Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pacsni

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
Mielőtt még nagyon felháborodna az olvasó, azt előre bocsátom, hogy a Milla felfogása és a szélsőséges iszlám között egyetlen pontban van közös felfogás, de ez a pont annyira abszurd, hogy ki akartam emelni a címben. A Milla felfogásában még sok hiba van, erről fog szólni a…..
pacsni 2012.10.22 00:53:31
@Brendel Mátyás: "...ez a Juhász, aki akkora keményfejű tuskó..." mondja a bagoly a verébnek? Kedves Mátyás, nem tudom eldönteni, hogy nem érti vagy nem akarja érteni, ami a MILLA kiindulópontja. Én ugyan nem voltam MSZP-s képviselő állításon, de a bőrömön tapasztaltam a fidesz-mszp összefésült korrupciót. És éppolyan gusztustalan volt benne mindkettő. Hiába mondja Vadai az üzenetet nyolcszor, hogy mennyire közel kéne éreznem magam hozzá, egyre távolabb érzem. (szerencsére, érezze közel hozzá magát a férje!)
Ezredszer hallom, hogy a politikához a politikusok értenek, tehát hagyjuk rájuk, hadd csinálják. Ennek a felfogásnak az eredménye a mai politikai közélet. Ebből nekem is legalább annyira elegem van, mint Juhász Péternek. "Elszívják a levegőt" mások elől, mondotta Gy. F. Na itt a lényeg! Azt hiszik, hogy a MILLA szívja el előlük a levegőt, pedig csak vákuumban vannak. És ezt maguknak köszönhetik. Ne osszák az igét, hanem figyeljenek a szavazók véleményére, szándékaikra. De Vadai Ágnest még a vele szemben ülő Juhász véleménye se érdekelte, nem hogy az enyém. Így pedig ne várja, hogy rá szavazzak.
P.s.: Ezek a képviselők először, másodszor és harmadszor a saját képviselői ingyen élésük prolongálására hajtanak. Ez minden tettük legfőbb motivációja. Ehhez meg én nem asszisztálok.
pacsni 2012.10.22 10:49:39
@Brendel Mátyás: Látom, nagyokos, megbélyegzés nélkül nehezen építed fel a kommunikációdat, minimum egy hülyegyerekről kell indítanod, hogy felülről kezeld a vitapartnert. Ez szimpatikus benned. Szerintem, mész még feljebb is.
Látom, vannak paranoiáid a MILLÁ-val kapcsolatban. Megengedem, ne szeresd őket. De hogy az MSZP-ben találtad meg szerelmed tárgyát, az téged minősít.
Juhász, számomra teljesen hiteles felháborodással esett neki a "politikusan" semmitmondó vitapartnereinek. Lehet, hogy az amerikai elnökválasztási vitában ez nem lenne taktikus, de nekem rokonszenves, hogy nem a kommunikációs hasznosság elve szerint nyilatkozik, hanem azt mondja, amit gondol.
Látom, az az apróság, hogy a szavazók 50%-a nem talál magának legalább egy kicsit rokonszenves, tehát választható pártot, téged ugyanúgy nem zavar, mint Szanyit és Vadait, Vagyis neked már megvan a kiválasztottad. (lásd, mint fent)
Nekem még nincs. Ezért aztán te is a levegőelszívás elméletét vallod. Én meg a levegőhöz jutásét. Ezért aztán nem hiszem, hogy győzködnünk kell egymást. Te már révbe érkeztél, irigyellek. Én még hadd keresgéljek.
Én nem vágyom szerelemre gyúlni egyik politikai pártformáció iránt se. Azt szeretném, ha nem kellene foglalkoznom a politikával, nem lógna bele folyton a lába nagyujja a számba. Neked ez tetszik, szopogasd.
Értem én, hogy ha vaki blogot ír, akkor azt szeretné, ha észrevennék. A hozzászólások számából úgy ítélem, a stílusod nem vonzza túlzottan a veled szóba állni vágyókat. Lehet, hogy ez megérne egy átgondolást részedről? Persze, értem én, piros lap, mindenki ki van állítva. Akkor jó focizást egyedül.
Bekapcsolva maradt egy mikrofon, mondják. Mindenkinek ez jött le a hírről. "Nincs köztük (K)övér, az a halálom." Vagy nem erre gondolt a Miniszterelnök Úr? Lehet. De tegyük be a videót, mert van ott még érdekesség. Mondjuk az ATV.ét, mert abból merített mindenki: Nem igazán…..
Comment-All-Ok Kiragadott szavak 2012.10.09 11:18:15
Az első írásomban a magyar politikai élet legfényesebb üstökösével, Gyurcsány Ferenccel - illetve az ő legutóbbi nyilatkozatával -  szeretnék foglalkozni. Az index.hu ma megjelent cikkből ragadnék ki pár szót vagy mondatot. Az eredeti írás itt olvasható: A Milla…..
Gréczyblog Mi a baj a Millával? 2012.10.09 07:26:00
Muszáj tiszta vizet önteni a pohárba. Az a civil szervezet, amely szerint az 1990 és 2010 közötti időszak semmivel sem különb annál, mint ami a 2010-es kormányváltás óta történt, a Fidesz malmára hajtja a vizet. Akik nem látják a különbséget a két korszak között,…..
pacsni 2012.10.09 12:50:18
