Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chokes

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barcanoticias Újabb erőfelmérő! 2021.02.10 15:54:13
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, Sevilla, Spanyolország Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (Esp) Február 10 Szerda; 21:00   Az FC Barcelona immár a kupaelődöntő első meccsén lép pályára szerdán, ellenfele pedig a kiváló idényt futó Sevilla lesz. Ahogy Koeman mester fogalmazott, a kupában…..
Chokes 2021.02.10 22:02:53
@Red Cule: Halálosan tévedsz... Cserének is pót, mert nincs más.
Chokes 2021.02.11 11:35:26
@Dr Mouse: Szerintem a topcsapatoknak választási lehetőséget kellene biztosítani minden évben, hogy akarnak-e indulni az aktuális évi Spanyol Kupában. Ha csak a spanyolokat nézzükk.

- Válogatott meccsek folyamatosan. Selejtezők, évközi barátságos meccsek.
- Bajnoki címért folyó durva küzdelem.
- Bl/EL
- Adott esetben klub-vb.

Az UEFA és a FIFA így is igen keményen kinyírja őket fizikailag.
Nem véletlenül sérülnek le folyamatosan a topcsapatok játékosai. Most is a hullafáradtság jeleit láttuk.
Az újabb visszatérés feltehetőleg, nem elég jó a túlságosan kritikus hozzáállású szurkolóknak, de istenem milyen szuper szórakozást köszönhetünk a második félidőnek. A Betis valószínűleg kissé szerencsétlennek tartja magát, Lionel Messi bemutatkozása azonban mindig meccset befolyásoló jelentőségű…..
Chokes 2021.02.08 23:52:14
Chokes 2021.02.10 14:08:42
@DISTANTxTHUNDER: A kupa a spanyol topcsapatok számára egy full felesleges teher és kínlódás. A büszkeségről annyit, hogy: Nívótlan.
Biztos vagyok benne, hogy sok topcsapat, akiknek a keretét válogatott játékosok alkotják, részt vesznek a BL-ben és a bajnoki címért küzdenek, csak egy plusz, nívótlan terhelés és legszívesebben hagynák a ...csába úgy, ahogy van. Jogosan. Azért, mert egy újabb kupa, önmagában nem jelent semmit. A Joan Gamper kupa is kupa, a klub-vb is egy kupa, stb... Szart sem érnek.

A BL-t kurvára nem kell elengedni, mert pénzt is hoz.
A bajnokságnak elengedéstől függetlenül igen jó eséllyel annyi, ezzel idén nincs is semmi baj.
Fc Real Baja XIII. forduló 2011.06.19 10:40:55
Szent László - FC Real18:15 Jelezzétek, hogy tudtok-e jönni!..
Chokes 2011.06.19 13:24:38
Fc Real Baja Meccs,edzés!!! 2011.05.24 09:47:19
FC Real - Vár-Bár20:30 EdzésCsütörtök 19:00 - 20:00 Jelezze mindenki hogy tud-e jönni!!!..
Chokes 2011.05.24 11:54:47
Fc Real - Csontdaráló 1-9gól: Gergity 8. forduló:2011.05.18. (Szerda)19:45Fc Real - Partizán 2011.05.19. (Csütörtök)19:00-20:00edzés a hangárbanJELEZZE MINDENKI, HOGY JÖN-E SZERDÁN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN!..
Chokes 2011.05.15 15:48:29
Srácok miután a Fülöp és a Szabó kijelentette, hogy nem jönnek többet növekszik a nevezés ára!12 emberre lesz elosztva és így 3 szabad helyünk lesz nyáron a csapatban!A nevezés fejenként 4400ft-ra növekszik!Jövő héten mindenkitől várom a pénzt feltétlen,mert már nekem is…..
Fc Real Baja NEM LESZ MA EDZÉS!!! 2011.04.28 12:56:00
A mai napon elmarad az edzés, mivel kevesen érnének csak rá!Szerdán meccsen találkozunk!..
Fc Real Baja Edzés 2011.04.27 20:49:59
Holnap ki tud menni edzésre? Ha nem írtok időben, akkor lemondjuk az edzést!..
Chokes 2011.04.28 03:12:18
Egy őszinte vélemény, de csak azért, mert hajnali kettő van és unatkozom.

