Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kávé23

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a nyár! Úgy döntöttem hogy a blog nyárra sem áll le, továbbra is jövünk minden héten. Kicsit pihennék és a fotókkal is erőt gyűjtenék a folytatáshoz, így visszatekintő válogatásokat láthattok a Napi érdekesben augusztus végéig és további rég megjelent cikkeket is újra posztolok majd. Ma itt is…..
kávé23 2023.07.03 08:01:22
@¿Qué tapas hay?: ezt meg hogy? .... :)
A gondolkodási hibákban az a közös, hogy mindenkivel megtörténik. Nem veszik figyelembe a nemünket, a korunkat vagy a státuszunkat. Fiatalt és topmenedzsert épp úgy érint, mint öreget és tapasztalt szakembert, a raktárostól, az orvoson át az amerikai elnökig. Rolf Dobelli egy olvasmányos és…..
kávé23 2023.01.03 15:38:08
Ide küldhetsz üzenetet, avagy lejjebb a kommentekben: ritkanlathatotortenelem@yahoo.com   Támogatás:         ..
A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem, jelenleg hol zajlanak építkezési munkálatok a városban. A gombaként szaporodó társasházak mellett több középület és egy templom is szerepel az összeállításban. A napokban lebontották a Béke téri Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI…..
A koreai konyha rajongói tudják, hogy ez a rizssüti persze nem süti, vagyis semmi köze a tepsihez és a jó meleg sütőhöz, sokkal inkább a bambuszpárolóhoz. Koreába idén október első napjaiban köszöntött be a chuseok (ejtsd: cshuszok), az arató- vagy hálaadási ünnep, ami egyben a koreaiak legszentebb…..
A 80-as évek divat trendjei, egy közel 200 éve működő cukrászda vagy egy villamos, amivel még nagyszüleink utaztak. Miért ilyen vonzó a retró? Mit ad ez az életérzés, ami miatt népszerű lett a múltidézés és hova menjünk kirándulni, ha visszautaznánk az időben? Magyarországi retró körkép…..
kávé23 2020.08.06 08:36:35
@vino-et-veritas: Nem, időbeli különbség van a kettő között. Wikipédián (is) megtalálható a leírása.
Blogkocsma Kovászkák... 2020.07.24 07:00:00
Csöppség voltam, mikor Baranyában nagyanyó kovászát megillatozhattam, láttam a morzsoltkákat, a hatalmas dagasztótekenőt, a füstöskonyhát kemencével. Az esti bekészítést, a reggeli sütést. Mia Madre sosem tért át az élesztős kenyérre, anyám viszont kenyeret egyáltalán nem sütött már, bár minden…..
Az előző bejegyzésben nagyjából beszámoltam Nektek arról, hogy hogyan is sikerült eddigi életem során kövérre ennem magamat. Ugye három nagyobb állomása vagy ha úgy tetszik időszaka volt az életemnek, ahol a súlyom kontrollálásában kicsúszott a lábam alól a talaj. Az első pedig nevezetesen a…..
Moniro 3x-os pozitív teszt 2019.04.03 23:43:59
Azt hiszem, ez lesz a leghosszabb és legnehezebb írásom, amit valaha is meg kellett írnom. Nagyon nehéz kilépni a komfortzónámból és kitárulkozni a világ előtt azért, hogy segíthessek. Rengeteg időnek, pontosan 4 évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy képes legyek megírni a mi nagyon gyors lefolyású…..
kávé23 2019.04.05 08:29:35
Érdekes Fehérvár Az Ybl-házsor 2019.02.01 13:04:29
Az Ybl összes (Halász Csilla - Őrfi József - Viczián Zsófia) c. könyvben az egyértelmű bizonyítékok hiánya ellenére is szerepelnek székesfehérvári épületek, méghozzá ez a három Vörösmarty téri lakóház, melyek kompozíciója egyértelműen Ybl Miklós zsenialitását tükrözi. A házsort nem könnyű…..
Falusi élet Minden jó, ha... 2019.01.06 19:12:09
...ha a vége jó. Na, igen, most már le merem írni, legalábbis 2018-ra vonatkozóan. ENYÉM A KONYHABÚTOR! És, ahogy "ígértem", én főztem benne az újévi lencsét. Persze, nem volt ez olyan egyszerű. Pár hete még ott tartottunk, hogy a december 31-ig szóló szerződés ellenére Vér Néni azt rikácsolta a…..
