Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_carlos_

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Patrice Evra volt az Amazon Prime Italia vendége a Juventus mérkőzése kapcsán, s a francia játékos kritkusan fogalmazott a Juve teljesítményével szemben. „Nagyon csalódott vagyok a Juve mai teljesítményét látva. Olyan, mintha Massimiliano Allegri csodákat valósítana meg azzal, ami rendelkezésére…..
_carlos_ 2022.03.17 08:24:16
@Paris Hamilton: nem egyértelmű, hogy a vezérséget hiányolod, vagy a képességet? A jobb csapatokban vannak vezérek, pl. Real: Modric, Benzema (képességre sem gyengébbek semmivel a régieknél)
City: De Bruyne (zseniális játékos, mondjuk nem kifejezetten vezér, de ott Guardiola a vezér, nem kell még egy a pályára)
Bayern: Müller (nem jó játékos, de szuper hatékony és abszolút vezér)
Pool: Van Dijk
stb.
Persze régebben kevésbé volt taktikázva a foci, ezért több szerep jutott az egyéniségeknek. Ez nekem is hiányzik, de azért teljesen nem halt ki ez a szerep.
Tényleg a szűklátókörűség diadala az erdőirtás? Bolond a brazil kormány?..
_carlos_ 2019.08.21 09:12:27
@Mankel: tudod kinek írj ebben a stílusban. Mi a probléma? Hogy még mindig iszonyat sok őserdő van Brazíliában?
_carlos_ 2019.08.21 09:20:07
@Mankel: sajnos egy szuverén ország, amelynek ügyeibe nem szokás ilyen stílusban beavatkozni. Kínában brutális a környezetszennyezés, az oroszok atommal szórják a vidéket, stb. Nem egyedi a dolog. Akinek nem tetszik, az dobja össze rá a lóvét a braziloknak. Én is megnézem mennyi van félretéve.
Fölhúztuk a pilótaszemüveget és beleszálltunk a magyar rapháború fingfelhőibe: a Rapülőktől zuhanunk lefelé, hogy az Irént megcsináló VV Okiban az új Balassi Bálintot ünnepeljük, és végül trónra emelhessük a harmadik évezred Ady Endréjét, Mr. Bustát. Hiába van velünk a magyar rendőr, innentől már…..
_carlos_ 2018.05.11 15:44:46
@LoveKills: Szerintem meg tartalom nélküli pózolgatás. Az autentikussághoz semmi köze nincs. Persze én a Bizottságot se tartom semmire.
_carlos_ 2018.05.11 16:01:34
@LoveKills: Azért elég hamar elkezdtél durván személyeskedni, amint egy neked nem tetsző véleménnyel találkozol, ezen gondolkozz el. Én nem feltétlen stilisztikai szempontból gondolom, hanem pusztán zenei, szakmai szempontból. A rapzene alapja a szöveg megfelelő frazírozása, a "flow" a szöveg és a prozódia egybeépítése a zenei tartalommal. A Belgának pl. köze sincs a reppeléshez technikailag, ahogy a Bizottságnak a hangszerek használatához vagy szimplán a zenéléshez. A Neurotikban pl. jó zenélés volt és a szövegnek is volt lüktetése, bár csak néhány számukat ismerem, de zeneileg mindenképpen értékelhetőek. Természetesen nyilván jelentett pl. a Bizottság akkor valamit, egyfajta olyan szabadságot, amit az akkori szituációban újszerű volt megélni. De ahogy ez a különleges történelmi pillanat elmúlt, a zenéjük érdekessége a nullához kezdett közelíteni, nem egyetemes. A Belga nem tudom, hogy valaha jelentett-e bármit, mivel szerintem eleve egy "trollkodás" az egész, kb. mint a kétfarkú kutyapárt. Nyilván a szövegeikben van egy sajátos gondolkodásmód, de szerintem normális kulturális érdeklődésű és műveltségű ember a második szám után megunja, mivel tartalma, mélysége nincs, kb. mint az Irigy Hónaljmirigy csak alteros verzióban.
