Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koborlovag

170 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lélekboncolda - Reggel 2024.04.17 08:32:44
Három év hosszan minden reggel volt bennem egy érzés, hogy siessek be munkahelyre, legyek ott minél előbb. Nagyon egyszerű oka volt: bármennyit is, de kettesben lenni, még akkor is, ha amúgy ennek semmi extra töltete nem volt. Egyszerűen csak együtt lenni, összenézni, pár pillanatot kettesben…..
Már évek óta tapasztalatom, hogy a lépéseid tempójából, erősségéből egyértelműen tudom, hogy Te jössz. Ez a folyosón tökéletesen működött, de ott talán volt rá magyarázat. Aztán tegnap a Keleti aluljáróba lefelé menet kopogó cipő hangja ütötte meg a fülem, amihez azonnal társult az érzés: Te jössz.…..
Lélekboncolda - Brokeback mountain 2024.02.04 21:34:33
Sok év után ma újra megnéztem... Igazán érdekes már úgy nézni egy filmet, hogy sok-sok felnőtt dolog megtörtént velem. Mikor bemutatták sem voltam már egy tini, de azért lassan közel húsz év van a film mögött. Nem az a lényeges a történetben, hogy két férfi szerelméről szól, bár az is ad hozzá némi…..
Lélekboncolda - Ketyegő óra 2024.01.18 22:37:19
Nagyon nehéz öt hét lesz. Nem azért mert sok a munka, azt az utolsó pillanatig megoldom, számomra ez presztizs kérdés, hogy ne hagyjak magam után szemetet. Bár már én elengedtem azt a szót, hogy presztizs, hiszen senki nem pótolhatatlan, senki nem felejthetetlen. Ezt sikerült megtanulnom abból,…..
Lélekboncolda - Álom 2023.10.24 05:22:04
Azt álmodtam, hogy újra férjhez mentél - nemhozzám. Volt pár perc, hogy bármit is tegyek, de én csak ültem egy padon és tétlen néztem, ahogy kijössz azzal a mással a templomból. Csak néztem lemondóan, vert érzéssel a szívemben. Nem ismeretlen a helyzet, egyszer-kétszer már átéltem élesben.…..
Lélekboncolda - Reggel 2023.10.12 09:38:39
Állsz előttem, csak ketten vagyunk. Nézek Rád, már símogatásra lendülne a kezem - aztán a másfél évtizedes mentális gát törli a parancsot. Nem mozdulok, pedig belül nyüszít a vágy. Erősek a kondícionálás szabályai - ne nyúlj hozzá, nem a tied! Pedig a vonzódás erős... ugyanolyan erős itt, mint a…..
Lélekboncolda - 500 nap nyár 2023.09.26 13:37:29
Nem túl régen rátaláltam a Gondolatkertészet podcastra, amelyben szerelmes filmeket dolgoznak fel egy pszichológus és egy újságíró szemén keresztül.Magát a keretet már régről ismertem, az indexen volt nekik nem ennyire témaspecifikusan közös blokkjuk, akkor is szerettem olvasni, jók voltak a…..
Lélekboncolda - Örökbefogadás 2023.03.21 15:07:37
Tizensok év után egyszer csak hirtelen, leginkább már későn és alaptalanul, de felvetődött ez a gondolat. Nem volt előzménye, egyszerűen csak sétáltunk a tavaszban. Aztán jött a kérdés, aminek alapja nyilván F.E.-ék nagyszerű és sikerteljes (sicc!) babavágya, mégis teljesen váratlanul ért, tekintve…..
Lassan egy éve zajlik a pokol a szomszédban. Mi itt ülünk a magunk világában, persze érezzük a zsebünkön a hatásait, de ennyivel megússzuk. Sokan nem is nagyon törődnek vele, magukban morognak, hogy ha béke volna akkor nem volna ilyen drágulás... más viszont elgondolkodik róla. Magam is azt…..
Lélekboncolda - Lehetőség 2022.12.12 16:28:24
Nem volt tervben... ahogy a lehetőségek szokványosan jönni szoktak, pont nem egy eltervezett időpontban, egy elhatározás után, mellett. Egy tovább dobott forró krumpli volt, ami ahogy meglepett, úgy rendesen meg is rettentett. Elég vagyok én ehhez, alkalmas vagyok egy ilyen feladatra? Szép kis…..