Hétfőn reggel a lányom durcásan kérdezte, hogy miért nem vehet fel szoknyát. A válasz már rutinos volt, azért, mert hétfő van. Spórolásiból ugyanis pénteken asap kikapcsolják a fűtést az oviban, és hétfő reggelig nem is kapcsolják vissza. Az, hogy a mínuszokban a falak teljesen áthűlnek, az senkit…..
Az eredeti alaprajz és funkciók nem igazán illeszkednek az életmódunkhoz, például szeretnénk fürdőszobát meg nappalit. Ezért mindenképpen újra kellett gondolnunk a ház alaprajzát és a helyiségek funkcióját. Amikor megvettük a házat, minél előbb neki akartunk látni a felújításnak, így el is kezdtünk…..
Előzmény: Tátralomnicról a Kőpataki-tóhoz és vissza A Tátralomnicról a Kőpataki-tóhoz vezető lanovka kiemelkedő műszaki teljesítménynek számított a megépültekor, az utóbbitól a Lomnici-csúcsra vivő drótkötélpálya pedig még ma is hihetetlennek tűnik, hogy létezik. A Kőpataki-tótól a csúcs felé…..
Ha magashegységekről van szó, akkor két dolgot érdemes tudni rólam: az egyik az, hogy tériszonyos vagyok, a másik pedig az, hogy imádom a drótkötélvasutakat, pontosabban a lanovkákat. Ami másnak a sielés okozta adrenalinlöket, az nekem a félelem legyőzése, hogy fel merjek szállni ezekre :) A…..
Életem legszürreálisabb beszélgetésén vagyok túl. Leültünk Vér Nénivel (néni ám a...), és a papucsával dumálgatni erről a konyhabútor szöszmöszről. A szociopata, pszichopata, magát szegény idős néninek tartó horrorfigura iszonyat beteges vigyorral hátradőlt és közölte: "maguk szerint, ha én…..
A Prohászka Ottokár út és a Horvát István utca kereszteződésénél található egy viszonylag méretes, ütött-kopott, összefirkált tábla, melyen az ugyancsak Horvát Istvánról elnevezett lakótelep térképe látható. Ezt tulajdonképpen még a rendszerváltás előtt helyezték el az utcában az akkor még vélhetően…..
Repkednek a fejed felett a hetek és azon kapod magad, hogy hét végén ismét nem tudtál feltöltődni?! Most sokat nem kell agyalnod, hol is lehetne lazítani egy keveset! Nézd végig a listát és biztosan kedved támad legalább egy úti célhoz! Csak elindulni nehéz, élvezd a természetet és a látnivalókat,…..
A népi kisbútorok soha ennyire nem voltak kelendők és drágák, mint napjainkban. Új színnel átfestve hihetetlenül szép székeket kaphatunk...
kávé23 2017.10.25 08:45:18
@Ceruza Peter: nem, ezt szerintem bújtatott reklámnak nevezik
Blue Lemon Hortobágyi palacsinta 2017.10.09 14:15:26
Ahogy a bakonyiról mindenki tudja, hogy valami gombás étel, úgy elég annyit mondani, hogy hortobágyi, és az emberek többségének a kilenclyukú híd után közvetlenül a palacsinta fog eszébe jutni. Szokás és népszerű azt írni, hogy ez tulajdonképpen a csirkepörkölt maradékmentő felhasználási módja,…..
A kanadai IKEA a bútorok összeszerelésének mechanizmusára készítette el a szakácskönyvet, ami egyben sütőpapírként is funkcionál. Zseniális az ötlet...
PORT Minden ami új lett... 2016.11.07 19:13:01
Sok minden újult meg az Port.hu-n, íme a legfontosabbak: Indapass belépés Mostantól egy belépéssel megtervezheted az esti programodat, beszólhatsz Sajónak a Stenken, és még blogot is indíthatsz. Az Indapass mindenre jó az új port.hu-n, az index blogjain, és szolgáltatásaiban. Beléphetsz a már…..