Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plzltn

36 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szervizkönyves Honda CBF500 eladó. Nagy ügy, de érdekes mellékszál, hogy ez biztos, hogy nincs visszatekerve, sőt, gazdái büszkék is a futásra: nem csalás, nem ámítás: 349998 mérföld, 563267 kilométer van benne. A több mint félmilliót maga mögött tudó gép egy…..
Diesel Bike 36. DaiRal 2012.11.04 22:03:37
Most nem szeretnék én beszélni, beszéljenek a képek, a videó! Képre kattintva a képtárban további jó minőségű képek találhatók. Az elkészült DaiRalt bemutatni hivatott kisfilm:     GY.I.K. és néhány saját gondolat   Következőkben…..
plzltn 2012.11.05 10:48:57
@hpapagaj: Köszönöm szépen! Igen TB cikként láthattál az első részeknél, hisz kezdetben a blog egyességben a TB-vel egy sorozat megjelentetése céljából indul, pont ezért az "index.hu" médiabirodalomban nyitva meg a blogot. (Sajnos az egyesség később felbomlott) Az előbbiek miatt TB pontosan tudja, hogy elkészült, és külön is jeleztem azt. Viszont nekem ezennel nincs több tennivalóm.

Hogy legközelebbi projektemet TB-n, vagy egyáltalán indexen belül olvashatod e, azt nem lehet tudni, reménykedjünk benne. Szeretném felhívni a figyelmed, (jóindulattal) van élet az index.hu-n kívül is, nem is akármilyen irodalmi minőségű. Inkább azt tudom tisztelettel javasolni, ha érdemesnek tartasz olvasni, akkor engem kövess -- valahol megtalálsz mindíg! :-) (honlapom)

Egyébként még egyszer nagyon köszönöm a figyelmedet, és a kommenteddel az arról tett jelzésedet. :-) :-)
  Eltelt pár hét az átadás-átvétel óta, a tervek szerint szétszedtem a motort a legelemibb részeire. (a képről csak a kipufogó rendszer hiányzik) Előcsiszolva az alkatrészeit elszállítottam felület megmunkálásra, fekete és ezüsthorganyozásra, krómozásra, fényezésre. Az…..
De hogy mennyi történés árán értem ide…Huhh, elmesélni is nehéz lesz. Ha tartalomjegyzéket írnék bevezetőnek, akkor a következők benne lehetnének. -Motorgenerál után elektromos kábelkorbácsot építettem, perifériák üzembe állításával, mentem a közelben mintegy 50…..
  Ennek a résznek terveim szerint nem arról kellene szólnia, amiről fog. Sőt, azt terveztem, hogy ez a bejegyzés az utolsó lesz a motor szépészetét megelőzően. Vagyis elképzelésem szerint most azt kellett volna összefoglalnom, hogy a szerkezetkész korábbi állapotból hogyan…..
Egyik reggel párommal sétálva lefelé a vasútállomásra az utcában lakó „vasügyi szakemberek” portája előtt, a kupac közepében egy gyöngyszemet pillantottam meg. Kisméretű, talán egyliteres tűzoltó készülék. (üresen). Megvan a tágulási tartály!A műhelysérülés…..
Újra itthon. De jó is a motor felett aludni (egy szinttel). Motor! Mert mostantól talán nevezhetem már motornak, legalább is a formai állapota alapján. Ugyan menni nem tudott még Csabitól eljövet, de a hazaérkezés óta eltel 2 hét alatt egy kitűzött cél volt. Menni vele legalább…..
Szóval, mint kiderült, a villanyaknál sikerült kifelejteni azt a lehegesztést. Már az is elegendő volt, hogy a műhelyajtó küszöbén döccent egyet a 2 centis szintkülönbségen. Összecsuklott, s mire visszaráncigáltuk a műtőasztalra, menthetetlenné vált, szét kellett vágni…..
plzltn 2012.03.20 08:45:32
@hpapagaj: A jó hír, hogy ígérhetem, itt a blogban (is) a hó fordulta környékén megtörténhet az első próbagurulás.
plzltn 2012.03.20 08:47:24
@hpapagaj: Ami meg a szép munkát illeti: by Csabi... :-) :-)
És nem is azt értem a cím alatt, hogy a végén kettétört a kész motor, hanem az odavezető vérzivataros utat.  Ott hagytuk abba az előző részben, ahogyan Csabival boldogan ücsörögtünk a motornak látszó tárgyunkon. És az utolsó, negyedik napon még megbeszéltük, hogyan…..
Diesel Bike 28. Irány Érd! 2012.02.14 10:59:00
Ennek a résznek 4 nap eseménye fogja adni a tartalmat. Csabi tippje szerint,  valószínűleg egy egész hónapot fog igénybe venni a váz építése, mert ő csak hétvégenként ér rá. A munkája olyan, hogy hétköznapokon jó esetben este 6-ra ér haza, ami azt jelenti, esténként…..
Diesel Bike 27. Drótváz 2012.01.27 22:30:00
  Az előző részben sikerült alaposan elkalandozni a drótváz építésétől, pedig az sem állt le. Csak sok mellékes tevékenység, történés vette körül, amik alaposan megosztják az ember figyelmét.  Az igazság az, annyi történés zajlott egymás hegyén-hátán, de…..
Diesel Bike 23. A forma világa 2011.11.28 14:35:00
Csináltam három kompozíciót küllőre, és feltettem fűnek-fának a kérdést, melyiket? Kivétel nélkül mindenki az ötküllősre voksolt. Sokan még többet javasoltak. Amit én meg is értenék, csak van pár gond a „sok” küllővel. Az egyik, hogy minél több, annál nehezebb…..
plzltn 2012.01.16 09:48:23
@baowah: ötlet-t, maradhat? :-)
Valamikor középsuliban, a Puskás Tivadar SZKI-ban az én fejembe is megpróbálta betölteni az akkor már nyugdíjba készülő Fodor Gyula bácsi a matematikát (talán nincs ma már az élők sorában, hisz ez több, mint 20(!) éve volt).  De én igen jól álltam ellent, így hát a…..
Azt gondoltam, főleg az előző rész végén szerzett „önbizalom” birtokában, hogy mit nekem váz? Kikeveredtem a tizedmilliméterek világából a gépészrészből, könnyebb lesz a dolgom. Csak odatartom, aztán addig forgatom, míg nem tetszik ott nekem. Végül…..
Diesel Bike 14. Valami közeleg… 2011.09.08 11:16:00
Úgy érzem, egy olyan fordulópont érkezése várható, aminek a megélésében már részes voltam egyszer. A dMZ-nél is fontos pontnak illettem azt a mozzanatot, amikor egy működő hajtóművet indíthattam be az enyémnél legalább kicsit profibb videó kamera előtt, a videós haver…..
plzltn 2011.12.17 15:32:08
@joejoe1974: legalább nem vagyok egyedül...:-)
Diesel Bike 24. Erdős Csaba 2011.12.09 14:04:00
(…úgy mesélte Csaba: Egyik bemutatója után beszélgetésbe keveredett a nézők közül néhánnyal. Ők már e beszélgetés miatt is belátták, hogy hamis az arrafelé terjengő folyosópletyka, miszerint Erdős Csaba annyira beképzelt, hogy már saját magának sem köszön…)…..
    Igen, a kép nem csal, kettő is van. Az egyik Alfi névre hallgat, a másik meg Suzuki GS750-re.  Kellett már szerezni egy új segédet a műhelybe, de leginkább az asszonkának volt az igazi vágya. A szívében Robi által támadt légüres teret hivatott betölteni. Robi…..
Arcom kékes fényben sápad, szemem eres a monitortól, kézfejem ízületei kopottak a sok gyorsparancstól. Ha nem dönt le az álom, képes vagyok órákig motorokat nézni még munkaidő után is – a sok unalmas új motor után az éji órákban előmerészkednek a patkányok, a…..
plzltn 2011.11.16 12:52:07
@Virago_1000: Egyhengeres renault fej?

