Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.Z

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Információink szerint a Sirály és a főváros közti tárgyalásokon Pető György képviselte Tarlós Istvánt. Ez nem meglepő, hiszen a főpolgármester elsőszámú bizalmasáról van szó. De annyi furcsaság és ellentmondás volt a Sirály-ügy körül, hogy Petőnek is jobban…..
Magukra maradtak az igazi liberálisok. Politikai árvák lettek, mivel nincs ma Magyarországon igazi liberális párt. Csak a szocializmus ölelésében vergődő. Vagy az sem. Súlyos továbbá a magyar liberalizmus múltja is. SZDSZ, ugye. Az egykori árvák Bajnai körül gyülekeznek. Hogy…..
K.Z 2013.03.27 08:39:47
Gratula Dobray, kicsit recés, de azért egész jó humoreszk, kicsit csiszolsz még rajta és egy egész jópofa standup lehet belőle. Aszongya: az igazi liberális attól igazi liberális, hogy 2006 óta huss, sietve aláfekszik Orbán Viktor nevű politikai mosóporügynöknek illetve lehúzós MLM-ügynökökből és operettmagyar giccshuszárokból álló pártjának. Persze az igazi konzervatív szintén arról ismerszik meg, hogy Orbán Viktor testesíti meg számára az européer konzervatív értékeket (muhaha nagyonjónagyonjó!) az igazi nemzeti radikális számára pedig nyilván Orbán Viktor lehet az igazi akcióképes radikális, aki nem csak dumál, mint a Vona hanem ténylegesen fellép a zsid..bocsi bankokkal,multikkal szemben, illetve szívatja a cig...vagyis a társadalom dologtalan részét. Sőt, az igazi baloldali is Orbánba kell, hogy higgyen! Vegyük már észre, hogy ő valóban felvállalja a plebejus értékeket (pöriszaftos csíkos ing+kockás zakó+Kudlik Júlia) nem úgy, mint a nagytőkés cucialisták, akik valami rejtélyes okból máig nem értik, hogy nem a társadalmi szolidaritásról szóló süketelés meg a antiszegregációs oktatás erőltetése teszi az egyenlősítő népvezért, hanem a sör a virsli, a rezsicsökkentés, meg az évenkénti kettő bazsajgós Blikk-nagyinterjú. És végül a jelenleg 0,000003 % -on álló LMP-eknek is látniuk kéne, hogy Orbán az igazi zöld, neki tényleg minden fűszál számít - próbálna csak bárki egyet is letépni a vezér 1500 négyzetméteres Gellért-hegyi kertjéből a TEK menten eltörné az ilyen csibész kezét.
Alternatíva A kormány bajban van 2012.12.19 18:06:49
Az, hogy most, miközben ezeket a sorokat írom, a középiskolások és egyetemisták, tanárok és szülők ezrei újra az utcán vannak, azt bizonyítja, hogy van remény. Nem lehetett leszerelni ezeket a polgárokat a felsőoktatás ingyenességének populista ígéretével. A kormány bajban…..
K.Z 2012.12.19 22:55:57
@tábormegsemmisítő: A te véleményed már elmondtad, volt birkamenet, meg a véleményed naponta olvasható a hazug Magyar Nemzetben
Újra fiatalok gyűlnek Bokros Lajos háza elé. Lassan szokásukká válik. Úgy tűnik, komolyan gondolják, hogy visszaszerzik Bokros „ellopott” EP mandátumát. Nem engednek. Sőt, ezúttal már nehéz tüzérséget is alkalmaznak. (Egy lakókocsi formájában.) A most meghirdetett…..
K.Z 2012.12.07 22:57:01
@okospista: Kedves Kovács 310 Zoltán! Leveledet Brüsszelben megkaptam, köszönöm, veled ellentétben jó egészségnek örvendek. Természetesen megértem, hogy te is magyar politikus szeretnél lenni -konfekcióöltöny, havi kenőpénz,semmi meló - mivel igazságtalannak érzed, hogy a homár Szíjjártó Petinek meg malacfejű Ágh Attinak összejött, neked meg nem. Igazad van, nagyjából ugyanolyan szerencsétlen gyökér vagy mint a fent említettek, fos diplomával vagy azzal sem. Azonban, sajnos, az élet kegyetlen és igazságtalan. Nem mindenki tudja kitartatni magát az adófizetőkkel. Tudom, nehéz ezzel szembesülni neked, meg annak a pinaszakállas Makizsotyinak aki első blikkre egy lúzer MLM-ügynöknek tűnik,persze, nyilván rendes srác, de azért javaslom, ha kezet fogsz vele akkor utána számold meg mind az ujjaidat, hogy még megvannak-e. Hasznos. Szóval biztosíthatlak róla, hogy a mandátumot nem adom nektek, pontosabban előbb adom akármelyik belvárosi vécésnéninek inkább mint nektek. Miért? Mert hazafi vagyok. Nálatok pedig egy vécésnéni is nagyságrendekkel többet tett ezért az országért és hasznosabban el tudná látni a képviselői feladatot mint ti. Például ő már egy csomó nép nyelvén tudja, hogy van a "kisdolog" és "nagydolog". Ti meg lefogadom, egy mukkot sem tudtok idegen nyelveken, sőt talán magyarul sem különben nem adtatok volna "JESZ" nevet a gittegyleteteknek. Ja és az isten szerelmére szóljatok mára a Fidelitasos akarom mondani Jeszes (bocs, de nehéz ezt komoly arccal kimondani)haveroknak, hogy ne tapossák már le a gyepet a ház előtt és ne pisiljenek a kert sarkába, mert azért az mégiscsak bunkóság még akkor is, ha egy fideszestől bocsi, jeszestől van szó!
Üdvözlettel, Brüsszelből
Lajos
Ps. Amúgy tökre itthon vagyok, a CEU-n tanítok, tudjátok (vagy nem) az egy egyetem, de oda ne gyertek, mert ott ti hülyén éreznétek magatokat. Mondjuk ti bárhol hülyén éreznétek magatokat. Üdv, Viktort meg csókoltatom!
Szándékosan félreérteni egy nyelvbotlást – hazugság. Feltűzni a sárga csillagot – az áldozatok emlékének meggyalázása. Nácinak bélyegezni a jobboldal kulturális identitását – gyalázatos kirekesztés. Indokolatlan félelmet kelteni – hideg cinizmus. Antifasiszta tüntetést…..
K.Z 2012.12.02 22:30:25
Ratius az azeri baltás balhéról szóló, elementárisan seggnyaló írása után most ismét villantott. Ez sem túl eredeti poszt. Míg anno a Kumin Ferenc összes agymenése köszönt vissza egy posztban, itt és most Ratius a magát "mérsékeltnek" beállító magyar jobboldaliakra jellemzően próbálja lereagálni az antiszemitizmus vagy a cigányellenesség illetve egyéb xenofóbia a magyar társadalomban kétségtelenül erősen élő jelenségét. Írása a tendenciózus csúsztatás, elbagatellizálás, hazudozás és a finoman hintett méreg egyvelege.