_carlos_ 2018.05.11 17:26:30
@CSB1196: Téged minősít, hogy el sem olvastad, mire írtam, vagy nem tudod értelmezni. Azt írtam, hogy minőségi zenének tekintem. Sehol nem írtam, hogy rap lenne. Egyébként egyértelműen hatott rájuk a hiphop vagy rap úgyhogy akár lehetne annak nevezni. Még valamibe esetleg belekötsz ma, vagy ennyi volt?
Mint mindig, most is a védettségi játék utáni önfaszszopásba átcsapó örömfesztivál, illetve a másik oldalon a búval történő megbaszódás van premier plánéba tolva. Buwayáéknál az a plusz öröm oka, hogy bebizonyították, vagy ahogy Pumped Gabo mondaná, odatették a…..
_carlos_ 2017.09.13 14:59:49
@Chat Géza: segítő szándékkal, csak mert látom hogy egyáltalán nem tervezed abbahagyni az írást: próbálj meg úgy megírni egy hogyvoltot, hogy kihagysz belőle minden sixx-et utánzó manírt, meg egyáltalán, minden viccesnek szánt trágárkodást és egyéb fillert. Csak azt írd le, amit látsz és próbálj meg arra törekedni hogy olvashatóak legyenek a mondatok, legyen alany, állítmány, egyeztetés, lehetőleg nem túl sok/bonyolult mellékmondat. Ezt a gyakorlatot folytatva szépen kialakul majd az egyéni stílusod, és közben olvasható is maradsz. Mert a rengeteg negatív megjegyzés ami az írásaidra jön, az nem véletlen, még akkor is jogos, ha közben nyilván ingyen készülnek ezek a hogyvoltok.
Az, aki a Laposföld Társasággal érdemben foglalkozik, az egy kretén. Sajnálom, de nincs rá más szó, esetleg a barom, na jó, a tudatlan, ostoba véglény is, de itt tényleg kimerült a szókincs, oké, ha minden kötél szakad, a faszt még ki lehet mérni rá, határeset, ugye. Az RTL Fókusz című műsora soha…..
_carlos_ 2017.08.04 17:39:51
@Bobby Newmark: nem véletlen, hogy ez az eszme mostanában kezdett elterjedni. Eddig kiröhögték volna, mostanában viszont van egy olyan érzése az embernek, hogy a jóég tudja mi igaz és mi nem. Keményen rádolgoztak a kinti médiumok és persze itthon ugyanez van teljes gőzzel.
Ha egy film erős és felkavaró képi világgal rendelkezik, az a filmművészetben is kétélű kardnak számít. Éppen ezért az alkotóknak tudniuk kell, hol a határ merészség és pofátlanság között. A mai filmünkkel a szemetesládánkat fogjuk megetetni, de lehet, hogy ezzel már az Ő gyomra sem fog megbirkózni.…..
Daft Punk - Random Access Memories(Daft Life/Columbia)  A Daft Punk kihátrált, köszönik szépen, egy ideig nem kérnek újra belőle. Egy nagyívű hátraarccal magára hagyták a szörnyet, amelynek felhízlalásában a Homework óta tevékenyen részt vettek. Ha valaki a három hónappal…..
A bátor görögök elküldték a francba a megszorításokat, sej. Úzó legyen húzóra, éljen a bátorság, Hermész meg ne ingassa azt a buta fejét odafönt az Olimposzon, ment leváltják őt is egy pillanat alatt. Lássuk be, ha görögök lennénk mi is tiltakoznánk ezerrel: mi az már,…..
_carlos_ 2012.05.09 10:43:44
@Disintegrator Rising:
Te tényleg így gondolod, hogy az antiszemitizmus pusztán a tehetségtelenebb és sikertelenebb emberek, népek irigysége miatt jött létre, és létezik immár több évezrede?
