Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bopat

8 bejegyzést írt és 690 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve már gondolkodtunk rajta, hogy ideje lenne egy rendes közös túrát is csinálni valahova, mert az öt évenkénti Eurofest, ami legutóbb ráadásul el is maradt, nem elég közösségi élmény a klub számára. Aztán persze ez a klub kaotikus és lusta hozzáállásából adódóan nem jutott sehova. Viszont…..
Múlt héten elkerült a Delorean a szerelőhöz a szokásos év eleji olajcserére, plusz még pár kisebb átnézésre. Lassan indul a szezon. Ez a tél a szokásosnál is eseménytelenebb volt...
Egy nap késéssel jön a blog, egy jó kis jegyzőkönyvvel. Azt már írtam korábban is, de megismétlem, hogy Deloreanből későit kell venni. Azért, mert a koraiaknak annyira sok hibájuk volt még, hogy nagyon nehéz volt velük az együtt élés, majd a javítás. Erről azt hiszem Bopat tudna eleget mesélni. A…..
Továbbra is tart a téli szünet, ráadásul megpörgetve egy jó kis hóeséssel, ezért autózásra nincs remény ezen a héten sem, pedig éppen egy hónapja indítottam be utoljára az autót, szóval igény lenne rá. Mivel ezzel kapcsolatos bejegyzés szintén nem lesz, ezért nézzétek…..
Miután megjavítottam az ajtót, elő is került pár függőbe rakott dolog. Ebből az első az Apsürde fotózása volt. Aránylag régen kerestek már meg, de valahogy egyre csak húzódott az idő, a zsanértörés meg aztán megint arrébb rakta az egészet. Végül a múlt héten sikerült…..
Élet egy Deloreannel Twister 2 2017.09.20 10:00:00
Két éve volt már egy Twisteres klipforgatás, arról írtam is itt. Most meg jött a következő rész, kellett megint a Delorean. Mivel továbbra is jó fej rockerekről volt szó, egyértelmű, hogy igent mondtam. Ennek ellenére nem ment könnyen a szervezés, mert elég nehéz 8-10 embert…..
Pompás retrókalandnak ígérkezik a júliusban a Netflix műsorára érkező Stranger Things, ami már az előzetese alapján is úgy néz ki, mintha Robert Zemeckis rendezte volna 1986-ban, és pont olyan természetfelettis-kisvárosos-gyerekeltűnős kalandsorozat lesz, amilyenre az ember nyáron vágyik. A sztori…..
Hétvégén sikerült megszerelni a gépemet, ha így is marad és nem döglik be újra, akkor a szerdai bejegyzéssel nem lesz gond, valamint ahogy a jelenlegi programomat nézem, még egy pénteki bejegyzésre is van lehetőség. Régen volt már, van pár témám...
Élet egy Deloreannel Tékasztorik 2016.08.31 10:00:00
Két fajta rendezvényre szoktak hívni minket. Vagy nagy találkozókra, ahol a Delorean egy pénztermelő eszköz a kiállító számára (Mint pl. Skynet soproni kirándulása), vagy pedig kisebb helyekre, ahol habár lehet hogy hoz némi pénzt, de inkább az érdekessége miatt kérik az…..
Nyugis napra ébredtünk. Már túl voltunk ez elő sokon, amit a rengeteg autó látványa okozott. Valamennyire kihevertük az előző napi gyárlátogatás felkavaró élményét és kíváncsian indultunk a hotel parkolójába a gyülekezőre. Erre a napra az első program az Ulster Aviation…..
Előző rész itt. Nehéz éjszaka volt. …sokaknak. Szerencsére az éjszakai viharra csak pillanatokra ébredtem fel, de biztosan sokakat megviselt az intenzív hullámzás. Nálam a fáradtság és az egészségügyi pálinka legyőzte a tengeribetegséget. Korán reggel kivetett az ágy, és…..
Élet egy Deloreannel Koksz 2016.06.13 10:00:00
Folytatódik a héten az Írországos sorozat, egy kis szerencsével megint kint leszünk az index főoldalon, aztán ezen a héten péntekre is igyekszek valamit összehozni. Plusz még egy jó kis mondás: A Delorean olyan, mint egy szétkokszolt Scirocco...
bopat 2016.06.15 11:03:44
@Sidaries: Csak úgy bennem van a reflex...
Hétfő este Sid értem jött Gödre, hogy másnap időben el tudjunk indulni. Valami probléma tényleg lehet velünk, mert majdhogynem el is sikerült indulni a tervezett időben. Persze az előző éjszaka érkezett viharban még volt annyi szufla, hogy egész álló nap áztasson minket. Egész pontosan érkeztünk…..
bopat 2016.06.09 19:39:50
@scuynat: Amíg Sid nem szólt, nem tűnt fel hogy ilyen fosok a gumik.