Ratius és a hozzá hasonló fidesznyaloncok tudománya nagyjából abból áll, hogy viszonylag sokáig tudnak a fényesre vikszolt parkettájú szalonban szaros csizmában álldogálni, mire mások észreveszik, hogy honnan jön a büdös. Így van ez a spirituális nagyvezértől egészen az ilyen bérbloggerig. Játsszák a konzervatívat. Azt hiszik, ha felveszik a keménykalapot meg egymást tekintetesuramozzák, akkor már lehet nagyokat durrantani a veretes mente alól, elvégre az ember attól még nemes lehet, hogy disznó.

Ratius írása kiválóan bemutatja, hogy ami kívül álkonzervativizmus az belül nettó gyűlölködés meg személyi kultusz - egy rakat kezeletlen lelki nyavaja hozadéka. EZ ma a "mérsékelt jobboldal".

Ratius például a mérsékeltnek szánt posztja mellé egy Stürmer-stílusú antiszemita karikatúrát talált a legfrankóbbnak. Természetesen ő aztán nem antiszemita. Ó dehogy. A rajz egy zsidót ábrázol, aki horogkeresztet rajzol a zsinagóga falára. Rém vicces. Ratius szerint az is nyilván a zsidó tudomány része, hogy kell hatékonyan magára gyújtani a zsinagógát, vagy kilóni egy Kasszam-rakétát és gyorsan aláállni.

Aztán a lead első mondata egy sejtetés: "Szándékosan félreérteni egy nyelvbotlást - hazugság" A vérnáci jobbikos nyelve megbotlott volna? A hazugság Ratius az amit te csinálsz, méghozzá veretes. (Érdekes, hogy az érdemes szerző azzal a lehetőséggel nem is nagyon pedzi, hogy vajon a kappanfejű náci jobber miért éppen a regisztrációs törvény másnapján állt elő a baromságával. Vajon ez a lehetőség miért nem mozgatja meg a kreatív jobber elméjét?)

Végül egy igazi gyöngyszem a szövegből, Best of szalonantiszemitizmus:

"Az antifasiszta rendezvény a fennálló világ védelmét szolgálja. A magas szintű fogyasztás, a jóléti társadalom eredményei, a demokratikusnak tűnő jogok széles tárháza, a kisebbségek szabadsága, s ezen belül a zsidóság biztonsága egymással szorosan összefüggő fogalmak."

Hmmm. Ez aztán a mély ezoterikus bölcselkedés! Pataky Attilának biztos feláll tőle. Amúgy meg ha így gondolod, akkor rajta, talán mehetsz is megkoszorúzni a Dohány utcai zsinagóga falát. Légy erős: Magyarországon pl. a jelenlegi szörnyű világ az bizony az eddigi világok legjobbika. Nézz körül az utcán, menj le vidékre és olvasd meg a KSH historikus fogyasztási adatit. Ma a gyerekhalandóság elhanyagolható és társadalom nagy része tud húst és egészséges cuccot enni. A Horthy-rezsimben ilyen nem volt, elhiheted. Nem tudom, hogy a jóléti államhoz speciel mi köze Mózesnek vagy a talmudnak, de ha így van akkor köszi zsidók! Vagyis toda.

Amúgy az igaz, hogy a kisebbségek joga, a demokratikus jogok, és a jólét tényleg összefüggenek. Demokrácia nélkül nincs jólét, így pl. ha egy napon az ilyen Gyöngyössi féle faszkalapok osztják itt a lapot, akkor itt sokan koplalni fognak. Persze demokráciához az olyan idióták is hozzátartoznak, mint te kedves Ratius aki itt "látszatdemokratikus" jogokról elmélkedsz miközben a szólásszabadságnak köszönhetően bloggolhatsz, meg lefogadom, hogy hűtőben is ott van egy kis akciós bélszín meg egy rekesz sör, mert a jóléti társadalmat csak teli hassal lehet utálni. Pfej!
K.Z 2012.12.03 09:46:13
@Gerilgfx: Javaslom ismerkedj meg a KSH (ingyenes) tájékoztatási rendszerével. Segítek, kinyitottam neked a fogyasztási adatoknál: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zhc005.html. Vesd vigyázó tekinteted az 1998 és 2006 közötti, többé-kevésbé szabad piacgazdasági időszak fogyasztására. Akkor talán írsz vissza butaságokat a "neoliberalizmusról." (Csak röviden: Magyarországon büdös életben nem volt neoliberalizmus.)
K.Z 2012.12.03 10:11:16
@Trompf: Elég baj, hogy a "mérsékelt jobboldal" (ne izélj má!hol van? merre keressem? ki látta? :) ) egyetért Ratiussal, jól jelzi, hogy mennyire mérsékelt ez a jobboldal.
A fidesznyaloncság az egy finom megjelölés a mai jobboldalra. Azt is lehetne rá mondani, hogy egy rakat elvtelen, gerinctelen fasz. Egy része valamilyen homályos ideologikus okokból, másikuk sima, egyszerű karrierizmusból, tök mindegy, de a mai "jobboldal" testületileg úgy pucsít Orbán Viktornak, mint a gárdás oroszlán mandulavirágzáskor. Ha létezne Magyarországon "mérséklet jobboldal" (még egyszer: hol? merre? Ki ? :) Muhaha ) az mondjuk egy atlantista konzervatív lehetne, aminek amúgy szép hagyományai vannak a magyar történelemben. Hát egy ilyen konzervatívnak Orbán és nemzetrontó bandája lépéseitől hangosabban kéne üvöltenie, mint tizenöt mutáns és bekatizott Gyurcsánynak. Krízisadók, Európa-hátraarc, beruházási ráta a mélyponton, közvetlen demokratikus intézmények megnyirbálása, mind nagyobb állami jelenlét a piacon, Manyup-einstand, szakadt öreg komcsik újrapozicionálása - lehetne sorolni - és mit hallani a mérsékelt jobbtól, a "polgári underground" szócsöveitől, független gondolkodóitól? NAGY MÉLA KUSS, bizony, drága testvéreim, csak a szél süvít a nagy magyar pusztában, lófasz meg esti fény, ahogy egy barátom mondaná. Egy-két halvány kísérlettől eltekintve egyetlen Orbánt bíráló cikkre nem emlékezek. A "mérsékelt jobboldali" elkullog a CBA-ba, megveszi az aktuális agitpropkát, a Magyar Nemzetet és a trappista mellé nyeli a primitív kormánypropagandát, hálából Orbánék egy-két ifjú konzervatív nyaloncot (Megadja, Mráz és a hasonszőrűek) öltönybe bújtat havi baksisért. Ennyi vagytok ti, "mérsékelt konzervatívok" egy rakat szerencsétlen pöcs, akikre majd úgy fog emlékezni az utókor, hogy nyálas szájjal és félájultan bedőltek egy kistílű vidéki porszívóügynök minden közhelyének, unalmas lózungjának.
Amint azt említettem volt, a Magyar Nemzet november 28-i számában interjú jelent meg Alföldi Róberttel, a Nemzeti Színház igazgatójával. Hogy mennyire felkészült médiamunkás kérdezte Alföldit, arra bizonyítékul álljon itt az újságban megjelent interjú egy részlete: Alföldi…..
A világ legnagyobb bicepszének körmérete 79 centiméter, tulajdonosa pedig Moustafa Ismail. Az egyiptomi férfi számára igazi kihívás a pólóvásárlás és bár utálja a spenótot mindenki Popey-nek hívja. Moustafa Ismail karjának körmérete 79 centiméter, akkora, mit egy felnőtt…..
GFG Blog A trezor 2012.10.04 07:32:36
„A kurva anyukat. Sem pókerezni, sem rakaszolni nem tudnak.” (Hajnóczy Péter: A rakaszolás)     Van egy trezor. Úgy hívják, hogy IMF. Mindig ugyanúgy nyílik.  A pénzkihelyezésnek a válságban is ugyanazok a feltételei, mint korábban. Mindegy, hogy Görögországról,…..
Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi…..
K.Z 2012.09.03 13:13:44
Phű régen olvastam ilyen sunyi, manipulatív, seggnyaló posztot érdemes néhány állítását kiemelni!

