Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J.Wolfram

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Hasítsunk! 2021.12.01 05:00:00
Ma megérkezett a tél. És bár újra városi lakóként a fahasogatás jelenleg nem képezi a reggeli rutinom részét (hízom is mint a...) azért tudom, hogy vannak akik továbbra is űzik ezt a sportot. Némi aktualizálás után ÚJRA töltjük hát a témában írott posztunkat. (Sárkánylábasárga nevű…..
J.Wolfram 2020.04.01 12:31:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez komolynak tűnik! Én vetem egye hasonlót a Lidl-ben, igaz, csak 2kg-os, hasonlóan hasító fejűt, és most akarok venni még kettőt, egy Hecht 570g-os (30cm), és egy 1170g-os (60cm) hasítót. Az elsőt túrázni, meg aprófához, a nagyobbat meg kerti, háztáji használatra. (Fiskarsban X7 és X17 ekvivalens). Az X5 és X7 feje ugyanakkora, csak az X7-nek hosszabb a nyele, ami sem súlyban, sem hordozhatóságban nem nagy különbség, a túl kicsit szerintem nem érdemes venni. Még 900 g-oson gondolkodtam, (X10 méret), de szerintem a másik kettő feleslegessé teszi. A Hecht-ekről tapasztalt embertől hallottam, hogy nagyon jó anyagból vannak, éltartók, strapabírók és jó súlyeloszlásúak. Valahol láttam akcióban 30cm Gerbert is, ami Fiskars X7 átlogózva, csak szürke-fekete nyéllel (10eFt). Az eredeti X7-ből a v2.0 új verziót érdemes venni, az réginek nem volt műanyagot védő kiszélesítése a fején.
Ennyit tudok mondani Vietnamról.
[alább Kerényi Imre itteni megnyilvánulására válaszol Kulka]..
J.Wolfram 2013.05.23 19:40:17
@Rémbódess: azért ez csak tiszta liberális piacgazdaságban van így. van a közgazdaságnak olyan területe, ahol az államnak kötelessége a beavatkozás (ilyen externáliák pl a környezetszennyezés vagy a kultúra, de újabban a gazdaság és pénzügy területei is, főleg mióta liberalizmus, mint közgazdasági iskola végleg megbukott). ha piaci alapon működne a színház, akkor valóságsók mennének és a színpadon b@sznának, vagy véres gladiátorviadalokon tombolhatna a nép. mert "igény az volna rá". és ahogy a tendencia mutatja, lassan el is jön az ideje.
A színház.hura kikerült egy egyórás videóanyag, aminek a csúcspontján a röhögő Kerényi Imre akkorát buzizott a Nemzeti Színház igazgatóváltásának örvén, hogy arra még a teátrumot Alfölditől megöröklő, nyíltan jobboldali Vidnyászky is csak a fejét tudta…..
 Az első háttérképes felhívásunkra közel 30 munka érkezett be, ebből az Indafotóblog zsűrije pontozással választotta ki a felső harmadot, összesen 8 10 képet, 7 asztalit és 3 mobilt. A januári háttérképeket december 20-ig ebbe a gyűjteménybe várjuk: Indafotó…..
Guruló emlékművet avattak a Gödörnél: egy biciklit, amit mindenki megtekerhet. Kilométereket és adományokat gyűjtenek a romagyilkosságok áldozatainak.   ..
J.Wolfram 2011.07.19 23:19:45
@led: nekem is bejött a kurucos video. a legnagyobb az volt, amikor a riporter naivan megkérdezte, hogy "nem lehetne megbeszélni velük...?"
szinte láttam az egyezkedést, ahogy próbálják kijelölni, hogy meddig repülhet a szemét, és melyik lépcsőházba lehet sz@rni.

szeginyek, tényleg...
Az a jogszabály, amely kimondja, hogy az emberiség elleni (ezen belül a háborús bűnök) soha nem évülnek el, a józan ész szerint nem az egyszerű emberekről íródott. Nem rendőrökről és nem katonákról, lettek légyen bármilyen vérszomjas vadállatok,…..
J.Wolfram 2011.07.19 12:02:17
@Martian: "az "antifasiszta" sztálinista rendszer egészben véve Hitleréken is túltett."