Kedves Zsolt! Abban Gy.F-nek és neked is igazatok van, hogy kinyilvánított céljait illetően nem szabad egyenlőségjelet tenni a jelenlegi és az azt megelőző kormányzat között. A "centrális erőtér" O.V. copyrightja. De ami a kormányzás gyakorlatát illeti, már lenne mivel előhozakodni Gy. F. időszakából. (Én például úgy csöppentem egy MSZP-s korrupció szorításába, hogy örülhettem, hogy élve szabadulok. Ja és ráadásul a FIDESZ-szel közös volt a buli.) Úgyhogy a viszolygásom fennáll, persze nem csak ezért az úgynevezett baloldallal szemben is, ami minden csak nem baloldali.
De a lényeg: a milla tüntetésére szívesen megyek ki, mert nem akarnak felhasználni, belőlem maguk számára tőkét kovácsolni.
Azt mondod gründoljon magának pártot, akinek a jelenlegi kínálat nem tetszik. Csakhogy én megrendelő vagyok! Vevő! Ha majd a pártok hitelesen olyat képesek villantani, amire szívesen voksolok, akkor oda fogom tenni az ikszet. Ha azt látom, hogy értem dolgoznak és nem önmagukért, akkor mögéjük állok. Addig meg a magam szórakoztatására, néhány tízezer társammal oda megyek, ahol (bármilyen impotensek is) nem kell szégyellnem magam, hogy ott vagyok.
Ha ez nem tetszik neked Gy. F-nek vagy M.A-nak, szervezzen olyan tüntetést, ahol 30-50 ezer ember megjelenik. Mert ha elgondolkoznátok, rájönnétek, hogy nem azért nem megyünk hozzátok, mert van a milla. Akkor se mennénk, ha nem lenne. De nem bennünk a hiba. Csak unjuk már ezt a "legkisebb rossz" kínálatot.
Gyerekek! Szép, magyar honfitársaim!Szúrjunk ki a Híradóval! A tévében Híradó címmel csupa balesetet, gyilkosságot és egyéb szörnyűséget látunk, nap mint nap. Ez nem azért van, mert nincsenek valódi hírek, hanem azért, mert azok, akik a Híradót készítik, a szakmájuk…..
Jó ideje foglalkoztat már a kérdés, hogyan lehetséges, hogy a magyar társadalom szinte érdemi ellenállás nélkül tűri a Fidesz immár két éve tartó országlását? Hogyan lehetséges, hogy sem a közel 3 millió ember, 3000 milliárd forintnyi nyugdíj megtakarításának elvonása,…..
pacsni 2012.03.27 23:54:32
@vityaz: "Arra még nem gondoltál,hogy azért tűri a magyar társadalom szinte érdemi ellenállás nélkül a Fidesz intézkedéseit mert egyetért vele?"
De, pont erre gondoltam, amikor a mozgásképtelen rokkantnyugdíjas ismerősömtől elvették az utazási kedvezményét, amikor politikai megfontolásból kirúgták a közalkalmazott barátomat, de előtte még lecsökkentették a munkakeresési járadék időszakát 9-ről 3 hónapra. Akkor is, amikor a bölcsődét fizetőssé tették a számunkra. És mi mind egyetértettünk, mert valaki már végre közénk kellett, hogy csapjon, és meg kellett, hogy mondja, mi jó nekünk.
De nem csak ezekkel, én egyet értettem azzal is, hogy Lázár János Audi 8-assal járjon, ha egyszer úgy szereti a nagy autókat. A zuhanó forinttal is egyet kellett értenem. (Kipróbáltam azt is, hogy nem értek egyet vele, de akkor is zuhant tovább.) Meg azzal is, hogy zavarjuk el az IMF-et. Meg azzal is, hogy hívjuk vissza. Annyi mindennel, hogy fel se tudom hirtelen sorolni. Ha te megtennéd, hogy helyettem folytatod helyettem azokat az intézkedéseket, amivel TE egyetértesz. Mindannyian jobban értenénk az álláspontodat. Előre is kösz.
Az Országgyűlés Hivatalának gazdasági főigazgatója a múlt hétvégén jelentette be, hogy a Kossuth tér rendezési terveinek elkészítésére több, nemzetbiztonsági átvilágításon átesett pályázót kértek fel. A pályázatot a közösségi közbeszerzési szabályok alkalmazása…..
Budapest Budapest-rövidfilmek: meghosszabbították a pályázati határidőt! (kék) Életveszélyes a Nyugati tornya, forgalomkorlátozás lesz (index) Ezt a kerékpárutat mégis hogy gondolták a Belvárosban?* (belváros) Támogatják az új kelenföldi városközpontot (prae)…..
  Hétfő előtt nem hittük volna, hogy ilyen kifejezetten jó hangulatú, lelkes, vidám tüntetést lehet tartani azért, hogy Szekeres Imre megint miniszter lehessen ebben az országban, de Orbán Viktor ezt is elintézte. Íme videó-összefoglalónk, amelyben megszólal Dániel Péter…..
Olvasom egyik legkedvesebb színházi megmondóemberünk legújabb megmondását.   Vidnyánszky Attila nyilatkozatában említett garancia, mely szerint a 2009-ben regnáló döntéshozóknak önkormányzati törvénymódosítás keretében kellett volna megtiltani a…..
A szeretteim már óvatosan szóvá tették, hogy mintha egy csöppecskét túl sokat foglalkoznék Orbánnal. Még nem annyira súlyosan, hogy mindenről ő jutna az eszembe, de írni, azt elég sűrűn írok róla. De hát álljunk már meg, fogtam könyörgőre, tehetek én arról, hogy…..
pacsni 2011.12.02 12:09:12
Az okfejtés nagyon közel áll az én megfejtésemhez, úgyhogy vita helyett inkább csak argumentálnék.

