Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ilyenek voltunk...

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb torrentrazzia volt, 2 szervert foglalt le a rendőrség a ProArt feljelentése nyomán. A ProArt többek között Ákos új albumára hivatkozott, aminek torrentfájlja elérhető volt a szerveren. A magyar torrentszervereken a magyar zene és/vagy Ákos tiltólistára került. Tegyük…..
Ilyenek voltunk... 2010.10.26 15:24:30
1) Kérésre letiltottunk minden olyan anyagot, amit akár a kiadó, akár a ProArt kért. Az utolsó ilyen jellegű megkeresés agusztusban érkezett. Ezek között nem szerepelt Ákos. Nótár Mary, LL Junior, Metallica, Shakira stb igen. Vagyis a ProArt ebben hazudik, ha kérik név szerint, akkor le lett volna tiltva Ákos anyaga. Megjegyzem minden torrent site-on van egy külsős e-mail cím, amin lehet jelezni, ha valaki valamilyen anyagot le szeretne tiltatni. A kérés elküldése után 24 órán belül a tiltás életbe lép.

2) Számos torrent oldalon ismert személyiség, színész és zenei előadó is megtalálható. Biztosan nézelődnek nem? Idézet:
"LUKÁCS LÁSZLÓ, Tankcsapda
-Mit szólsz, hogy a legújabb albumotok több százan töltötték le eddig?
L.L: Mit szólnék? Töltsék vissza minél többen! :D "

3) Azt is észre kell venni, sok esetben a kiadók olyan horribilis összegeket kérnek egy-egy anyagért, hogy az a legtöbb embernek megfizethetetlen. Nyilván éppen ezért jöttek létre a különböző warez oldalak. Ezen kívül itt lehetőség nyílik olyan anyagok beszerzésére is, amelyek például Magyarországon nem is kaphatóak. Kinek van pénze havonta 4-6 ezer zenei hanghordozóra, 4-8 ezer DVD lemezre, 10-20 ezer Blu-Ray lemezre? Az árak ugyanis nálunk sem kevesebbek, mint például külföldön, a keresetek közben igen csak elmaradnak az ottaniakhoz.
Persze ez nem jelenti azt, hogy szinte semmit sem vesz meg egy torrentes a boltban. Nekem is számtalan eredeti DVD-m és zenei albumom van magyar és külföldi előadóktól egyaránt. Vagyis balgaság azt gondolni, hogy egy torrentes nem emelheti az eladott lemezek számát, hiszen mi is vesszük őket.
A másik része a dolognak, hogy a letöltők leginkább saját használatra szerzik be ezeket az anyagokat. Vagyis nem írják százszám a CD-ket, és nem árulják nagyban. Inkább azokkal az illegális hamisítókkal kellene foglalkozni, akik a mai napig árulják a fekete piacon a hamisítványokat.

4) A lefoglalt szervereken semmilyen illegális tartalom nem volt, de ezt tudhatták már a korábbi esetekből is. Akkor meg mire volt ez jó? Leállunk két hétre, vagy bezárunk?
Volt, aki bezárt, de egyből jött helyette 10 másik oldal.
A torrentet nem tudják megállítani.

Üdv, Staff