Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vnoemi

16 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az interneten járva kelve olyan receptet kerestem, ami egészséges, teljes kiőrlésű, és hasonlít az egyes bioboltokban aranyárban kapható ropikenyérre. Elkészülés után én nem nagyon bírtam ellenállni, és elég sokat elropogtattam belőle üresen, de természetesen szendvicsalapnak…..
Fánkot évente általában egyszer sütök, talán az olajszag miatt, magam sem tudom (ezért készül ritkán bundás kenyér is nálunk, mert a nehezen kiszellőztethető olajszagért valahogy nem rajongok). Mivel azonban a farsangi időszak ennek a szezonja, ezért a gyerekek kérésére…..
Karácsony után most jött el az ideje, hogy újra süssek valamit: az ünnepek után a szokásos beigli mérgezés nálunk is felütötte a fejét… Ez a mostani kelt tészta főleg az alakjával keltette fel az érdeklődésemet, és az alábbi recept átalakításával készítettem. Egy…..
vnoemi 2015.01.12 11:09:11
@DonnaQ: Az eredeti recept a fele adagra szólt, de én azt kevésnek éreztem :D Egyébként örülök, hogy ízlett!
A munkahelyemen jótékonysági sütivásárt tartottunk, aminek keretében több mint 20 kolléga sütött valamilyen süteményt, aminek a bevételét jótékonysági célra ajánlottuk fel. A bevétel 72.000 Ft lett, ami minden várakozásunkat túlszárnyalta. A befogadóbb társadalom…..
A Gasztro Akrobata Puffancs 2014.11.28 06:00:00
Olyan zsemlét kerestem, ami este előkészíthető, és másnap reggel – éjjeli kelesztés után – frissen, melegen tálalható. Ez a recept pontosan megfelel ezeknek a kívánalmaknak, és egy puffancs jellegű zsömlét kapunk a reggelihez. Nem azt mondom, hogy hétköznap is ilyen zsemlét…..
A Gasztro Akrobata Répatorta 2014.11.14 06:00:00
  A répatorta egy megosztó süti. Vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy hogyan lehet megenni egy süteményt, amiben répa van, míg azok, akik már kóstolták, nem értik, hogy az előző tábor miért nem imádja ezt a sütit. A répatortával még csak most ismerkedőket meg kell…..
A Gasztro Akrobata Sörperec 2014.11.06 06:00:00
Egy kedves barátnőm (aki egyben kolléganő is) nem nagyon rajong az édességekért. Mindig szomorúan kérdezte, sósat mikor csinálsz? Ez a perec főleg miatta készült :) A bajor sörperec annak köszönheti ropogós külső héját, hogy sütés előtt főzzük egy rövid ideig, majd utána…..
  Nagyon ritka, hogy vasárnap nem készül valami sütemény nálunk, mivel a kiskorúak a háztartásban erősen nehezményezik, ha nincs valami édesség, és rögtön jön a kérdés: Anya, nem sütöttél sütit? Mellé szemrehányó nézés is dukál… Így most jött el az ideje, hogy…..
vnoemi 2014.10.15 20:44:10
@acsa77: Én is igyekszem figyelni arra, hogy mit esznek, ezért próbálok inkább otthon készíteni édességeket nekik, mivel ott legalább tudom kontrollálni, hogy mi kerül bele...

Egyébként akkor azt minek hívjátok, amit a fagyizókban árulnak? :)
  Nagyobbik gyerekem iskolájában minden évben rendeznek Mihály-napi vásárt. Mindenki árulhat apróságokat (ennek általában az a vége, hogy a gyerek az elvitt lomok helyett kétszer annyi új lommal állít be…), illetve sütit is lehet a portéka. Ebből az okból született az…..
A Gasztro Akrobata Kakaós csiga 2014.09.19 07:00:00
Egy vallomással tartozom: Függő vagyok. Kakaós csiga függő. Életemben kétszer kellett szigorúan diétáznom (terhességi cukorbetegség), és az egyetlen amit nagyon nehezen viseltem, hogy nem ehetek, az a kakaós csiga volt. Mindkétszer ezt kértem a szülés után, és nagyon ízlett,…..
vnoemi 2014.10.01 22:04:05
@Kicsivagyokszekrealloken: Langyos kézmeleg tej legyen, egy kiskanál normál kristálycukorral alaposan elkeverve (a cukor nem jó ha érintkezik közvetlenül az élesztővel), és én mindenképpen a normál élesztőt javaslom. Először futtasd föl, és ha nem megy, akkor inkább próbáld másik élesztővel. Én addig nem is szoktam el se kezdeni semmit, amíg nem látom, hogy felfutott-e az élesztőm. Remélem így már menni fog :)
A Gasztro Akrobata Csokis cupcake 2014.09.01 06:59:01
Ismét folytatjuk külföldi kalandozásainkat és most egy cupcake-t készítünk. Mi is az a cupcake? Habár ez a süti hasonlít egy muffinra, mégsem az. Hogy mi a különbség? Nos, nem sok, hiszen ezt a sütit is muffin formában sütjük, csak elkészülte után még díszítjük is, vagyis…..
A Gasztro Akrobata Majomkenyér 2014.08.21 06:54:28
avagy monkey bread   Mai desszertünk egy fahéjas, foszlós amerikai finomság, ami isteni illattal tölti meg az egész konyhát, és amit egyszerűen vétek nem forrón széttépkedni, és úgy enni. Annyira nem lehet ismeretlen a számunkra, mivel nagyban hasonlít az aranygaluskához (a…..
A Gasztro Akrobata Eton mess 2014.08.11 06:00:00
Ma ismét külföldre kalandozunk és egy nagyon egyszerű angol desszertet készítünk. Az Eton mess onnan kapta a nevét, hogy a eredetileg Etonban szolgálták fel, a hallgatók éves Harrow elleni krikettmeccse után. Az alaprecept epret, habcsókot és tejszínt tartalmaz, de bármilyen…..
A Gasztro Akrobata Kerek kalács 2014.08.07 06:00:00
  Ebben a bejegyzésben visszatérünk a kelt tészták varázsos világába... Nem mondom, hogy hétköznap este hazaesve nekiállok kalácsot sütni, de egy hétvégi délután pont megfelelő időpont arra, hogy ilyen szépségeket (ami még finom is) alkothassunk. Sokan - mint például az…..
Alfajores Ma nemzetközi vizekre evezünk és egy spanyol eredetű, de legnagyobb népszerűségét Dél-Amerikában elérő édességet készítünk. A eredeti sütemény mézet, mandulát, és többféle fűszert, mint például fahéjat tartalmaz. Mire új hazájába került, új köntösbe…..
A Gasztro Akrobata Hamburger buci 2014.07.17 08:22:00
Mint azt már a blogon láthattátok, Gasztroakrobata Peti megcibálta az oroszlán bajszát: „Hamburger-párbajra” hívta ki Balogh Dánielt, a W35 séfjét és megalkotóját. A hamburgerek spéci hagymalekvárral készültek, erről itt olvashattok. Természetesen egy ilyen…..
Jelentettük mi is, keseregnek a rajongók: a sci-fi kihúzta a  szőnyeget a Csillagkapu alól. A korábbi hírek alapján már lehetett temetni a sorozatot, a 10. szezonnal befejeződik a nagy kaland, nem lesz több világ/univerzum uralomra törő főgeci, nyugdíjba megy a bagázs, és…..