Most meg én is azonnal le akarom cserélni őket. Ha nem tudtam volna mit kell csinálni, már Bécsben véget ért volna az utunk.
Kipróbáltam kis sebességnél 20-30 km/h kanyarban úgy tolja az orrát az autó kanyarban, mintha nem is lenne gumi rajta. Semmi. Katasztrófa,
bopat 2016.06.09 19:41:50
@kewcheg: Ezek is majdnem új gumik. Van benne kb 10,000 óvatos km...
Míg ezen a héten Sid és Bopat hajóztak át Belfastba, az egykori Delorean-gyárba, én a múlt héten látogathattam el egy érdekes Deloreanes helyre Délkelet-Angliában. Hosszas levelezés után megegyeztem a PJ Grady szervizzel, hogy benézek hozzájuk beszélgetni a kocsim felújítási lehetőségeiről. A…..
Élet egy Deloreannel Donald Trump 2016.05.06 10:00:00
Nem nagyon szoktam itt a blogon belefolyni az USA politikai életébe, mert nem tartozik a fő irányvonalba, de ezúttal egy nagyon rövid kitérőt kell tennem. Talán hallottátok, hogy jó eséllyel Donald Trump lesz a republikánus párt elnökjelöltje. Az, hogy most ez jó vagy sem az ország…..
Ugyan én már pár hete elbúcsúztam a blogtól, de Sid kérésre egy bejegyzés erejéig még visszatérek, mint az egyszeri Terminátor a mit sem sejtő rendőrörsre. Szóval a hazalátogatásomat úgy időzítettem, hogy elvihessem az itthon pihenő Deloreant a szokásos tavaszi találkozóra, ami ezúttal szűkebb körű…..
Habár a szezon elméletileg elkezdődött és ragyogó az idő, amióta megszereltük az autót azóta nem mentem vele, sőt még beindítani sem volt időm. Nagy hanyagság, nincs mentségem, de hétvégén bepótolom. Addig is folytassuk az előzőleg már megkezdett felsorolást. - folyamatosan…..
bopat 2015.11.18 13:34:01
@scal: Mon-n inkább ismerik. Szlovákiában nem annyira, bár ez az októberi BTTF cirkusz nagyjából hozzájárult hogy sokan megismerték :)
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
bopat 2015.07.19 09:08:42
Kicsi lett a Micra. Amikor vettem, ingázásra egyedülálló szülőként, egy-két gyerek szállítására ideális választás volt. 850 kilós testét szépen viszi az 1,3 literes benzinmotorja. Magyar papírokkal nem is kaptam volna ennyire jól felszerelt példányt, klímával, légzsákkal,…..
Kb egy éves tervezés után, végre összejött az út. Bár két nappal indulás előtt Sid még magyarázott valamit, hogy nem biztos az indulása, de aztán szerencsére nem volt semmi gond, sikerült összehozni a laza 3000 km-es utat. Mivel mi kb 120 km-el távolabb lakunk, úgy volt hogy korábban indulunk. Hát…..
Két kisebb dolog volt az elmúlt hetekben, ami említést érdemel. Az első, hogy átkerült a felújított bemelegedésszabályzó a Deloreanbe a legutóbbi szervizlátogatáskor. A régit megkaptam és mivel a biatorbágyi találkozón összefutottam az injektor.hu-s főnökkel, hirtelen oda is…..
bopat 2015.05.13 22:18:03
bopat 2015.05.14 11:21:38
Elméletileg Bopattal most hétvégén elindulunk Hollandiába egy hétre, hogy átnézessük az autóinkat Eddel és hogy mászkáljunk körbe egy kicsit. Fogalmam sincsen, hogy a jövő héten hogyan lesznek bejegyzések, majd kiderül. Ezen a héten még marad a megszokott rend...
bopat 2015.05.13 22:15:39
(Szabitól) Jöjjön egy képes élménybeszámoló a biatorbágyi találkozó napjáról; magáról az Oldtimer Premierről Sid már írt itt. Az izgalmak úgyis főleg a találkozón kívül zajlottak, és már rögtön az odaúton erősen belehúztunk. Bopattal a Megyeri-híd végénél találkoztunk 8 körül, és csak most látom a…..
bopat 2015.05.07 22:25:56
@Sidaries: Jaja mi is csak néztünk, hogy mi van. Nem akartak megelőzni, csak jöttek utánunk :)
Jó volt, fél Budán végigkövettek :)