Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leslie04

4 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában rengeteget járunk (legalábbis virtuálisan New Yorkban), persze az a veszély nem fenyeget, hogy unalmas lenne a világ egyik legizgalmasabb, rengeteg érdekességet kínáló városa. Mai kalauzunk ismét Susan, aki két részben írta meg New York-i kalandjaikat (az elsőt itt…..
Leslie04 2017.11.14 08:06:49
A Szabadsag szobros tura nagyon erdekes tud lenni. Pl. a szobor talapzatanak a belsejeben van egy szuk felvono, de evek ota nem hasznaljak (ezt regen a turistak szallitasara hasznaltak), helyette lehet lepcsot maszni, mert egyszer valamikor a 2000-es evekben tuz utott ki a liftben, es azota a New York-i tuzoltosag ugy dontott, hogy nem szabad hasznalni. A talapzatbol a koronaba 380 darab kb 50 centi szeles, rendkivul meredek lepcsofok vezet csigalepcson, es ha valaki 180 centinel magasabb, az nem is nagyon tud felmenni, ugyanis beveri a fejet a felette tekergo lepcsofokokba. Ugyhogy ki is van irva lent a bejaratnal, hogy aki 180 centinel magasabb meg se probaljon felvenni, mert vegig meg kellene hajolnia. A koronaba, ha valaki ezek utan felmaszik, kb akkora ablakokon nezhet lefele, mintha egy repulobol nezne ki. (es most nem a Boeing uj Dreamliner-enek az ablakainak a meretet kell ez alatt erteni). Tovabbi erdekesseg volt szamomra, hogy Ellis Island-hez a muzeumba mindig az obol jobb oldalara allnak a turistakat hozo hajokkal. Ennek azonban elegge erdekes, drasztikus oka van: bal oldalon a viz alatt egy regi idokbol szarmazo gozos pihen az obol feneken, es ezt a gozost a mai napig nem emeltek ki anyagi es kegyeleti megfontolasok miatt. Tovabbi erdekesseg Governor's Island, Ellis Island-el es Lady Liberty-vel szemben, ami regebben a parti orseg (US Coast Guard) altal hasznalt civilek szamara lezart terulet volt, ugyanakkor az eredeti funkcioja megszunt, es utana meg nagyon sokaig alltak azok az epuletek (lako, kiszolgalo es egyeb epuletek), melyek a parti orseg tagjainak lakhatasat, bevasarlasi lehetosegeit, szolgaltak, illetve iroda funkciokat is ellattak, Par evvel ezelott azonban ezeket az epuleteket ledozeroltak, es a helyere hatalmas parkot epitettek, ahol azota nyaranta oriasi szabadteri fesztivalokat tartanak. Governor's island szinten a New York-i obolben talalhato, Manhattan csucskevel szemben, es onallo kompjarata van. A kompok a Staten Island-i komp Whitehall Terminal-ja melletti kisebb az FDR felol sotetzold szinu kompterminalrol indulnak. Ezek a kompok sokkal kisebbek, mint a Staten Island-i tarsaik, es inkabb hasonlitanak a balatoni kompokra felepitesukben, a fedelzet szempontjabol, ugyanakkor az hasonlosag a Staten Island-i komppal, hogy a Governor's Island-i kompnak is mindket vegen van kapitanyi hidja es vezetoallasa, igy a hajonak soha nem kell tolatnia, hiszen aki a hajo kormanyanal van, az csak atsetal egyik hidrol a masikra amikor iranyt kell valtani. :)
A nyolcadik kerület igazi határmezsgyéje a nagykörút, mely határozottan elválasztja a barokkos-klasszicista, arisztokrata Palotanegyedet a klasszikus sztereotípiákat megtestesítő „Nyóckertől”. Ez akkor tudatosult bennem igazán, amikor a József körútról a Nap utcára ráfordulva…..
A mai írás a tőlem megszokottaktól bizony igencsak eltér. A jövő firtatása, a szakmai elemzések és a jelen értékelése helyett most csakis a múltba nézek, újabb oldalamról mutatkozva be. Még tavaly ősszel jártam meg ezt a túrát, de nem hinném, hogy sok minden változott azóta. Egy elhullott, értelmét…..
Leslie04 2016.07.28 22:53:37
Az a baj sajnos, hogy csak emlektablak vannak, de a vasuti forgalmat mar reg kinyirtak, holott lenne igeny ra. Ennek az allomasnak a rakodoja nagyon emlekeztet engem a Zalaszentgroti allomasera, ami szinten egy negyvaganyos allomas volt a Zalavolgye HEV utvonalan, jelentos teher es szemelyforgalommal. A vonal Zalaber-Batykot kototte ossze egykoron Balatonszentgyorgyel, ahova meg messzebbre is konnyen el lehetett jutni. Aztan jott az a torekves, hogy mindent a kozutakra kell terelni, es Zalaszentgrottol Balaszetgyorgyig meg a vaganyokat is felszedtek, igy lett Zalaszentgrot egy zsakallomas. Annak ellenere, hogy egy teglagyar, a faipari ktsz, a sajtgyar, es a hutohaz, vagy a Rekord is jelentos teheraru forgalmat adott, plusz meg volt mellette szemelyforgalom is. Budapest Delibol kenyelmesen el lehetett jutni le, par ora alatt, es nagyszuleim haza elott leszallni majdnem. Aztan 2007-ben vegleg kinyirtak a vonalat, megszuntetve rajta mindenfele szemely es teherszallitast, mondvan nem volt eleg utas. Csak azt felejtettek el, hogy ezt szandekosan ok ideztek elo, azzal, hogy olyan eszmeletlenul hasznalhatatlan menetrendet krealtak , hogy az semmire nem volt jo, max arra, hogy a buszokat hozzak elonybe....Az allomast es kornyeket, sot meg a palyat is lelkes vasutbaratok a mai napig gondozzak es rendben tartjak, ennek ellenere olyan idiota otletek is felmerultek egyesekben, hogy fel kell szedni a vaganyokat es bicikliutat epiteni a helyere. Csak akkor azt mondja meg nekem valaki, hogy Zalaber-Batyk allomason miert is van kihuzva a felsovezetek Zalaszentgrot iranyaba?
