Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ApaCs

62 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai nap Pityu is hazatért, tarsolyában a fáklyával. A csapat teljes létszámban Magyarországon tartózkodik.Utunk 46 nap után végleg befejeződött.Hamarosan felteszünk egy válogatott képsorozatot, amin igyekszünk bemutatni a másfél hónap történéseit...
A mai kajak-kenu döntők nézői közül valószínűleg (szolid dobpergés) Bozsó Pista érkezett egyedüliként Nagy-Britanniába kerékpárral.A cél amiért indultunk, kézzelfogható távolságban!Hajrá magyarok! Estére exkluzív interjú…..
Pontosabban mi búcsúzunk. Holnap Zsolt és én repülünk haza. Pityu még marad 10 napot, ott lesz a 8-iki kajak-kenu döntőkön.Az elmúlt napokban bejártuk London számunkra még ismeretlen részeit, Voltunk a Tower-nél, Camdonban, a  British és Imperial War Museum-ban, a Picadillyn…..
Amíg Pisti és Zsolt London felfedezését folytatta és az utcai kerékpárversenyen szurkoltak, addig én Nyugat Angliába utaztam, ahol Tamás és Ildi vendége voltam Swindonban, 3 napig. Csodálatos helyekre vittek el és maximális kiszolgálásban volt részem. Bejártuk Dél-Wales…..
A közvélemény nyomásának engedve felrakjuk saját filmünket a fáklyafutásról. A BBC csak az adott napra biztosítja  a fáklyafutás megtekintését, illetve minden napról közöl egy kb 1 perces összefoglalót, ahol "kisceleb" Pisti nem szerepel, mer' a Boris Becker kitakarja.Előre…..
Tegnap az Elkötelezettség vacsora keretében ismét az EDF vendégei voltunk. A VIP bejáraton feljutottunk a London Eye-ra (a Temze melletti hatalmas óriáskerékre), aztán a Park Palace hotelben fogadott a cég szinte teljes vezetősége és egy kötetlen beszélgetés és vacsora keretében…..
István holnap fut a lánggal, ma pedig egy fogadásra/vacsorára/estélyre hivatalos, ahová, mint Micimackó, három legjobb barátját is viheti. Malackáék nincsenek itt, úgyhogy mi megyünk. Az estélyt követően elszeparálják és be kell költözzön egy hotelba, ahonnan lesötétített…..
A leghosszabb nap! Hiába keltünk hajnali fél ötkor, filmszerűen értük el a hajnali kompot. Pityu szinte átrepült  csukódó híd felett.  Az angol oldalon Tony már várt ránk, úgy ahogy 4 éve Pekingben megígérte. Átállítottuk az óránkat angol időre és mi is átálltunk bal…..
Reggel szitáló esőben indultunk, hosszúban. Megpróbáltuk a legrövidebb utat megtervezni Dieppe felé és sikerült is. Egész nap a szokásos viharos ellenszélben (itt szerintem nincs is más szélirány csak NY-É-NY) tekertünk,aztán az utolsó 7 km-re egyszerre csak megfordult  minden.…..
Két napra próbáltuk elosztani a hátralévő távot, ma Gisors alatt az Epté partján alszunk. Nagyon bonyolult volt kijönni Párizsból. Sokat kavartunk. Aztán végig ismét dombok között, kis falvak, udvarházak, kastélyok mellett tekertünk. Egész nap ez a zene járt a fejemben.…..
Tegnap a már vázoltak szerint bejártuk Párizst. Gyönyörű, szellős és tágas, zöld város, hatalmas forgalommal és több millió turistával. Ma az EDF torony 38. emeletére voltunk hivatalosak az üzleti negyedbe. A kép is itt készült, az EDF által támogatott olimpikonok között…..
157 km. Sátorverés, alvás. A többit holnap. Update:Reggel, a szokásos környezeti tényezők (eső, ellenszél) befolyásolása ellenére korán sátrat bontottunk a kápolna mellett. Tudtuk, hogy ma sokat kell mennünk. Egy darabig jöttünk a kis utakon, ahogy eddig, de aztán rákaptunk egy…..