„Igazán nem vádolható kormánypárti elfogultsággal ez a blog.”

Aha. A szerző mosakodása. Amúgy mintha a posztot mintha Kumin Ferenc ötlötte volna ki, gyakorlatilag az összes kormánypárti blabla megtalálható benne, mikrofonállvány-díjra érdemes írás.

„ Most éppen a Magyarországgal szemben örmény agresszió hozott ki a sodromból.”

Örmény agresszió? Vicces fiú (lány?) vagy te, Ratius :)

”A diplomáciai kapcsolatok megszakítása, a Magyarország elleni szankciók kezdeményezése, a világ örmény kisebbségének magyarellenes mozgósítása egyszerűen elképesztő.”

Ó a régi fideszes kommunikációs recept: ha a világ üvölt Orbán Viktor elképesztő cinizmusán és hülyeségén, akkor az Magyarországgal szembeni támadás.

„Olyan lépések ezek, amelyekre – a nemzetközi diplomácia hagyományai szerint – csak nagyon komoly konfliktus esetén, általában valamilyen fegyveres összetűzés, határincidens, vagy durva titkosszolgálati akció megtorlásaként kerülhet sor. „

Speciel én az utóbbit sem zárnám ki, (az azeri titkosszolgálat aktív az EU-ban). Túl ezen, kár úgy tenni, mintha a politika mondjuk a közgazdaságtannal lenne egyenlő. A politikában vannak szimbolikus ügyek, amit egyszerűen nem lehet úgy tenni, mintha az „csak” egy elítélt kiadatása vagy „csak” egy zászlóletépés lett volna. Safarov kiadása szimbolikus aktus volt, kb. olyan volt, mintha az hősök téri hétvezér-szobrát kapatosan lehugyozta volna valamelyik szomszédos állam vezetője. Ez egy komoly diplomáciai konfliktus, ennél rosszabbat – már csak a földrajzi távolság miatt – Magyarország akkor sem tudott volna elkövetni, ha akart volna.

„Semmi értelme a magyar diplomáciai fiaskót ennyire felfújni, mert ettől semmi nem változik.”

Például isten ments, hogy felelősségre vonják a döntésben részt vevők félelmetes felkészületlenségét és ostobaságát.

A Magyarország elleni örmény agresszió egy lapos ázsiai bosszúhadjárat, amelytől semmilyen eredmény nem várható.”

Azt csak szeretnéd, Ratius, Kumin Ferenc magyar hangja. A világ egyik legaktívabb, legkeményebb kisebbségi lobbiját szabadította Orbán Viktor saját magára. Ez csak a kezdet volt, tesó.

„ Lehet, hogy nagyon elrontottuk.”

Felelősség szétkenése. Lehet? Meg MI rontottuk el? Te direkt tetteted magad ostobának Ratius? Nem! Az Orbán-kabinet, konkrétan Orbán Viktor rontotta el az ügyet, és igen, amennyire csak lehet.

„Harmadrészt pedig jó, ha egészen világosan látjuk: az azeri gyilkos elengedése nem annyira a magyar diplomácia felelőtlenségét, vagy cinizmusát tükrözi – bár nyilván azt is –, de sokkal inkább tükrözi az örmény diplomácia kudarcát.”

Na, itt már a hányinger kerülget a posztíró cinizmusától. Ez konkrét hazugság. Az örmények szétlobbizták az agyukat, hogy ne történjen meg az átadás. A lobbizás nem egy hangos műfaj, mindenki tudja. Amúgy a magyar fél folyamatosan hazudott nekik, mint a vízfolyás.

„A botrány tökéletesen alkalmas arra, hogy a kormány hitelét aláássa.”

Ja, ahogy az őszödi beszéd is aláásta „Gyurcsány Ferenc hitelét” :) Milyen hiteléről beszélsz, te elkúrt gyökér? :)

„A kormány, a külügy, az igazságügy és az egész Fideszes nomenklatúra a teljes zűrzavar állapotába jutott.”

Egy túrót. Kiadták nekik a kommunikációs irányvonalat és azt hápogják vissza. Ahogy te is.

„hebeg-habog a szóvivő, sőt, megfelelve az örmény elvárásoknak, illetve az örmény-párti hazai és nemzetközi közvéleménynek, elkezdi mérgezni a nehezen kialakított azeri kapcsolatokat.”

Pedig de nagy kár lesz érte. A keleti nyitás sikeres politikája megfeneklik, az ország kénytelen újra a szétzüllő jóléti Európa felé orientálódni.

„Miközben Azerbajdzsán, a maga gáz- és olajvagyonának megfelelően egyre jelentősebb ország lesz, (...)a dinamikusan fejlődő ország befektetési lehetőségek sokaságát kínálja a nemzetközi tőkének, azonközben Örményország megmaradt annak, ami eddig is volt: egy jelentéktelen kaukázusi köztársaságnak. „

Aha. Azért Azerbajdzsán sem változik: egy undorító közép-ázsiai iszlám szellemiségű diktatúra. Magyarország, pontosabban Orbán-magyarország egy, az EU-n belül állandó konfliktust gerjesztő, bajkeverő állam. Bizony, nem árt elfelejteni, hogy a kormányzati szintű becstelenség is előbb-vagy utóbb beárazódik.

„Örményországnak égető szüksége van arra, hogy, ha a gazdasági térben nem tudja, hát legalább a lelkekben ellensúlyozza a kialakuló azeri erőfölényt.”

Lásd még: a magyar kormány eddigi külpolitikai erőlködése. Több megértéssel lehetnél az örmények iránt, ha már Orbánéknak a seggét nyalod.

