Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teret alkotunk

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tömegközlekedni szívás, de nem csak nálunk. Tokióban csúcsidőben metrózni például egyáltalán nem kellemes, ha valaki még nem próbálta, könnyen tájékozódhat videóklipekből, de az okoscsatornák is alaposan feldolgozták már ezt az életérzést. Michael Wolf Tokyo Compression…..
Teret alkotunk 2012.05.03 21:06:23
A március, és az április az aktív kertészkedés időszaka, így arra gondoltam, hogy segítségül hívok egy szakértőt, aki nem csak segít eligazodni egy városi embernek, milyen ehető növényeket érdemes ültetnünk kicsiny balkon-ládáinkba, konyhakertünkbe, de valami…..
A 82 éves Yayoi Kusama, japán alkotót az ötvenes évektől a legmagasabban jegyezett női képzőművészek közé sorolják. Legfrissebb, március 12-ig látogatható kiállítása ennek megfelelően bejárta az internet legeldugottabb zugait is - nem véletlenül...Ausztráliában, a…..
Teret alkotunk 2012.02.05 22:24:43
Az Amnesty International egy ügyes és egyre népszerűbb street art eszközt vetett be üzenet hordozóként. A "Making the Invisible Visible" kampány során hat, jogaiban sértett személy arcképét pakolták fel londoni kerítésekre úgy, hogy azok csupán egy bizonyos szögből…..
Tenka Gammelgaard, dán képzőművész műterméről az Elle Decoration UK októberi számában jelent meg néhány kép, melyet most nagyvonalúan kölcsönveszünk, mert jó. A fekete-fehér stúdióban elsőre inkább lakni szeretnék, mint dolgozni, de ez nyilván a művészi marketing szerves…..
Teret alkotunk 2011.10.24 21:42:56
Cseppet más a helyszín, mint legutóbb, mikor a japán tervezőcsapat mozgástere bizony meglehetősen alulkalibrált volt, míg itteni kollégáiknak csupán a helybőség kellemes zavarával kellett megbirkózniuk. Mar Azul-ban járunk, mely fekvésének köszönhetően, akár a Buenos Aires tartományának legkeletibb…..
Brian Day Detroitban dolgozik, és valószínűleg nincs különösebben jó kedve. Valószínűleg soha. De fotózás közben egészen biztosan mindig borzalmas foshangulat tör rá, de elképzelhető, hogy már napokkal előtte, mert a képek többsége szépen kitervelt, előkészített…..
Teret alkotunk 2011.10.08 17:02:48
Paul Cocksedge, londoni designer tölcsérre melegített bakelit korongokból készített erősítőt okostelefonokhoz. Bármilyen telefon játszik, hiszen a tökanalóg megoldás mindenhez jó, ami kicsit és szól valamennyire. A Change the Record elnevezésű termék Ron Arad Curtain Call című…..
Teret alkotunk 2011.09.18 21:24:29
A londoni székhelyű Mr Jones Watches és William Andrews brit humorista együttműködése nyomán született meg a The Last Laugh, avagy az Utolsó Nevetés elnevezésű karóra. A téma a jól ismert halál, ennek megfelelően a tervezők kinyírták a hagyományos mutatós elrendezést, a…..
Teret alkotunk 2011.09.18 21:21:22
A finn Markku Lahdesmaki egy Tampere melletti kisvárosban látta meg a napvilágot. Tizenhat éves korában szüleitől kapott Hasselblad fotómasinájával kezdődött minden. Analóg gépével abban az időszakban elsősorban még fekete-fehér képeket készített. Közben egyre többen…..
Tudom, csúcsra járatom a szürreális világokat álmodó fotósok, festők, illusztrátorok munkáiról szóló bejegyzéseket, de nincs mit tenni, ha egyszer tetszenek a képzelet határain túlmutató alkotások. Arról nem is beszélve, hogy harcolni ellene fölösleges, hiszen manapság már…..
Átkerszetelések helyett szoborhungarikumokat Budapest utcáira! Magyar és magyar vonatkozású sikertörténetek alkotásait a közterekre!Embernagyságú Rubik-kockát, vagy a híressé vált Gömböcöt. Félbevágott órás paprikát kis C-Vitaminokból álló magházzal, vagy bejárható…..
Teret alkotunk 2011.09.09 21:09:03
Posztmodern próbálkozások voltak már máshol is ezen a téren (apavlik0.tripod.com/strangeCA/Jun805_binos_estbl.jpg) bár Frank Gherry bácsinak valószínűleg nem az volt a célja, hogy a távcső feltalálójának állítson emléket. Inkább turistalátványosság lett belőle.