hát bizony a Holodomor, bár annyira nem populáris beszélni róla, mégis minden tekintettben túltett a másikon: rövidebb idő alatt, nagyobb embertömeget semmisítettek meg sokkal kegyetlenebb módszerekkel, etnikai alapon. csak gondolom az Ukránoknak nem biznisz intézetet alapítani rá.
8 nappal a 11.50 kiadása után máris itt az újabb hal verzió. Az előző változatot több, mint 32 000 000-szor töltötték le. A cég most egy olyan halat választott az új, 12.00-s verzió kódnevéül, amely a leggyorsabb trópusi hal a világon, mégpedig a Wahoo, magyar nevén…..
J.Wolfram 2011.07.15 10:29:02
@Dzsini: ez végleges, 10.10 hordozható. kezdek rájönni, hogy azt kell csinálni, hogy amikor még új, és jó, de minden beállítás megvolt, akkor biztonsági mentést csinálok róla, és azt havonta újra előveszem. kb. eddig bírja, akkora szétesik (elkezd fagyni, újraindulni, az ujs-eket nem hozza be stb.)

azt viszont nem értem, hogy az opera.exe-t miét kell mindig külön kilőni a task managerben, ha leállítom az operát...(?)
Az alábbi ügyre talán a bíztatási kárt lehetne ráhúzni,de azt is csak nagyon erőltetve. Az ajánlatkérés az nem ígéret szerződéskötésre.T. Zugügyvéd!Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi az esélyem, hogy az ajánlatkérőt a kieső jövedelem miatt kártérítésre kötelezhessem…..
Belevágtak, csinálják, mi pedig drukkolunk nekik. Végre valakik, akik nem csak panaszkodnak, hanem összedugják a fejüket és akarnak, tesznek.Mai tesztünk blogposztja...
Tartalom: - Az élesítésről - A fekete-fehér és a színes képzaj kontra élesítés - Unsharp mask (Életlen maszk) - Lab color módban történő élesítés - Ha túl sok a részlet... Angol a Photoshop-om, így ha nem stimmel a nyersfordítás, akkor helyesbítés után javítom a…..
J.Wolfram 2011.06.28 13:19:51
@Réka ‎: átméretezésre próbáld ki ezt. nem használom, mert nincs rá szükségem, tapasztalat híján csak sejtem, hogy jó lehet (a focalpoint és a mask pro plugineket használom tőlük)

www.ononesoftware.com/products/suite/perfect-resize/?ind
J.Wolfram 2011.06.28 14:12:45
@Réka ‎:
Réka (1).3. "ha átméretezés, akkor ajánlatos több lépésben átméretezni a mára hatalmas méretűre duzzadt felbontású fájlokat és minden átméretezés utá enyhén ráélesíteni"

Réka (2)"hogyisne... photoshop Image size oszt jóvan :D"

melyik az igazi Réka?
J.Wolfram 2011.06.28 14:47:16
@Réka ‎: de lehet, én is azzal csinálom. csak az első hozzászólásból arra következtettem, hogy neked az nem elég jó minőségű, azért csinálod több lépcsőben. ezért ajánlottam a plugint, hátha leegyszerűsíti.
Bár a másodfokú ítéletre szeptemberig várni kell, annyi már szinte biztos, hogy a színész jogsiját elveszik, és azt Császár Elődnek adják oda. A bíróság valószínűleg el fogja tiltani a járművezetéstől a színészt, és a határozatot minden dodgem- és…..
Vonatos szerint a Vasúttörténeti Park személyzete már eléggé ki van borulva, hogy a gyerekek mindent összemásznak, ezért az általuk elérhető részeket vastagon bekenték olajjal:Vasárnap a Vasúttörténeti parkba tettünk látogatást a családdal. Végül is hová vigye az ember a…..
Egy iráni férfi, Madzsid Movahidi még 2004-ben öntött le savval egy lányt, aki nem akart feleségül menni hozzá. A súlyosan megcsonkított nő a tárgyaláson úgy vélekedett, a férfit meg kell büntetni, hogy a hozzá hasonlók is megtanulják: nem önthetnek savat a lányok…..
J.Wolfram 2011.06.03 16:12:06
@malacz69 eurofanyalgó: akkor sem mosnám össze a két dogot.
az egyik: bizonyos országokban bizonyos dolgokat büntetnek, amelyet máshol nem. ilyen a homoszexualitás is.
a másik: bizonyos országokban a büntetés arányos az elkövetés mértékével.

ha ez utóbbi kritérium teljesül, nem vonja automatikusan magával vonni az előzőt is. ez két teljesen külön terület. tehát, ha teszem azt adaptálnák az arányos büntetést Európában is, ahogy sok kommentelő javasolja/sugalmazza, az nem jelenté azt, hogy attól kezdve a homokosokat is büntetnék. ennek a kettőnek az összemosását éreztem az utolsó megállapításban, ami nekem hatásvadásznak tűnt.

