Regisztráció Blogot indítok
Adatok
austinpowers

1 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pöttöm Bianchim (ejtsd: bianki) a házi autóflotta legritkábban szerepeltetett tagja. Nem véletlenül – a restaurálása jóval azelőtt véget ért, mielőtt a TC által Belsőség-közelbe kerültem volna,  azóta meg önhibánkon kívül Csipkerózsika-álmot alszik a garázsban.…..
Érdekes - és felvállaltan provokatívnak szánt - írást olvastam a budai Várnegyedről a Városképp blogon.  Ti. hogy "jelenlegi állapotában egy csőd". Gondolkodtam egy sort azon, hogy ebben vajon mennyi a szokásos magyar busongás, miszerint nekünk a sz*r se elég büdös…..
austinpowers 2009.01.22 11:45:18
@Walter Melone:
Tudod milyen lakásokat láttam a várban? Nem hinnél a szemednek! A legótvarabb józsefvárosi szükséglakásokkal tudnám összehasonlítani némelyiket. Többnyire nem a felső tízezer lakja a várat, -ők már átköltöztek a budai hegyekbe- hanem idős emberek. Van persze kivétel, néhány szépen felújított ház vagy lakás képében, de nem ez az általános.
Sajnos.
Ma nagybevásárlást tartottunk, és ismét beleszaladtam szokásos problémámba: hogy egy akkora hiperszupermarketben, mint a fél kerület, nem lehet citromos joghurtot kapni. Ne röhögjetek, ez tényleg gond, ugyanis nem arról van szó, hogy a D-betűs cég nem gyárt már olyat. Gyárt. Csak…..
Közösségi közlekedéses beszámoló egy olyan városból, ahol vélhetően nincs annyi problémájuk a szmoggal, mint nekünk - és nem véletlenül. A teljesebb élmény érdekében a szokásosnál több kisvideót ágyaztam az oldalba:  Zürich: környezetbarátan olajozott gépezet…..
HamPLÓ Szmogriadó-riadó 2009.01.11 16:42:00
Valahol réges-rég egy másik galaxisban"Amíg a szálló por koncentrációja nem csökken 100 mikrogramm/köbméter alá, a páros napokon a páros rendszámú, páratlan napokon pedig a páratlan rendszámú kocsik közlekedhetnek csak. Mivel azonban a szankcionálást szabályozó KRESZ…..
austinpowers 2009.01.12 11:33:34
@Hz:
Azt hittem csak én vagyok ilyen "szerencsés". Látom mások is. :-))
austinpowers 2009.01.12 11:35:18
@Hz:
Azt hittem csak én vagyok ilyen "szerencsés". Látom mások is. :-))
HamPLÓ Időjárásjelentés 2009.01.05 08:02:00
austinpowers 2009.01.05 16:21:27
És ha már egy légitársaságról szól a strip, ismerkedjünk meg a pilótákkal is: Kölyökkel és Ferivel, az élet császáraival, akik... akik úgy látom, lemaradtak mai kockánkról. Na mindegy, talán legközelebb, addig is:..
austinpowers 2008.12.21 09:08:58
Az utóbbi időszak híreiben egyre gyakrabban tűnik fel egy Zotye nevű kínai autógyártó, amely eddig ilyen, és ehhez hasonló járgányokkal bombázta a kínai közízlést. A nem túl szép emlékű ős-Terios kabrión kívül ugyanezt meg lehet venni náluk fémtetővel is, új, valamivel…..
Artúrt, a fiatal informatikust már ismerhetjük a nulladik kockáról (legfeljebb a nevét nem), most ideje találkoznunk az Égitársaság irodavezetőjével és lelkével, a vöröshajú Anettel. Jobban mondva a feje búbjával:..
Híreket mondunk: kedden elhagytam idei első téli sapkámat. Egy télen néha 2-3 is elfogy belőlük, de ez a mostani új rekord volt azzal, hogy már másfél hét után elvesztettem.További hír: végre volt időm feltenni pár képet a szegedi villamosközlekedés megindulásának századik…..
Belsőség Carspotting nagyítóval 2008.12.15 01:13:00
A kislányok körében évtizedek óta arat a Barbie-mánia, de a legtöbben hamar kinövik, így mégis viszonylag kevés a pink autó az utakon. Ugyanakkor előfordul néha, hogy valaki soha nem jut túl ezen a korszakán, és ha az illető közben gazdag botrányhős- és örökösnő, akkor ki…..
Nem tartott sokáig eladni, talán egy bő hetet, ha fenn volt a hirdetési oldalon (amit belcéges ügyek miatt nem illik épp itt reklámoznom). A legfontosabb tanulság: öreg, olcsó autó eladásánál még mindig nem jövedelmező őszintének lenni Magyarországon. Szar a felismerés, de ha a…..
