Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DZI

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehet a kultúrafogyasztó, ha grandiózus díszleteket, élő szobrokat, óriásdrapériát és nagyszabású showműsort ígérnek neki, plusz a leghíresebb filmzeneszerző műveinek nagyzenekari előadását, ehelyett kap kasszacsilingelést meg kütőskalács-szagot, díszlet meg nuku? És…..
DZI 2007.08.14 09:34:10
Üdv!

Szerény személyem jelen volt a koncerten, a bátyámmal együtt.

Még szerencse, hogy kezdés előtt másfél órával a helyszínen voltunk. Előttünk már úgy 30-40 ember. 20.30-kor az a 2 azaz kettő darab In-Kal Security-s emberke megpróbálta beengedni egyesével a népet. Ekkor kezdett el nyomni minket a tömeg az ominózus "NEM BEJÁRAT" madzag felé. Ekkor jött az "erősítés", egy kb. 50Kg. -os csaj képében és bőszen elkezdték tépkedni a jegyeket.

Természetesen nekünk is 10000Ft-os jegyünk volt.

Sütemény1975: "esetleg tájékozódhattál volna a weblapjukon vagy a programfüzetből kiderült, hogy a bordó volt a "star wars" szektor a drágább jegyekkel, a fehér pedig a "harry potter" szektor az olcsóbb jegyekkel."

Ehhez csak annyit:

1. A Fivinvest irodájában személyesen vettem a jegyet, tájékoztatás és műsorfüzet sehol. De kaptam két szórólapot a koncertről! :-)

2. A szünetben, az előttünk ülő férfi elrobogott valahová, majd visszatért 2 műsorfüzettel és elmesélte, hogy előtte egy férfi megkérdezte a műsorfüzetet osztogató akárkit, hogy mennyibe kerül a műsorfüzet. Az szemrebbenés nélkül rávágta, hogy 200Ft. AZ INGYENES MŰSORFÜZET! Amit a jeggyel együtt kellett volna megkapni! Brávó! Ez magyarország. (igen így kisbetűvel!)


3. A beözönlést követően egyből a bordó székekhez mentünk, ahol egy tagbaszakadt muksó úgy elhajtott minket mint a szél egy "ez a hely már foglalt felkiáltással". Mikor megjegyeztük neki, hogy a neve nincs ráírva a székre és rajta kívül nincs ott más, akkor előtermett egy másik és a pofánkba vágta, hogy "most már ketten vagyunk".
Szervező sehol. A jegyünket elő sem tudtuk venni és mire kettőt pislogtunk
éppen hogy csak sikerült két széket elfoglalni leghátul a büfé kocsik előtt.
Fehér széken.

A legszebb, hogy a 10000Ft-os jegyek gazdái közül, legalább 20-an nem jutottak helyhez, azok miatt a parasztok miatt, akik az olcsóbb jeggyel bepofátlankodtak a zenekarhoz közelebbi szektorba. Szégyenletes, hogy csak pótszékeken ülve nézhették végig a koncert felét a két szektor közötti átjáróban, de csak a szünetig, mert a "dementorok" és a lovas faszi miatt ki kellett azt is üríteni.

A zenerajongó közönség legalább elnéző volt, és nagy tapssal jutalmazta a zenekart (köztük mi is) mert a körülményekhez képest kitettek magukért.
A jelmezesek is aranyosak voltak. :-)

Összességében nem azért nem tettszett a koncert, mert rossz volt a zenekar, vagy mert nem a legnépszerűbb számok voltak többségben, hanem mert bosszant, hogy első koncert élményem, amely egy életreszóló élmény lehetett volna, ennyire beárnyékolódott a rossz szervezés miatt. Annak örülök, hogy "hagyományteremtő" filmzenei fesztivált akartak létrehozni és megrendezik majd minden évben, de én, félve a csalódástól, már nem leszek ott. Kár.

DZI.