Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Black Hawk

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónapja mutattam pár régi vonatos fotót Geoffrey Tribe-tól - most négy olyan kép jön, ami abból a bejegyzésből kimaradt, remélhetőleg ezeknek is örül valaki :) Nyugati pályaudvar, Leó vontatta szerelvény. Vajon indul? Érkezik? Mozog egyátalán? Az elővárosi forgalomban még tán ma is szereplő…..
Black Hawk 2013.05.31 07:35:50
@Hamster:

Én azt olvastam erről, hogy a forgóvázak és a jármű kapcsolatában alkalmaztak valami különleges, forgócsap nélküli megoldást, valami tám volt a neve (Rónai-tám? ez nem biztos..)
Állítólag ezzel voltak valami gondok, mert 1. a jármű eléggé elmászkált oldalirányban, nem volt kellemes a futása 2. nagy sebességű oldalirányú mozgásnál (kitérőzés) hajlamos volt más irányba haladni, mint a sínek :) Volt siklás is belőle, többször is.
Azt nem tudom, hogy emiatt selejtezték-e őket . . .
Az index.hu fórumán már kora reggel felhívták a figyelmemet egy  ma megjelent interjúra. Azt hiszem a címhez nem kell kommentár: Szinte védtelen a Magyar Honvédség egy külső támadással szemben Ha nem nyilna meg, íme a…..
Black Hawk 2013.02.27 18:42:49
@teddybear01:
Hali!

Már láttam több hozzászólásodban is, hogy elég jó információid vannak az 56-os szabadságharcról, meg - elvileg - egy "összeesküvés-elméleted" is a dolog provokáció v. milyen jellegével kapcsolatban.

Nincs kedved ezeket valahová kiírni magadból? Én szívesen elolvasnám.
Black Hawk 2013.03.12 18:06:04
@teddybear01:

Hopp, ne adj isten visszataláljak ide :D

Köszi a választ. Engem mindenesetre érdekelne a téma, ez említett könyvnek is utánanézek, mit írnak benne.

Amit nem értek, hogy az egésznek mi értelme volt? Arra gondolsz, hogy az egész lényegében egy forradalomnak álcázott, szocialista táboron belüli, azon belül is magyarországi, belső puccs volt, ahol az egyik elvtárs ütötte a másik elvtársat?
Egy év vajon hosszú vagy rövid idő?! A Föld életkorához, és ahhoz az átlaghoz képest, amit embertársaink leélnek ott, talán nem olyan sok. A mostani, rohanó világban, ahol a tegnapi újságnál már nemigen találni kevésbé aktuális dolgot, már valószínűleg annyi lehet. De…..
Black Hawk 2013.02.23 16:51:32
Oroszország idén végleg megszabadul hadseregének T-62-es harckocsijaitól, adta hírül az Izvesztyija. Az hadsereg-modernizációs tervek keretében Moszkva felszámolja a még mindig több mint 900 db-ból álló járműállományát, melyet a legtöbbet harcolt orosz gyártmányú…..
 A következő kép is ismerős lesz sokaknak: az USS Missouri csatahajót támadó kamikaze. A legtöbb helyen csak mint US Navy photo -ként hivatkoznak rá, pedig története pontosan ismert, és az is ami utána történt: a tiszteletadás a halott ellenféllel szemben, aki legjobb tudása…..
Black Hawk 2013.01.17 07:52:23
Valahol szomorú, de sok mindent elmond a japán hozzáálláshoz a tény, hogy ma már - általánosítva - a kamikaze az első szó, ami egy átlagember eszébe jut a japán + pilóta + világháború témában. Pedig a háború elején nagyon jól kiképzett pilótáik, és jól felépített flotta + vadászerejük volt, ez mégsem maradt meg a köztudatban. Pont, mint a németeknél, a wehrmacht háború eleji zseniális hódításaiból, ahol nem a technikai fölény vitt mindent, mára a "csodafegyver" meg "übermensch" (golyóálló német katona . . . ) meg a háznyi méretű szupertankok maradtak meg.

