Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hesna

40 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forgatások során jártam már félig lebuldózerezett házakban, elhagyott kórházakban, omladozó alagutakban...de attól a helytől, ahová nemrég, az amerikai forgatásunk során látogattunk el, hát attól még most is borsózik a hátam. Bejutottunk a világ egyik legbizarrabb…..
Lemondok a csokiról. Vagy inkább a vacsorázásról... Amióta találkoztam Emmanuel Jallal, a volt gyerekkatona rapperrel, aki mesélt a jótékonysági kampányáról, azon gondolkodom, hogy nekem is csatlakoznom kéne. A lényege, hogy lemondasz valamiről egy hónapig, és annak az értékét…..
Tegnap olvastam, hogy megint összecsapások vannak Szudánban. Mondjuk szinte kódolva volt, hogy a ketté szakadás nem fog olyan könnyen menni, és valószínűleg még rengeteg áldozatot követelhet. Érdekes, hogy máris más szemmel olvasom a híreket Szudánról, miután a mai műsorom…..
Üdv újra, ismét, megint! :) Mint láthatjátok, a frontkóros kicsit pihenni ment! Egy darabig most nem a hadszíntéren rohangálok, hanem inkább vadászok, az élet sűrűjében - jó sztorikra, érdekes emberekre, furcsa dolgokra, amikről sokat hallottam, mégsem értettem, vagy nem…..
Ilyen előnytelen kép - csillogó bőrrel, jól kivehető ráncokkal, kócos hajjal - talán soha nem jelent meg Kadhafiról az elmúlt néhány évtizedben, amilyet nekem sikerült készíteni róla, még 2004-ben, egy ad hoc megrendezett sajtótájékoztatón. Bár lehet, hogy nagyon is előre…..
Kaptunk szobát!!! Úgyhogy a tegnap éjjelt már egy kanapén tölthettem, ami ugyan csak a bokámig ért, de határozottan előrelépés a folyosó foteléhez képest. Már csak azért is, mert legalább nem üvöltött egész éjjel Celin Dion a fülembe, és nem a lobbi vécéjébe kell járnom…..
Továbbra sincs szoba. Többen mondták, hogy szívesen befogadnának, de már a fürdőszobájukban is emberek alszanak a földön. Így nézve lehet, hogy jobban is járok a folyosóval, Az nagyobb baj, hogy víz sincs. Már két napja. Ezzel elszállt a "csapban zuhanyzás" lehetősége…..
Túléltük az éjszakát, a hotel folyosóján mindannyiunknak sikerült befoglalnia egy-egy hosszabb fotelt. Annyira fáradtak voltunk, hogy szerintem a földön is két perc alatt elaludtunk volna. Egyedül arra ébredtem fel félóránként, hogy üvölt Celin Dion, vagy valami hasonló…..
Megérkeztünk Tripoliba! Minden félelmünk ellenére nem volt semmi gond az úton, azt a néhány halálközeli élményt leszámítva, amikor a sofőr a fékbe taposott, mert a sötétben nem vette észre, hogy egy rakéta ütötte kárter - vagy egy emiatt felállított torlasz - van az út…..
A stáb megérkezett Tunéziába, ahol szereztünk autót sofőrrel, és nekivágtunk a Líbia felé vezető útnak. Hamarosan megérkezünk a határátkelőhöz. Reméljük, ott találunk valakit, aki hajlandó átvinni minket Líbiába. Közben megpróbálunk infót gyűjteni, melyik a…..
sziasztok, gyors bejelentkezés, mindjárt indulok Líbiába! Tegnap létrehoztuk a hivatalos Facebook oldalamat, amit a www.facebook.com/aghesna címen érhettek el. Ha véletlenül lesz net, akkor ott is adok életjelet, ha máshogy nem megy, akkor sms-ben küldöm el az itthoniaknak, akik majd…..
Lassan vége az egy hónapos vágószoba-fogságnak, és elkészül az afgán film is! Milyen rég volt már, amikor esténként ott ültem a szürreális hangulatú, lila falú kabuli vendégszobában, és akkor még flipkamerával gyártottam a mini-videókat az elborzasztó állapotokról az…..
