Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Avantgarde Petyka

851 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Budapest Avantgarde blog visszatért másfél év szünet után és új tartalmakkal jelentkezik a bpavantgarde.blog.hu oldalon. Az új oldal nem csupán külsőleg, stílusjegyeiben más, hanem tematikában is bővült: az utcaművészet mellett nagyobb figyelmet szentel a kortárs művészetnek is...
magyART In Memoriam Jancsó Áron 2015.10.21 10:51:44
Istenadta tehetség volt. Jancsó Áron grafikus és tipográfus fiatalon, tragikus hirtelenséggel hagyott itt bennünket nemrég, hatalmas űrt hagyva maga után. Többen úgy gondoltuk, hogy méltó volna megemlékezni Áronra egy cikk formájában, de mivel én személyesen nem ismertem őt, ezért egy jó barátomat…..
Ha jól emlékszem, egyszer már futólag találkoztam Chihiro-val, no persze nem Szellemországban, hanem a CFS Crew által szervezett From The Ground Up nevű graffiti jamen. Azóta figyelemmel kísérem őt - időközönként megnézem, mi újat alkotott, merre járt, hol festett vagy min dolgozik épp. Az utóbbi…..
Habár Pubberoner nagyon szeret plakátot ragasztani az utcán, vagy épp valamelyik budapesti épület tetejéről fölénk lógatni a lábát, a szárnyait bontogató fiatal képzőművész és lelkes street art aktivista mögött egy komoly, céltudatos embert ismerhetünk meg, aki alkotótársaival közösen festett már a…..
Karácsony előtt pár nappal újabb remek kisfilm került bemutatásra a graffitis Nikon One főszereplésével, aki legutóbb a Greenpeace Hungary Detox nevű kampányához festett a Filán. A mostani, nagyon hangulatos Cold Silver című videót Galisz Gergely és Zombori András…..
Avantgarde Petyka 2014.11.21 17:37:31
@Rózsa Rácz: Szia! A Shopp! nyitvatartási ideje hétköznap 12:00 - 19:00h, szombaton 12:00 - 16:00h /// Cím: 1075 Bp, Madách Imre út 8. - a Telep galériáján /// Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Shopp-urban-art-gallery/164952503558579 - és itt meg is tudod kérdezni a metál színeket. Textilen is megmarad. GG barátommal a Sziget stencil workshop-on Molotow kannákkal festettünk textilre és frankón megmaradt. Üdv, Petyka
Kétség kívül Budapest legjobb graffitis boltja a Shopp! és nagyon sokáig volt az egyetlen olyan üzlet a belvárosban, ami az urbánus művészeteket tűzte ki profiljaként, és ahol a graffiti dekorációs elkészítéséhez minden eszköz, kellék és alapanyag megtalálható. Sajnos…..
Avantgarde Petyka 2014.10.27 22:06:30
@Rácz Patrik: Nem, egy ideje már átköltözött a Telepre. Cím: 1075 Bp. Madách Imre út 8. - www.facebook.com/TelepGaleria www.facebook.com/pages/Shopp-urban-art-gallery/164952503558579
Kedves Olvasóim! Sokat gondolkodtam az elmúlt hetekben, hónapokban a blog sorsáról és úgy érzem, ma döntés született: a Budapest Avantgarde blog jelenlegi formájában elbúcsúzik! Elfáradtam, kicsit kiégtem, ahogy ez a bloggal is történt... ez van. Már nem tudom ugyanazzal a…..
Avantgarde Petyka 2014.06.16 11:49:29
@Jimmy Jazz: Köszi szépen! Várlak vissza ősszel, addig is kellemes nyarat! :)
A Downtown újság Budapest életében csendben megbúvó földalatti fekete/fehér, nagy formátumú magazin. Az utca szerkeszti, a szubkultúra megtölti tartalommal, így megy már 2009 óta. A Budapest Essentials fesztivál segítségével a Telepen május 29-én egy hatalmas jam fog…..
Petyka, azaz Szabó-Lencz Péter képein az egyik kiinduló pont a pop art és a kollázs, vagy éppen a décollage. A másik a korai - többségében New York-i és kezdetben tényleges művészi céllal megszületet - graffiti. Petyka képeinek, montázsainak ez a két találkozási pontja. A…..
A Budapest Essentials programfelelősei többféle belvárosi túrát is indítanak a fesztivál ideje alatt, köztük egy utcaművészettel fűszerezett tűzfal túrát is a 7. kerületben. Az erzsébetvárosi séta BPES karszalaggal ingyenes, de regisztrációhoz…..
A StR33t Art Aid Fesztivál Budapest, Magyarországon elsőként megrendezésre kerülő, kétnapos utcaművészeti fesztivál, amely a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére jött létre. A projektben Budapest Főváros Önkormányzatának Cseppkő Gyermekotthona és Óvodája vesz…..