Ha jól tudom, ezek a kamikazek nagyon nem voltak hatékonyak. A fenti tények is mutatják, ezernyi gépből mennyi találat, és mennyi kár. Elég összehasonlítani a Pearl Harbour-nál elszenvedett veszteségekkel . . . Ha meg akarták volna állítani az amerikai flottát, minden egyes japánnak vadászgépre kellett volna szállnia, és egyszerre támadni . . . mondjuk az is igaz, hogy ezek állítólag már nem megfelelően kiképzett, "csak" gyorstalpaló sebtiben behívott katonák voltak, csekély harcértékkel. Ez persze nem mentesít senkit a gyilkosság terhe alól, mert ezeket az embereket lényegében kivégezték, vágóhídra küldték őket a siker legcsekélyebb esélye nélkül. De állítólag ez pont nem számított, "csak" a becsület volt a lényeg, semmi más. Ezt olyan őrült szinten csinálták, hogy az amcsiknak talán partra se kellett volna szállni, az egész országot belekergethették volna egy nagy öngyilkossági hullámba :S
  Amióta forgó jégcsapokat vizionáltam a Nyugati tér lekedveltebb találkapontjára, különösen szíven viselem sorsát. Ezért is hökkentem meg Városjáró bloggerkolléga levelén és képein:   Az elmút hetekben lecsupaszították a Nyugati téri forgóórát. Megposztolnád?…..
Black Hawk 2013.01.13 18:53:03
@nix:

Ez a beltéri cucc halványan rémlik, mi is volt ez?
 Persze, tudom hogy hagyomány, meg minden de.. http://honvedelem.hu/film/Egy_eves_a_Honved_Palotaorseg Ünnepelünk hurrá.... Nem tudom, hányan idéztétek fel haderőreformunk legújabb dicső fejezeteinek egyikét? Az alábbi videót végignézve is kiderül hogy eme bátor fiaink keményebb kiképzést kapnak…..
2010 óta tartó sunyi vagy teljesen nyílt államosítás egyik legszebb nyilatkozata látott napvilágot tegnap. Minden benne van, amitől legszívesebb falnak rohannak az ember, és ami miatt a Fidesz valóban az MSZMP, csak a XXI. században. "Az időjárás-előrejelzés monopólium, nagyon…..
Black Hawk 2012.10.27 07:20:12
@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]:

"Az időkép.hu-n található erőlejelzés alapját az OMSZ előrejelzése adja, ha nem tévedek. Az előrejelzéshez szükséges egész Európából profi hálózattal gyűjtött adatok + műhold adatok bonyolult feldolgozása kell, ezt csak az OMSZ végzi nálunk."

Ezt azért gyakran elfelejtik a kedves netezők. Az időképnek csak egy amatőr mérőhálózata van, saját maguk által is beismerten elég sok mérési hibával. Régóta megy ott is a szardobálás a csúnya, gonosz OMSZ-re, az adataikat (az adófizetők pénzén üzemeltetett hálózatot) meg azért csendben használják.

Én magam is sokszor nézegetem, de sajnos mérges vagyok rájuk, mert miközben felfutottak, meghonosították a "bulvár időjárás-jelenetés" fogalmát. Óriási szenzációként tálalnak egy-egy frontátvonulást, élő kapcsolással, közvetítéssel, stb. Egy-egy vihar esetén néha már-már a pánikkeltés határát súroló showműsort adnak elő, szintén körkapcsolással, élő közvetítéssel, az X-factor nincs ilyen jól megcsinálva. Ez szerintem nem való egy időjárás-jelentő oldalra.

Ez az állami monopóliumos dolog meg egy agyrém, bár szerintem ez csak rágógumi, ami elterel valamiről.
A múlt heti volt az év leggyengébb hétvégéje, egy filmnek sem sikerült átlépnie a tízmilliós határt. Ehhez képest kicsit javult a helyzet, az első két helyezett is 15 millió dollárnál többet keresett, de még ezek sem álom számok. Főleg ha figyelembevesszük, hogy mindkettőnek…..
Filmdroid TOP 10 Gengszter filmek 2012.09.15 12:00:00
Régóta szerettem volna már megcsinálni ezt a 10-es listát, mivel ahogy sokaknak, úgy nekem is nagyon közel állnak a szívemhez a gengszter filmek. Most a Fékezhetetlen kapcsán, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy összeszedjem a 10 legjobb gengszterfilmet. Vajon Vito Corleone, Tommy…..
A Robotzsaru reboot jó ideje a levegőben lóg,  a tervezeten Darren Aronofsky dolgozott, de az MGM csődjét követően távozott a projekt éléről. Miután a stúdió úgy-ahogy kikecmergett a pénzügyi bajból adott egy nagyobb lökést a Robotzsarunak is, José Padilhát ültették a…..
Az InSight nevű marsi landert választotta a NASA legkisebb költségvetésű, Discovery-típusú küldetések sorában. Mielőtt rátérnénk, hogy mit is fog ott csinálni, két megjegyzés. Ő lesz az. Lehet bármennyire is érdekes tudományos szempontból szeizmométert tenni a Marsra,…..
Black Hawk 2012.08.22 21:42:52
@ninimimi:

"Ami azóta is történt a világpolitikában, szintén beleillik a képbe. Szíriában halomra ölik a polgári lakosságot, az USA megvédené őket, de a tervezetet az orosz-kínai "demokratikus front" megvétózza az ENSZ-ben, nyilvánvaló "gazdasági", azaz fegyverszállítási érdekből."

Erről én is hallottam, le is estem a székről a röhögéstől. Amekkora diplomáciai bullshit dumát lenyomtak, komoly volt. Azt mondták (az oroszok) hogy hivatalosan már nem adnak el fegyvert a szíriaiaknak, ugyanakkor nem járulnak hozzá a NATO légtérellenőrzéséhez, a légtér lezárásához sem. Virágnyelven (természetesen szigorúan fikció, nincs valóságtartalma) mintha ezzel azt mondták volna, hogy mostantól illegálisan fogjuk vinni a fegyvert, és jó lenne, ha nem lőnétek le a titokban berepülő repcsijeinket :D
vonatmagazin EEP 5 olcsón 2012.08.16 07:35:20
Anno még talán 2007-ben jelent meg itthon az EEP vasútmodell szimulátor program 5.0-s verziója. Egy házaspár ölte bele a program és kézikönyv lefordításába az energiáját, egyedi fémdobozt is készítettek hozzá, majd az árusításába fogtak. Finoman szólva sem volt olcsó a…..
A KGST Party ebben az évben jubilál. Éppen 9 éve, azaz 2003-ban, bár akkor még egy szeptemberi napon vette kezdetét az az őrület. Mára jól kinőtte magát, határait feszegeti, de idén augusztusban újra Nyíregyházára várja a járművek szerelmeseit.Mondhatjuk, hogy már…..
  Ez a modern Európa totális csődje, nem az ortodox gazdaságtan. Most még egy ilyen antitfasiszta bejegyzést kaptok, aztán holnap írok mást, mert azért nemcsak nácik vannak a világon, hanem pl. Marsra szállás, devizahitel, olimpia, rock and roll és örök élet,…..
Black Hawk 2012.08.11 10:35:12
@batman8123:

"Kicsit álljunk már le az értelmetlen önostorozással. "

Az a gond, hogy ez nem értelmetlen. Mert ma az a helyzet, hogy mi semmit se csináltunk, mindent a németek csináltak, mi pedig ártatlanul bele lettünk az egészbe kényszerítve. Mi nem is ott voltunk, hanem máshol, nem is azt, nem úgy, a vége meg egy nagy mészárszék lett, de arról se mi tehetünk ám.

Úgy érzem, hogy az országunk csak akkor léphet előre, ha tisztában vagyunk azzal, hogy MI milyen hibákat követtünk el, és tanulunk belőle. És sajna ez olyan dolog, amelyhez úgy tűnik, nagyon nem akaródzik senkinek sem az orra. Az aradi intermezzot is csak ezért hoztam szóba, nem az a lényeg, hogy mikor foglaltuk vissza, hanem hogy mit tettünk ott. Nálunk.
Black Hawk 2012.08.11 10:48:28
@batman8123:

Ezzel egyetértek. Valami hasonlót akartam én is mondani.. lehet, hogy rosszul sikerült, ha más következtetést vontál le belőle.

