Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stebe

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi ügy azért érdekes, mert tényleg nincs pontosan elhatárolva, hogy egy alaki hiba utólagos, ügyvédi javításához kell-e az összes fél hozzájárulása. A Zugügyvéd mindenesetre új szerződést, vagy módosítást fogadna csak el. Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi ügyben…..
stebe 2009.01.14 14:57:21
@ynd: nem bármilyen módosításra értem a felvetést, kifejezetten a nyilvánvaló elírások egyértelmű, egy lehetőséges javítását értettem alatta.
stebe 2009.01.14 15:12:28
@ynd: Sem a köz- sem a magánokirathamisítás tényállása nem a megtévesztést értékeli. A társadalomra veszélyesség ebből nem fakadhat. Az értékelt magatartás a hamisít, felhasznál, közreműködik (közokiratham); használ (magánokirath.) A problémát ne innen fogjuk meg, szerintem. Kérdés az, hogy hamis-e az az okirat, amelyben egy adatot egy másikra - ha mégoly önkényesen is - kicseréltek úgy, hogy ez a felek szándékának nyilvánvalóan megfelel, és másra nem lehetett volna kicserélni. Szerintem egyértelműen nem.
Szerintem tehát tényállásszerűség sincs, társadalomra pedig egyáltalán nem veszélyes ez a magatartás.
stebe 2009.01.14 16:42:51
@ynd: Hát, amellett, hogy az utolsó bekezdésed a meghatalmazás típusos esetét írja le, ami, mint tudjuk nem törvényellenes, csak nem lehet ugyanaz a meghatalmazott és az okiratszerkesztő, jeleztem, hogy a felvetésem a nyilvánvaló, egyértelmű hibák javítására vonatkozik. (hogyan, hányszor mondjam még máshogy???)
Hamis-e az az okirat, amibe a személyi számot utólag beírják a felek aláírása nélkül? Lehet, kérdéses, szerintem nem. Veszélyes-e a társadalomra, hogy a személyi számot utólag beírták? Egyértelműen nem.
Eltűnt perindító dokumentum, sajátosan indokolt ítélet, megdöbbent alperes. Mi van akkor, ha a bíró a felperes barátja? Reménykedés a másodfokban, ami néha bejön. Tisztelt Zugügyvéd! Az én esetem pár éve történt. Beperelt egy korábbi ismerősöm, egy általa kreált tartozás…..
stebe 2006.09.21 14:35:37
Mit tehet az a körözött személy, akit ártatlanul keresnek a nyomozók egy térfigyelő kamerán történt téves azonosítás miatt? Legjobb esetben csak a munkahelyét veszíti el. Tisztelt Zugügyvéd, Anyámhoz vagyok bejelentve, de albérletben lakom. Az egész kedd estét otthon…..
Régi sport Magyarországon az eladósodott cég eltűntetése, és egy hasonló villámgyors létrehozása. István egy hasonló, mindennapos sztorit küldött be. A Zugügyvéd tudomása szerint az EU néhány országában léteznek olyan jogszabályok, amelyek a hasonló trükköket kifejezetten…..
Ha pontosak akarunk lenni, nem szűnik meg, csak átalakul. A Tilosos hagyományokat folytató reggeli, beszólós-politizálós rádióműsor áthelyeződött az esti műsorsávba.A reggelibe meg lecsúszott Fiala műsora. Ez két dolog miatt is érdekes. Aki hallgatta Fiala esti műsorát, az…..
Arról már az index is beszámolt, hogy állítólag jól kicsesztek Szaddám Huszeinnel, és levetítették neki a South Park mozifilmet ördöggel, vibrátorral, seggbekukival együtt, a film címének megfelelően vágatlanul. Biztos nagyon szar lehetett neki, bár a tárgyalások…..
stebe 2006.09.09 17:37:34
Tegyük fel, hogy az ember párja elmegy valahová vidékre, és ránk zárja az ajtót, se kulcs, se telefon, szombatra marad a tévé, mert már minden könyvet olvastunk, a net meg nem megy valamiért, kurvaélet. Teljes napra szóló programot kínálunk hát, lássuk milyen lenne egy szombat a…..
Egy rossz időben történt bírócsere teljesen meg tudja változtatni egy tárgyalás kimenetelét. Egy per története arról, hogyan bújt ki az eladó egy rothadó házért való felelőség alól. Tisztelt Zugügyvéd, Az alábbi érdekes bírói gyakorlattal volt szerencsétlenségem…..