A H. Tomi ma spec rajtam töltötte ki leginkább a dühét a szünetben, nem is foglalkoztam vele, nem minősíteném, aranyos volt :)
Amennyire intenzíven ordibált, annyira hozzáértetlenül is közelítette meg a sztorit. Jót nevettem :)
Attól függetlenül, hogy ő nem ismeri el a munkámat, legalábbis ennek több formában adva hangot - persze ismét bebizonyította, hogy a szakmai megítélése kissé alkalmatlan hozzá, de ne rójuk fel neki - én elismerem az ő szilárdságát és kellő agresszivitását, emberfogó képességét.
De remélem egyetértünk azért abban, hogy a kispályán nincsenek igazán posztok, ő előszeretettel titulálja magát hátvédnek, ami helyén is való annak tudatában, hogy a támadóképességei nem azonosak a védekező adottságaival. Rendben, ő legyen hátvéd. Nem is rossz.

Tisztázni szeretném a szerepemet, hogy tanuljunk ebből a vitából. Én nem klasszikus hátvéd vagyok, pláne nem kispályán. Szeretek védekezni, és kétségtelen, hogy ezt labdaszerző formában szeretem tenni, nem emberfogással. De azért fogok embert, kispálya, kötelező eleme a hátsóbb poszton játsszóknak, én mégis a szeretek szabadabban mozogni több ember letámadásával is. Megindokolnám röviden:
Szeretem befolyásolni az ellenfél játékosainak mozgását, és a passzolási lehetőségeiket megakadályozni, vagy kiszámíthatóvá tenni, illetve távoli lövésekre kényszeríteni őket. Ez bonyibb feladat, de nem vagyok klasszikus emberfogó. Ráadásul ha lendületből jönnek, sokkal jobban szerelek egy az egyben. Védőként egyes szituációkban ezt hasznosabbnak is találom. Ráadásul nagyobb kondíciót és funkcionalitást igényel. Szerelni a szélen szeretek, megakadályozni a beadást, vagy középen beleállni a lövésbe.
Emberfogó szerepkörben én sokkal többre tartom a Janit és a H.Tomit magamnál. Részben azért, mert sokkal jobban akarnak, vagy tudnak csak a védekezésre koncentrálni. Ezzel semmi gond, ezért kell, hogy legyen egy a játékot generálni is tudó személy melléjük, aki biztosítja a kreatív összeköttetést a középpályással a támadásoknál és a kontráknál egyaránt. Ez kell, nem kérdés. Ez a Szoszi és én szoktunk lenni. Amatőr fociról beszélünk, okés, fogjuk rá, hogy nem várhatjuk el, hogy mindenki támadjon és védekezzen is, de mi ketten spec ebben a szerepkörben otthon vagyunk, az más kérdés, hogy más-más stílusban védekezünk és támadunk. De védekezünk és támadunk. Szal a lényeg, hogy két, a Tomi szavaival élve "hátvéd"-et a hatékonyabb támadás érdekében nem érdemes egymás mellé rakni hátra.

Én a sokat futós, sokat helyezkedős foci híve vagyok, az Orosz megjövetelével ez az elméletem igazolódni is látszik, ő is rendkívül sokat mozog, én kimondottan szeretem ezt a hozzáállását. Ezt így kell.

A Hetyei Laci sütött ma el egy olyant azt hiszem, hogy mozogtam már eleget, nem volt kedvem úgy üresbe futni, hogy nem figyelik. Ezzel egyet kell értsek, bár nem láttam igazán, mennyit helyezkedett, vagy tette szabaddá magát elől,de ha nem figyelnek rá sorozatosan, a lelkesedés valóban el tud szállni.

