz: Pedig nem állt szándékomban. Teljesen alapszintű ismeretekről van szó, aki nem hajlandó utánaolvasni, csak szajkózza a lázadó-forradalmi-bolsi propaganda szokásos paneljeit, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni.
figyelmeztetés 2011.06.13 11:21:14
@tesz-vesz: Azért a helyesírásra, nyelvhelyességre, stílusra ügyelhetnél egy kicsit, ha már ekkora magyar vagy. Tudod, mondatot nagy kezdőbetűvel, meg hasonlók.
  Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  A szlovák nemzetépítést gyakorlatilag keletkezése óta olyan narratívák uralják, amelyeknek politikai rendszertől és ideológiától függetlenül a magyarsággal való szembehelyezkedés egyik állandó és stabil…..
A TASZ jelenti Az abortusz rossz? 2011.06.08 23:43:00
A terhesség művi megszakításának jelenlegi szabályozásáról a magyar állampolgárok ritkán látott arányban gondolják, hogy jó úgy ahogy van (60 %-uk szerint megfelelő, további 5 % szerint még túl szigorú is). Egyébként a válaszadóknak ugyancsak több mint fele (60 %) válaszolt úgy, hogy az abortusz…..
figyelmeztetés 2011.06.09 11:54:23
@Vitéz Kőbányai Világos: Ha meg levágja a fél lábad a villamos, akkor is káromkodsz egy cifrát, oszt leéled úgy az életedet, ugye?

Igen, miért, fel kellene kötni magam? Vagy megölni a villamosvezetőt (főleg, ha ő nem is hibás, mert esetleg én voltam a szabálytalan és nem ő)?
figyelmeztetés 2011.06.09 11:56:44
@Ghavin: Már miért lennék nőellenes? Manapság már 100%-os biztonsággal meg lehet állapítani, ki az apa. Viseljék együtt a következményeket!

És ne gyere azzal, hogy a gyerektartást nem lehet behajtani, stb. Akkor a behajtási rendszert kell javítani, arra nem megoldás a magzat abortálása.
figyelmeztetés 2011.06.09 12:03:58
@mangalor: És miért nem kötteted el magad, ha az 100%? Vagy a férjed?

Egyébként lehet kombinálni is a védekezési módokat, és akkor már gyakorlatilag 100% lesz a hatékonyság. Ja, hogy ahhoz a férjnek gumit kell húzni, az meg kényelmetlen... és akkor már inkább elkapartatja az asszonnyal.

Egyébként respekt a 4 gyerek neveléséért.
  Liberális testvéreink előszeretettel mítosztalanítják a történelmet. Van azonban egy terület, ahol liberálisék inkább a mítoszgyártásban jeleskednek, ez pedig a kereszténység története. Az egyik ilyen mítosz az Európát máglyákkal bevilágító, kegyetlen, elnyomó és…..
figyelmeztetés 2011.06.06 15:18:15
@Virág et.: "Derék egyházi emberek találták ki a legembertelenebb kínzóeszközöket,..."

Ezt melyik brossúrában tetszett olvasni? Egyszer lehetett kínozni max. 15 percig, vére nem folyhatott, csontja nem törhetett (azaz nem okozhattak maradandó testi károsodást). Ez abban a korban nagy előrelépés volt.

Malleus Maleficarum: ezt az Egyház elutasította. A boszorkány-hisztéria pedig elsősorban protestáns oldalon tombolt.
figyelmeztetés 2011.06.06 19:02:01
@TG69: 40 halálos ítélet egy olyan városban, ami az eretnekség és lázadás központjának számított, nem tűnik túl soknak.

Ha az állam stabilitása érték, az állam pedig a vallástól kapja a legitimitását, akkor a vallás elleni támadás az állam elleni támadás, a stabilitás, a rend, a jólét, a biztonság elleni támadás.

Az albigensek pl. elutasították a házasságot, támogatták az abortuszt és az öngyilkosságot, halomra gyilkolták a kezük közé került katolikusokat, stb. Épeszű állam az ilyen destruktív szektákat üldözi.

Biszku Bélával nem ér példálózni. Biszku Béla egy olyan rendszert védett, ami pár év alatt gazdaságilag, kulturálisan, szociálisan a szakadék szélére taszította az országot. A középkorban jólét volt, és sok szempontból nagyobb szabadság, mint manapság.
Kumin szerint A Bajnai-rejtély 2011.06.01 13:40:00
Tegnap, ahogy a híreket néztem Bajnai Gordon szerepléséről az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága albizottságának ülésén, újra felmerült bennem az a kérdés, amelyet már délelőtt feltettek nekem egy századvéges fórumon: mire készül Bajnai? Mi az ő…..
Serbia Insajd: Mladić-dosszié Az etnikai tisztogatás indítékával elkövetett tömegmészárlás vajon mi? Előreláthatólag az a Christoph Flügge lesz Ratko Mladić hágai perének főbírája, akit korábban amerikai bosnyák emigránsok követelésére tiltottak ki Karadžić…..
figyelmeztetés 2011.05.31 11:34:58
@zulu: Arról folyik a vita, hogy a legsúlyosabban elítélendő bűnök közül MELYIKRŐL van szó. Jogilag, (a bíró szempontjából) nem mindegy, hogy népet irtunk, vagy a kezünkre került hadköteles korúakat halomra lőjük. Szövegértelmezés, pls?
figyelmeztetés 2011.05.31 11:36:53
@fénycsepp: A bosnyákok meg alighanem sokkal több szerbet öltek volna meg, mint amennyit a Szrebrenyica körüli szerb falvakban lemészároltak. Nehogy már egy bíró ez alapján döntsön, hogy mi lett volna, ha.