„Magyarországnak pedig – bármilyen buta, felületes és érdekorientált a vezetése

Segítek lefordítani: „buta” = károkozó, tökfelesleges nemzetbiztonsági problémák sorát kreáló, „felületes” = félelmetesen ostoba és dilettáns, „érdekorientált” = döbbenetesen elvtelen és cinikus.

„bármilyen nagy az örmények iránti megértése, bármilyen mélyen elítéli a baltás gyilkos tettét – nem kellene felülnie ennek a provokációnak.”

A magyar közvélemény nem az „örmény provokációnak” ül fel. Nincs semmiféle provokáció, az örmények lépése adekvát. A magyar közvélemény zöme fütyült a sajtótörvény kapcsán a „brüsszeli provokációra”, mert azt még úgy-ahogy igazolni lehetett valamiféle hatalmi logika illetve erkölcs mentén. Ez a lépés azonban igazolhatatlan és amellett rendkívül gusztustalan. Mint ez a blogbejegyzés is.
K.Z 2012.09.03 14:03:20
@AnnaKarenina: "higgadt racionális áttekintés" :) Szinte látom, ahogy Mráz Ágoston higgadtan és racionálisan bebizonyítja, hogy a magyar kormány higgadtan és racionálisan járt el, amikor egy közép-ázsiai kényúr csicskása lett, ráadásul jó eséllyel a semmiért, mivel egyre nagyobb az esélye, hogy egy petákot sem kap az ország az azeriektől - bár ezt annyira nem is bánnám. Már higgadtan és racionálisan nézve.
K.Z 2012.09.03 17:06:51
@ROBERTO: A szarkenegetést átengedem másoknak, pl. Orbán Viktornak, akinek kábé 10 éves megfeszített munkája fekszik abban, hogy saját és sleppje pitlák hatalmi érdekei miatt lezüllessze a magyar társadalmat 50 évvel ezelőtti és 2000 kilométerrel keletebbi szintre.
Tudod, van valami egyszerre vicces, de iszonyatosan ijesztő abban, amikor a szüntelenül keresztény erkölcsről, meg nemzeti összetartásról papoló ún. jobboldal zsinórban hülyének tetteti magát, ha valami égbekiáltót elkövetnek a vezetői. Ez a "ki a szart érdekel" kitételed (amúgy szellemes, tényleg!) már visszaköszönt vagy ezerszer Schmitt Pálnál éppúgy, mint Orbán Viktor ezer más nyomorult stiklijénél.
Amit a kilóra megvett magyar karrier-jobboldal nem óhajt felfogni, hogy ahogy a féreg, gyenge anyagból fércelt Schmitt Pált sem egy nemzetközi összeesküvés mondatta le, úgy a magyar nép gyomra ezt az örmény ügyet sem fogja bevenni. "A nemzet érzi, és mi odadobtuk a becsületét" Ismerős ugye? Vannak ügyek, amelyeknek pártfüggetlennek. Ilyenek például az alapvető morális kérdések, amelyeket politikusaink, élükön Orbán "seggszáj" Viktorral fütyörészve átlépnek, mert nem mérik fel, vagy éppenséggel nem érdekli őket, hogy az ilyen nyomorult árulásokat később ezerszeresen beárazza az élet a nemzet számára. A Kubatov-lista, Nyírfa-ügy, Tokaj, Kaya Ibrahim, Közgép, de lehet őszödöt, strabagot, autópályákat és köröshegyi völgyhidat is emlegetni - gusztustalan, piti ügyek, amivel az átlagmagyar csak úgy van, hogy része annak az úri huncutságnak, amit a politika jelent. Azonban az azeri ügy ennél jóval súlyosabb. Itt olyan alapvető, morális értékeket vett semmibe a kormány, ami mindenkinek az igazságérzetét súlyosan bántja, függetlenül attól, hogy azelőtt az illető tudta-e Jereván vagy Baku hol van. És a társadalom elemi erejű felháborodása bizony jogos: az ilyen nagy aljasságok hamar leszivárognak a mindennapi életünkbe, megkeserítik az ételt és fullasztóvá teszik körülöttünk a levegőt. Tetszik vagy nem tetszik ugyanis egy kormány - illetve annak vezetője - az, aki zsinórmérceként szolgál az egész ország számára abban, hogy hogyan intézze az ügyeit. Márpedig ha ez lesz a követendő példa akkor Magyarország hamar kipottyan abból az európai közösségből, ahová annyi szenvedés árán, de 1000 éve helyt kapott.
És ahogy az azeriek által Orbánéknak lökött 3 milliárdos konc hamar eltűnik (Simicska :) ) úgy később az ország vezetésének az aljasságát éppen úgy beárazza a piac, ahogy ezt egy fülig korrupt közép-afrikai ország esetében teszi. Iszonyú árat fogunk fizetni ezért a 3 milliárdért és ha ezt az ún. jobboldal szó nélkül végigasszisztálja úgy rájuk ugyanaz a szó érdemes, amit ők olyan szívesen aggattak minden piti ügy kapcsán másra, nevezetesen : hazaáruló.
A köztévé nem gyakran hallgatja meg az ellenzéki mozgalom vezetőit, konkrétan most először fordult elő, hogy behívták egy műsorba az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom egyik képviselőjét, persze csak azért, hogy mondja már el, hogy miért akarják tönkre vágni ezt…..
Ha nem látom a képernyőn megjelenni, el sem hittem volna a legújabb húzást.A hvg.hu hozta le a hírt:http://hvg.hu/hvgfriss/2012.07/201207_religious_freedom_szektaceg Religious Freedom: szektacég?Central-European Religious Freedom Institute Nonprofit Kft. néven új társaságot hozott…..
„(…) never apologize, at least not for what liberals want you to apologize for." (Ann Coulter) Kissé bizonytalanul nevezlek így benneteket, mert kételkedem abban, liberálisok vagytok-e egyáltalán. Ráadásul ismerek is néhány liberálist, akikkel noha nem értek egyet…..
K.Z 2011.10.24 15:41:41
@miskabá:
Hát ha ez így van, az majdnem ugyanúgy gyomor és gerincproblémákat vet fel, mintha valaki fizetett kormányzati poziból játszik "független értelmiségit". Mindkettő fiatal, jókiállású és piacképtelen diplomával rendelkezik, nem ért semmihez, ám valahogy meg kell élnie. Igazándiból nem is velük van bajom - valamiből nekik is meg kell venni a betevő Ipodjukat - hanem abból a közéletből, amelyik eltűri ezt. Mert persze, hogy nem lehet egy dal v. egy poszt mellé CV-t mellékelni, én is tudom. Csak éppen egy normális polgári demokráciában pl. egy Nézőpont vagy egy Republikon-szerű, kitartott társulat, egy Gréczy egy Bayer, automatice kisorolódik a főáramból. És igen, a fenti posztot szerző ifjú konzervatív Megadja Gábor és kollégái is hússzor meggondolják, hogy valami kormányzati sarzsival aprópénzért eljátsszák, hogy a később hiteles, értelmiségi, véleményformálók lehessenek.
K.Z 2011.10.24 17:59:58
@megadjagabor:

"Azért nehogy már bokáznom kelljen, hogy nincs minden cikkem alá odaírva, hogy hol dolgozom. Életrajzot ne mellékeljek?"

