Regisztráció Blogot indítok
Adatok
=nessuno=

0 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellenzéki összefogás nélkül aláírták a halálos ítéletüket – mondta ma reggel az LMP új frakcióvezetőjének a közszolgálati televízió műsorvezetője. Az lesz a sorsuk, mint a Fidesznek az első ciklusban – érvelt ma este az egyik népszerű baloldali beszélgetős…..
Grafitember továbbra is a vad kalandok embere. Menő art director volt egy reklámcégnél, de energiáit egyre inkább a népszerű underground képregényoldal, a napirajz.hu-ra fordította. Aztán maga mögött hagyta mindkettőt, hogy elmenjen vázépítő tanoncnak egy neves olasz…..
=nessuno= 2012.01.04 01:00:53
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
=nessuno= 2012.01.03 01:38:07
@Balt: Ezek szerint te királyságpárti vagy?:)
=nessuno= 2012.01.03 01:48:53
@Balt: Az nem államforma, és így nem válasz a kérdésre.
=nessuno= 2012.01.03 02:04:58
@Balt: Ki lenne király? Mióta Ottó meghalt, nem tartok rá alkalmasnak mást. Tanács- és népköztársaságot ne keverjük ide és mossuk össze a köztársasággal. Nem az államforma tehet a nemzet megosztottságáról.
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
=nessuno= 2011.12.22 23:49:44
@ubul2000: Bizonyára ki lehet lépni. Elszámolunk, mit fizettünk be, milyen pénzek jöttek ide, aztán elköszönünk. Lehet vitus táncot járni a jobbikosokkal...:))
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
  A Cseh Köztársaság ma elhunyt egykori elnökének beszéde a Stanford Egyetemen   Nemrég érdekes könyvet olvastam egy cseh-amerikai pszichiáter tollából. A szerző nagy részletességgel és megjelenítő erővel ismerteti a módszereket, melyekkel az évek soránolyan…..
=nessuno= 2011.12.18 17:31:02
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át. Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak. Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák…..
Jókai nem hazudott: létezett a "Senki szigete". A magyar-román-szerb hármashatár közepén elnyúló Ada-Kadeh szigete turisztikai attrakciónak számított jó klímája, vadregényes festői romjai és etnikai egzotikuma miatt, amely a Vaskapu I. erőmű építése miatt 40 éve tűnt el a Duna hullámaiban. Ada Kaleh…..
=nessuno= 2011.12.10 21:26:06
  A Fidesz oktatási munkacsoportja és az oktatási államtitkárság egyebek mellett arról állapodott meg, hogy ha a felsőoktatási intézmény úgy rendelkezik, akkor a diploma megszerzéséhez előírt nyelvvizsga megszerzése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik a…..
=nessuno= 2011.12.09 23:14:36
A magyar élelmiszeripar további pozícióvesztés elé néz, részben a "hard diszkontok" további térnyerése miatt, hiszen ott igen alacsony a magyar termékek aránya.A magyar élelmiszeripar az EU-csatlakozás nagy vesztese - fogalmazott előadásában Raskó György,…..
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Sokat vártunk rá, most végre itt van: Lázár János benyújtotta a parlamenti választási rendszerre vonatkozó javaslatot. A témáról már elég sokat írtam, legutóbb éppen arról próbáltam meggyőzni az olvasókat, hogy „bármit is fogad el tehát a parlament, attól önmagában…..
=nessuno= 2011.11.21 21:14:50
@tölgyes: Ezért inkább látszatdemokráciát hozunk létre és két ember megszavaz egy képviselőt, ha a többi otthon marad....vagy egy is elég, ha sajátmagára szavaz?
=nessuno= 2011.11.22 00:41:08
@Akitlosz: Szerintem nem árt ha a szavazatok a választók többségének akaratát fejezik ki és megalakuló kormány a többség érdekeinek megfelelően cselekszik mégha közvetett módon is. Ha párhuzamot vonnék a demokratikus döntéshozási mechanizmusokkal, mindenhol (ogy., képviselőtestület stb.) előírnak részvételi arányt a határozatképességhez..
Nekem tetszene a szavazólapon az "egyik sem" lehetőség. Mivel a távolmaradók találgatásra adnak okot, míg ezzel ki lehetne fejezni a kritikát az induló formációkkal szemben.
=nessuno= 2011.11.22 18:51:23
@tölgyes: Ne személyeskedjünk. Engem ne kövessen senki, így is mi vagyunk a legtöbben ebben az országban. Tudja, a bizonytalanok, akiknek csak egy dolog egyre biztosabb.:)
Nem tartok attól, hogy kötelezővé tennék a szavazást, mert nagyon csúnya eredmény születne. Kevés "hívő" meghatározhassa az eredményt, ez a lényeg. A többi porhintés.

Jut eszembe, tegnap is kérdezni akartam Öntől. Mi a véleménye elméleti síkon az önkormányzati vagyon államosításáról?
  2011. július 4-én elhunyt II. Ottó magyar király. Temetésére milliós tömeg és a világ uralkodóinak és államfőinek színe-java zarándokolt el Pannonhalmára, hogy elbúcsúzzanak a „jó királytól" – ahogyan népe nevezte.   Az érzelmek, melyeket ez az esemény a világban…..