Valami kép, link, vagy valaki, akinek van ilyenje? Meg kellene nézni... :-)
plzltn 2011.11.16 14:37:31
@GERI87: onroad.hu/cikk/tobb-mint-meghokkento-negyutemu-etz250.html
Végigolvasva a cikket, az időbeli, térbeli, és a használt szófordulatok összecsengéseiből tulajdonképpen felmerűl a gyanú, a cikket maga Virago_1000 írta. És akkor az ő hasát láthatjuk, meg a "borsodiját" (és akkor a kérdés marad, ki tartotta a fényképezőt?)

De tényleg. 5-6 éve Sikrokon, -- 2005-ben Sirokon Legalább is a motor ugyanaz...
Diesel Bike 21. Hátsó kerék 2011.11.10 06:37:00
Már azt hittem, a kardánból készített szekunder hajtással letudtam minden rázós pontját a motornak a forgó-mozgó alkatrészek terén. De nem!  A hátsó kerék is egy csomó kérdést, kételyt vetett elém. Tisztázásuk után végül még rajzolnom is kellett, aminek eredményére…..
  Teljesen elfelejtettem már, mi az a Poldi kalapács. Pedig 2 éve a dMZ-nél még használtuk is Béla Bácsival. Akkor ismerkedtem meg vele, de mostanra valahogy ki is ment a fejemből. Egy anyagkeménység mérő eszköz, amiről részletesen lehet olvasni interneten, akár több…..
Diesel Bike 19. Robi 2011.10.26 14:17:00
Veszélybe került a motor megépítése, legalább is határidejének tarthatósága. Elvesztettem a segédemet, Robit. Elhunyt.  Bármennyire is szerettem volna, ha megéri még legalább az első, félkész állapotú próbakört a drága, nem jött össze. Életének 14. évéig húzta,…..
  Hogy kicsoda Nyicskó István? Hát ennek a mesteri munkának az elkövetője.   Szóval az úgy kezdődött, hogy videókat nézegettem a You Tube-on. És persze rám jellemző módon nem néniseket, hanem motorosokat. Lehetőleg építettekről szólókat. Amikor is a következőre…..
  Egyik nap meguntam, hogy az a fő gondom, hogyan mozgassam a motort állványostul. Szerencsére találtam még egy szál 60X40-es zárt szelvény anyagot, némi fűtéscsövet. Persze 4 egyforma kerék már nem jött össze, le kellett menni a barkácsboltba. De jó lesz még télire a fát…..
Diesel Bike 16. DaiRal 2011.09.30 14:24:00
Amíg nem találtatik jobb név neki, ...addig Daihatsu Ural házasság, a DaiRal.   ..