Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csokonai Vitéz Műhely

0 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Bostoni sült bab 2018.05.24 07:00:00
Ha Taljánországban a firenzeieket illetjük a babzabáló titulussal, akkor az Egyesült Államokban a bostoniakra illik a jelző. Természetesen számos más országnak/régiónak is megvan a maga sült babja. A Brit Birodalom területén a paradicsommal készült változat a tradicionális…..
Szeretem a pulykát Pulyka gyros 2018.03.17 17:37:22
Volt egy pulykánk. Na, nem igazi, hanem egy konyhakész, egész pulyka. Tudjátok, mint Amerikában Hálaadáskor. Ezt a pulykát megsütöttem, de nem akárhogy, hanem sóoldatos pácolással. Attól ugyanis sokkal, de sokkal omlósabb lesz a hús, a profi séfek is gyakran használják ezt a módszert, és mivel bárki…..
A nyúlcomb igen jóízű húst ad, cserébe odafigyelést igényel. Tulajdonképpen egy dologra kell ügyelni: ne száradjon ki! Emiatt szépen körbepirítani nem lehet, a végeredmény egy fakó, sovány sült. Lássuk be, kissé jellegtelennek néz ki. Ez nem hibája a nyúlcombnak, hanem tulajdonsága. Ezzel mégis…..
Csokonai Vitéz Műhely 2018.03.18 13:06:49
Csokonai Vitéz Műhely 2018.03.18 15:38:14
@Benikuty: Lehet, hogy jó kaja, de olyan szarul fotózol, hogy az embernek elmegy tőle a kedve
Csokonai Vitéz Műhely 2018.03.18 19:54:57
@pizzaszeletvágó: Jól van, nyugodj már le! Szegénykém, eddig gondolkoztál, hogy mit írj? Amúgy meg kéne tanulnod az idézőjel használatát. Az első esetben jól is használtad, hisz idéztél engem. Viszont a második esetben, nem idéztél, így úgyis lehet értelmezni, hogy átvitt értelemben használtad -"ételek"- vagyis ironikusan, a megszokott jelentéstől eltérően. Szóval óvatosan az idézőjelekkel!
A rántott hús az, ami jöhet bármikor – imádjuk. :) De vajon tudunk-e jó rántott húst készíteni? Állandóan azt hallom, hogy a világ legjobb rántott húsát Japánban készítik, meg Bécsben. Ebből nekem az jön le, hogy például mi sem igazán tudunk rántott húst készíteni. Mert mi is a jó rántott hús…..
  Nem kedvelem az őszt...az elmúlást jelenti nekem...  Mégis, ha szépen, hosszan búcsúzik a nyártól, elfogadom! Sőt...néha kimondottan imádom : a színei, az illatai, az ízei miatt! A sütőtök nagy kedvencem, édességben, főételben, köretként, bárhogyan. Nem régen láttam  a neten a Dolce Vitánál…..
SPOILERVESZÉLY!  Jelen sorok írója nem titkoltan hatalmas Trónok harca rajongó, ennek fényében pedig nem is meglepő, hogy lelkesedik a sorozatot övező rajongói teóriákért. A mai bejegyzésben a legutóbbi évad történései alapján megvizsgáljuk, hogy milyen szerepe lehet a legifjabb, még élő…..
Csokonai Vitéz Műhely 2016.07.21 09:50:08
@Couch Club Szunyi: Ja, bocs. :D
Hamarosan beérik a fekete bodza a bokrokon és fákon. Különféle kásákat rendkívül finoman megízesíti. Ajánlom mindazoknak akik az enyhén édes, kissé savanykás ízeket kedvelik.  A recept: Hozzávalók: • 1 adag zabpehely (pl. 2 marék vagy 1 bögre) • víz/növényi…..
      1994. május 12.-én, a Cannes-i Filmfesztiválon láthatták először a nézők minden idők egyik legjobb filmjét, amit aztán a Clint Eastwood vezette zsűri a legjobbnak választott és Arany Pálmával díjazott. Quentin Tarantino nevét ezután sokunk a valaha élt legnagyobb…..
