Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beppino von Stredlitz

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvastam erről a templomromról és úgy gondoltam, megpróbálom a helyét megkeresni. Amiről szó lesz: A templomrom feltalálási helye, a hely régi térképeken, leírások a templomromról és régi feltárásának egyes részletei, a templomrommal szemben lévő egykori malom, régi újságcikkek a hellyel…..
Remélem nem baj, ha konkrétan nem nevezem meg a helyet és meghagyom kissé titokzatosnak. Illetve az lenne a kérésem, aki tudja, hol is van pontosan, ne írja oda hozzászólásban sem. Bár az lenne a legjobb, ha lehetne kapcsolni a közelében található más helyekhez is, de talán jobb ez így.. Csak ez…..
Beppino von Stredlitz 2021.05.05 08:02:28
@Millerdraft: miért jobb, ha a feketepiacra kerül, mintha ott maradna?
Pest megyében jól működő múzeum barát detektoros hálózat működik, ők nem saját zsebre dolgoznak.
magyar-magyar szótár Sztend Appp 2020.06.02 06:39:39
Csaj, sztendap, hát megnéztem vagy három amerikai nő sztendapját öööööö eeeeeee   Nemrég volt erről szó és nagyon egyszerűen, Larry David liberális humoristával tudom szemléltetni, mi a bajom a politikailag megfelelő sztendappal. Az, hogy nonszensz, valami vagy megfelel politikailag vagy…..
Ünnepel a Demokrácia Magyarországon: Odabassztak a demokratikus felvilágosulterők az elnyomó kádárista Orbán rákosirezsimnek...
Beppino von Stredlitz 2017.02.28 11:41:28
magyar-magyar szótár olimpofonok 2017.02.19 09:24:28
A Nyitott Társadalom új hősei. Voltak már hatvanhatezren is egymillióan. Jön ugye ez a büdös elnyomórendszer az olimpiaötletével, ami csak porhintés, mert az óriási lopásiötelteik elkendőzését szolgálná. De majd most a Gáncstalanok, a Jók és Igazak megmutatják, mégpedig a népszavazás intézményével...
Filmbook Hetedik (1995) 2016.01.31 10:00:00
Aki egyszer is látta ezt a filmet, az nehezen felejti el emblematikus jeleneteit, és bizony még sokáig emlékszik minden rezdülésére. Ez az egyik első film, aminek már konkrétan emlékszem a hazai bemutatójára, és arra is, amikor a HBO rogyásig játszotta, és mindenki a suliban mesélte, hogy ez valami…..
Él valahol, de tényleg, viszont mesebeli juhász. Egyé má', naa! -tebege alkotása a !!!.hu művészi közösségéből -sajtóélet kateg', részlet   Aójj, de civilbátor ember, de eőjj! Szembeszállván a gaz döbrögiurasággal, bátorkodott is ellene a falujuk…..
Beppino von Stredlitz 2014.07.14 22:08:30
 ember  -férfi Ha tolnában-baranyá-ban  nem is, de az alföldi és cselédmentalitású  Hajdú s Bihar megyében s el Külső-Szolnokig némelyik tanyasi özvegy 16-20 esztendős, még nem katonaviselt legénybérest is tartott a  tanyáján. Történetbűl,  ha…..
Beppino von Stredlitz 2011.02.22 07:19:01
 basziknyelv - basic  'ámítástechnikai ősnyelv  [ang.]  ->nyelvi nejlonprimitivizmus   Kicsinyded polemiátska folyék itten kenyértelen pajtásimmal arrúl, hogy nyelvönknek romlása az maga a nyelvnek természete szerint következék-e, avagyis ezzel…..
Beppino von Stredlitz 2011.02.14 19:59:30
Önmagában trágár szó, mint olyan, persze nem létezik, csupán eufemizmusok vannak. A "baszni" a türk "basmak" átvétele, ami kb nyomni jelentéssel bír és mivel csuvasos, jó belegondolni, hogy valószínűleg már a Halotti Beszéd írója is ismerte. Más "csúnya" szavak újkeletűek és megkeserítve néhány régi családinév viselőjének sorsát, valószínűleg efemerként tűnnek majd el a süllyesztőben, de ezt a Buzik, Bugyik, Geczik nagy része Búzásként, Budaiként, Gécziként éri csak meg. Nem a szépítésen van a lényeg: írhatnak székletet, vagy kakát, olvasáskor egy adag szar képe jelenik meg előttem. A trágárság lényege a szöveg összefüggésében rejlik és ehhez nem kell feltétlenül un. nyomdafestéket nem tűrő szavakat használni. Pl. a " csinálj magadnak kistestvért" ugyanolyan trágár, mint az elterjedtebb archaikusabb változata. A lényeg itt is a részletekben rejlik.
A négybetűs szavakat a gyerekek ígyis-úgyis megismerik, egészséges ember idővel megtanulja, hogy mikor használhatja őket.
A magázásról: Károli Gáspár még nem magázott, Mikes Kelemen már igen. Valahol a kettejük közötti időben született a magázás. A magázás fénykorában, a 19. században, mindenki, mindenkit magázott, még családon belül is. Most a leszálló ágban vagyunk, talán nemsokára eltűnik és csak hangulatfestő elem marad a történelmi filmekben, meg regényekben, isa.
 wassalbertinus   fölvetés: Wass Albert az egyik olyan mélyen magyar író, akinek a jelentősége máshová mutat, mindenfelé, csak pont oda nem, ami a helye a magyar irodalomban. Wass Albert ki van ragadva a maga korából , föl van mászatva a fára, mint egy macska, használják…..
Beppino von Stredlitz 2011.02.01 21:58:21
mondták volt... karvaly 2011.01.26 09:00:00
A karvalytőke kifejezést régóta ismertem, de csak most néztem utána, hogy pontosan mit is jelent. A nevéből következtetni lehet, hogy ezt a műfajt nem pénzügyi vegetáriánusok űzik, mert itt kéremszépen kíméletlen ragadozásról van szó, vagyis befektetések által – a…..
Mindenhol ezeket a plakátokat láttam. Paulo Coelho Tizenegy perc, Gubás Gabi csábos tekintettel, erotikus pózban a fekete háttér előtt, tizennyolcas karika, vigyázat, szexuális tartalom. Ha ez nem lett volna elég, mindenhol visszhangoztak a letöltésbarát online cikkcímek Gubás Gabi…..