-----

amúgy lelkiismereti alapon nem érzem azt, hogy egy csoport a kollektív szabályai (törvények, erkölcsi normák stb.) ellen vétőket ne büntethetné arányosan. minek életben tartani egy olyan gyilkost, akitől sem bűnbánat, sem javulás nem várható. ha tisztában volt tette súlyáva, akkor vállalja a következményeit (lásd Manson, aki mára közszereplővé, médiasztárrá nőtte ki magát...)
ha egy közösségnek fellazulnak a szabályai, ami a kohézióját adta, akkor egy strukturálatlan massza lesz belőle. egy ilyen tömeg könnyen manipulálható, jól irányítható az olyan "valóságteremtő" eszközökkel, mint a média. jól fogyaszt (vásárol), egyetlen öröme a (még több) anyagi jószág megszerzése és birtoklása, tehát biztos bázisa a folyamatos növekedésen alapuló gazdasági rendnek. és ugyan, kinek lenne ez az érdeke? szerintem senkinek. szerintetek?
J.Wolfram 2011.06.03 21:03:15
@Jofiu:

a liberalizmus nekem nem más, mint egy közgazdasági iskola, amely a tőke elsőbbségén alapszik, azaz a gazdasági-társadalmi folyamatokat a tőke érdekeinek veti alá. ez mára több ponton megbukott, (ami nem azt jelenti, hogy az ellenkezője lenne az ideális) azonban a neoliberalizmus mai napig létező gazdaságpolitika.

a szabadság fogalma, amit a liberalizmus mint eszme eredetileg takart mára inkább a szabadosság lett, a nincsenek szabályok, tombold ki magad, élj az élvezeteknek, fogyassz, vásárolj hedonista üzenetekkel telítődött. az ember(iség) nem érte még el a felnőttkorát, nem tud felelősen gondolkodni és dönteni, és nem tud mit kezdeni a szabadsággal sem (ami persze nem azt jelenti, hogy egyes egyénekre ez ne lehetne jellemző).
ezért aki nekem a liberalizmust, mint az emberiség szabadsága felé vezető utat akarja beállítani hiteltelen és hazug (még ha nem is szándékos megtévesztés a célja). ez ugyanis belülről fog eljönni, az ember személyiségfejlődése által, és nem kívülről, azzal, hogy szabadon hagyják garázdálkodni.
 Az ausztrál média információi szerint letartóztatták Jan Eastgate-t, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Citizens Commission on Human Rights, CCHR) elnevezésű szcientológus antipszichiátriai szervezet első számú nemzetközi vezetőjét.Forrás:Indul a…..
J.Wolfram 2011.05.30 23:44:19
@Blogger Géza: azért ez elég súlyos, minősített eset. a női nemi erőszak megítélése sosem egyértelmű, az a nő (sokszor utólagos) álláspontjától függ. bármennyire is volt valós erőszak, ha utólag nem tesz feljelentést, akkor nem az. kiskorú estében ez mindig egyértelműen bűntény, ha önként ment bele, ha erőszakkal. ráadásul rábízott kiskorú sérelmére követte el.