- Nem kell. Elég, ha jól látható helyen ott van. Egy jó példa: kuminszerint.blog.hu/

"Az ún. "anyagi elkötelezettség" még nem indokol semmit, ezt az ostoba marxista "érdeke fűződik hozzá" szöveget hagyjuk. "

- Ne hagyjuk. Csak röviden: multicégeknél simán vannak hasonló, "érdeke fűződik hozzá" stb. összeférhetetlenségi szabályok. Nem hiszem, hogy a P&G-nél, vagy mondjuk az Unilevernél marxisták dolgoznak. Ha lesz alkalma versenyszférában is dolgozni, látni fogja, hogy ott mennyire komolyan veszik az ingyenebédre vonatkozó népi bölcsességet.

"Ha akarja, nyugodtan keresse meg a politikai tanácsadókra vonatkozó passzust"

Gábor, Ön is tudja, hogy ez etikai kérdés, nem pedig jogi.

"Olykor politikusok is közölnek cikket, de államtitkárok is. Mi ezzel a gond?"

Semmi, amíg egyértelműen jelzik - és becsületükre legyen mondva: többnyire jelzik - vagy a kontextusból kiderül hogy ők egy politikai irányzat szócsővei.

"Aki pedig eleve azt előfeltételezi, hogy minden blogger "független értelmiségi", azt csak sajnálni tudom, mert nem engedték még ki az inkubátorból."

Na, szóval akkor az értékfüggetlenség és az egzisztenciális függetlenség közötti különbséget nem sikerült megértetni. Ez van, bár egy eszmetörténésztől többet vártam.

"nézzen utána, hogy én mind a "függetlenekről" mind az "értelmiségiekről" mit gondolok. Soha egyiknek nem neveztem magam, "

Gábor legyen erős: Ön bizony értelmiségi szerepet tölt be. Lehet, hogy berzenkedik ettől, mint pulóveres LMP-s a "politikus" titulustól, azonban a helyzet az, hogy Ön véleményformáló szerepet játszik, ezért pénzt kap, szóval professzionális értelmiségi. (És mielőtt még ismételten könyökből lemarxistáz gyorsan mondom, hogy ez részben Pokol Béla "luhmannita" ihletésű szociológiaelmélete.)
Amúgy engem személy szerint nem annyira az Ön munkássága érdekel, hanem az a jelenség aminek a kívülálló szemszögéből Ön is a része. Az a magyar társadalomban elterjedt, talán a kisméretű piac sajátosságaiból fakadó jelenség, amit egy szóval csak "szerepzavarnak" tudok hívni. Amikor újságíró egyszerre PR szakértő vagy politikus, politikus egyszerre civil és civil egyszerre politikus, amikor gazdasági entitások szociális szerepkörben akarnak tetszelegni (CSR) és amikor professzionális politikai tanácsadók - igen Ön - "civilként" blogolnak. Mert olyan, hogy "civil fizetett professzionális politikai tanácsadó", olyan nem létezik, vagy legalábbis nem szabadna, hogy legyen. Hogy miért?
Nyilván ismeri, hogy a hazai sajtó illetve tágabb értelemben vett hazai médiaértelmiség (ide sorolom a blogok szerzőit is.) milyen hitelességi deficittel küszködnek. Ennek a deficitnek a veleje, hogy nálunk a közbeszédben a vélemény és a manipulált (párt)propaganda menthetetlenül összecsúszik. Ez pedig azért van, mivel a közbeszédben - amúgy a "profi" médiában is - nincsen olyan összeférhetetlenségi szabályok, ami másutt (igen, a nyugaton :)) magától érthetődnek. Jellemző mód nálunk egy Bayer Zsolt is felvont szemöldökkel kérheti ki magának, ha megkérdezik tőle, hogy ún. újságíróként hogy fogadhatott el pénzt (amúgy korrekt megbízási szerződés keretében) a cikkei egyik alanyától, speciel a közszeretetnek örvendő esztergomi expolgitól. És tudom, hogy Ön nem Bayer, de sajnos azzal, hogy politikai szerepet vállal, és ezért pénzt kap, ugyanakkor pedig civilként, független szakértőként - nevezzük aminek akarjuk, egyszóval nem politikusként - próbál megjelenni, ezzel Ön is része ennek a szürke zónának. És csak itthon, ebben a hazai közegben hangozhat oly magabiztosnak a tirádája eképpen:

"Én nem "juttatást" kapok, hanem havi bért havi munkáért, pont. Nem egy tanulmányomért kaptam milliókat."