//A magyar wikipédiás dolog meg elég durva . . .bár hallottam már korábban anomáliákat, azok csak "sima" önkényeskedő adminok bithuszárságai voltak.
Kilenc nap múlva, augusztus 6-án, magyar idő szerint 7:31-kor kell leszállnia a Mars Science Laboratory-nak, más néven Curiosity-nek a Marsra. Na az lesz az igazi körömrágás! A Marsnak pont annyi légköre van, hogy csak útban legyen: ahhoz elég sűrű, hogy az iszonyatos sebességgel…..
Black Hawk 2012.07.30 11:29:10
@molnibalage:

Mint fentebb említettem, szerény véleményem szerint egyszerűbb volna rakétával. Fékezné egészen a leszállásig, és szépen letenné. A felszálló portól meg a "felépítmény" védené meg, amely leteszi. Utána négyirányba széthajtódna (kinyílna), és a rover mehetne útjára. Ez a kábelen lógós akrobata-akció rendkívül merésznek tűnik.

Halkan jegyezném meg, hogy a hozzászólásomban tudatosan kerültem a nagymellényű beszólás minden gyanúját, ez nem állt szándékomban.
Black Hawk 2012.07.30 18:08:19
@scientia:

Az én univerzumomban is van tömege. De szvsz semmivel se lenne több, mint az egész kóceráj most. Ennek az egész leszállóegységnek most is állóra kell fékeznie magát, miért ne tehetné ezt úgy, hogy már valóban "állóra" fékez, talajra szállva? Nem 100 mm vastag frontpáncélzatot képzelek rá, hanem a daru + az egész leeresztőkóceráj tömegét , szétosztva egy vékony, de erős anyagú, leginkább hővédő pajzsra hasonlító vékony lemezre. A darus lebegtetős vacok sem 0 tömegű, bár látom, az összes, felvethető problémát vele kapcsolatban (a lebegés által szintén felvert por, a lebegő dolog tömege, egy cérnaszálon lógó két milliárd dollár értékű piñata) felvetette az előttem hozzászóló s0nik.
Black Hawk 2012.07.30 18:20:49
@s0nik:

Az azért megnyugtató, hogy végül is így építették, valakik valahol bizonyára felvetették ugyanezt, és a megoldást is 1000+1 alkalommal letesztelték még itt, a Földön.
Még bő négy hónap van hátra a Dredd bemutatójáig, de eddig egyetlen nyamvadt teaser sem érkezett. Nem kell elkapkodni, de valami előzetesszerűséggel már ideje lenne előrukkolni. A képregényhőst Karl Urban testesíti meg, Pete Travis dirigálta az alkotást. A készítők ígértek…..
Black Hawk 2012.05.13 14:48:20
Hű, most látom csak, hogy lassan több, mint egy éve nem írtam semmit saját, metálszürke S70-esemről. Pedig meg voltam róla győződve, hogy nem így van, de valószínűleg csak a temérdek mivanavolvóval? – jellegű olvasói kérdés visszhangja rezonált a fejemben. Nagyjából…..
Az új D-Max nagyobb lett mint az elődje Kit érdekelnek az autók, ha ilyen nőket világítanak be a reflektorok? Mangalányok százai, combok, hasak és derekak terelik el a járművekről a figyelmet. A helyiek ugyan fél szemmel megnézik, mit támaszt a sok nő, de az európai fotósok csak és kizárólag a…..
Az Express-AM4 telekommunikációs műholdat még tavaly augusztusban vitte fel egy Proton rakéta, de elakadt félúton a geostacionárius pályára menet. Akkor úgy tűnt, az 51 fokos pályahajlású, ezer és húszezer km közötti ellipszisen maradt műhold mehet a kukába, mert a fedélzetén…..
Filmdroid The Divide 2012.04.02 22:20:00
 Egy fiatal nő dermedten tekint ki az ablakon, New York közepén pofás gombafelhő emelkedik a magasba. Hirtelen kézen ragadja valaki és ráncigálni kezdi a bejárat felé, ám ott temérdek ember tolong és mint kiderül teljes mértékben felesleges elrohanni. Lefelé veszik az…..
A Bors online kiadása szerint a Story4 televízió még soha annyi pénzt nem költött egy műsorra sem, mint Vágó István náluk látható átVágó című új vetélkedőjére. A kollektív malacperselyt őrző pénzügyi igazgatót vélhetően a sírás szélére kergető összeg a bulvárlap…..
Black Hawk 2012.03.25 11:37:46
@digitime:

Mármint mi?