_carlos_ 2012.05.09 10:48:40
@Putyilov gyári melós: Én megmondom őszintén nem olvastam végig hogy honnan jutottak ide, főleg hogy a poszt témája hogyan kapcsolódik, csak konkrétan ez az egy mondat amit írt magában, erre vagyok kíváncsi, hogy ez komoly-e, vagy sem.
A tegnapi Célpont adás után 99%-ig bebizonyosodott Gyurcsány Ferenc szakdolgozata plágium. Jelenleg az lenne meglepetés, ha kiderülne nem az. Természetesen mivel Gyurcsány Ferenc szakdolgozata rejtélyesen eltűnt, soha nem fog kiderülni az igazság, de aszerint, amit most tudunk, már…..
_carlos_ 2012.04.30 17:26:59
@Mária: szerintem ezt már ne fokozd, értjük mit akarsz mondani.
 A Mai Manó Házzal karöltve, kíváncsiak voltunk, hogy szerintetek, fotósok szerint, mi jellemzi a harmadik évezredben Magyarország fővárosának mindennapjait. Ezerötszáznál is több pályamunka érkezett, így a a zsűrinknek több időre volt szüksége a döntéshez, de a Magyar…..
Az ezotériában és az alternatív gyógyítók körében népszerű koncepció az aura. Ez valamiféle finom, több rétegből álló energiamező, amely körülveszi az embert, és színéből, alakjából, kiterjedéséből következtetni lehet az illető személy egészségi és lelkiállapotára. Állítólag meg lehet tanulni az…..
Tegnap az elviselhetetlen melegben azon gondolkoztam, hogy vajon zene tud-e hűsítő lenni? És ekkor jutott eszembe, hogy tavaly, amikor ugyanilyen meleg volt, kikerült egy Debussy-megosztás a Facebook oldalra. Fények a vízen - a Képek (Images) I. sorozatának első darabja. Így ír…..
Nem, ne várjon most senki az elején hosszú, mesterséges kertelést retorikai adalékanyagokkal, rögtön a közepébe vágok: azért szeretem a Kuruc Infó nevű hírportált, mert fikciós irodalomnak kitűnő olvasnivaló. Kitűnő, csakúgy, mint a magyar nyomtatott és internetes politikai…..
_carlos_ 2011.02.21 14:14:05
@kamuszutra: ez teljes félreértése a karmának. nem csak az egyéni karmád létezik, hanem van csoporté, országé/nemzeté, emberiségé. Bele lehet bizony kerülni olyan helyzetbe, ami nem a Te sorsfejlődésed miatt kellett volna, hogy megtörténjen. Ilyen pl. minden háború. De a cigányok ügye is egy nemzeti szintű sorskérdés, aminek az egyénhez sokszor nincs köze.
És attól, hogy téged valami nem érint közvetlenül, attól még beleképzelheted magad annak a helyébe, akit igen.
A világ zeneirodalmának hány százaléka magyar? A világon rögzített zenék hány százaléka magyar? Egy? Esetleg három? Az új média törvényben a közösségi rádiókra előírt szabály, hogy legalább ötven százalékos arányban magyar zenének kell szólni. Ami valljuk be…..
Ezzel a címmel kezdtem el ezt a posztot írni, és szerettem volna valami igazán pozitív, európai értelemben vett előremutató posztot kerekíteni belőle, de aztán valami egy kicsit elrontotta a kedvem. Amikor először megláttam a Müpa plakátját, amivel a most kezdődő,  Liszt…..
Az elmúlt napok valamelyikén a Facebook oldalon érkezett megosztásként az alábbi három videó, szerintem nagyon megérdemlik az önálló bejegyzést, ráadásul régen volt "Ki a legjobb ... játékos" poszt. A megosztó ezt írta: "Paganini-Liszt La Campanella művét…..