Orbán, miután napoleoni alkat, nagyívű terveket dajkál, nem számolva Szt. Ilonával. A hatalmi kompetenciája nagyobb, mint a tevékenységi. Már most látszik, hogy csak a szervezetépítésben jeleskedik (ott is leginkább Kubatovnak köszönhetően), de a szakmához nem ért. Ezért aztán a nagy építmény könnyen agyonnyomhatja, amikor a gazdasági dilettantizmus miatt omlik.

Meggyőződésem, hogy a fideszes alfőnököknek nagyon elegük van a despotizmusából, és biztos akad közülük olyan, aki úgy képzeli, ő jobban csinálná. (Kósa, Rogán, Lázár, talán még a Navracsics is szakpolitikusabbnak képzeli magát.) Úgyhogy, amikor dől a fal, megpróbálnak majd félreugrani, és nem csodálkoznék, ha Viktorra rázárnák az ajtót közben.

Azt se feledjük, egy labilis személyiségű emberrel van dolgunk. Ez egyfelől rémes, mert ha megsértődik valamin, akkor az egész ország szív, viszont bármikor sírva fakadhat, kiborulhat, de akár fel is adhatja, mert valóban János Vitéz szeretne lenni (csak az ő választottja nem Iluska, hanem Rózsika). És, ha úgy érzékeli, hogy nem dicső híre neve marad fenn örökre, akkor a legádázabb causescui öntömjénezésbe kezdhet, ami azok szemében is nevetségessé teszi, akik Kukorica Jancsiban látták a jövőt.

A meggyőződés látszata tette népszerűvé Orbánt, ha ez a varázsköpönyeg a sok forgatástól lefoszlik róla, akkor marad az üres hatalomtechnika, amivel persze, mint a cikkből is kiderül, sokáig el lehet lavírozni, de az már csak a kiüresedett Orbán csontváz lesz, ami előbb utóbb szétesik darabjaira.

Ultima racio: Én fociztam Orbánnal, nem egyszer. Tudjuk, a játék közbeni magatartás mindent elárul. (Talán rájött, azóta nem lép pályára.) Középszerű, durva, önző játékos, akivel se egy csapatban lenni se ellene játszani nem jó. Nincsenek barátai. Végtelenül egyedül van, kellően paranoiás. Ha nem oktrojálná magát rám, sajnálnom kéne. De ennyire úgy látszik nem vagyok nagyvonalú. Ez az én kisszerűségemet leplezi le.