Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MIx

0 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idegbaj.blog.hu Húspiac 2021.10.25 16:07:03
Időnkét elmélázok az évszázad esküvőjén és azon, vajon jól döntött e V. Andrea? Biztos vagyok abban, hogy nem én vagyok az egyetlen nő ezzel a gondolattal. Azon is szoktam agyalni, hogy mi lehetett a döntésének az oka, és oda lyukadtam ki, hogy a húspiaci trendek vezették el oda, hogy választania…..
A Sankt Gallenben lévő kolostor neve nem sokat mond a legtöbbünknek, pedig a magyar történelem szemszögéből egy apró, ám fontos esemény történt itt. 926-ban ugyanis a honfoglaló magyaroknak egy csapata a kolostort vette célba, ám az eseményeknek ezúttal szemtanúja is akadt. A páratlan részletességű…..
Ahhoz, hogy megrendezésre kerüljön az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kellettek a magyar nyomorúságos valóságot tagadó politikusok, akik a szorgalmas építőmunka helyett a feltűnősködést és nagyzolást választották. Bár szavakban az orbánista politikusok a „munka…..
A víz csodálatos szerkezet, amire a Föld minden élőlényének szüksége van. Az élet a vízben kezdődött, a Föld 70 %-át víz borítja és testtömegünk kétharmadát is a víz teszi ki. Nélküle egy ember legfeljebb 3 napig élhet, míg élelem hiányában ennek többszörösét is kibírjuk. De miből áll ez az…..
Belgium konyhája nem tartozik a legegészségesebbek közé, de bármit is kóstolunk meg, az garantáltan nagyon finom lesz. Természetesen itt is mutatkoznak eltérések a régiók között, illetve az évszakokra jellemzően, de általánosságban elmondhatjuk, hogy sok halat és tengeri herkentyűt, sajtot és…..
A mobiltelefonok gyors fejlődése okán már nem tekinthető játékszernek a beléjük épített fényképezőgép. Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy össze kellene hasonlítani, vajon egy azonos árkategóriás fényképezőgéppel, vagy mobillal lehet-e szebb, jobb képeket készíteni egy túrán, de valahogy…..
Most, hogy Kövér László, az országgyűlés elnöke kitagadta az ellenzéket a nemzetből, felötlik egy publicisztika. Napra pontosan egy hónapja literátus (szépirodalmi hajlammal megáldott vagy megvert) újságíró közölt egy jegyzetet Rongyemberek címmel. Ezt fejtegette benne: „Nehogy már hisztérikus…..
Blogkocsma A legjobb túróscsusza 2020.04.21 07:00:00
(legalábbis szerintem), amikor a csuszát szalonnazsíros tepsiben forró sütővel ropogósra pirítjuk. Lehetőleg sok pörccel megszórjuk. Akad, aki erre még kristálycukrot is szór, hogy az milyen jó, ropogós .....
Figyelemre méltó cikk jelent meg tegnap az Indexen. Szerzője, Juhász Edina egy The Guardian-cikk alapján dolgozott. A brit újság azt a helyzetet rögzítette, midőn zsidó fiatalok bosszút esküdtek az Európa-szerte mintegy hatmillió zsidót elpusztító német megszállók ellen. Szemet szemért, fogat…..
Témám szokott lenni, vajon milyen valóságalapjuk van a városi legendáknak. Az egyik az, hogy a rendszerváltás utáni első országgyűlés legkisebb ellenzéki frakciója miként gúnyolódott a legkisebb kormánypárton. Azt soha senki nem vonta kétségbe, hogy a Fidesz-politikusok a címben idézett mondással…..
MIx 2019.12.19 11:37:06
@MAXVAL bircaman közíró:
Kiváló államférfi az, aki az állam, az ország érdekében kiválóskodik.
Nos OV csak a saját zsebe, hatalma megtartása, bebetonozása érdekében kiválóskodik.
Ezt én egy "kiváló" gengszterizmusnak nevezném.
Mussolinit, Francot, Sztalint, Putyint sem lehet kiváló államférfinak nevezni.
De még csak államférfinak sem.
Érdemei elismerése mellett kinevezik nagykövetnek Pornográfiába. (Szele Tamás újságíró, Facebook.com, 2019. október 12.) Ő a Fidesz mutogatós bácsija. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, 2019. október 13.) Borkai hamarosan a történelem vénuszdomjára kerül. (Tardos János újságíró,…..
MIx 2019.11.06 12:40:38
@pangea: Azért, mert O1G (Kövér utasítását kontrázva) megtiltotta.
Nem akarták az ellenzéknek átadni a várost.
Előbb tüntesse el a nyomokat!
Közben a fidesz talál valami herevasalós jelöltet az új választásra.
Egyszer már láttam az utcán Rogán Antalt ezzel a Louis Vuitton hátizsákkal, de akkor nem tudtam képpel is bizonyítani, hogy bizony a politikusok között is felütötte a fejét a divatmánia. Most viszont megjelent egy kép a politikusról, amint a Parlamentben épp felveszi a fent…..
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
Egyszer majd kaméleonfajt neveznek el Orbán Viktorról. ..
via GIPHY Mivel egy vadiúj hűtő nem szokott úgy zakatolni, mint egy gőzmozdony, az ifjú tulajdonos joggal kért cserét a készülékre, ám elsőre úgy tűnt, hiába. Sokadszorra is nehézkes az eljárás, pedig tájékozott, jól informált fogyasztóról van szó, aki ismeri a jogait.…..
Nemcsak a munka törvénykönyve módosításának botrányos körülményei miatt, hanem azért is aggályos a túlóratörvény, mert azt érdemi egyeztetés nélkül erőltette rá a hatalom a szociális partnerekre, vagyis a munkaadók és a munkavállalók érdekképviseleteire – jelentette ki Kordás László, a Magyar…..
Pár hete jelentették be, hogy összeolvad a magyarországi e-kereskedelem két meghatározó szereplője, a már nyolc országban jelenlevő Extreme Digital és az eMag magyarországi leányvállalata.  Kíváncsiak várjuk, hogy a fúzió után mi változik. Az ügyfélszolgálatokkal például lenne mit csinálni, akárhogy…..
Még akkor is, ha az ember sikeresen beilleszkedett külföldön, egy idő után elkezdhet másként nézni Magyarországra. Ezt kezdte érezni a mai poszt szerzője, Bandirepublic is, akiben a 40-es évei elején elkezdett felértékelődni a haza, a család, a barátok, az anyanyelv szerepe. Dani…..