Csak emlékeztetni szeretnélek benneteket, hogy az idei Glodenblog 'Szakértői' kategóriájában vasárnap (aug. 21-én) estig még jól jön a szavazatotok! Ha szeretnél segíteni, klikk ide, és nyomj egy szavazatot az Apád nem volt üveges! blogra. Köszönöm! Mára olyan alkotásokat…..
Teret alkotunk 2011.09.04 20:31:10
A mai bejegyzéshez kissé meg kellett változtatnom az egyik blogon futó sorozat, az 'Egy ilyet a telekre' ragozását, de mint a témát mindjárt észlelitek, így korrekt :) Még mindig hőség-témában utazunk, hogy is kerülhetné el a figyelmemet az odakint tomboló nyárutó…..
Egy korszerű óriáscég már nem felhőkarcolót, vagy éppen Halálcsillagot épít, a megszerzett hatalom fitogtatása végett, inkább gigantikus kutatóközpontot, a hatalom megtartásához.  Az Apple például karika alakút, egy méretes park közepére...Bár a most bemutatott…..
Teret alkotunk 2011.08.27 16:25:03
Arről már töprengtem egy sort, hogy miért jó, vagy miért nem igazán egy földszintes ház. Nos, most megfejelem ezt az egész témakört egy komoly tényezővel: mi van akkor, ha lejt a terep, és nem is akárhogyan!Kedves visszatérő ügyfelem számára terveztünk egy ilyen helyzetben,…..
Teret alkotunk 2011.08.10 09:14:55
Újfent egy olyan projektet mutatok be, melyről a vázlattervben szerepelt számítógépes látvány és a megvalósult állapotról készült fotó is rendelkezésre áll. Bár hipermodern programok állnak rednelkezésre, a gép alkotta kép mégis csak legfeljebb érinti azt a benyomást, amit…..
Ilyen, amikor egy személyben találkozik a művész és az építész: Victor Enrich a két területet kombinálva készíti különös építményeit, melyek talán futurisztikusak, de ilyen jövő azért valószínű nem lesz. Az organikus építészet karikatúrája is jó megközelítés lehet,…..
Teret alkotunk 2011.08.09 22:40:36
W16 / 7.993 cm3 / 1.001 PS / 1.250 Nm @ 2.200 - 5.500 / quad-turbo / 4WD (klikkelj a nagyobb képekért) ..
addict Milyen színű a boldogság? 2011.07.09 09:00:00
Emlékszem, amikor először mentünk Ausztriába autóval a 3 éves öcsém megkérdezte a szüleimtől, hogy "Milyen színű az a Bécs?" Ezen nyilván mindenki jót nevetett, de csak azért, mert nem tudta, hogy ez egy nagyon is mély gondolat, ami néhány évvel később valódi…..
Teret alkotunk 2011.07.10 00:13:54
@egy új nik a sok közül: Lehet, hogy nem elég tudományos, nem is ésszerű, de akkor is van esztétikája, nem is kell belemagyarázni egyebet.
Kovács Ágota pár évvel ezelőtt még nem tudta, hogy mi fán terem a drótszobrászat. A rajztanárként végzett művésznő maga sem gondolta volna, hogy egy hiperkritikus művészettörténész férj kell ahhoz, hogy teljesen elterelje az eredeti pályáról, és egy halk sikkantás…..
Teret alkotunk 2011.07.09 20:49:00
Nesze!szer Így hűsítsd magad! 2011.07.09 09:46:00
 Amennyiben a képen látható alapfelszerelés: víz és függőágy ma nem áll rendelkezésedre valamit tenned kell a hűvösebb érdekében. A zuhanyzást mentás vagy citrusos tusolóval kezdjed, ez felélénkít. Napközben a csuklódra vagy a könyökhajlatodra csorgass kis hideget…..
Teret alkotunk 2011.07.09 17:40:11
Mindkét esetben ideális megoldás, ha saját lakásunkból alakítunk ki korrekt pályát, minden időben használható, kivilágított, ráadásul otthon sem kell gyalog menni vécére.A mobilháznak is beillő objektumot a Public Domaine Skate Culture kiállítás részeként lőtte fel az…..
Bár a cím vaskos lózungnak tűnhet, ez esetben tényleg van értelme: Gaschitz Andrea, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős hallgatója olyan diplomamunkát tett le az asztalra, ami nem csupán a Balatonhoz érzelmekkel kötődő magyarok, de az ide látogató angol, dán, vagy német…..
Teret alkotunk 2011.07.05 23:14:33
@sroc: Mi a baj a tipóval? Komolyan, csak tanulni akarok!
Az АRCH Moscow elnevezésű, építészeti biennálé alkalmával mutatták be a meglepő megoldásokra éhes, moszkvai közönségnek a Parasite Office névre hallgató projektet. A lakóházak közé szorult űrhajó valójában irodaház, amellyel a városi terek újszerű kihasználási…..