Regisztráció Blogot indítok
Adatok
!Hapci!

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban más világ volt. A kormány hozott egy döntést - különadóakat vetett ki, elvette a manyup pénzeket, durván átszabta a korkedvezményes és rokkant nyugdíjakat - katonás rövidséggel indokolt, aztán már ment is tovább. Küldetése volt: két évtized tespedtségéből…..
Tékozló fiúk Fellegi megy 2011.12.11 23:02:31
A hír: Fellegi lemondott. A hír kissé cizelláltabban: Fellegi lemondott, Matolcsy maradt. Fellegi teljesítménye távolról sem acélos, de nála gyengébben muzsikáló kormánytag szép számmal akad (hiába ez a kis magyar valóság), mégis neki kellett mennie. Ez a kis magyar valóság. De…..
Tékozló fiúk Orbán háborúja 2011.06.23 23:24:56
 Tegnap előtt a TV2-n Orbán Viktor némi Pachmanos alányalás közben elmondta, hogy ádáz háború folyik közte és az államadósság között, és persze a kormányfő áll nyerésre, hiszen látványos ütemben csökken az adósságunk. Csak most, csak nekünk, csak miatta. Azt is…..
Tékozló fiúk Pandora szelencéje 2011.05.27 08:34:54
Bárki vezényelte le a korkedvezményes nyugdíj kontra rendvédelmi dolgozók / tűzoltók meccset, sok-sok fekete pont jár neki. Nem az a gond, hogy megpróbálták, hanem ahogyan csinálták: végtelenül ostobán, ügyetlenül.OK, volt egy kis szájkarate bevezetésképpen, vesszen minden…..
A Fidesznek volt egy jó fél éve: kétharmaddal, csodavárással és a szokásos kegyetlen határozottsággal kedvükre megtehettek bármit és meg is tettek. Hollywood-i klisé: az iskola kigyúrt sportcsillagai kedvükre alázgatják a szemüveges jó tanulókat és lúzereket. Idővel persze…..
Van abban valami balos pikantéria, hogy Gyurcsány Ferenc és Puch László küzd egymással a Szocialista Párt vezetéséért (Mesterházy legfeljebb a kirakatba való). Egyikük az új magyar demokrácia legrosszabb miniszterelnöke, akik folyamatosan partiban van a legellenszenvesebb politikus…..
A lagymatagra sikerült Nagy Bejelentés kapcsán felmerült, hogy a csökkenő népszerűség miatt a Fidesz megijedt, és nem mer keményen reformálni, megpróbálkozik inkább a bársonyosokkal, meg a rejtettekkel. A megállapítás, vagy legalábbis az első fele biztosan nettó baromság. A…..
Tékozló fiúk Blogger nyomor 2011.01.04 14:20:28
 Eredetileg még 2009 ősszén akartam elkezdeni a blogot, de nem lett volna értelme: a politikai élet akkoriban olyan egyszerű volt, mint egy faék. Volt egy egy megtört, szétesett, letargikus és régóta impotens szocialsita frakció, amely csak abban értett egyet, hogy az utolsó…..
!Hapci! 2011.02.09 09:14:45
@Nagy_fehér:

Kedves Nagy Fehér!

Meggyőződésem, hogy hogy a fenyeget és a fenyegetve érzi magát között erős kapcsolat van. Sőt azt is készséggel elismerem, hogy ez jelenleg sokkal inkább paranoia mint valódi probléma. De a kormány nyilván nem csak a mára gondol, és különben is a mértéktartás nem a kedvenc erénye.
Én személy szerint egyáltalán nem foglalkozok azzal hogy egy párt mit ígért a választások előtt, mert a magyar politikai kultúra lehetővé teszi a 180 fokos pálfordulást is a hatalom megszerzése után. Azt is teljesen normálisnak (bár nem szimpatikusnak) tartom, hogy a mindenkori kormány meg akarja őrizni a hatalmát, olyan intézkedéseket hoz. Hogy a kormány mit akar valójában, az ígéreteik szerint még februárban kiderül, aztán lehet örülni/morogni.
Orbán Viktor évet értékelt, mint már annyiszor. Ő a miniszterelnök, kétharmados kormánytöbbség van mögötte, ő tette intézménnyé a miniszterelnöki évértékelőt (akár ellenzékből is), mégis ez a mostani valahogy nem sikerült. Lement, de valahogy nem ütött. Orbán…..
Az én politikai palettámon négy parlamenti párt van (a KDNP-t közepesen rosszul sikerült PR akciónak tekintem) ebből a három ellenzéki gyakorlatilag láthatatlan. Persze mondhatnánk, hogy elnyomás, meg nyomasztó kormánypárti médiafölény, de azért a médiában elég hangsúlyos a…..
 Szász Károly még karácsony előtt azt nyilatkozta a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások államosítása védelmében, hogy a rendszer nem elég szolidáris, a tehetőseknek bizony több áldozatot kellene hozni a köz érdekében. Szép gondolat, bár nyilvánvalóan totális…..
Hír 1. A Parlament megszavazta a magán-nyugdíjpénzátári megtakarítások kisajátítását lehetővé tevő törvényt, ha úgy tetszik a nyugdíjtörvényt.Hír 2. A szavazásnál nem volt jelent Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Lázár János, Navracsics Tibor pedig nem nem szavazott…..
A nyugdíjrendszer átalakítása hálás téma, majd minden eleme eszményi terep a józan kritika számára. Hemzsegnek a hírek az elmarasztaló cikkektől itthon és külföldön egyaránt, a vészharangok ezer decibellel konganak. És tényleg, zuhan a forint, a BUX, figyelmeztet az EU;…..
Lehetetlen megmondani, vajon a kormány igazolt néhány használható médiastratégát, vagy csak szerencséjük volt, de kommunikációs szempontból a magánnyugdíjpénztárak kinyírása a lehető legjobb lépés volt a Költségvetési Tanács ellehetetlenítése után. Tökéletes…..
Néhány napja láttam a Hír TV-n Nagy Katalin interjúját a jegybankelnökkel a költségvetés veszélyeiről. Nagy végletesen elfogult és inkompetens, egy reggeli műsort se bíznék rá, de nyilván megvan a maga célcsoportja. Sokkal érdekesebb volt, hogy Simor mennyire rosszul…..
A történet ismert, hetek óta benne tocsogunk, néha már nyakig: a főszereplő a kormány, az ügy az Alkotmánybíróság lenyomása. Áttételesen számos törvény, és sok száz milliárd forint a tét. Ha lett volna valamire való támogatottságú ellenzéki párt, már túl lennénk egy…..
Tékozló fiúk A kedvenc új adóm 2010.11.02 00:30:23
Egy hosszú unalmas időszak – a kiszámítható eredményű kampány, és parlamenti és az önkormányzati választások között eltelt hónapok fideszes időhúzása – után az elmúlt hetekben ugyancsak felpezsdült a közélet.   A leginkább felkapott téma a Fidesz-MPSZ…..