Tegye szívére a kezét. Őszintén, ha a Bajnai vagy a Gyurcsány éra alatt valami MEH-es ifjú titán (talán emlékszik, volt belőlük ott is egy rakattal) adja elő ezt a dumát, akkor kibírja röhögés nélkül? Csak jelzem, hogy a libsi nyaloncok jó részét ugyanígy foglalkoztatták, mint Önt bejártak reggeltől estig, loholtak, munkálkodtak, nyomultak - ki ki ízlése és képessége szerint - majd a kormányváltás környékén repültek. ja és előtte egy párszor meg kellett, hogy tanulják, hogy bizony ingyenebéd nem létezik. És ha már itt tartunk, ezt a mondást hoollywoodban találták és nem is marxisták.
K.Z 2011.10.25 13:10:59
@megadjagabor:
Gábor, megnevettet, pedig ezek fontos dolgok. Ül (vagy haptákban áll) a minisztériumi állásában politikai tanácsadóként, huszonéves létére nem átall többesszám első személyben nyilatkozni, ám vérkomoly arccal nagyokat sértődözik, amiért én Önt értelmiségi szerepkörrel meggyanúsítom - igaz, ezzel szándékosan azt is sugallom, hogy ezzel a szerepkörrel bizonyos felelősség is jár, például ne adja el a seggét egy pártnak egy zacskó szotyiért, vagy ha már megtette, ne maszatoljon, hanem vállalja fel, hogy politikai cselekvő.
(Máskülönben az ilyen posztokkal csak szerepzavarba kerül, illetve fokozza a nálunk eluralkodott szerepzavart. Tudja, már írtam róla Önnek. Szerepzavar: hamarjában a motorosfesztiválok vén jampecei jampecei jutnak eszembe, akik a milkás motorjaikon feszítve játsszák két napig a "végtelen sztrádákon önmagukat kereső hobót" majd az uccsó koncert előtt fél órával hazamennek anyushoz, visszabújnak az öltönybe és az év többi háromszázhatvanhárom napján életbiztosítással vagy mosóporral üzletelnek.)
Ráadásul az általam elmondottakra eddig egyetlen ellenvetése volt, miszerint, hogy Ön "konzisztensen" (magyarul következetesen) ennek az ellentétét állítja. És ezt nekem el kellene fogadnom, mert nem más, mint Ön állítja, az ön állítása a bizonyítékok királynője és gondolom, ha élőszóban beszélgetnénk, idővel emelt hangon tenné, vagy kimennénk a hóra, mert az úgy meg még igazabb.
Gábor, ha már annyira szereti az idegen szavakat, akkor mi a véleménye a kognitív disszonanciáról? Mégis mit vár el másoktól, hogy mit lássanak Önben, amikor a szintén minisztériumi pártsarzsin élő, álnéven bornírtságokat író kollégáját próbálja mentegetni a vakló bátorságát idéző kirohanásával? Halászt? Vadakat terelő médiatechnikust, vagy csak nagybetűkkel embert, aki nem tehet róla, hogy az égből a rápottyant egy konfekcióöltöny a belső zsebében egy nesze semmi fogd meg jól tanácsadói kinevezéssel?
Tényleg komolyan elvárja tőlem, hogy elhiggyem, hogy amikor százakat rúgtak ki indoklás nélkül minisztériumokból, speciel a KIM-ből is, akkor Ön és a szintén büfé-történelem szakos kollégája a hatalmas tehetségükért kapták huszonévesen a Fidesztől a lehetőséget? Vagy ha már ezt gondolja, árulja el nekem, (vagy magának) hogy miben különbözne Ön a Gyurcsány vagy Bajnai éra alatt a minisztériumok folyosóin elszaporodott fiataloktól akik telelihegték akkoriban azokat a szobákat, ahol most Ön is tartózkodik? Félreértés ne essék: bár eddig többnyire balra szavaztam, azért tőlük is lúdbőrzött a hátam, különösen, amikor azt ecsetelték, hogy azért kaptak állást, mivel lázadtak a rendszer ellen, és főnökeik ördögi logikával a saját javukra használták ki a lázadásukban rejlő energiákat.
A rendszerváltás előtt tele volt ilyen lázadó, fiatal tehetségekkel a Hanglemezgyár is. Erdős Péter mindig nagyokat mosolygott rajtuk.
Történelmi döntést hozott a II. kerületi önkormányzat: a tulajdonosnak le kell bontania a 1800 nm-es villáját (nem írtunk tévedésből túl sok nullát: ezernyolcszáz négyzetméter). Ráadásul a tulajdonos nem akárki: Csipak Péter építési nagyvállalkozó. A neve leginkább az V.…..
  Harsogó címlapok között, véget nem érő hírözönben élünk, a sajtónak pedig ez kíméletlen hírversenyt jelent. Azt, hogy meddig mennek el az újságírók egy hír megszerzéséért az elsőségért folytatott küzdelemben, a jogszabályokon túl etikai szempontok is…..
K.Z 2011.10.04 20:39:02
Bruhahahaha :) Tisztelt Médiatanács, a holdon éltek? Aki ezt a szimpóziumot kitalálta, az életében nem látott még országos médiumnál dolgozó magyar újságírót.(Én igen, pl. minden reggel a tükörben.) Szóval a mai magyar médiában nem az a kérdés, hogy az újságíró fizessen-e az infóért (még egyszer: bruhahahaha) hanem, hogy hogyan akadályozzák meg, hogy fogadjon el pénzt az információért, már amit megír. A magyar média egy jó része tökig korrupt. A sor a bagóra megvett újságírótól a milliókra megkent, vagy politikai hátszéllel üzemelő szerkesztőkig, lapvezetőkig terjed. (Őszintén sajnálom ezeket a kis naív tinókat, akik majd néhány éven belül egy szerkesztőségi szobában pislognak majd nagyokat, amikor jól letolják őket egy cikkük miatt, amiben esetleg a szerkesztő úr érdekeit megsértették. Már jobb esetben. Rosszabb és persze gyakoribb esetben szépen maguktól beállnak a sorba.)
Jó lett volna tudni, hogy vajon kik azok a "tapasztalt újságírók" akik olyan életszerű és aktuális kérdések, mint pl. a tornádó sújtotta területről való tudósítás kapcsán osztották az észt, hogyaszongya " oda kell menni, de úgy, hogy ne akadályozzák a mentősök munkáját" (Persze, lehetett volna arról is beszélgetni, hogy cunami idején mi a teendője a magyar firkásznak, vagy sivatagi homokvihar kapcsán.)Ismét egy jó kis oktatás, ami köszönőviszonyban sincs a szakma mindennapjaival.
Egy ilyen szemináriumon lehetne beszélni a mai tényfeltáró munka jogi nehézségeiről (PTK,NMHH léte)trükkjeiről, a cikkeknél milyen bizonyítási teher hárul az újságíróra, a mindennapi információszerzés művészetéről, az informátorok kezelésének a mikéntjéről, a PR-cégekhez való viszonyulásról stb. De nem. Ehelyett a szerencsétlen kis firkászjelöltek ilyen elméleti etikai kérdéseken rágódnak, utána meg az első valamirevaló cikkükkel elhasalnak a bíróság előtt.
Azt is szinte látom, ahogy a napi leadási kényszerrel küszködő, amúgy fika lóvéért gürcölő, túlhajtott, ezerfelől beszorított és támadott újságíró az egyes sztorik előtt leül és hosszan töpreng azokon a húsba vágó kérdéseken, minthogy érzelmileg azonosuljon-e az interjúalannyal.
Ja és ez a lezárás maga a tökély: "Világossá vált, hogy nemcsak a törvényi szabályozás számít. Egy-egy ilyen esetben a papírízű etikai kódexek is megelevenednek. Érdemes tehát nagy hangsúlyt fektetni a gondos kidolgozásukra." Megelevenedő papírízű etikai kódexek gondos kidolgozása ? :) T. szerző, miről beszél? Hol van ilyen? A magyar sajtóban, amit olyan nagyon szabályozni szeretnének? Jelzem: semmiféle etikai kódex nincs. Ahogy sajtótájékoztatókra érkezőktől "sajtóigazolványt" is csak olyan kér, aki csak a filmekben látott újságírót, vagy aki az NMHH-nál melózik.
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Az Index nem engedett egy nyilatkozó kérésének, s élt a törvény adta jogával: ma ez Magyarországon forradalmi tett.A szóbanforgó nyilatkozatot Balog Zoltán adta, akiről az a hír járja, hogy a romákkal foglalkozó kormányzati megbízott lesz. A magyar média még azzal a joggal sem…..
K.Z 2010.04.16 09:58:58
Kedves Péter,
Írásoddal nagyrészt tökéletesen egyetértek, ugyanakkor kicsit hiányoltam, hogy végre valaki bennfentesként leírja, hogy vajha miért is engedi át (néha) a tollat az újságíró a Tisztelt Interjúalanynak.
Mivel sztem te úgy is tudod, hogy miről van szó, ezért csak a magam lelkiismeretének a megnyugtatására ide vésem.
1.) A legtöbb interjúalanyból sokszor képtelenség egy értelmes mondatot kicsikarni. Ez nem Amerika, ahol ötéves kortól fölfelé mindenki médiaszemélyiség. Itt a többség lélekben egy kis bürokrata, azaz hallgat mint a csuka, vagy dagályos semmitmondással zsibbasztja a riporter agyát. (Ezért is volt telitalálat a Szalacsi-vidó, amikor a pali betonrészegen próbált illetékes elvtársat játszani.) Ja, ha pedig döntéshozóról az interjúalany, akkor okvetlenül ott ólálkodik a közelben valami parazita PR-tanácsadó, akinek nálunk abban merül ki a tevékenysége, hogy döntéshozó úgy-ahogy még értelmezhető közléseit hároméves beltenyésztett, nyálcsorgató hülyegyereknek szóló blődségekké polírozza, jó sok önreklámmal.
2.) A kiadott nyilatkozatokat eddig is le lehetett írni volt, aki élt is vele, de inkább az volt a jellemző, hogy vég nélküli alkudozásba kezdtünk a nyilatkozó káderekkel. (Illetve jogászaikkal) Az egész olyan, mint egy piacon.
A probléma ugyanis nem jog megléte/nemléte, hanem a bizonyíthatóság és általánosságban véve a későbbi jogi procedúra - annak a sok gyökérnek, aki a "szabadjára engedett szennyújságírókról" delirál alkalmasint lövése sincs róla, hogy milyen újságíró és általában nyilvánosságellenes jogszabályaink illetve jogalkalmazóink vannak.
