Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BenTLor

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
BenTLor 2016.05.08 20:14:58
@Nancsibacsi: Ez így nem egészen igaz. Az autópályán nincs minimális sebességre való kötelezvény, csak ott, ahol van kapaszkodósáv, de ott ki is van táblázva (általában középső sáv 70, belső 100). Az egyetlen lassúságot gátló tényező, hogy lassú járművel nem hajthatsz fel, tehát a kocsidnak képesnek kell lenni legalább egy bizonyos sebességre. De miután elviekben képes rá, te már nem vagy köteles azt a sebességet tartani is. Persze ritka, hogy valaki 70km/h alatt menjen autópályán, de előfordul (dugó, szakadó eső, köd stb). Ha úgy tartja a kedved, mehetsz 30-cal is, olyan büntetési tétel nincs, hogy "lassúhajtás". Persze más módon veszélyeztetés, amit csinálsz, szóval nem árt, ha van valami jó indokod.

Nekem a seggembe jövők a kedvenceim, általában fel is kapcsolom nekik a hátó ködlámpát... Főleg, ha 140 körül autópályán jön a seggembe, amikor tömve van a szélső sáv kamionokkal.
Könyvmoly Klub Miért jó olvasni? 2015.09.03 11:05:39
Sokan felteszik a kérdést, hogy mi jó az olvasásban? Hiszen ülsz vagy fekszel egy helyben, és nem csinálsz semmit, nem történik semmi! Persze ilyen dolgokat az mond, aki nem olvas.Méghogy nem történik semmi?? :D Olvasás közben utazhatsz a világ másik felére, az őskorba, a…..
Féloldalasan, de elindulhat a budapesti repülőtér fejlesztése, aminek szerencsére áldozatul esik az utasok körében nem túl népszerű bádogsátor is, legalábbis a B terminálon, a Schengenen kívüli indulásoknál és érkezéseknél. Fapados utasnak marad a gyaloglás, de sokat javul a…..
BenTLor 2015.05.02 11:29:11
@Basilisk Captain: Évente 4-6 alkalommal járom meg az Edinburgh-Budapest útvonalat, jellemzően fapaddal vagy a Lufthansával. A Lufthansa általában olcsóbban jön ki (átszállás Frankfurtban), mint a(z akár közvetlen) fapad. Na erre varrjál gombot, akkor ki milyen szolgáltatásért is fizet?
A jellemző árak egyébként ~80-100k oda-vissza. Szerintem abba belefér, hogy ne a pocsolyában kelljen ácsorognom, tekintve, hogy az egész világon nem találkoztam más olyan reptérrel, ahol legalább egy busz ne lenne, ami kivisz a termináltól a gépig.
Belsőség Heti merítés 2015.04.12 10:11:19
Kényelmes pénztemető Egy ismerősöm mondta, amikor megvettem, hogy készüljek fel, mert mindig valami hibajelző fog világítani az autóban. Hát igaza lett! Relax avantgard módra Szerintem rendben lesz a bringa az elkövetkező 10 évben, hacsak valamilyen elektronika meg nem…..
BenTLor 2015.04.12 11:36:33
@sunblind: Abszolút egyetértek. Nekünk volt ilyen (újonnan, céges, apámnak) 1.8 Trend, hát minden, csak sportos nem. Autópályán, 4 emberrel, óra szerint se vitte a 200-at, nemhogy 240-et. A merített autó meg valszeg inkább 300 ezret futott, nem 170-et. 2001 óta eltelt 14 év, ha csak évi 20 ezer... A mienk 2003 és 2007 között futott 140 ezret, és messze nem ez volt a legtöbbet futott a céges flottában...
Egyébként tényleg megbízható volt, sosem kellett szervizbe vinni, az utódjait bezzeg (2007 illetve 2009 Mondeo, 2.0D).
Előrebocsátom: kevés nagyobb baromságot tudok, mint az autós kötélhúzás. Gyilkolja a kocsit, és sem a gép, sem az ember képességeit nem mutatja meg, legfeljebb csak azt, hogy ki nyomja nagyobb súllyal a kerekeket a földhöz. Alapvetően erre a videóra is csak legyintettem volna, de…..
Amíg a vágók átvágják (jaj) magukat a több gigabájtnyi forgatott anyagon, addig mi szépen-lassan felépítjük az anyagot, melyet három helyszínen, két napon keresztül vettünk fel Varga "Cigány" Zolival azaz Cigivel. Azzal a Cigivel, kinek sokszor sarkos véleménye helyenként…..
Tavaly hatalmas siker volt a Faluvégi Farolás nevű low-cost rendezvényünk. Sosem gondoltuk volna, hogy a picike Kakucsringen ilyen remek bulit tudunk csinálni, aránylag problémamentesen, remek hangulatban. Ilyen ni: Szerintem simán csak az ország legjobb hangulatú rendezvénye volt…..