  Az 1994-es év a keményzene történetében egészen különleges helyet foglal el. Amellett, hogy rengeteg nagyszerű album jelent meg, aminek egy részét megpróbáltuk listába gyűjteni, a legfontosabb pillanata az évnek egy nagyon tragikus hír. A Nirvana frontembere, Kurt Cobain ez év…..
Csokonai Vitéz Műhely 2014.07.06 18:39:27
A smart city kezdeményezések egyik fontos eleme, hogy a város lakói ne csak a kormányzattól várják az élhetőbb környezet megvalósítását, hanem maguk is részt vegyenek benne. Még egy hétig lehet beküldeni projekt ötleteket a Smart City Lab Budapest: A város működése című…..
Egyensúlyt! Zabkása, a király 2014.05.10 10:35:34
Sokan esnek bele abba hibába, hogy nem reggeliznek. Amikor próbáltam lefogyni, nekem is volt egy nem reggelizős időszakom, mert azt hittem, hogy ha egész délelőtt koplalok, aztán ebédtől vacsoráig zabálok, akkor majd sikerül jól lefogynom. Hát nem. Reggeli nélkül lehet élni, de…..
Az első Vikingek-évadot is nagyon szerettük, bár a mi ízlésünknek kicsit kevés volt benne a brutális belezés, és szüzeket is nagyon ritkán raboltak el benne, de mindenért kárpótolt a hangulat, a környezet, a színészek és maga a történet, ami persze pont annyira hiteles csak,…..
Ki gondolta volna, hogy akad hely, ahol törvény tiltja, hogy fagyit hordjunk a farzsebünkben, vagy hogy papírzacskóban vigyünk utcán egy hegedűt. És ennél csak bizarabb dolgokat fotózott meg Olivia Locher amerikai fotós. Van az úgy, hogy egykoron valamiért fontosnak gondolt, ám ma…..
Régen jelentkezett az Urbanista ingatlansaláta-különkiadással, és még régebben minden magazin, újság és blog kedvenc témájával: a legdrágább eladó házakkal! Úgyhogy akkor jöjjenek most ezek. Végigpörgettem pár hirdetési oldalt a javáért, aztán kirostáltam az egyértelmű…..
#406 Elvis Presley sokkal színesebb és ellentmondásosabb személyiség volt annál, mint ahogy életrajzírói általában ábrázolni szokták. Elítélte a szerinte túl sokat narkózó Beatles fiúkat, John Lennont külön utálta hippisége és háborúellenessége miatt. Elég sokat…..
Próbáltam egy ideig távol tartani magamat a csicsóka-ügytől, de mára beláttam, hogy ez nem mehet így tovább. A piacon minden pulton ott van, egyre több étterem ajánlatában jelentkezik ilyen-olyan formában és ha már a lelkes főzelék főző blogolvasók is arról számolnak be, hogy…..
Csokonai Vitéz Műhely 2014.02.02 15:29:16
@szatmariferi:
Az elmúlt két hónapban vasárnap reggelente feltesszük a következő kérdést: Szatmári Feri melyik főzelékét csináljuk meg, és mit együnk hozzá?
Ha nem tudunk dűlőre jutni, akkor hétköznap megcsináljuk a másik kiszemeltet. Most ebédre a kéksajtos brokkolifőzeléket ettük, fenséges volt.
A két hónap eredménye: fogytam 4 kilót, kicsit bátrabban, fogom meg a fakanalat (már 3 főzeléket is tök egyedül csináltam, ami nagy szám nálam), és tök sokat spóroltunk, mert a munkába is inkább az otthon elkészítetteket visszük és csak ritkán rendelünk. Szóval köszi mindent, ez a kedvenc blogom, sok új ízélménnyel lettem gazdagabb, és rájöttem, hogy imádom a főzelékeket.
