Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CruelAngel

0 bejegyzést írt és 337 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geekblog Batman Beyond 2014.04.20 11:04:25
Bruce Timm Strange Days-e után megérkezett a Batman 75. születésnapját ünneplő második animációs rövidfilm. Míg Timm a sötét lovag múltjába utazott, addig a másik zseni, Darwyn Cooke a jövőjébe tekint, a Batman Beyond koncepcióját felhasználva. Nekem a Strange Days már…..
Geekblog Batman: Strange Days 2014.04.11 11:24:01
Batman nemrég lett 75 éves, és a jubileum alkalmából a DC mindenféle újdonságokkal és jóságokkal készül (mint az Eternal). De ennél coolabb úgysem lesz egyik sem, akkor se, ha beleszakadnak: Bruce Timm, a legendás '90-es évek eleji Batman: The Animated Series alkotója visszatért a…..
Geekblog VHS Paradise: Emmanuelle 2014.04.10 11:00:00
Ma már csak pár kattintásra van a legvadabb pornó is, de nem volt ez mindig így. A mi gyerekkorunkban (hogy ez milyen szánalmasan öregesnek hangzik...) az általunk befogadott (avagy: suttyomban meglesett), így vagy úgy a szexualitás témáját és látványát pénzre váltó filmek még inkább szóltak az…..
CruelAngel 2014.04.10 20:10:20
Geekblog Snowpiercer 2014.03.22 12:50:22
Jó tudni, hogy ez a lenyűgöző civilizáció, amit több ezer év alatt felépítettünk magunknak, még egy globális katasztrófát is túlél majd. Lehet, hogy az egész Föld lakhatatlanná válik, lehet, hogy alig néhány száz túlélő marad, lehet, hogy maga az emberiség, mint faj…..
Geekblog A berni követ 2014.03.03 11:01:21
Nemzeti sajátosságunk valamiért, hogy amint hazánk filmgyártása minőségi produktummal örvendeztet meg minket, hajlamosak vagyunk azt egyedülálló és megismételhetetlen teljesítményként értékelni: A berni követ gyorsan magáénak tudhatta az egyetlen jó magyar thriller…..
Mosómedve géppuskával. Annyit írhatnék még, de könyörgöm, minek? Most komolyan: MOSÓMEDVE GÉPPUSKÁVAL, basszátok meg! Nem elég? Bring it on! ..
Társasjátékok szempontjából ragyogó évet hagytunk magunk mögött. Bebizonyosodott, hogy nem túloznak a szárnyaló aranykorszakot kikiáltó megállapítások, hiszen soha az életben ilyen magaslatokban nem volt még a társasjáték-ipar, és hasonlóképp mi, Homo Ludensek sem voltunk…..
Geekblog Contracted 2014.01.06 08:00:00
Előrebocsátom, hogy erről a filmről SÚLYOS SPOILEREK nélkül konkrétan lehetetlen írni, ha valakinek esetleg szívügye lenne a Contracted megtekintése, és valamennyire szeretne meglepődni, fel kell szólítanom, hogy hagyja el a helyiséget, fogja be a fülét, vagy csak simán fejezze…..
Hogy kicsit feldobjuk a szokásos, urambocsá', unalmas listaformátumot a mindenféle toptenekkel meg besztofokkal, és a szintén rég bejáratott évértékelős szózuhatagot, csináltunk nektek egy teljesen szabálytalan, laza és esetleges szempontok szerint összehegesztett "leg"-cikket.…..
A Gyűrűk Ura (könyv és film) rajongójaként pocsék érzés volt ülni tavaly az első Hobbit-filmen, és rohadtul unatkozni. Mindenki ismeri az érzést, amikor akarja, nagyon-nagyon akarja, hogy valami jó legyen, és egy ideig még sikeresen be is beszéli magának, hogy tényleg az. Ebből…..
CruelAngel 2013.12.10 17:13:35
@CSelik: csak trollkodás végett: fentebb azt írtad, hogy "második világháború eseményeit" hadszintér nélkül d:
(de nyílván a fenti szmájlimból elvileg kvöetkezik, hogy nem volt egészen komoly a hozzászólásom ezen része)
CruelAngel 2013.12.11 06:52:46
@Berzengő: "a stúdió kényszerítette" ... fegyverrel?
