Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alex.non.scripta

26 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Homoiosz-pathosz, becézzék bármilyen hókuszpókusznak, az eredeti kifejezés pontosan leírja a jelenséget. A pathosz szó egyszerre jelent szenvedélyt és szenvedést, közös tőről fakadónak érzékelik a hellének a legmagasabb örömöket és a legmélyebb kínokat. A…..
... attól, aki már látja az igazságot, annak aki még csak érzi...12 Ha bolygók és világok mind kihülnek, Minden atóm az Ősbe visszahull, Minden lélek az Úrba szabadúl, Fakír és kéjenc ott eggyé békülnek. Tömeggyilkos meg Krisztus testvérülnek, Mint illat s dögbűz a magasba,…..
Nagyon régi élmény, de megérdemli, hogy grafikus emléket állítsak neki és terjesszem az igét: Népek, egyetek minőséget! Barátságos fogadtatás, egyszerű elegancia és totális megsemmisülés az ízek élvezetében – Pannonhalmán jártunk, a Viator Étteremben.Azt, hogy…..
Bár a legújabb Disney remekmű is megérne egy elemzést, az Entanglement ezúttal a kvantum-összefonódottságra vonatkozik. Nagyjából Einsteinig tartotta magát az éter-elmélet, ugyanis ha a fény hullámként terjed, akkor szüksége van egy terjedési közegre, ezt a mindenhol jelenlévő…..
Oh, te jó ég, elfelejtettem, pedig a kedvenc idézetem a mágikusan hosszú ujjú (!) ételkritikustól:"Önök adják az ételt, én adom a rálátást!"À bientôt!..
Rég öntöttem karakterekbe a mondandómat, de visszatértem. Több szempontból is. Volt szerencsém tizenhárom évet visszautazni az időben, újra azon az iskolalépcsőn sétáltam, ami a mai napig álmaimban paradox lépcsőként jelenik meg. Furcsa, egyszerűen furcsa! Nem bonyolódom bele…..
Tudatosan boldog újévet!Keresek valamit... Azt hiszem, nem az üveghegyen túl vagy a pohár fenekén találom, mert ott már sokan jártak előttem. Ma tanultam Seth MacFarlane-től: "though we may never reach our goals, it's hope that'll save us from who we once were". A remény…..
Minden az, ami. Pont!À bientôt et nouvelle année heureuse!..
Kérek mindenkit, aki valaha találkozott már velem, hogy hívja az én számomat és ajánlja fel nekem adója egy százalékát! Bazinga!Arcoskodva azt hiszi az ember a színváltó kártyák trükkjének első percéig, hogy ebben meg mi a pláne? Felületesen és figyelmetlenül élünk, a…..
Óhh, karácsony! Lubickolok a kulináris örömökben, a szentesti hal idén fokhagymás-mandarinos páccal készült és laza csúcsdíszként illesztettem hozzá egy gesztenyés-sütőtökös desszertet. Készen vannak a gasztroajándékok is, és két kóstolás között a…..
Olyan érzésekkel találkoztam ma, amelyeket már rég elfelejtettem. Egyszerűen boldog voltam. Biztonságban éreztem magam, hogy minden úgy van rendjén, ahogy van. Megrendítő volt!Nem léteznek szabályok. A társadalmi nyomás teremti meg a hegyen leguruló hógolyót, ami csak egyre…..
alex.non.scripta 2010.12.15 20:27:07
@weinie4: Pontosan így értettem!
Kedves Mikulás!Nagyon jó voltam az idén! Köszönöm a finomságokat, amiket ma a csizmámban találtam, én egy tiramisuval járultam hozzá az ünnephez, amit nem szívesen kanalaznék bele egy cipőbe. Kontrollcsoportként ettem pár napja egy olasz chef készítményéből is, nagy szerencse,…..
addict A legjobb Youtube kampány 2010.09.03 08:00:00
Nem túlzás azt állítani, hogy ez az utóbbi idők egyik legötletesebb kampánya, amit a Youtube-ra szabtak. Hasonló volt már nem is egy (legutóbb itt az addicton is volt szó az Expandables reklámjáról), de ilyen ötletes egy sem. Nem akarom lelőni a poént, ezért elöljáróban csak…..
