Regisztráció Blogot indítok
Adatok
狗鷲

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Fotó: HBO / Valkai Réka Elég kemény jelenet játszódik le az HBO saját sorozata, az Aranyélet utolsó, októberben érkező harmadik évadának első kedvcsináló előzetesében: Miklósi Attila (Thuróczy Szabolcs) elégeti a teljes, sötét utakon szerzett vagyonát, meg egy szobrot, aminek, mondjuk úgy, elég…..
狗鷲 2018.06.20 11:06:15
@haXXXor: Endrebá' spinoff mikor jön?
Az HBO Europe legújabb saját gyártású sorozata kapott egy nagyon frankó előzetest, aminek alapján a Falka kötelező darabnak néz ki, csak aztán nehogy megvezessen a trailer, mint mondjuk a Marco Polo esetében. A Falka lengyel gyártás, helyi ötletből írták lengyel szakemberek (pl.…..
狗鷲 2014.12.26 19:29:41
@VogelZsigmond: Az angolul director of photography, vagy cineamtographer magyar fordítása a "fényképezte". Lényegében az(ok) a személy(ek) aki(k) a látványvilág elkészítéséért felelősek. Ők utasítják az operatőrt, vagy bizonyos esetekben ők maguk kezelik a kamerát, milyen szögből vegyék fel az eseményeket, stb. szóval minden képi megjelenítés az ő feladatuk.
És hogy miért pont fényképezte? Gondolj csak bele, egy kamera igazából csak egy upgradelt fényképezőgép ami másodpercenként 25 vagy több (fény)képet csinál. Ez a mozgókép.
A törzs (Ukrajna) Nemzetközi vizeken, a Cannes-i Fesztivál Kritikusok Hetében keltett feltűnést, itthon a miskolci CineFest publikuma örvendhetett neki. Myroslav Slaboshpytskiy brutális, bűndrámaként is roppant erőteljes coming-of-age storyja 130 perces filmszerű mozi, amely ledob…..
Észak-Koreába tehát egyáltalán nem lehetetlen, de még csak nem is nehéz bejutni - ez az előző posztból már kiderült.Hogy miért vagyunk hajlamosak ennek az ellenkezőjét hinni, arról még fogok írni.Akkor most lássuk, én hogy jutottam be. Nem szívesen deheroizálom magamat, de ki…..
A Die Hard forgatása óta egyáltalán nem meglepő, ha Budapesten akcióhősök lövöldöznek, egy csapat "koreai náciba" pedig már én is belefutottam a Zsidónegyedben. Úgyhogy akár legyinthetnénk is erre az újabb koreai filmsorozat-trailerre, amit szab küldött. De azért vannak benne…..
A címben feltett kérdésre nem olyan könnyű megtalálni a választ. Azt, hogy ki az Egyesült Államok legkeresettebb bűnözője, sitty-sutty megtudhatjuk. Ha ugyanis ellátogatunk a Szövetségi Nyomozóiroda honlapjára, az arcunkba ordít a westernfilmekből ismert MOST WANTED panel, mindjárt a kapcsolati…..
Budapest További remek képek a zajló Dunáról (indafotó/pdave - kép) Hogyan jutott idáig a BKV? (portfolio) Gondolatkísérletet: mire lenne képes a BKV önerőből? (index - cím) Csepel, Újbuda, Rákosmente: négy új kerékpárút (kerekpár.mandiner) Meddig hízik még a…..
2011-ben a kis Europeum mellett csak egy bevásárlóközpont nyílt meg Budapesten: a KÖKI. Utóbbi október 14-én nyitotta meg kapuit. A Civertan.hu légifotói az építkezésről A KÖKI Terminál megépítése előtt elbontották a Kővári György tervezte régi végállomás épületet…..
Gyorsan kiteszek még két álláshirdetést, nehogy bárki is ki/lemaradjon a jóról (értsd, nehogy a KÖKI blog miatt ne kapjon valaki munkát itt a válság kellős közepén). És ismételni tudom magamat: ezekből a hirdetésekből láthatjuk azt is, milyen üzletekre számíthatunk a…..
Köki Mexikói kaja is lesz? 2011.09.23 13:00:00
A múltkor már írtam arról, hogy körülbelül milyen kajáldákra lehet számítani a Terminálban. A minap viszont felbukkant egy gyorséttermi álláshirdetés is a Facebookon.Úgyhogy most kirakom, mert egyrészt, hátha valakit érint és ilyesfajta munkára vadászik. Másrészt kirakom…..
Köki Képsorozat a KÖKI-ről 2011.08.31 14:04:00
Wolfclaw nicknevű kedves olvasónk rakott föl a youtube-ra egy remek képösszeállítást a KÖKI-ről, a MÁV-os részek különösen durvák. (Jut eszembe: a Terminál egy kommentre azt válaszolta az FB-n, hogy a pályaudvart azért nem újítják föl, mert az a MÁV…..
Rövidke szó ez a TÓ, de nagyon hasznos. Két legfontosabb jelentésében (ugye, abban megegyezhetünk, hogy a politikai párt nem az) ugyan fonetikusan nem egyformán írjuk őket - a tíz too, míg a torony tou -, kiejtve ez egyáltalán nem látszikhallatszik…..
Köki Az óra már ketyeg 2011.08.25 13:00:00
De tényleg. Nem tudom, mikor készültek el vele, de én ma este vettem észre, úgyhogy le is kaptam gyorsan. Mindenestre most a metrós csúszás kapcsán viccelődhetnénk azon, hogy az óra készült el először, ami a pergő időt mutatja.Csináltam képet a felüljáróról is, amit…..
Egy kis emlékezetfrissítésként: első nekifutásra augusztus 19-ére ígérték nekünk, hogy újra járni fog a metró. Aztán a vágányzárral kapcsolatos huzavona miatt látszott, hogy ez csúszni fog, az új időpont 24-e lett. Elmúlt a július, elmúlt augusztus első fele, és itt a…..
Barátokokkal beszélek, akkor néha kerdeznek"mi volt a első magyar szó?".nekem az volt"bazd meg!!"Gabinak egyik barátja minden szó között volt azt hang,annyiszor hallottam, azért azt szó maradt fejemben.nagyon kívánci voltam, hogy az mit jerent. de csak azt…..
Opppa... zöldség között eladó van a tyúkok...            tiszta japán túrista vagyok, csak mindenhol fényképeztem...:Dbiztos érdekes de, nem szeretném kopasztani a tyúkot...;) ..