BenTLor 2014.11.14 22:31:54
@Choossie: @Aranyba mártogatott étnyúl: Hallgassátok meg az égésteret, elmondják benne a lényeget: patkány politikusok úgy döntöttek, és mint tudjuk, mostanában nekik mindent szabad. Ennyi.
Célom egy olyan alkotás elkészítése, ahol mint fotós, fizikailag nem vagyok jelen a fotózáson, hanem virtuális kapcsolatban állok a modellemmel és az internet eszközével, Skype-on keresztül instruálom őt. A képek szereplőjét egy teljesen személytelen, steril fehér térben…..
Hivatalos: a sárvédőre szerelt visszapillantó tükör idehaza is legális, ha van benne E-jel, rálátni a szélvédő törölt felületén át, és ellátja a feladatát, azaz látni belőle a vonatkozó sávot mögötted. Csodálatos hír ez a nosztalgikus japán belpiacos gépkocsik…..
7.Nem szeretik az amerikai konyhát úgy látszik Ezért egy szaggatott vonallal elválasztották az étkezőt a nappalitól és külön helyiségnek tüntették fel - pedig nem az. (Hogy miért szuszakolták fel az alaprajzot a kép bal felső sarkába, az egy külön történet lehet). Pedig…..
Aki esetleg nem ismerné bacsis-t, annak röviden bemutatnám. Ő az a magyar srác, aki megnézte, milyen háztartási anyagokkal lehet helyettesíteni a hűtőpasztát, aki 133 MHz-en futtatott Windows 7-et, aki levitt télvíz idején egy komplett gépet a Balatonra, hogy aztán kipróbálja,…..
Föltoltak egy csomó képet a Határ úti végállomás megújításáról. A három kerület határán fekvő térnek sikerült annak idején úgy plázát kapnia, hogy az vajmi keveset javított az állapotán. Megújítása tehát már jó ideje esedékes. Már tavaly megindult az…..
A régi épületekben gyakran előfordul, hogy a helyiség belső vakolata esetenként kisebb-nagyobb felületen elválik a falazattól. Az ilyen részek javítására elég nehéz kőművest találni, ha pedig nem akarunk a vakolással kínlódni, akkor  célszerű a leváló vakolat…..
BenTLor 2014.02.10 18:43:55
@Argus: Nyáron sokat dolgoztam segédként gipszkartonnal, hát valóban nem ennyi. Én lehet, hogy inkább az egész falat betakarnám, de akkor már olcsóbb a kőművessel kivakoltatni, főleg, ha tényleg csak annyi, mint az illusztráción.
VK blog Kurvák vs. informatikusok 2014.01.30 22:32:13
A minap egy állásajánlat kapcsán elgondolkodtam, mi is tulajdonképpen a különbség a fenti két mesterség gyakorlói között. Például: az egyikben többségben vannak a nők, míg a másikban a férfiak ööö... ööö...  Azt hiszem, a másik irányból megközelítve jobban…..
BenTLor 2014.02.01 23:43:55
@Haibane: És ennél még sokkal több tudást igénylő helyeken is túl sok a megélhetési informatikus...
Belsőség Nem, nem versenyzünk 2013.12.15 15:16:00
Nem, dehogy, ez nem olyan, nem lesz itt verseny, nem aranybugyira megy, gyere nyugodtan, tök jól fogunk szórakozni, frankó lesz, neked ennyit jelent a testület? Ilyen dumákkal csábítottam azokat, akik meg voltak győződve arról, hogy ha mi szerkesztőségileg elmegyünk valahová, ahol…..
BenTLor 2013.12.15 21:17:50
@Szabványok: Kimondtad a lényeget.
Budapest 1994. Ennyi a címe annak a huszonöt és fél perces Youtube videónak, amit ma reggel egy falat meg nem rágott kajával a számban néztem végig. A sztori viszonylag egyszerű: az M3 bevezetőjétől elmegy valaki egy 123-as Mercivel Budaörsig a Hősök tere, Andrássy út, József…..
Belsőség Vége a dalnak? 2013.11.23 12:01:51
A Faluvégi Farolás után, hogy is mondjam, úgy éreztem, nem sikerült kijátszanom magam. Éreztem, nagyon jó lenne, ha mihamarabb drift-lehetőséghez jutnék. A fene sem gondolta volna, hogy még aznap este rámüzen FB-n Remetehegyi Leslie, hogy az egyik fordos csapat pár nap múlva…..
BenTLor 2013.11.23 17:40:47
@ejszarny: Ez speciel a fent említett Nokiára nem igaz, ezen kívül jobb azt is tudni, hogy a képek minőségét az objektív jobban befolyásolja, mint az érzékelőd (de legalább annyira). Nekem a telefonokkal az a bajom, hogy lassúak, ezért mozgó dolgok fotózására (lsd. autó drift közben) teljesen alkalmatlanok.
Egy nonprofit szervezet azzal szeretné megkönnyíteni a halálos betegségben szenvedő gyerekek szüleinek e borzalmas helyzet feldolgozását, hogy gyönyörű portréképeket készít a gyerekekről és szüleikről. Kérdés, mennyit segíthet ez a kezdeményezés. A Soulumination…..