a "pap" pedig visszaéltél hatalmi pozíciójával. és bűntényt felderítését akadályozta meg.
olyan, mintha a főnököd megzsarolna, ha felfeded a cégen belüli sikkasztást, akkor kirúg.
  Tóth Gy. László mai, a Magyar Nemzetben megjelent publicisztikája az Emberibb Parkolásért Mozgalomnak is becsületére válna. A kerékpárosokban megannyi kétkerekű Antikrisztust látó szervezet sajtóközleményei által képviselt utálat köszön vissza Tóth Gy. Critical Mass,…..
J.Wolfram 2011.05.30 22:54:56
Tény, hogy sok kerékpáros, gyalogos nem csak nem tud közlekedni, de nem is együttműködő (úgy hívják empátia). Ma pl. egy babakocsit tolt rá egy fiatal pár a zebrára a dohány utcában, lendületből, szinte pökhendi arckifejezéssel: JOGOM VAN HOZZÁ! Utána persze a 10 m-el mögötte battyogó nénike is belehúzott, nem hagyhatja ki az alkalmat, ha már úgyis ott áll egy autó... És jöttek sorban a többiek. Pedig mögöttem nem jött senki.
Miből tartott volna szegényeknek ritmust váltani, 3 másodpercre megállni és aztán áthaladni? Miért is szolgálná az érdekét, ha egy kicsit lemondna a jogáról?
- Egy veszélyforrással kevesebb. Mi van, ha késve fékezek, ha nincs ABS, vagy csak rossz napom volt és inkább leülöm?
- Környezetbarát. Egy másfél tonnás autó mozgási energiáját hővé alakítani a fékeken, majd újra felgyorsítani, egy csomó fékbetét anyag levegőbe kerülése, fosszilis energiahordozó elégetése, és kipufogógáz levegőbe juttatása árán történik. Ugyanis gyorsításkor hatványozott a benzinfogyasztás. Ezt minden ember naponta ha egyszer erőszakolja csak ki... Tonnákban mérhető kőolaj mennyiség globális szinten. De nem baj, a joga az megvan hozzá mindenkinek!
-És végül, de nem utolsó sorban megvan az aznapi jó-cselekedet. És anyuka sem csuklik otthon...
Nem kellene mást, csak egy kis tudatosság, jelenlét, gondolkodás. Sajnos többségünk azzal sincs tisztában, vagy van olyan, hogy globális felmelegedés, ökológiai lábnyom, vagy fosszilis energiahordozók.
-----------------------
Azon viszont elcsodálkoztam, hogy a cikk szerzője egy kinyomtatott szöveget hajlandó még begépelni. Ma már szinte minden konyhában található szkenner, a hűtőben egy rekognizáló szoftver (Finereader, Recognita, de még online is vannak ilyen szolgáltatások...) Jó tudni., hogy vannak még mindennapi hősök, akik vállalják a manuális munkát!
J.Wolfram 2011.05.30 23:09:32
@Bummer: sajnálom, hogy nem értetted, amit leírtam, (de tudom, ezzel 99% így van), viszont én sem értem amit te írsz... mi van a jobbkéz-szabállyal? meg a környezetszennyezéssel? vagy ez valami poén? (a sok :DDD miatt gondolom.)

sajnos nem értem :(
A tegnapi nap híre: Magyarország megveszi a MOL eltékozolt 21,2 %-os részesedését az orosz Szurgutnyeftyegaztól. Mindezt potom 1,88 Mrd euroért (kb. 508 Mrd Ft). És akkor most mindenki boruljon le a Kedves Vezető előtt, mert ez bomba üzlet volt. Bomba. Tényleg. Azért eszembe jutott…..
J.Wolfram 2011.05.25 22:25:11
@tcom: valaki fentebb írta, hogy csak az energia iparba akarja magát bevásárolni, bebetonozni egy szűk, gazdasági elit. lásd Bush. én is ezt mondom, a politikát a jól felfogott (és nyomonkövethető) önérdek mozgatja. csak kell hozzá egy jó fedősztori és jól kell "megkommunikálni".

az egyik ROKONomnak utcanévtábla gyártó üzeme van, a másiknak meg nyomtavány-nyomdája? nosza nevezzünk át utcaneveket. csak az ideológia kell, meg elegendő kommunikáció. a mennyiség átcsap minőségbe, amit eleget sulykolnak a médiumok, az előbb-utóbb valósággá válik.

DE! ha már úgyis elviszi valaki, akkor inkább "ezek" vigyék, mint "azok". úgyhogy ne legyenek illúzióid, igyekezz inkább körön belülre kerülni.
Bordán Lili (Battlestar Galactica) után újabb magyar színésznő kapott kvázi főszerepet egy Észak-Amerikában készülő sorozatban: Osvárt Andrea a Transporter-franchise (A szállító) sorozatváltozatában lesz állandó szép arc. A 12 részes sorozat a Cinemaxnál forog majd, a…..
J.Wolfram 2011.05.22 12:25:45
Belsőség Meg vannak barmulva 2011.05.18 06:00:00
A sors fintora, hogy miután elintéztem a dolgomat, egy sarokkal odébb éppen elém került, így a piros lámpánál szépen ki is szálltam a kocsiból, hogy megvitassuk a kérdéseket. Vélemények az azonos című írásunkról...
Most hogy már nem csak a miniszterelnök, de az RTL Klub is szurkol Wolf Katinak, kimondhatjuk, hogy egy emberként mögötte az ország. De legalábbis a kétharmad, és a közönségarány nagy része. Az álmok Düsseldorfban teljesülhetnek be szombaton, a nemzet szíve popritmusban dobban már…..
J.Wolfram 2011.05.13 21:14:40
@Trigon_: a pókot ki kell vinni, b+! a pók jó, értem?