Hol van már a tavalyi hó… Nagyon sokat fordult a világ a kormányon lévőkkel azóta, hogy a 2010-es választásokat követő hónapokban még minden a dicsőséges fülkeforradalomról és a példátlan választói felhatalmazásról szólt. Ma már szinte csak a „történelmileg…..
A cím talán pontosabb lenne így: lehet más is a jobboldalon? Az előző bejegyzésben lehetőségként felvetettem új jobboldali szereplő(k) előbukkanását, és ez meglepő módon sokakat levélírásra ingerelt. Most kifejezetten találó a kaptam hideget és meleget is megfogalmazás; a…..
=nessuno= 2011.11.06 22:04:54
@unionist: Lesznek átfedések, szövetségek a felsoroltak között. Önálló Kdnp-vel meg ne nevettessetek már. Az a Fidesz katolikus szárnya.
=nessuno= 2011.11.06 22:44:30
@unionist: nem látom, hogy az egyház miért pártolna el a Fidesz(Kdnp)-től....Azért az nagy fegyvertény a mai Magyarországon, ha a szószékről kampányolnak egy párt mellett.
=nessuno= 2011.11.06 22:57:55
@unionist: Szerintem egy kérdés, program határozza meg a következő választást: leváltani a Fideszt. A történelmi egyházak a most kapott privilégiumokkal kitartanak mellette. Rálicitálni, hogy még nagyobb támogatást stb ad a következő kormány, meg nem érdemes. Az a 14. havi nyugdíj esete....
  Kamingaut: tizenévesen nagy rajongója voltam az Apukám világának. Csiszár Jenő rádióról rádióra vándorló műsora pont úgy szólt – elsősorban – a kamaszokhoz a kamaszokat érdeklő témákról, ahogy azt kellett. Felnőttes vállveregetés vagy gyerekes, negédes…..
Megfelelő dramaturgiai pillanatot választott tegnap Vona Gábor az Országgyűlésben ahhoz, hogy pártja EU-ellenes retorikáján a hangerőt komolyan felcsavarja. Az EU mint politikai vállalkozás nincs jó bőrben. A vasárnapi csúccsal végződő tárgyalási sorozat ráadásul első körben…..
  Mindig is nagy szimpátiával tekintettünk a pártok felett átnyúló civil kezdeményezésekre, amelyekre szerintünk nagy szükség van. Különösen mostanában, amikor a fülkeforradalmi kormány nekilátott a Harmadik Köztársaság módszeres szétverésének, az ellenzéki…..
törökgáborelemez 404. Vágta 2011.10.21 15:28:00
Most már szinte biztos: szombaton olyan történik, amire eddig még nem volt példa a magyar politikában. Releváns pártjaink az elmúlt két évtizedben – különösen regionális összehasonlításban - meglepően erős szakítószilárdságúaknak bizonyultak, s ha akadt is néhány…..
„Az ilyen típusú politikai irányítás alkalmas lehet választások megnyerésére, de – különösen kiszolgáltatott államapparátusok esetén – ellene hat a bürokratikus közigazgatás klasszikus erényeinek, a racionalitásnak, a kiszámíthatóságnak és a…..
=nessuno= 2011.10.20 22:55:07
@aszekelyek: Másokkal ellentétben szoktam olyat beszúrni: szerintem. Legalább annyira én is alátámasztom mondanivalómat, mint az itteni többség. Legalább egyéni vagyok sok trollal ellentétben.
=nessuno= 2011.10.20 23:21:14
@aszekelyek: Minden gondolatomról, véleményemről, információmról nem hozhatok igazolást, nem adhatok ki embereket. Minden kommentembe sem tehetem bele, hogy "szerintem". Magától értetődik, hogy én a saját véleményemet mondom, ha másét szajkóznám, akkor idézném, hogy "xy szerint:"...
=nessuno= 2011.10.21 00:23:14
@Letícia: Kontrátról nem is beszélve:)
Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a…..
=nessuno= 2011.10.19 23:47:12
@jjulie: Szerintem nem. El kell fogadni a másikat, mást nem lehet tenni. Pont ez az egyik baj a fidesszel, hogy megpróbálja megváltoztathatatlanná tenni a rendszert. Értelmes ember nem lehet kategorikus. Minden oldalon vannak máskéntgondolkodók.
=nessuno= 2011.10.20 00:22:48
@6.Lenin: szellemi potenciálunk értelmesebb célokat is szolgálhatna.:)
Jó éjt!
Talán már kiderült: egyáltalán nem vagyok híve annak, hogy a bizonytalan jövővel kapcsolatban biztos kijelentéseket tegyünk. Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus…..
=nessuno= 2011.10.12 21:27:53
@nyünyüge: én a választójoggal kapcsolatos ötletelésekről várnék valamit...vagy az önkormányzatok államosításáról
=nessuno= 2011.10.12 21:48:13
@yoda-jedi: szerintem általános a letargia...
=nessuno= 2011.10.12 21:54:00
@yoda-jedi: Engem igazándiból ez a lélektani oldala nem érdekel. Olyan kibúvó féle, hogy nem is cselekedhetne máshogy, hiszen a defektusai erre determinálják. A rajongótábor lélektana az már izgalmasabb lenne.:)))