Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pókembör

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint már előrevetítettem, a jó párkapcsolathoz a kapcsolat egyenlőségen alapuló működtetése szükséges. Ma, Magyarországon az a terület, amiben ez a legkevésbé tud működni a tapasztalatom szerint, az a háztartás. A mai napig hallom - mindenféle embertől -, hogy van a női munka, meg a férfi munka.…..
pókembör 2016.03.18 14:08:26
Kedves Mindenki!
Bármennyire is érzékeny témát érint, jó az írás...várom a folytatást :)
Az a nő, aki van annyira intelligens, érett és felnőtt, hogy tudja mi a különbség pasi és férfi között, az nem feminista, hanem ritkaság e gyarló világban. Akárcsak az a férfi, aki tudja is értékelni az ilyen ritkaságokat!
Azok a lányok, akik lenézik a pasikat és önzőek, azok valóban nem fognak normális párt találni, de ők sem feministák, csak érdemes lenne kicsit dolgozniuk saját magukon...hogy miért is futnak bele újra és újra azokba a pasikba, akiket amúgy jobb lenne magukra hagyni,...s így e lányok nem véletlenül lesznek önzőek...hisz ez már védekezés. Keressenek inkább férfit! :)
A lényeg az lenne, hogy mindenki a megfelelő párt találja meg magának (ami nagyon-nagyon ritka), s ha ez meg van, akkor dolgozzanak meg egymásért nap, mint nap, mert ritka kincset kaptak az élettől!
Ugyanis ha valahol már az gondot okoz, már abból súrlódás/feszültség keletkezik, hogy a házi munkákat ki végezze, hogyan osszák meg egymás között, akkor ott már régen rossz. Sőt, talán nem is ez a fő gond, csak ezekben ölt testet. Egyszerűen különbözőek annyira, hogy valahol annak ki kell ütköznie. A nő elkezd várni, remélni, hogy "majd csak jobb lesz", meg hogy "ő ilyen, nincs ezzel baj", a pasi meg még kevésbé lesz motivált,...és így fognak éldegélni éveket, évtizedeket...hitegetik egymást és önmagukat...amíg be nem telik az a bizonyos pohár.
Ne várjunk, hanem cselekedjünk! Ha nem megy (ami ráadásul időben sejthető már nagyon korán (nyitott szem effektus)), akkor lépni kell, amíg nem késő...és igyekezni kell jól, körültekintően választani. Reménykedni pedig a szerelemben kell, nem abban, hogy valaki majd 40-50 éves fejjel változni fog, olyanná, amilyenre vágyunk...
Sok sikert és kitartás!
Megéri, higgyétek el!
A héten több pasi tette fel nekem azt a költői kérdést, hogy miért buknak a nők a bunkó pasikra. Pszichológusként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokat hallok arról, mit tartanak vonzónak a nők egy férfiban. Előre elnézést kérek az olvasótól a hatásvadász cím…..
pókembör 2015.12.11 09:52:42
Kedves Mindenki!
Nos, nagyon találó a bejegyzés...és valós "problémát" feszeget.
Az a marha nagy igazság, hogy csak azok nők választanak (és maradnak vele) un. bunkó pasikat, akik a saját értékeikkel nincsenek tisztában, s nem igazán tudják, hogy mit is akarnak. Hogy ez a rossz hozott minta (családmodell, apa, stb.) miatt van, vagy más gondok miatt, az itt és most nem lényeges.
De azok a lányok/nők, akik a fent említett módon valójában nem tudják, hogy mit is akarnak, mi lenne a valóban jó, hasznos és építő nekik, azok addig fognak alfa hímnek vélt pasikat választani, amíg a saját kárukon meg nem tanulják.
Ez pedig sajnos két életutat jelent nekik:
1., maradnak az ilyen pasi mellett, mert nincsenek tisztában a saját értékükkel és akaratukkal, s csak legyintenek, hogy „á, a másik is ilyen lenne”
2., maradnak ugyan az ilyen pasi mellett, de közben van egy nagyon jó barátjuk, aki ráadásul még férfi is, és szembesíti azzal, hogy igenis vannak normális értékrendű férfiak, akik tudják, hogy kellene viselkedni/bánni/törődni egy nővel, ezáltal pedig mindig megnyugodva és feltöltődve mennek haza az „alfa hím” pasijukhoz.
Lenne ugyan egy 3. út is számukra, de sajnos azt igen-igen ritkán választják…hisz az egyrészt sok munkával jár (önismeretileg mindenképp), másrészt azzal a veszéllyel fenyegeti a nőt, hogy egyedül marad. Az egyedülléttől pedig ugyebár rettentően félnek azok, akik nincsenek tisztában önmagukkal (megjegyzem ez pasikra is igaz), s így maradnak ahol vannak. Mindez azért kedves hölgyek (és urak), mert a korábban említett normális értékrendű férfiak ritkák és/vagy már foglaltak.
Utolsó szösszenetként csak annyi, hogy az egyik örök igazság szerint magas lóról lehet nagyot esni…vagyis az ún. „alfa hím” pasik előbb-utóbb nagyot koppannak valamin és akkor berosálnak, de addigra már a nő (aki őket választotta) már függővé vált tőle, és nem hagyja el, mert hát szegény fiú…
Tehát Hölgyeim! Tessék kicsi önismeretet tartani, elfogadni, hogy nem minden pasi egyforma,…elfogadni, hogy alapvető dolgok nem változnak (vagyis az emberek alapvető tulajdonságai nem változnak, így nem tudjátok megváltozatni az "bunkó" pasikat), hiába hiszik azt, hogy „na, majd én…”,…továbbá tessék elfogadni, hogy a rossz döntés(ek) ellenére lehet jól is dönteni, mert sohasem késő! És fontos felfogni/megérteni azt is, hogy az "alfa hím" pasi birtokolni szeret, az a pasi viszont, aki tenyerén hordozna Téged, akinek Te lennél a Királynő, az a pasi valójában férfi és igenis tudja mit akar: Téged!
És Uraim! Nem csüggedni, hanem figyelni és boldoggá tenni a Nőket! Az a nő, aki nem téged választ, nem is érdemel meg téged. Légy kitartó, türelmes, mert mindig van olyan lány, aki illik hozzád… :-)