Több szempontból is izgalmas szárnypróbálgatásnak lehettek ma szemtanúi, ugyanis a Határátkelő történetében még nem fordult elő az a páros interjúforma (már ha ez a megfelelő meghatározás rá), amit most olvashattok. Másrészt a kérdéseket ezúttal nem én, hanem a Frankfurti…..
Leslie04 2016.07.28 06:26:38
@Krumpli Bogart: Igen, egyetertunk, hogy Gosia nagyon szep. Amikor Varson keresztul repkedek New York es Budapest kozott, a repulon is latni neha nagyon csinos es szep lengyel holgyeket! Egyebkent New York-ban a munkahelyemen volt egy lengyel kolleganom a korhazban, es nagyon kedveltuk egymast, az egyik leglelkiismeretesebb kollegam volt az osszes kozul!
A Pokolbol jelentem A kezdetek 2015.12.18 09:15:48
Hogy miert pont Amerika kerdezheti a kedves olvaso? Es plane miert egeszsegugy, ez a haldoklo, toldott-foldott, alulfinanszirozott valami Magyarorszagon, ami most mar csak azert mukodik mert egy par, a szo pozitiv ertelmeben vett orult, megszallott, embereket es a szakmajat szereto szakember viszi a…..
Fiers Gábor Amikor 18 éves koromban a kezembe nyomták a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatót, halvány fogalmam sem volt arról, hogy mi van. Annyit láttam, hogy van sok egyetem és főiskola, mindenféle teljesen értelmezhetetlen képzési szakirányokkal. Pedig én csak állatorvos szerettem volna lenni.…..
A Tumblr mikroblogján vetette fel valaki, hogy “a külföldi mobilszám lesz az új szlovák rendszám 2016-ban”. Tényleg érdekes végiggondolni, hogy milyen hatása lehet a roamingdíjak EU-n belüli eltörlésének és az itthon bevezetni tervezett 150 forint/gigabyte-os internetadónak.…..
A 444.hu-n egy érdekes kis írás jelent meg. Melyben azt akarták megtudni, hogy a magyar társkeresők mennyire rasszisták. Ez nem sikerült elérniük, bár a cikkből kiderül, hogy azért elég sok férfiemberrel járatták a bolondját. Ez a poszt azért született, mert a különböző médiumok nélkül is van elég…..
Sajnos a sokadik paleós- böjtölős- vissza a természetbe-forradalom után újra megjelentek a termekben az önjelölt sportemberek, és miután sokadszorra hígítják az amúgy is problémás állagú látogatóközönséget, hirtelen még megmondani is nekiálltak. Hogy ez a zajos, agresszív,…..
comment:com A nap képe 2013.09.25 13:00:00
Na, melyik Trónok harca-karakter töltötte a legtöbb időt a képernyőn a harmadik évadban?  ..
Az idő pénz, és a jelek szerint a szerelem is. Máshonnan megközelítve: Barbie Adler biztosan nem ért egyet a The Beatles klasszikus dalával (Can't buy me love), hiszen ügynöksége éppen azzal foglalkozik, hogy megkönnyítse a gazdagok párválasztását. Vajon van-e ára a…..
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..
Mindig is tudtuk, hogy a magyar lányok a leggyönyörűbbek a világon. Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legszebb kanapészörfös magyar csajok. (Nem néztem át 10 000 magyar CS tag adatlapját, de kb 1 500-at biztosan. Íme sorrend nélkül a hét fős lista. :-). Valamint…..
Leslie04 2012.11.26 19:00:12
Kedves Blogos társak, kommentelők. Két történet. Egyik rövid, mely csak kérdést vet fel. Kezdem a röviddel:Magas vérnyomás. Ha géppel (elektromos szerkezet) mérjük 163/95, ha kézivel, amihez pumpa kell, meg fül hallgató és stopper, azzal kb 140/ 80-at mérnek nálam.Ezért…..
Versenypályázásra alkalmas futómű, az utóbbi évek egyik legjobb formája, vadállat motor és elfogadható ár. Egy autó, ami újonnan is kéne. Izomautó, az évszázad vétele...
Kisgyerekkel nem sétagalopp utazni, főleg, ha menet közben elhagyják a reptéren a babakocsit. FT-ék a harmadik napig bírták a várakozást, aztán vettek egy új kocsit 110 euróért. A negyedik napra meglett az eredeti jármű, közepesen lezúzva kapták vissza. A két káreseményt…..
Szintet lépünk, a nyakörvbalhé után most itt egy GPS tok, ami 980 Ft-on indult, de végül 1250 Ft lett belőle. Az eredeti árral már számla is készült, mégis megdrágult a termék, mire megérkezett a boltba és Zirowe megvette volna. Május 9-én sikerült végre eladnom régi gps-emet…..
Csak tök gáz, hogy a normális lányok, akik hűségesek és mindig azon vannak, hogy tökéletes legyen minden, azok ba*nak rá a legjobban! A kép innen Sziasztok, Sorstársak!=) Hmâ026 először is kezdeném azzal, hogy egy elég friss szakítás után ráakadtam a blogról készült…..