BenTLor 2013.05.22 11:00:32
Rád gondolok. Nem arra akitől a címet kölcsönöztem... Hiányzol, és leírhatatlan érzés, ami elborít, mikor tudom hogy én is neked. Nem tudom, hogy hagyni akarlak e eltűnni a feledés homályában s hogy az elhalványuló emlékek végső ködbe veszése lehetséges e egyáltalán.…..
Mint a rossz lelkiismeret, úgy üldöz engem a Puch. Ez az autó a legsötétebb lelkiismeretem fizikai megtestesítője. Egyetlen szerencsém vele - oly régóta lohol a nyomomban, hogy alig kellett ráköltenem. Nem viccelek, valamennyi közül a legelfeledettebb, legmellőzöttebb, ugyanakkor…..
BenTLor 2013.01.06 11:58:18
Kaszkadőröket megszégyenítő mutatvánnyal úszta meg a baleset egy motoros. Egy autó fedélzeti kamerája örökítette az esetet. A figyelmetlen férfi egy kereszteződésben beleszaladt egy autóba, majd az ütközés után tulajdonképpen átbukfencezett a motorháztetőn. A motoros a…..
Pár napja érkezett meg a Nordschleife legújabb sajtóanyaga, mely azonnal instant nyálkiválasztással járt. Nem tudom, mennyien tudják, de a Nordschleife önálló márkanévként egy ideje már jelen van a közepesen elfogadható minőségű merchandise-piacon.Most kirukkoltak a Nordschleife…..
BenTLor 2012.09.23 02:22:58
@Seca81: Éppen ezen gondolkoztam, hogy nekem is milyen fontos, hogy az a bizonyos óra rajtam legyen. Ma elindultam egy találkozóra, majd visszafordultam (vállalva 10 perc kitérőt), hogy felvegyem az órám. Egyszerűen nem megyek ki a lakásból nélküle. ON: ezek meg rondák:)
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
BenTLor 2012.02.15 08:27:03
Nem olvasok vissza, mert nincs rá időm (dolgozom). Két hete érkezett meg a jogosítványom, a tapasztalataim a következők:
Csigavérnél tanultam, még nyáron fogtam hozzá a KRESZ-hez (27000Ft), és le is tettem elsőre (4600Ft).
Utána idő hiányában csúszott a történet, valamikor november elején hívtam fel az irodát, és kaptam is egy oktatót. Első találkozásunkkor minden kecmec nélkül belecsaptunk a lecsóba, és gyorsan elkezdtünk rutinozni, már másnap bejelentett vizsgára, hogy a 2 hét várakozás alatt meglegyen a megfelelő levezetett óra is. A rutin vizsgát a kötelezően előírt 9 helyett 12 óra (13000Ft) után tettem le, de erre, úgy éreztem, szükség is van. Kicsit meglepődtem, hogy a tanpálya használati díja nem volt benne a tandíjban (3 alkalom, 1500Ft, vizsga 5000Ft).
Közben az EÜ vizsgát is megszereztem (tanfolyam 5500Ft + vizsgadíj 5500Ft).
A forgalom megint kicsit csúszott, karácsony és betegségek miatt csak januárban kezdtem el vezetni. Pontosan a kötelező 20 órát vezettem le, de ebben volt hétvége is (25000Ft). A Forgalmi vizsga is elsőre meglett (12000Ft), szerencsésnek mondhatom magam, mert nem kellett megkenni senkit út közben. Az oktatónak a sikeres vizsga után adtam 5000Ft-ot, mert úgy éreztem, megérdemli.
Innen már csak rajtam múlt a dolog. Január 16-án vizsgáztam, egy héttel később mentem el a Petzvál J. utcába, 5 perc alatt megkaptam a papírom. Emiatt kivettem fél nap szabadságot, de legalább út közben a munkahelyemre még az okmányirodát is elintéztem (4000Ft illeték). Két héttel később megérkezett a jogosítványom. Ennyi. Semmi trükk. Ez így együtt 108100Ft, ami szerintem vállalható, főleg az unokatestvéremhez képest, aki egy "mindent elintézünk helyetted" rendszerű iskolánál, vidéken, szintén mindent elsőre 170000Ft-ot fizetett. Viszont ha nem hétvégézek, ráérősen csinálom, akár 100000 alatt is lehetett volna. Sok sikert!
BenTLor 2012.02.15 08:53:53
@Bicepsz Elek77: Lehet, hogy csak annyi volt, emlékezetből írtam...:)
A GAZ-69 es annak ARO-s mutációja a világ egyik legszebb autója. Markáns forma, férfias arányok, dögös kontúr és kiváló terepképesség – talán nincs is olyan falu az egykori szovjetbarát országokban, ahol ne találkozhatnánk eggyel. Futnak rendszámosak a forgalomban,…..
BenTLor 2011.03.21 21:01:48
@reflelkész: Meg a Macskajajban is van (asszem) Volgából kialakított nászutas limó:D