Ha az interjúalany visszavonja az interjút (ahogy ez a szerintem máskülönben is igen sunyi Balogh próbálta) akkor az író vagy szó szerint közli a sületlenségeket (lásd fentebb). Ha mégsem akkor hopp, már jönnek a "kiragadta az eredeti kontextusából a közlést " stílusú szabványvádak. Az USA-ban egy ilyen, "libel" beadványt élből vág vissza a bíróság. Nálunk még akkor is elmeszelhető az író, ha konkrét, leellenőrizhető tényeket írt le. Arról nem is beszélve, hogy a hangfelvételt hol elfogadják bizonyító erejűnek a bírák, hol pedig nem. (Ha pl. kifogyott az elem a diktafonból és a szövegben van egy vágás, a firkász már kezdheti is törni a fejét a helyreigazítás szövegén, nem is beszélve a polgári perről.) Arról is érdemes megemlékezni, hogy az írott médiát értem naponta-hetente tucatjával készülnek olyan beszélgetések, amelyekből későbbi per alapjául szolgál. Az újságíró képtelen minden, beszélgetését felvenni és utána azt hónapokig tárolni, várva, hogy a tisztelt interjúalany ugyan hogy dönt.
Ja, és ha felveszi diktafonra? Nemrég egy igen tisztelt interjúalany azzal perelt ki egy valag lóvét az egyik laptól, hogy letagadta, hogy interjút adott. Az ugyanis szerinte csak háttérbeszélgetés volt. Az újságíró sajnos elfelejtett közjegyző előtt aláíratni vele egy nyilatkozatot arról, hogy ő éppen nyilatkozatot tesz. Nem vicc.
Szóval amíg a bíróságaink és törvényeink ilyenek addig legtöbbször marad az alku.
Az Indexnek gratula a bátorságért a szerző ellenben szerintem megérdemel egy ordas nagy valagbarúgást a címben jelzett "cigánykérdés" miatt.
K.Z 2010.04.16 14:21:03
to Hát ez fasza
Őszinte részvétem, tudom miről van szó. Ha ez segít, jelzem: nagy, országos médiumokban is előfordul, hogy átíratnak letiltatnak vagy éppen belobbiznak riportot/cikket.
Az más kérdés, hogy az csak egy dolog, hogy valaki mekkora hirdető. Ahhoz azonban kell egy korrupt szerkesztő. A közhiedelemmel ellentétben a korrupt újságíró ritka. A legtöbb szakmában mezei sajtómunkás - a penetráns politikai pártlapokon kívül - többnyire jóhiszemű, jóindulatú figura. A tényleges befolyásolás többnyire a vezető szerkesztők környékén játszódik le, ők azok akik megadják a témát és gyakran kijelölik, hogy milyen "vezérfonalak" mentén "érdemes" egy témával foglalkozni. Amennyire láttam, a felkészült, jó újságíró itt is szembe tud szállni a felülről jövő "rendezőelvekkel" -igaz ezzel jobbára a hosszútávú karrieresélyeit jó eséllyel lerontja. (Kisebb, hirdetőkre jobban ráutalt lapoknál viszont el tudom képzelni simán kirúgják az illetőt.) Szerintem igazi megoldást az fog jelenteni, ha a sajtón belül elindul egy megtisztulási folyamat. Amíg a szakmában elfogadott és megszokott, hogy szerkesztők újságírók ide vagy oda politikailag elkötelezettek, VIP bankhiteleket kapnak, "másodállásban" PR tanácsadók, sajtófigyelők, cégek költségén ún. "study tourokon" vesznek részt, 1000 forint fölött (hajaj!) ajándékot fogadnak el, olyan témákban írnak, melyben a kedves feleségük v. egyéb családtagjuk a döntéshozó, addig nincs kétség afelől sem, hogy jókora tételt tehet ki a cikkekeért zsebbe fizetett összegek aránya is.
A sajtó korrupció egyébként sem politikai természetű, pontosabban a politikailag elfogult közlés csak a jéghegy csúcsa. Jellemző mód itt is a jónép a politikusok kérdőre vonásáról/vonhatóságáról csacsog. Mintha az ilyen Balogh kaliberű porszívóügynökökön múlna a világ sora. Arra viszont itt mindenki mérget vehet, hogy egy multicégvezér, vagy a hazai viszonyokat irányító nagyobb khm. hatalmi networkok origójában lévő irányítószemélyek vagy a lábukat sem teszik be a sajtóba, vagy ha mégis, tutira mennek és alapból levajazott interjúkat adnak.
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
K.Z 2010.03.03 17:47:56
Árpád, szerintem kissé leegyszerűsítetted az ügyet. A világ pedig még egy liberális fundi számára is bonyolultabb és összetettebb - kéne, hogy legyen. (Valahogy nem is tudom miért, a felső középosztályi zömében jólkereső káderek szoktak ilyen bornírt bölcsességekkel előrukkolni, mint ez a mostani írásod. Hogy a bank tényleg mi vagyunk? Mit nem mondasz. A Népszabóban meg volt egy jó kis publi, abban meg asszem az volt, hogy "Amerika mi vagyunk." A sort lehet folytatni. Mondjuk mi vagyunk az Állami Autópályakezelő Zrt. Akkor biztos igaza van az ÁAK-nak és itt senki sem mutyizta szét az agyát.) Lehet, hogy a vénségemre még marxistává teszel? Osztályelmélet...uramisten az már majdnem antiszemitizmus.
Szóval mit is mond egy liberális fundi: (Rád célzok, igen szerintem te az vagy) "a gazdasági élet - piac - olyan, mint a kerti tó, ahol ha hagyjuk a természet törvényeit érvényesülni (a láthatatlan kéz!)úgy gyönyörű önfenntartó rendszerünk lesz tündérrózsával és vízipókkal, ellenben ha meg gyakran belenyúlkálunk akkor meg műanyag medence döglött halak meg békanyál, fúj."
Na a probléma csak az, hogy kerti tóépítők a legritkább esetben írnak publikat. (Vagy csak olyan gyakran amilyen gyakran a publiírók tavat építenek.) Szóval a melósa nagyon jól tudja, hogy ott bizony bele kell kotorni a vízbe, visszavágni a növényeket, igazítani is kell a tó alakján, medrén stb. különben hamar egy kénszagú pocsolyát kapunk. Mondjuk a mi gyönyörű bankrendszerünk metaforája.
Igaz a liberális fundit a penetráns tojásszag sem hozza zavarba. Neki mindig nála van egy kitöltetlen biankó sikerrecept amin az van, aszongya: céges adócsökkentés, rugalmas munkaerőpiac, szakszervezetek likvidálása, szabadkereskedelem, szabadverseny - az üres rubrikákba helyekre csak be kell írni a város
nevét mondjuk Ulanbator vagy Budapest vagy Ankara. Tökmindegy. Ez a tuti módszer, mivel a rendszer logikus és működik.
Ja, ugyanezt szajkózta nekem a Blahán üveges tekintettel egy szórólaposztogató Szcientológus is.
És nagyjából a sikerrecept ugyanúgy működik mint a szektás vadmarhák techje: senki sem tudja igazán, hogy annak ellenére vagy azért működik valami.
- Szóval a bank mi vagyunk (betétesek, már aki) viszont az állam is mi vagyunk, (adófizetők) akiknek ki kell csengetni az utcára tett emberek utáni romeltakarítás az árát. Olyan biztos vagy te benne, hogy a mérleg pozitív?
- A betétesek lóvéját különösebben semmi sem veszélyezteti, az itteni bankok évek óta ordenáré magas felárakat számolnak,jóval nagyobbat mint más piacon, dacára, hogy a kockázati különbség minimális.
És tudod miért? Mert kartelleznek, amit matematikai úton az MNB bebizonyított (kimutatták, hogy egyes termékek esetén rejtélyes módon nincs verseny, másutt érdekes mód van) ám jogilag nem sikerült rájuk verni a kartell tényét. Talán itt nem volt jegyzetelő cégvezető, mint a suttyó autópálya cégeknél.
Hasonlóképpen a befektető érdeke a prudens hitelkihelyezésben is megfogható. Hát ott mi történt? A nagy kaszálásban az itteni bankok az alaptőke 150-180 százalékát helyezték ki. Most meg szarban vannak, és a kapzsiságuk árát behajtják a kezükbe került adósokon.
Gondolom az sem zavar (miért is) hogy az itteni bankok külföldi kézben vannak, és lényegében az anyaország likviditási problémáit orvosolják az itteni fiókokkal. Más szóval mi (is)fizetjük az osztrák, német stb. piac talpraállításának a költségeit.
Amikor likvid volt a piac a bankok belehajszoltak boldog boldogtalant a devizahitelekbe, most pedig erőltetett ütemben szivattyúzzák ki innen a pénzt.
Hogy hülyék voltak akik felvették a devizahiteleket? Hát persze. Meg buta, aki rossz fogászhoz megy. Csakhogy honnan a fenéből tudod, hogy melyik a rossz és melyik a jó hitel? A liberális fundi szeret marhamód realistaként tetszelegni. Holott a fellegekben jár: racionális logikus viselkedést vár el egy csomó vadmarhától. Ugyan már...ne röhögtess. Honfitársaink zöme reménytelenül hülye, paternalista szemléletű alak. EZ EGY ILYEN KULTúRKÖR. Slussz. Tessék elfogadni.
Egy ilyen országban jogos elvárás, hogy az MNB és a PSZÁF igen is kőkeményen csak olyan piaci konstrukciókat engedélyezzen tömegfelhasználásra, ahol nincsenek olyan beépített rizikófaktorok, mint például a devizahitelekbe. (Tiszta szerencse, hogy nálunk mindenki fél a tőzsdétől, máskülönben az itteni bankok erköcsi tartását látva alighanem reklámhirdetésekben kínáltak volna származtatott piaci pénzügyi terméket félanalfabétáknak.)
Gondolom, nem tűnt fel, hogy kis országunkban a nagy győztes liberalizmust mindig utolérte az árnyéka. Az erőltetett ütemben történő piaci liberalizálás nyomán erőltetett ütemű fasizálódás következett. És most is ez jön öcsém, és tökre nem hinném, hogy itt ez volt a betétesek érdeke.
   A 49 éves brit Sarah Burge 100 szépészeti műtéten esett át. Miután kitanulta a szépítészet szakmát (aesthetic practitioner - nem orvos, de több, mint kozmetikus), a saját 15 éves lányát botoxozza. Az az elméletük, ha időben tolják a mérget, a gyerek sosem fog…..
K.Z 2010.03.03 08:05:39
Amikor kinyitottam a cikket egy Mickey Rourke-Geronazzo-szerű szörnyetegre számítottam. Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de szerintem ez a nő jól néz ki. Erős MILF kategória - már aki szereti a plázamacákat (a fiúk sajnos szeretik bármit is kamuzzanak a lompos értelmiségi csajuknak) amúgy meg csöppet sem tűnik 49-nek.