BUÉK minden blogolvasónak! Rég jelentkeztem, amit nagyon szánok-bánok, de az utóbbi hetekben elvesztem egy apró vágószoba mélyén, Rácz Lacival és Ribényi Tomi vágó kollégámmal, ahol most végezzük a madagaszkári dokufilm utolsó simításait… Jó hosszú út vezetett…..
Köszönöm a jókívánságokat! Én is szeretnék Boldog Karácsonyt kívánni mindenkinek, aki ellátogatott erre az oldalra, aki végig követte az utazásainkat, és izgult értünk, drukkolt nekünk... Remélem, érdekesnek fogjátok találni a dokumentumfilmet is, most is teljes gőzzel…..
Visszatértem, köszönöm, hogy érdeklődtetetek! Tudom, tudom, nem szép dolog ennyi időre eltűnni, de rohamtempóban teltek a napok az utóbbi egy héten. Először is orvosokhoz jártam a furcsa képződmények miatt a bőrömön, mert többen megijesztettek, hogy könnyen lehet, hogy…..
Egy hajnali kelést majd három frontális karambol-közeli helyzetet túlélve megérkeztünk Madagaszkár fővárosába. Lassan indulunk haza...Bele se merek gondolni, milyen lesz a negyven fokos hőmérséklet-zuhanás, 35 fokból megérkezni a mínusz 5-be. Mozgalmasan teltek az elmúlt…..
Rohan az idő, két nap, és indulunk haza... Pedig lassan kezdünk megbarátkozni Madagaszkár növény- és állatvilágával :) a flóra és a fauna ugyanis lassan teljesen beköltözik a szobáinkba. Mohák, gyíkok, pókok és szúnyogok után jöttek az egerek is... Az egész úgy…..
Kezd leamortizálódni a csapat…Az én lábamon furcsa, vízhólyagszerű csípések jelentek meg, még a dokik se biztosak benne, milyen rovartól származhatnak. Én pedig inkább bele se merek gondolni... Az a furcsa, hogy hosszú nadrágban vagyok egész nap (részben pont az ilyen…..
Nem mindennapi módon kezdődött a reggelünk: egy halotti búcsúztatóval.Aggodalomra semmi ok, Ervint azóta nem támadta meg egyetlen kókuszdió sem, és szerencsére a misszió tagjai is épek és egészségesek (néhány hasmenéses esettől eltekintve, de Nagypál dokinéni kiosztotta a…..
Tegnapi utunk ismét kalandos volt, de kisbuszunk most helyt állt, és egyszer sem kellett kényszerpihenőt tartanunk az út szélén. Azt pedig szinte már reggeli/déli/esti testmozgásnak fogjuk fel, hogy indulás előtt felsorakozunk a busz mögött, és betoljuk a járgányt. :)A…..
Hát igen, 330 kilométer 10 óra alatt... milyen optimista voltam! Hajnal egy órakor gördült be a mikrobusz a hotel elé (és kora reggel indultunk) De örülök annak, hogy egyáltalán épségben megérkeztünk. Esküszöm, Kabulban nem voltunk Lacival ilyen veszélyben, mint ma éjjel,…..
Úgy tűnik, ez a sziget egyelőre nem lesz a videoblogok paradicsoma. Sok helyen térerő sincs, nemhogy internet! De bevallom, ezt a hiányérzetet messze pótolta az az elképesztően gyönyörű látvány, amely az óceánparton fogadott! Dzsungel és átlátszó vizű, homokos part……..
Hosszú hallgatásom oka egyszerű: hosszú volt az út, aztán meg nehéz volt normális netet találni. A „normális” is relatív fogalom: egyelőre olyan szálláson vagyunk, ahol épp hogy fel tudok csatlakozni az internetre, úgyhogy videót egyelőre nem tudok küldeni. De ami…..
Szaladnak az itthon töltött órák, percek, holnap ilyenkor már a repülőn ülünk, Madagaszkár felé!Nem sokon múlt, hogy itthon ragadtunk, a múlt hét végén ugyanis katonai puccskísérlet volt Madagaszkár fővárosában, és lezárták a repteret is. Nem túl stabil a politikai helyzet…..
Arról már meséltem, milyen főbb problémák miatt életbevágó, hogy minél több mentő legyen Afganisztánban. A katonákra és a civilekre az egyik legnagyobb veszély az IED-k, azaz improvizált robbanószerkezetek jelentik. Ezeknek több típusa van, gyakran az út mentén rejtik el, és…..