Volt már, aki hitetlenkedet a hozzávalók hallatán, de eddig még mindenkit sikerült meggyőzni. Ez is az ünnepi repertoárban van, aminek nincs különösebb oka, egyszerűen így alakult. Talán azért, hogy a sertés (camambertes szűzérmék) és a marha (tárkonyos borjúraguleves) mellett…..
    A Kistücsök étterem jó ideje már, hogy a látókörömbe került és azóta szerettem volna kipróbálni, de valahogy mindig közbejött valami és elmaradt a látogatás. Pár hete azonban egyre inkább érlelődött bennem az elhatározás, hogy végre el kell jutnom oda.…..
Belepillantottam az új tévés vetélkedőbe, amely egy cseles fogással él: érzelmileg megzsarolja a játékost. Eddig csak az éterben úszott a várva várt nyeremény, azonban most a kezükben tarthatják az életüket megváltoztató álomösszeget, látják materializálódni a szebb…..
Tagadhatatlanul jön a karácsony! Persze nehéz nem észrevenni a több tonnányi égőt és zenélő-táncoló figurát, amik mágikus módon már november közepén szétszóródtak a városokban. Megszaporodnak a csokoládé (és minden egyéb étel) megjelenési formái, a kakaóbab…..
Ma rövid leszek. Hosszú ideig menekültem egy félelmetesnek hitt dolog elől. Tudtam, mit teszek, és sanda mosollyal nyugtáztam, hogy úgyis el fog jönni, csak még nem akarok vele szembenézni. De tegnap megéreztem, hogy menthetetlenül bekövetkezik. A tökéletes pillanat, amit terveztem…..
Három órát töltöttünk egy barátommal a da Vinci-kiállításon, ebből kettőt ültünk a földön vagy jobbra-balra sétáltunk felnagyított festmények előtt, bár a kiállítás a feltalálóra volt kihegyezve. Otthon felkutattam Leonardo egyik életrajzi könyvét: több ezer…..
Absztinens, nemdohányzó, szemivegetáriánus vagyok, igyekszem rendszeresen mozogni. A várható élettartamom 213 év. Persze csak, ha nem stresszelek rá...Néhány hónap alatt változtattam radikálisan az életstílusomon. Soha sem voltam egy szeszkazán, de ma már a rumosmeggyet sem eszem…..
Még a hazafelé úton összetörtem egy üveg mézet, otthon a hősiesen megmentett, szilánkoktól átszűrt maradéknak kerestem egy ipari mennyiségű mézet megkívánó mézeskalács receptet. Jó barátom, a sok o-betűs keresőprogram segített, ám a rámzúduló információ-cunamiban egy…..
Kezdtem szétcsúszni. A legvészesebb eset, amikor már a főzés sem megy. Nyolc éves korom óta rendszeresen főzök magamnak, másként éhen halnék, amilyen válogatós vagyok. Ma sikeresen fél hat óta nem tudok aludni, türelmesen, nagy odafigyeléssel készítettem tamagoyakit, ami egy…..
Ébredezés sajttortával. Tegnap volt szerencsém a túlértékelt négybetűs egyetemünkön meghallgatni egy kombinatorikai verselemzést, melynek az egyetlen pozitívuma az, hogy franciául volt. Értem a holisztikus szemléletet, mellyel összekapcsoljuk a természettudományokat és a…..
"Csak annyit KELL tennünk, hogy táplálékot veszünk fel, a felesleges anyagokat ürítjük, és elegendő oxigént lélegzünk be, hogy a sejtjeink életben maradjanak. Minden más opcionális!"Sheldon Cooper barátom szájába ezeket a szavakat a The Big Bang Theory remek írói…..
Az emberi elme olyan komplex, brilliáns és specifikus találmány, melyet egyetlen találó szóval lehet jellemezni: mindenható. A filozófia után néhány röpke ezredévvel a fizika is tényként kezeli, hogy a gondolat ereje létező és mérhető anyag. Amit csak el tudsz képzelni, az…..