CruelAngel 2013.12.11 11:23:55
@Berzengő: "@CruelAngel: Jakson saját pénzéből állja a teljes forgatást? Akkor..."
Nem, de senki nem kötelezi rá, hogy elvállaja. Mondhatja azt, hogy nem uraim, eredetileg két (egy?) filmről volt szó, Én ennyit vagyok hajlandó csinálni, mert ebben ennyi van és csak égetném magam. (Nem ez lenne a történelemben az első eset, hogy valaki menetközben hagyta ott a rendezői posztot.) Lehet, hogy erre a stúdió egy oldalúan felbontja a szerződést vele és kalap kabát, de PJ egyrészről keresett már annyit életében, hogy ne kelljen nélkülöznie a következő néhány évben. Másrészről a neve brand értékű, más stúdió boldogan fogadná.
Geekblog The Day of the Doctor 2013.11.24 13:22:57
Nem tudom, hogy vannak vele a Kedves Olvasók, de a magam részéről rohadtul utálom, amikor valaki a szülinapi buli közepén feláll és közli az ünnepelttel, hogy a csokitorta ehetetlenül száraz, a pezsgő olcsó és túl sokáig volt a hűtőben hagyva, valamint az összegyűlt…..
Az elmúlt évek nagy young adult hisztériájának szinte teljesen sikerült elkerülnie engem, aminek persze egyik fő oka alighanem az, hogy már jó ideje nem vagyok „young adult” – bár amikor az voltam, akkor sem efféle könyveket és filmeket szerettem, de ez más kérdés. A lényeg,…..
Oké, szóval a jelek szerint az alkotóknak nem csak a szájuk járt, amikor valami "egész másról" és "politikai thrillerről" beszéltek. És bár egy ilyen botrányosan szar blockbuster év után, mint az idei, nem tudom, mennyire hihetek egy jól összerakott előzetesnek, de akkor is... ez…..
CruelAngel 2013.10.24 22:07:23
@doggfather: Kapi ruhájával nem volt bajom igazából... Scarlet Johanson viszont ezzel az egyenes vörös hajjal eléggé izén néz ki. XD
CruelAngel 2013.10.25 21:52:46
@Elmeboy: Hülye gondolat, ha azt mondom, hogy ez nem biztos, hogy Capnak, hanem inkább a Winter Soldernek szólt?
A horrrorfilmek már csak ilyenek. Ahhoz, hogy a gyilok elkezdődhessen, a szereplőknek olyan döntéseket kell hozniuk, amilyeneket épeszű ember valószínűleg nem hozna. Van itt egy véres pincelejáró - persze, nézzük meg, mi van odalent! Ijesztő hangokat hallunk a totál sötét…..
Geekblog Hegylakó (1986) 2013.10.09 08:10:00
Már megint azok a csodás 80-as évek!A blogon már annyiszor méltattuk őket, hogy nehéz, és valószínűleg fölösleges is bármilyen nagy lélegzetvételű tirádát zengenem róluk, ugyanakkor képtelen vagyok nem rácsodálkozni újra és újra, micsoda őrült, sziporkázó korszak volt…..
CruelAngel 2013.10.09 13:15:34
@Máté B Pongrácz: Nem kövezünk meg, nekem is a maga nemében tetszett az a sorozat. (Bár tegyük hozzá az kezdetektől kezdve egy azon univerzum volt, nem? Legalábbis Chris Lambert karaktere szerepelt az első részben. Bár... kétségtelen alternatív univerzumban is élhet Conor.)

Lehet valahol tudni, hogy akkor mi is volt az eredeti terv a második filmmel kapcsolatban, csak úgy nagy vonalakban?
Geekblog Gravitáció 2013.09.27 13:25:59
Erre találták ki az IMAXot. És a 3D-t. Erre találták ki a speciális effektusokat. Alfonso Cuarón katasztrófa-thrillere az év legizgalmasabb filmje, pillanatnyi üresjárat nélküli, az érzékszerveket totális ejakulációba hajszoló adrenalinexpressz, olyan tökéletes műgonddal…..