A Tomi olyant sütött el viszont, hogy nem sokszor nem tudja, milyen játékot akarok játszani. Ezt tökéletesen tanúsíthatom, kegyetlenül más elképzeléseink vannak a kispályás fociról.
De rávilágít azért arra a tényre, hogy jó lenne egy egységes taktika alapján működnünk.
Hogy ne kelljen a középpályásnak, és a két támadónak egyenként átcseleznie magát két játékoson RENGETEG alkalommal, magában hordozva a veszélyt, hogy elveszítjük a labdát. Mert statisztikai anomália lenne, ha az ilyen szituációk hiba nélkül működnének. Ha valaki túl sokat cselez, előbb-utóbb el fogja veszíteni a labdát. Máris nincs nálunk a játékszer. De nemcsak a képességei hiánya miatt. Sőt. Azért is, mert az ellenfél játékosai könnyedén kiismerik a következő potenciális lépést, amivel élni fog. Nem nehéz, hiszen látják, hogy rá van kényszerülve a cselezésre a magukat szabaddá tévő, passzolási lehetőséget biztosító csapattársak hiánya miatt. Kevés a háromszög, kevés a mozgás, kevés a 4-5 méteres passz, a labdát biztonságban tartása egy bátor hátra passzal is az újraszervezéshez, a futás, a lyukra futás, és kezdetnek az egységes felfogás. Én, ha ajánlanék egy egységes felfogást, ez lenne. Ez az én személyes véleményem, de egységes taktika nélkül marad az elrontott cselezés, és az elrontott bonyolultabb passz utáni labdakergetés, továbbá a tény, hogy nem birtokoljuk a magát labdát, amivel játszunk, ezáltal uralva a játékot. Ha nincs szabad játékos a KÖZELBEN, a passz szar lesz, a cselezés simán lehet elkúrt, stb... Olyan hibák, amikből brutális gondok adódhatnak és csak abból adódnak, hogy nem mozgunk üresbe. Ilyen rohadt egyszerű a kezdet. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy itt kezdődik.

MOZOGJUNK! Amennyit csak tudunk! :)

Na ennyit rólam. Ha akartok tenni érte, tegyetek, ha nem-nem. Az veszi komolyan, aki akarja természetesen, én javasolok, használható ötleteket hozok fel, nem ítélkezem.

Sejhaj,
Choky
Chokes 2011.04.28 04:32:28
Fc Real Baja Holnap 2011.04.26 19:35:00
Aki úgy érzi, hogy van valami megbeszélni valója a csapattal, vagy olyan mondandója, ami a csapat hasznára válhat, azt megkérném, hogy 18:30-ra érjen a pályához! Aki nem tud jönni meccsre, kérem jelezze minél előbb!Meccskezdés: 19:15 (Aki nem tudná)A Holczer még mindig…..
3. fordulóFc Real - Lehűtők 3-0Gyovai (2), Hetyei EdzésMa (2011.04.14.)19:00-20:00HangárAki nem tud jönni, jelezze minél előbb! 4. forduló2011.04.20. (Szerda)17:45Fc Real - Beton Virgonc..
Chokes 2011.04.20 19:26:58
Őszintén köszönöm az eddigi játéklehetőséget mindeninek, de sorozatos, hangsúlyozom sorozatos afférjaink mai kiteljesedésének eredményéül, mely ráadásul magában hordozza a de-kontrollált agresszió mindenek felett az ÉRVEK ellen elvet, részemről pattintottam magam a csapattól. Sajnálom, hogy mindig kell egy tényező, ami ez esetben IS tökéletesen értelmetlenül eredményezi a csapatösszetartás likvidálását.
Nos, többet nem szándékozom fűzni a sztorihoz, aki ilyen bután kezel még egy lerendezetlen kupanevezést is, ráadásul csapatfőnökként, az bizony keményen minősíti a vitakészségét, TELJESEN függetlenül a bajnokság anyagi részének egyébként kétségtelenül, valóban kedves csapat-orientált gesztusától.

Összegezve:
Az utolsó pillanatban neveztem a csapatot, csörizni nem tudom a főnököt, de mégha tudtam is volna, az min változtatott volna? :)

Másfél héten keresztül informállak a szervező kéréseiről Laci, ami tök nyilvánvalóan csapatkommunikációt igényel.
A nagy-nagy "majd megbeszéljük" monológjaid eredménye az volt, hogy minden esetben nekem kellett felhozni a témát. Ehhez azért had gratuláljak. :) Ráadásul, mocskosul megbeszéltük. :D
Eltekintve a ténytől, hogy te már egyből támadni kezdtél akkor is, hogy hogy követelek én pénzt a csapattól? Még msnen :)

