Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nekemnyafogj

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel három éve áll a polcon a többi könyv mellett. Közel három éve olvastam ki először, hat és fél perc alatt és kb. egy fél órán át sírtam rajta. Ma újraolvastam. Kicsit rövidebb idő alatt, és ezúttal kicsit kevesebbet és másként sírtam rajta. Elmondom miért. Amikor…..
Amellett, hogy egyébként sem volt sok türellmem a fotókkal bíbelődni, benne vagyunk egy nagy géprendezésben (úgy egy éve), most van az a pillanat (úgy fél éve), hogy újra kéne rakni az egészet, le is mentettünk már mindent (úgy 3 hónapja), ezért én már nem töltök le semmit a…..
...és mindenki másnak, akinek van kertje...
nekemnyafogj 2012.02.12 22:47:54
@vackor1b: koszonom szepen! :)
Múlt hétvége: még csütörtökön egy gyros-osnál a gyerekek láttak anyagból készült hamburgert. Erről persze L-nek rögtön eszébe jutott, hogy horgolni is lehetne ilyet, de ha már horgolunk, neki minden vágya, hogy muffin legyen inkább. Persze rábólintottam. Mint egy…..
nekemnyafogj 2012.02.12 22:45:24
@vackor1b: koszi, ha ugy alakul, orulnek neki. :) a muffin halas tema, egyszer a praktika magazinbol csinaltam ajiba muffin-tuparnat, de az filcbol volt meggyesretes.hu/wp-content/uploads/2009/05/zz-022.jpg . azota mar jobban erdekelnek ahorgolas lehetosegei. :)
vidéki kislány Budapesten Vers 2011.07.04 21:32:44
Most éppen verseket olvasok esténként lánykáimnak. Az aktuális könyv Szabó Lőrinc verseit tartalmazza (na nem az összeset, csak néhányat a gyermeki ésszel is felfoghatók közül).Ma esti utolsó ez volt:Ima a gyermekekértFák, csillagok, állatok és kövek szeressétek a…..
Na most az van, hogy párhónapos száműzetés után a szupernő visszatér, kipihenve, kisimulva és tele tervekkel. Úgy tűnik, a test-lelki anomáliáim végre megadták magukat a józan észnek (vagy valami ilyesmi), és megint aktív vagyok.Az elmúlt két napban például elintéztem 4…..
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
Két pasi, meg egy... Mindennapok 2011.01.23 20:24:00
Azóta is mindenki jól van...Istvánnak egyszerre nő a 3. és a 4. fogaDáviddal iskolát keresünk és úgy néz ki, hogy megtaláltuk a tökéleteset, de azért még megnézzük a környék többi ajánlatát...Bocsánat, de nincs sok kedvem írni. Talán jövő héten jövök egy hosszabb…..
nekemnyafogj 2011.01.27 13:27:53
A minap egy áruházlánc óriásplakátja mellett mentem el, amelyen szokás szerint egy hatalmas ár és egy rosszul befotózott termék szerepelt. Ezúttal nem tokaszalonna, tojás, sonka vagy tej figyelt a plakáton, hanem valami egészen szokatlan. Egy Csízió (uhh...) fantázianevű termék,…..
nekemnyafogj 2011.01.22 10:48:59
@jimo: a kokuszzsir nem egeszsegtelen. telitett zsirsavakban gazdag, igy a sutrest is jobban birja, es nem kepzodnek benne hevites soran egeszsegre artalmas anyagok tomegei. ugyanez nem mondhato el a napraforgoolajrol. a kokuszolaj, ami egyenlo a kokuszzsirral, csak 23 fok felett olaj, alatta zsir, pl nagyon dragan kaphato bioboltokban itthon, epp a fentiek miatt. fozesre-sutesre ez azert is jobb a kokuszzsir, mert nincs olyan eros mellekize, mint a napraforgoolajnak vagy az olivaolajnak.

amugy a "rendes" sajtokba is sok adalek kerul, mert azokat is szinezik, es sokba tartositoszer is kerul.

ami a vajat illeti, regen sokan a futetlen spajzban tartottak, ahol nem volt annyira hideg, mint a hutoben, igy lehetett kenni. de ha gyorsan fogy, nem kell huteni, lehet szobahomersekleten tarolni (ha nem tul meleg a helyiseg azert - a konyha altalaban nem), es ugy konnyebb hasznalni. a mai vajak olyanok, mint a regiek, de ha valakinek van turelme, rendes tejszinbol (30% feletti zsirtartalom) csinaljat vajat otthon maganak egy film nezese kozben is akar, recept megtalalhato a neten, kitartas azert kell hozza.
nekemnyafogj 2011.01.22 14:21:42
@jimo: szuper. :)
Két pasi, meg egy... szomorú hír 2010.12.09 09:28:00
Ma reggel 8 órakkor hosszas betegeskedés után a nagymamám megtért a Teremtőhöz.A fiúk nem értik, miért sírok már majdnem másfél órája... de egyszerűen nem tudom felfogni. Karácsonykor lett volna 87 éves és készültünk meglátogatni... ez nem jött össze :(..
nekemnyafogj 2010.12.19 23:42:02
Két pasi, meg egy... Up to date... 2010.10.30 21:12:47
Úgy látszik mostanában jóformán csak havonta egyszer írok bele.DE ígérem, hogy ez egyszer meg fog változni (na de nem tudom mikor, mert nemsokára elkezdődik a vizsgaidőszak).Ami eddig történt:- Dávidnak nem csak a kudarctűrő képessége kicsi, de a szabályokkal sincs jó…..
Az otthonszülés új szabályozását Steinberger Attila, az Egészségügyi Minisztérium Kodifikációs Főosztályának vezetője ismertette a sajtóval. Steinberger a sajtótájékoztatón elmondta: „Magyarországon egyre több ember ért egyet azzal, hogy a szülés és a születés…..
nekemnyafogj 2010.11.10 12:30:29
@Tiltsuk Bea: persze, jo az erv, csak azert akik otthon szulnek, nem hiszem, hgoy ugy erzik, kockaztatjak a baba eletet. en meg sosem mondanam meg senkinek, mit hogyan erezzen. demint mar emlitettem, lenne olyan szuleszorvos a korhazban, akire inkabb racsapnam a taxiajtot, es hazamennek. sosem ereznem ugy, hogy biztonsagosabb ugy szulni, hgoy o van ott, akkor inkabb a ferjem meg a mentos. hat aki otthon akar szulni eleve, annakmeg a bába.
nekemnyafogj 2010.11.10 12:32:55
@Baldrick68: vagy az nem lehet, hgoy pont a te feleseged szult, es nekunk nyolc masikunknak azert nem jutott az alternativkodasbol??? hmm??? mikor is jartatok ott???
nekemnyafogj 2010.11.17 23:22:33
@Never: nem a vip szobarol volt szo. azt tudom, hogy napi kb tizezerert igenybe lehet venni. de ott szulni nem lehet.