CruelAngel 2013.09.28 09:44:04
@Malachi: Én Avatárt kétszer néztem meg moziban, kb. pont azért az indok miatt, amit mondasz. Elmondták nekem, hogy a látvány miatt érdemes. Meg a 3d így és úgy. Úgyhogy fogtam magam, megnéztem 2dben, majd megnéztem 3dben. Ergo a második vetítésnél tényleg csak a vizuális élményre kellett koncentrálnom. Guess what... úgy nézett ki mint egy fasza számítógépes játék. Önmagában a látvány engem nem tudott meghatni. A történet meg mint te is említetted Pocahontas és vagy Farkasokkal táncoló.

Gravitytől azt várom, hogy a történet és a szereplők is adjanak valamit a látvány mellé. Also naív módon azt feltételezem, hogy 0 G-ben forgolódás hangok nélkül hitelesen teljesen másféle élmény mint az Avatár csilivilidzsungel bolygója.
Az év egyik legjobban várt új sorozata, a Bosszúállók gigászi sikerének hullámán lovagló, az ABC-n tegnap debütált Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. legfontosabb kvalitásai leírhatók egyetlen névvel: Joss Whedon. A kultalkotóból szupergeekistenséggé mutált író-rendező (a…..
Geekblog Attack on Titan - 1. évad 2013.09.10 06:00:00
Pókember módjára hálóhintázó, pallos méretű tapétavágókkal felszerelt katonák és 15 méteres, értelem nélküli, csupasz, emberevő óriások küzdelme egy 17. századi német-alföldi város-erődítmény egekbe nyúló kőfalai közt. Röviden így lehetne jellemezni az idén…..
CruelAngel 2013.09.10 08:10:16
Akkor most gyors pontosítások:
1. Mikasa nem "japán". Mármint mivel nem tudjuk ennek a kitalált világnak a háttér történetét, így nem tudjuk, hogy ez a világ viszonyítható-e a miénkhez annyira, hogy léteznek azonos nevű országok/népek. Annyit tudunk róla (legalábbis az anime eddigi információi alapján, mangát nem olvasom.... még), hogy "keleti". Kétségtelen szemben a többiek nyugatiasabb neveivel ő "japánosabb" hangzású.
2. Per pill az anime első szezonja fut. Az más kérdés, hogy mondernkori animéknél gyakori kb. negyedévente új opening animáció bevezetése. Ettől függetlenül az még egy évad. Új évadnak akkor szoktunk valamit tekinteni, ha a két "darab" között mérhető idő telik el (pl negyedév, félév, sok év stb.) vagy esetleg olyan hosszúra nyúlik az anime (lásd pl. a fiatalabb korosztályt tipikusan megcélzó rétestészta verekedős cuccok) hogy effektíve szünet nélkül több éven, akár évtizeden keresztül fut.
Az SnK következő (tehát második) évadja bár valószínüsíthető, hogy valamikor jön, de hogy mikor az teljesen kérdéses, tekintve, hogy a forrásanyagot eléggé behozza az első szezon. (Szóval ~két év múlva.)

Emellett bele kell kötnöm a látványbeli minőség dicsérgetésébe. Félre ne értsd, egyetértek azzal, hogy amikor látványos, akkor áll leesősen látványos. A probléma ott van, hogy főleg a sorozat közepe fele nagyon sok olyan jelenet van ahol gyakorlatilag nulla animációt láthatunk. (Álló karakterek a statikus hátteren, csak a kamera mozog át rajtuk, de halljuk, hogy beszélnek. Tipikusan ilyenek amikor a városi tömegeken pásztáz a "felvétel", de párszor láttuk így a főszereplőket is.) Arról nem beszélve, hogy nagyon sokszor az "előző részek tartalmából"-lal elmegy sok idő (akár több mint 3 perc is), ami a részenként kb. 20 percnyi játékidőnek már szignifikáns része. Szóval akciónál beleadnak apait anyait rendesen, de a büdzsé azért nem végtelen. (Hogy mondjak egy olyan sorozatot ahol ha emlékezetem nem csal a végtelen büdzsé mágikus szent gráljával áldhatódott meg a stúdió akkor az pl. a Fate/Zero. Bár ha belegondolok ott meg menetközben döntöttek úgy, hogy két, kb. 12 részes szezonra szedik negyedév különbséggel, hogy a minőséget tartani tudják.)