Reggel szavaztunk arról, hogy elinduljunk-e. Egész éjjel ömlött az eső a vihar benyomta a külső ponyvát és eláztak a sátrak. Reggel feltettük a make up-unkat (azt hiszem így kell írni), ugyanis a két hetes nap és egy hetes szél teljesen kisebesítette a szánkat, ezért mikor a…..
Köszönjük mindenkinek, de nem sikerült. Tegnap éjjeltől kezdve ismét ömlik az eső és viharos szél van. A sarki rendőr szerint néhány tartományban elhalasztják a holnapi nemzeti ünnepet! Reggel vizesen elpakoltunk, majd napközben teljesen átáztunk. Nem is lenne baj, de max, 15 fok…..
"Párizsig majd gurulunk". Ezen röhögünk azóta is és vágyunk vissza a német hegyekbe. Ma olyan 3-3500 m szintet jöttünk viharos szembeszélben. Egyszerűen nem fogynak el a dombok. Nem kell nagy dolgokra gondolni, 250-500 m közöttiek, de egész nap liftezünk fel le. Néha lefelé is…..
Durva nap volt. A  tegnapi vihar maradványaként hatalmas szembeszélben mentünk végig. "Lassúságunk" alig 15 km/óra volt.  Strausbourgnál átléptünk Franciaországba és két óra alatt ki is keveredtünk a városból. A Rhone csatorna mentén haladtunk előre, majd ismét hegyek…..
Áttörtük magunkat a Fekete-erdő hegyein és itt alszunk a Rajna partján pár kilométerre a francia határtól. Hatalmas vihar közeleg. Érdekesek a színek, Alig fél órája ment le a nap, narancsvörösre festette a mélylila eget. A mai nap azért nem volt ennyire romantikus. Délután…..
Nyugatnak haladva, egész nap a hegyekben harcoltunk. Jórészt magunkkal. 800 méter magasig tekertünk, többször is visszagurulva 2-300 méterre. Egyszer rákavartunk az autóútra is (itt egy három számjegyű út is simán autóút lesz) mire rögtön leintett egy rendőr mercedes…..
Benn járunk a Bajor-Alb hegységben. Bármit is jelentsen ez. Este fél 8-ig tekertünk, miután Ulmnál elhagytuk a Dunát és elfordultunk É-NY-nak. 600 méter magasan járunk és nem szép dolog ilyet mondani (ismerve az otthoni állapotokat),  de este már fázunk. Holnap még inkább…..
Elég jellegtelen nap volt. A Dunát csak a végén láttuk, kukoricaföldek és töltésalja jellemezte az egész napot. Meg szembeszél és sóderos út. A tüchtig osztrákok területén elő nem fordulhatott az, ami itt s németeknél egyre gyakoribb, hogy egyszerű föld vagy soderos útra…..
ApaCs 2012.07.07 21:50:52
@milansk: Hello Milan! Thank you the post and thank you for your help!
Egész éjjel esett. Reggel kicsit megbillentünk, mint varjú a dögön. A combizmok és térdizületek hangos tiltakozása ellenére esőben kellett pakolni a sátrat és nekiugrottunk a bajor hegyeknek. Ízelítőt kaptunk a következő napokból. Hegyek, eső és trágyaszag. Viszont délelőtt…..
Reggelre semmi nem száradt meg a kimosott cuccok közül. Nem csoda, ha minden zöld erre, akkora a pára meg a harmat. 7.35-kor már tekertünk. A biciklis táskák tetején száradó ruhák miatt úgy néztünk ki, mint az Eötvös cirkusz utazó változata. Eötvös Töki, Eötvös Csöpi és…..
Éjjel átvonult felettünk egy zivatarcella, aminek hatására nem hűlt le a levegő, de legalább párás lett. Nagyon szép helyeken jöttünk egész nap. Várak és kastélyok alatt tekertünk a Duna mindkét partján. Napirendünk szigorú. Reggel 6-kor kelés, sátorbontás (még egyszer nem…..