Nem könnyű manapság a tinédzser élet, bár mi már felnőttként ezt nagyon máshogy látjuk. "Ha nekem anno ennyi lehetőségem lett volna..." "Bezzeg a mi időnkben..." - kezdjük a gondolatainkat rendre így, közben pedig tényleg nem is figyelünk arra, miként is látják ők azt a világot, ami számunkra…..
Nagyszerű élményben volt részünk tegnap reggel, még azóta sem tudok teljesen napirendre térni felette. Miként veszi magának a bátorságot valaki, hogy egy benne megbízó és számára feltárulkozó, gondjait-bajait neki elmondó személynek a magán jellegű dolgait kidobja az asztalra? Mégis mennyire kell…..
Lélekboncolda - Könyvek 2022.06.21 14:18:45
Ma reggel futott át a fejemen a gondolat, hogy az idén máris több kötetet olvastam el, mint korábbi években bármikor. Elég tőled egy jó vélemény, aztán máris olvasom őket. Csillagainkban a hiba, A hatholdas rózsakert... számtalan így, vagy úgy, de romantikus történet. Sok olyan, amiben érzelmek…..
Lélekboncolda - Faszén 2022.05.31 10:08:12
Szép szál fa volt, növekedett már egy jó darab ideje. Kis csemeteként kezdte, amolyan fattyúsarj volt, mégis sikerült nagyra nőnie. Az ilyet általában kiírtják, mégis megmaradt, talán mert nem figyeltek rá, vagy erősebb volt és nem nyomta el az árnyék, amelyben sarjadt. Aztán egyszer csak jöttek,…..
Alsóbb rendű, kanyargós úton haladok, épp egy kanyar ívén egy kis erdei útra lehajtó részen áll két autó. Semmi érdekes ebben addig, míg közel nem érek, mert akkor bizony látom, hogy egy férfi és egy nő áll az autók mellett, beszélgetnek. Közel s távol semmi, ami miatt a hely indokolttá tenné az ott…..
Závada Péter - Tán tán csak a törődés fals varázsa hinni: valakinek jó, ha vagy tán csak azért van szükséged másra hogy szerethetőnek tudd önmagad tán rátalálni sosem akartál az se bántott volna, ha nem leled most, hogy könnyedén tiéd lehetne, tán fontosabb az, hogy…..
Lélekboncolda - Akita 2022.05.23 10:21:30
Azt szokták mondani, hogy a kutya és gazdája természete nagyon idomul egymáshoz. Persze nyilván ez a kapocs messze hamarabb kialakul, semmint hogy a kiskutya bekerüljön egy családba. Sosem néztem utána ilyen mélyen a habitusának, csak nagyon megtetszett. Olvastam én róla már itt-ott, de ami ennek a…..
Lélekboncolda - Kiskutya 2022.05.02 10:30:16
Nem is értem én, hogy miért kellett. Hogy miért szükséges ez a kis vakarcs az amúgy hét napból hatot dolgozó fiataljainknak. De lett. Ott volt pénteken, nézett fel a gombszemeivel, picit még talán megszeppenve az új világban, amibe egyik percről a másikra csöppent. Elszakítva a testvéreitől, attól a…..
Lélekboncolda - B.Ú.É.K.! 2022.01.01 10:51:32
Lélekboncolda - Vers mindenkinek 2021.12.17 09:38:05
Pedig annyira nem szeretem Krisztián verselését, én mint hozzá nem értő, aki csak a klasszikus rímekben tud verset látni, összezavarodok az ő gondolataitól. Általában.  Viszont ez most nagyon őszintén eltalált, mintha tényleg kiolvasta volna  sosemtalálkozásunk során, hogy mi zajlik sokszor bennem.…..
Lélekboncolda - Lopott szavak 4 2021.12.10 21:15:03
Lélekboncolda - Lopott szavak 3 2021.12.10 21:14:19
Lélekboncolda - Lopott szavak 2 2021.12.10 21:12:22
Lélekboncolda - Lopott szavak 1 2021.12.10 21:10:44