HamPLÓ A rejtőzködő városfal 2008.12.05 16:00:00
Turistautak alkalmával mindig imádtam azokat a helyeket, ahol a régi városfal maradványaira fel lehetett mászni, neadjisten ahol egész kapukat meghagytak emlékül, még akkor is, ha a forgalomnak onnantól kezdve kerülgetnie kellett azokat. Buda alsóvárosi falából (ami ugye nem egyenlő…..
No, még egy zürichi panoráma, ezúttal villamosos helyre kihegyezve. Ez itt kérem a Central, ami nem igazán a város központja, inkább egy elég furfangos villamoselágazás a Limmat folyó túlpartján - a főpályaudvarhoz és a klasszikus belvároshoz (Bahnhofstrasse, bankok székházai,…..
Elég sokan értesültek róla itt a Belsőségben, hogy lyukas, öreg, szürke állólámpásunk, Bazeg, aki két éven át hű társunk volt itthoni és külföldi nyaralásaink során, eladósorba került. Elég sokan kifogásolták, miért nem tartom meg, úgy látszik, nem értették a…..
Elölről a Cruze szinte teljesen olyan, mint a mi Ignisünk, de első pillantásra is feltűnik az eltérő, ám éppoly hangsúlyosan tálalt embléma. A Suzuki szögletes S betűje helyén itt a Holden krómozott, focizó oroszlánja díszeleg. A fekete légbeömlő a Cruze-on kiterjed a…..
HamPLÓ A vasút palotája 2008.11.05 07:49:00
A Keleti pályaudvar az ismert univerzum egyik legkellemetlenebb pontja - a közlekedéssel kapcsolatosak közt legalábbis biztosan dobogós. Gyros- és testváladékszagban kerülgeti az ember az "utcai pénzváltás tilos" táblák tövében utcaipénzváltó embereket, miközben a…..
Egy újabb lepukkant csoda, a Könyves Kálmán körútról. A Természettudományi Múzeum Növénytára van benne, ami nem látogatható. Pedig érdekelne, hogy belülről is olyen nagyvonalú-e ez az épület, mint amit a homlokzat arányai sugallnak.....
Ez a kép körülbelül másfél éves lehet. Vagy múlt heti. Ez a "könyök" ugyanis már jó ideje ott van a Margit körúton, és dobálja szerencsétlen villamosokat (és azokkal együtt az utasokat is) jobbra-balra.Nem kéne megcsinálni végre? Persze most már megint túl hideg…..
(Ez is a Hamsterarchívból lett kiemelve)Csak tessék, tessék, mindeki nézze meg a piros autó és a lámpaoszlop közti távolságot, mérje le egy busz szélességét, nézze meg, mit mutat a lámpa, majd tegye meg tippjét: vajon kijutott ez a busz valaha ebből a megállóból, vagy…..
(Még mindig a régi képeim közt turkálok)Kéremszépen, akkora a gond, hogy már a sz*rt is őrizni kell, mert ellopják: (A másik szövegverzió az lett volna, hogy "a G8-ak titkos vésztanácskozást tartottak Budapesten". Én kérek elnézést!)..
... a Párizsi udvarban, és ilyen csodákat láthatsz: De komolyan, senkit nem zavar, hogy egy ilyen látványos építmény a belváros egyik legforgalmasabb pontján ilyen ótvar állapotban van?..
Nem szoktam ilyet tenni, nem hiszem, hogy épp a Totalcar egyik jelentős felületén kellene magánügyeket bonyolítanom. De most baj van, képtelen vagyok egyedül megoldani.Van ez a veterános klubunk, a kemény mag nagyjából húsz fő, a hébe-hóba előforduló látogatókkal együtt…..
Belsőség Így szeresd a Saabod 2008.10.19 09:32:00
2000-ben alapítottam a Saab 900 Klubot, és azóta minden évben, ahogy közeledik az aktuális találkozó nyomasztom a független szervizeket - természetesen egy kis támogatás reményében - hogy jöjjenek a találkozóra mutassák meg magukat, jó lesz az mindannyiunknak. A legtöbb esetben…..
austinpowers 2008.10.19 09:51:52
HamPLÓ Az élet nagy kérdései :) 2008.10.11 22:32:00
Az iménti, UV kontrolleres kérés kommentjei kapcsán kiderült számomra, hogy milyen sok barkácsoláshoz, szereléshez értő ember jár erre. Tőlük szeretnék kérdezni két dolgot, ami már évek óta foglalkoztat. Nem röhögni, tényleg érdekel; még akkor is, ha a végén kiderül, hogy…..