Ha éppen akad 15 millió elkölteni való dollárunk, akkor ne habozzunk, mert ennél szebb lakást New Yorkban szerintünk keresve is nehéz találni. A manhattani ingatlanból ráadásul lélegzetelállító panoráma nyílik. Több mint száz éve, 1909-ben épült az az épület Manhattan…..
Legutóbb azt vizsgáltuk, hogy a magyar költségvetés arányosan keveset fordít oktatásra. Ugyanakkor az is igaz, hogy a jelenlegi kiadásokat is lehetne ésszerűsíteni. A tanárok sokszor panaszkodnak, hogy alulfizetettek. Tény, hogy egy 15 éves tapasztalattal rendelkező általános…..
Csokonai Vitéz Műhely 2014.01.22 23:38:14
@vega4: Leírom érthetőbben: A teljes munkaidő (40 óra)oktatással-neveléssel lekötött része 55-65%.
Vagyis 22-26 óra. Ennyit kell eltölteni a tanórák és egyéb foglalkozások megtartásával. Az egyéb foglalkozások nem tanórát jelentenek. A cikkben jól van írva.
Nagyon sok kefires lángost ismerek, de ez ver mindent. Sok lesz belőle, de egy hétig jó a hűtőben így bármikor elő vehető... Annyira egyszerű, hogy nem is cifrázom túl.... Egy kocka élesztőt 2 deci langyos tejben, amiben egy kanál cukrot elkeverek, felolvasztom és pihentetem cirka 10-15 percre.  Ha…..
2013-ban pontosan azt kaptuk, amire számítani lehetett. Egy hatalmas kabaré volt az egész év politikai és gazdasági szempontból, ami számos esetben hozott megbotránkozást, csakúgy mint egy mosolyt. Kétségtelen, hogy az Orbán-kormány kezében tartja a hatalmat, nélküle semmi sem…..
Csokonai Vitéz Műhely 2013.12.15 21:39:23
@states1: A Fidesz nem hülye. Egy tökéletes forgatókönyv alapján kiépítenek egy autokrata államot az elkövetkező jó pár évre a törpe diktátoruknak és gazdasági sleppjének.
Az ellenzék hülye, mert képtelen alternatívát felmutatni.
A választók nagy része nagyon hülye, mert beszopnak mindent, amit a Fidesz tesz. Ilyen vagy te is. Egy másik része csak kicsit hülye, inkább naiv, mert azt hiszi, hogy majd a baloldal majd helyretesz mindent. És van egy kis réteg, ami tudja, hogy selejtet selejtre nem cserélünk, egy szakértői kormányban bízik (pl Bokros vezetésével, ami valljuk be, hiú ábránd.
A Harmadik Birodalom későbbi vezetője osztrák állampolgársága ellenére 1914 augusztusától a bajor hadseregben szolgált, amely a nyugati fronton zajló német támadást segítette. Hitler a „Nagy háborúnak” nevezett első világháború négy éve alatt állandó veszélyben volt,…..
Csokonai Vitéz Műhely 2013.11.14 12:30:11
Csokonai Vitéz Műhely 2013.11.14 13:30:39
@Skunkworks: Köszi
A vasárnapi Döntésről pont ugyanazt lehet elmondani, mint az előző négyről: bejött Lilu (ezúttal balerinaszoknyában, hogy az öt hete tartó, "valaki úgyis combot villant" trend nehogy megszakadjon), megmutatták a szombati döntő kulisszák mögötti pillanati közül a…..
Csokonai Vitéz Műhely 2013.11.10 17:59:42
@sixx:
Nem olvastam végig az összes kommentet, ha már valaki felvetette a következőt, akkor elnézést.
Az rtl klub vajon visszafizeti-e a Bozsek Márkra szavazók sms költségeit?
Hiszen a srác cserben hagyta (vagy hagyattatták vele) azokat az embereket , akik smseikkel pénzt áldoztak rá, bízva abban, hogy megnyeri a műsort.