ez a fejjel lefelé nem azért van, mert a kép Ausztráliában készült...?
de ha már fordítva szögelték fel, legalább ne tették volna rá a címert, akkor még szerezhettünk volna egy csomó olasz szavazatot...

egyébként a Kati megszépül amikor énekel. viszont annyira nem énekel jól, hogy sose hagyja abba. sehogy se jó...!
J.Wolfram 2011.05.14 14:16:43
@Messzi ismeretlen: "magyarázza már el valaki please, hogy a sunáznám az honnan jön? komolyan!"

a sunából jön. ami sunát jelent. igeként pedig hogy funkcionálisan használnám az eszközt. pl. "ló", alanyi ragozásban "lovagolnék" (úgy általában), tárgyasban meg "lovagolnám" (azt ott). suna, sunáznék, sunáznám.
egy haverom az egyetemen mindig azt mondta: "összepin@znám vele a f@szomat". a sunáznám mégiscsak egyszerűbb, kulturáltabb, és maibb.
Rengetegen fordulnak hozzánk: autót vennének, mire figyeljenek. Tessék, összegyűjtöttünk egy maréknyi tanácsot a rizikófaktor minimalizálása érdekében. Vélemények az azonos című írásunkról...
J.Wolfram 2011.05.11 10:16:42
Az én tippjeim (lehet, hogy már voltak, nem olvastam végig):

nem csak a típus számít, hanem az állapot (előélet). Szikszalag, sziloplaszt, gitt hegyek, kábelkötöző kizáró lehet. de még a tuning is. a karosszéria állapota (nekem) fontosabb, drágábban javítható. ez persze függ az autóvásárlás céljától is (mennyi időre, milyen célra stb.). érdemes a fénytöréseket, tükröződéseket figyelni a karosszéria felületein, az átfényezés, gittelés könnyen észrevehető. egy 10 év feletti autó már biztos volt törve, érdemes figyelni a javítás minőségére is (lefújt gumikéderek, narancsos felület, gagyi összeködölés, repedező gitt). a gyári állapot aranyat ér!
-------------------------
egy autón szinte minden javítható, előtte érdemes egy autóboltos ismerősnél érdeklődni az alkatrészárak és elérhetőségek után. az egzotikus, ritka modelleket érdemes elkerülni. (ami még bontottan sincs)
a barátnőmet próbálta lebeszélni egy barátnője Sgy saab-ról, mondván ehhez egy féktárcsa is 100 ezer Ft és csak külföldről lehet rendelni. felhívtam az alkatrésszállítómat, kb. 10-15 ezer közt legalább 8 márka volt raktáron.
------------------------
van-e a típushoz (márkához) értő szerelő az ismeretségi körben/közelben. érdemes fórumokon, rajongói oldalakon böngészni, kérdezni, rengeteg hasznos infót kaphatunk, amivel sokat lehet spórolni.
------------------------
utána érdemes végigmenni a csekklistán. minden hiba költségét/javítását úgysem tudjuk lealkudni, mert akkor még az eladó fizetne... vannak, amikkel lehet együtt élni, amik még egy darabig bírják, amik bontottan olcsón cserélhetők.
------------------------
a leginkább kifizetődő, ha keresünk egy ismerőst, vagy ismerős ismerősét, aki ért hozzá és eljön velünk megnézni az autót. ha adunk is neki egy tízest, az a leggyorsabban megtérülő kiadás lesz. amellett, hogy ért hozzá könnyebben ellenáll az emocionális csapdáknak, az eladó trükkjeinek.
J.Wolfram 2011.05.11 12:36:40
@Szobadísz: és át is íratja mindet? vagy hogy csinálja magánszemélyként?