Anyways... amúgy teljesen korrekt cikk, örültem, hogy megemlékezetetek erről az amúgy tényleges gyöngyszemről itt a Geekzen.
CruelAngel 2013.09.11 06:37:22
@finom_rakottkrumpli: O_o Elnézést, ha ez nagyon sznobnak fog most hatni, de én - bár heteroszexuális férfi vagyok - megvagyok bögyös cicák nélkül egy történetben, ha az feltud mutatni egyéb pozitívumokat. (Ha bögyös cicákat akarok nézni, arra vannak az arra megfelelő műfajok és akkor nem kell izgulni, hogy na vajon mikor libben meg ismét két csöcs, és mikor látunk "véletlenül" egy bugyit.)
Geekblog Geexkomix 63. 2013.08.16 06:00:00
Ghosted #1-2 Történet: Joshua WilliamsonRajz: Goran SudzukaImage Comics Mostanában egyre gyakrabban azon kapom magam, hogy Image cuccokat olvasok, pedig (néhány kivételtől eltekintve) korábban valahogy nem igazán kerültek közel a szívemhez a kiadó termékei. Az utóbbi 1-2 évben…..
Geekblog Kick-Ass 2 2013.08.13 13:45:28
Kick-Ass vs. Motherfucker. Már a puszta tény, hogy van ürügy ennek leírására, egészen gyönyörű, még a kontextus ismerete nélkül is. A kontextus (és a meccs maga) pedig a brit fenegyerek, Mark Millar agyszüleménye, aki jelenleg az amerikai képregényipar legkelendőbb hollywoodi…..
CruelAngel 2013.08.13 21:54:03
@Rusznyák Csaba: Köszi, lehet, hogy majd belenzéek.
Geekblog Detention 2013.08.09 06:00:00
„Good taste is not a democracy.” Ami a nyolcvanas éveknek a Nulladik óra (Breakfast Club) volt, az a kétezres éveknek a Detention: bepillantás a korszak tinédzsergenerációjának fejébe, kísérlet arra, hogy felfedje a korábbi tinédzserek előtt az új generáció érthetetlen…..
Geekblog Tűzgyűrű 2013.07.11 00:01:00
A geekek gyakran kilóra vehetők a filmpiacon, egy nyálcsorgató koncepció már elég ahhoz, hogy hibákat, problémákat söpörjön el náluk, valahogy így: „kit érdekel a logika, bazmeg, hát itt óriásszörnyek harcolnak óriásrobotokkal!” Vagy, ahogy ánglisül mondanák, „your…..
Geekblog Acélember 2013.06.13 13:50:12
Kicsit megint megvezettek, pedig már tudhattam volna, hogy Zack Snyder filmjeinek mindig csak az előzetesei igazán jók. Hiába pumpált bele a DC bő 200 millió dollárt és a Bosszúállókat hóra hívó pusztításorgiát a Superman-mítosz szélesvásznú (és mindentől függetlenül,…..
CruelAngel 2013.06.13 13:57:09
Rusznyák Csaba írásának szinte valamennyi állításával egyet tudok érteni, miként a Trónok harca 03x09 epizódja által keltett közfelháborodást is komikusan buta reakciónak tartom. Mégis úgy vélem, hogy az egyébiránt kiváló cikk legfontosabb tétele sajnálatos módon téves:…..
CruelAngel 2013.06.10 07:48:29
@J. McClane: *17 éve
Geekblog A sebezhetetlen 2013.05.24 06:00:00
A szuperhős témát annyiszor feldolgozták már, mint zughentesnél a kóbor kutyát. Minden stílus belekóstolt a zsánerbe, hogy többé-kevésbé fogyasztható végeredményt tálaljon elénk, de igazi ízorgiához csak kevés esetben volt szerencsénk. A 2001-es A sebezhetetlen ebből a…..
CruelAngel 2013.05.24 09:07:03
@doggfather: So... Hatodik Érzék nem tetszett?