Egy: Nem követeltem, tanuljunk meg a saját nyelvünkön, sztem ennyi idős korodra illene normálisan használni, és kicsit tisztelettudóbban viselkedni bárki iránt, pláne előzmény nélkül.
Követelésnek neveznéd továbbra is, hogy szóltam neked, hogy a szervező időhöz köti a nevezési díjat?
Mekkora vadparaszt vagyok :)

Kettő: Az információkat juttattam el hozzád. Kihez is? A CSAPATFŐNÖKHÖZ.
Mekkora vadparaszt vagyok :)

Három:
Mennyire szart akartam a csapatnak, hogy lelkes tagjaként beneveztem egy kupára, amiről nagyon kedvesen az utolsó pillanatban tájékoztattak minket.
Mekkora vadparaszt vagyok :)

Négy:
Egyszer nem fordult meg a fejemben, hogy bármilyen, egyébként nem túl szimpatikus taktikai húzásodat - csak hogy tudjak mivel érvelni - olyan kibekúrt, primitív, triviális, érvtelen, hozzád egyébként meglepően nem illő stílusban közöljem.
Mekkora vadparaszt vagyok :)

Szal röviden, még neked is, tényleg őszintén köszönöm a lehetőséget, de én ebből ..vára nem kérek :)

Üdv,
Choky
Fc Real Baja 3. forduló 2011.04.11 18:39:35
2011.04.13. (Szerda)18:30Fc Real - LehűtőkAki tud, 17:45-re érjen a pályához, mert van néhány dolog, amit meg kell beszélnünk!!!..
Chokes 2011.04.12 19:20:38
TAVASZ-KÖSZÖNTŐ FOCITORNA

Az Európai Unió Támogatásával, valamint az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 60 órás "Non-stop" focitornát hirdetünk 2011. május 13-án (péntek) 8:00-tól május 15-én (vasárnap) 20:00-ig a Szőlők Városrész új Sportcentrumában.

A tornát 3 korcsoportban bonyolítjuk le:

- Általános iskolás korosztály (diákolimpia IV. korcsoportig)
- Középiskolás korosztály (diákolimpia V-VI. korcsoport)
- Felnőtt korosztály (15. életévtől bárki nevezhet)

Nevezés: - az általános iskolásoknál az első 8,
- a középiskolásoknál az első 16,
- a felnőtteknél az első 20 csapat nevezését tudjuk elfogadni !
Felnőtteknél 4 ötös csoport lesz szombaton 13 órától lesz az első csoport.
- csapatonként maximum 10 fő nevezhet, a fenti korcsoportok figyelembe vételével.
- a mérkőzésekre a városi kispályás labdarúgó bajnokság szabályai érvényesek.
- Nevezési határidő: 2011. május 03. Nevezési díj: Nincs !
- minden csapattól 5.000,-Ft kauciót kérünk s amelyik csapat végig
- játszotta a tornát, azt a végén visszakapja.
Nevezés módja: Személyesen Kőszegi Ferencnél, illetve Szűcs Lászlónál, Kalocsa Szent István király út 35. (Polgármesteri Hivatal)
Tel: 78/461-672. ill. 78/461-027
Díjazás: - minden csapat oklevelet, pólót, pizzát és ásványvizet kap,
- mindhárom korcsoport 1-3 helyezettje érem díjazásban részesül,
- a győztesek serleg díjazásban részesülnek.
Egyéb rendelkezések:

- A mérkőzésekre a városi kispályás labdarúgó bajnokság szabályai érvényesek.
- Játékidő: 2 x 10 perc, 5 perc szünettel.

- Csapatlétszám: 5+1 fő
- Cserelehetőség korlátlan

Nevezzünk? Várom a kommenteket...
Fc Real Baja Ma, aki úgy érzi! 2011.04.09 14:41:15
Gyova focit szervez ma 15:00-16:00 körül a vonatkertbe! Akinek van kedve focizni egyet, az szóljon Gyovának!..
Fc Real Baja Új blog 2011.03.21 21:07:00
Regisztráljatok! A mai naptól kezdve ezen a blogon keresztül is tudunk kommunikálni egymással, ezért megkérek mindenkit, hogy, aki még nem regisztrálta magát, az tegye meg, mert csak regisztrált tagok írhatnak kommenteket!..
Chokes 2011.03.21 23:08:41