Nemrég találkoztam a régi ismerősömmel, aki középsuliban egy jellegtelen, depis, kövér csaj volt. Tizenöt évvel később elém penderült egy sudár bombázó. Mint kiderült valami extrém fogyókúrát levezényelt, ledobott vagy 40 kilót. Utána jött a sport, némi szépítészeti műtétsor (lógott a bőre stb.). Azt nem állítom, hogy MTA-akadémikus lett belőle (mondjuk nálunk élvonalbeli tudósból se feltétlen lesz az)de a franc akar egy agysebésszel kavarni tény, hogy jól nézett ki és kész. Kérdeztem, hogy vannak-e lelki problémái abból, hogy gyakorlatilag testet cserélt. Hülyének nézett - jaj, ne gyere már te is ezzel az "ÖNMAGA LENNI DUMÁVAAAAL"
Amikor kövér volt, mindenki olyan suttyó volt hozzá, amennyire csak lehetett. Hiába volt kedves másokhoz (tanúsíthatom) lenézték és leszólták azonkívül esélye sem volt egy normális pasira.
Most a fiúk körülzsongják, udvariasak, kedvesek és segítőkészek vele és láss csodát hirtelen felfedezték, hogy milyen melegszívű kedves valaki. (Sajnos hűséges is)
Tíz éve él így és csöppet sem cserélné vissza "önmagát". A szépítészeti cuccról annyit, hogy mi a különbség egy dauerozás, fehér fogpótlás és mondjuk egy mellfeltöltés között? Szerinte semmi. Mindegyiktől magabiztosabb lesz az ember, jobban érzi magát a bőrében, ennyi. Nem kell túlzásba vinni és kész.