Egy magyar graffiti művész Tahitin - no persze nem vakáción, arról minden bizonnyal nem írnék. Éppen ellenkezőleg! Festeni volt egy nagyszabású graffiti versenyen, az ONO'U Graffiti Festival Tahiti rendezvényen! A Francia Polinéziát alkotó szigetcsoport legnagyobb szigete, Tahiti,…..
Újabb street art séta lesz a városban a BUPAP szervezésében május 17-én, szombaton délelőtt 10 órától, ám a mostani egészen más lesz, mint az eddigi Street art Múzeumi séták. Hogy miben? Hát abban, hogy a szervezők nemcsak az utcaművészet helyzetét elemzik a VII. kerület…..
Elkészült a Drip and Dirt első kisfilmje, amely a Néprajz után jelenleg a legeredetibb és legobjektívebb képet adó dokumentumfilm a magyar graffiti kultúráról. ..
Hasít az utca, feszülnek a pólók a tetkó barnította bőrön - elkészült a Poster Urban Outfit és Tripo első közös póló kollekciójának lookbookja, melynek hangulatát a graffiti, a gettó és a súlyos arcok jellemzik. A szénné tetovált film ikonokat Tripsánszki Dávid grafikus…..
A napokban adták át a Neopaint Works, a Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata és a Trilak Festékgyár Kft. összefogásával elinduló "TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2014" elnevezésű kreatív kezdeményezés második megfestett tűzfalát, a Rumbach Sebestyén…..
Rendhagyó videóklippel jelentkezett a Blind Myself hardcore/metal együttes a Négyszögöl című új albumának záróakkordjaként. A nagylemez már önmagában is grandiózus vállalkozás volt, hiszen a Négyszögöl - amelyen 2012 óta dolgozott a zenekar - négy részben jelent meg…..
VII. kerület Kertész utca V. kerület Reáltanoda utca V. kerület Semmelweis utca VIII. kerület Stáhly utca V. kerület Kecskeméti utca VII. kerület Kertész utca VII. kerület Kertész utca VII. kerület Kertész utca VII. kerület Kertész utca VI.…..
Miután néhány hetet Kaliforniában töltött, Nychos ismét Európában van, méghozzá Berlinben, ahol a napokban ezt a vaddisznós falfestményt készítette az Urban Spree-nek a Pictoplasma 2014 alkalmából. ..
Jurne, Maple, Awe és barátaik egy hosszabb kirándulást tettek tavaly az Egyesült Államok vasútvonalai mentén. Útjuk során bármilyen típusú tehervagonnal találkoztak, azon mind otthagyták névjegyüket egy szép festékréteg formájában. A videót Selina Miles…..
Május végén az R33-ban nagyszabású street art fesztivál lesz, sok-sok matricával, falfestéssel, fellépőkkel, vizuállal, vattacukorral és konfettizáporral. Részletek hamarosan! ..
Fat Heat és Mr. Zero végre kezdenek bekerülni a nemzetközi urban art szcénába és ez nagyszerű dolog. A kitartó és kemény munkájukért cserébe egyre több felkérést kapnak, festenek, kiállítanak és írnak róluk. Most épp Brightonban vannak. Brightonban minden évben…..
Múlt-kor 10 tény a Napkirályról 2014.04.29 18:21:40
1. A 72 éven át – minden európai uralkodónál hosszabb ideig – regnáló XIV. Lajos uralkodása alatt Franciaország Európa vezető politikai és kulturális – valamint sokáig katonai – nagyhatalma volt. 2. A közhiedelemmel ellentétben sohasem hagyta el XIV. Lajos száját a…..
Avantgarde Petyka 2014.04.30 10:43:38
Avantgarde Petyka 2014.04.30 17:06:44
@STL: Szia, igen, mindkettő verzió helytálló, de az első az igazi.
1670. február 18-án kerül bemutatásra Molière "Les Amants Magnifiques" azaz "A pompázatos udvarlók" című vígjátéka a király saint-germaine-i kastélyában. E darab témáját maga XVI. Lajos király szolgáltatja. Molière teletűzdeli a darabot dalokkal, táncokkal, pásztorjátékokkal. A király is játszik a darabban - egész pontosan a darab végén, a hatodik közjátékban jelenik meg a Nap szerepében: "A legfőbb lámpás Én vagyok, / Világosságot Én adok, / S a többi csillag fenn az égen / Csak azért tündököl, s ragyog, / Mert visszaveri tiszta fényem. " E szerepe révén nevezték később Napkirálynak is. :)
Floek Uno stílusát ahhoz a kisfiúhoz tudnám hasonlítani, aki többféle lego készlet összekeverésével épít fel egy teljesen új várat. Floek hasonló felfogásban készíti festményeit; elképzelt állatait először szétszedi, majd a részletekből komponál egy teljesen új,…..
Május végén kezdődik Amszterdam legnagyobb nemzetközi urban art fesztiválja, az Urban Art Now, mely néhány napos rendezvényre meghívást kapott négy magyar graffiti művészünk is, név szerint Böki, Fat Heat, Mr. Zero és TransOne. Ráhangolódásból és talán gyakorlásképp a…..