Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyfavor

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik dublini hotelnek elege lett, nemes egyszerűséggel fogta, és kitiltotta az összes közösségi média influencert. Jó oka van rá, mert kissé elszaladt velük a ló...
Múlthét csütörtökön épp a 2-es metróval tartottam a Széll Kálmán tér felé, amikor az egyik utas megállt közvetlenül mellettem, és zavartatás nélkül csattogtatni kezdte a rágóját. Néhány megálló után ez már önmagában véve elég lett volna ahhoz, hogy fortyogni kezdjek magamban, de az illető fokozta a…..
nagyfavor 2017.05.03 02:52:26
A mozgólépcsőn jobbra állással nagy tömeg esetén az a baj, hogy a teljes utasközönség kétszer olyan lassan halad fel vagy le, látványosan rossz megoldás. Csúcsidőn kívül kéne csak létjogosultságának lennie. Aki valamiféle sebességirigységet vél ebben felfedezni, az figyelje már meg mennyi idő mire felér az utolsó is ember is a lépcsőre ilyenkor. Kétsorosan már lehet a háromnegyedénél lenne, főképp mivel a jobbra-rendeződés közben még több szünet képződik két utas között a "kínosan ügyeljünk ne álljunk az útba korrektség" miatt. A "lefelé balesetveszélyes"-ben is lehet valami.

A másik kedvencem a lassú jármű tábla nélkül érkező, főleg nyugdíjasok, vagy extrán ráérősek. Már messziről kiszúrom, és hagyok is több lépcső helyet - pont a fent említett problémát generálva- de nem véletlenül... Ugyanis ez a típus megáll a mozgólépcső tetején vagy az alján, attól függően fel vagy le haladt vele addig és szép lassan, mint aki jól végezte dolgát tovább baktat gyökkettővel, szinte rükvercben haladva. Ha mögötte vagy ilyenkor beindul a veszélyjelző sziréna benned, hogy mikor fog a sarkadra lépni - vagy Te az övére - , vagy simán eltaposni a mögötted érkező utánpótlás akiket - ehhez képest - villámsebesen szállít mögéd a futószalag.
Minősített esete amikor lelép a lépcső utolsó fokáról (akarom mondani levánszorog) és megáll, hogy körülnézzen, hogy akkor most merre is van, hova is kéne tovahaladnia, miközben hátulról meglepi valaki... aztán a többi pártucat feltorlódva egy nagy stócba rendeződne ha nem figyel senki közülük erre, a közlekedési (lélekjelenléti) szempontból leggyengébb láncszemre, a szuicid nyögdíjasra.
Két SSD is landolt nálam, aminek kifejezetten örültem, hiszen még egyetlen kínai számítástechnikai alkatrészt sem teszteltem. Mivel ma már mindenki SSD-re telepíti az operációs rendszerét, ezért egy konfiguráció kihagyhatatlan része a memória alapú tároló. A Blitzwolf 120…..
nagyfavor 2016.12.02 23:24:47
@szepipiktor: Ez engem is érdekelne :) Teljesen eltűntek a boltokból... Vagy fekete van vagy túlbonyolított.
Olvasási idő: 5 perc Ahol a magyar jár ott elégedetlenség lepi el, na de eddig csak pozitív dolgokról beszéltem. Jó magyar módjára ideje beszélni arról is, amit nem szeretek, vagy éppen fura európai fejjel. Van néhány dolog…  1. Különböző konnektor típusok Talán az első érthetetlen dolog amivel…..
A kétes hírű felfedező és a legnagyobb jármű, amivel tetszés szerint lett volna átszelhető az Antarktisz jege. Byrd harmadszor készül az Antarktiszra..
Life Advice Oreo keksz házilag 2015.11.11 06:30:00
Az új mániám az oreo keksz. Olyannyira, hogy minap Édesanyám megkérdezte mikor hazalátogattam, hogy mit kérek karácsonyra. Mondtam neki, hogy egy karton oreo kekszben kiegyezünk :) Nem hiszem, hogy komolyan vette a választ. Pedig...... :) Na mindegy :) Viszont blogger társam és jó…..
Az megvan, hogy Overdose, elpatkolt? Cipő feldobta a talpát? Na, ennél a hülye szóviccekre használt Stöckert Gábor-skálán két és félszer erősebb szóviccel nyitott tegnap este s közszolgálati média Híradója, és még csak nem is azért, mert mostanában a rövid szoknyában,…..
Nem filmtrükk, ez történik amikor egy színpad nem bírja el 80 ember súlyát. A felvétel a hatmilliós lakosú Bijieben készült szombaton Guizhou tartományban Kínában a helyi rendőrség kórusának próbáján. Haláleset nem történt, a 8 súlyos sérültet kórházba szállítottak.…..
nagyfavor 2015.05.12 23:49:41
Joel Sternfeld fotós képeit láthatjuk ma, aki 1975 nyarát az észak-karolinai Nags Head fürdővárosban töltötte. Érdekes látásmódjának segítségével élhetjük bele magunkat a negyven évvel ezelőtti forró, nyári mindennapokba...
nagyfavor 2015.05.09 16:25:40
@NagyságosSodalisO [eng]: Kuba... na ott kb olyan lehet most is pár dolog mint a ötvenes-hetvenes évek amerikája.
Rick Lippincott képei egy 1982-es japán családi túráról. Flickr albumában még több képet találtok...
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
nagyfavor 2014.10.28 22:33:34
@Namely: :) :) :)
Omnibusz Buda ismét elesett? 2014.08.30 15:43:33
A BKK, pontosan 473 évvel azután,hogy a törökök elfoglalták Budát, augusztus 29-én kihirdette a 40 darabos dízel miditender végeredményét. Ahogy 1541-ben úgy most is a törökök nyertek a Budai várért zajló küzdelemben. Ötévnyi szerencsétlenkedés után végre pont kerülhet…..
nagyfavor 2014.08.31 03:12:04
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
Szép jó napot minden kedves Futurista-olvasónak, aki az elmúlt három évben minden nap legalább kétszer ránk kattintott, hogy vajon frissül-e a blog (meg persze a többieknek is). Kezdjük a feltámadást egy fura energetikai megoldással, mely alighanem megvalósíthatatlan, viszont baromi…..
nagyfavor 2013.11.14 21:19:19
@Pista Bácsi: ezt szajkózom már én is évek óta :)))
A Becsületesnepper a minap beküldött négy képet a szerkesztőségi levlistára ezzel a három mondattal: 304 ezret futott 1.8-as Honda motor mosás nélkül. Nagybátyám mindig szívja a vérem, hogy miért futtatom a rizsrakétákat. Ezért. Sok-sok év tapasztalatát olvasták,…..
Nagy test, nagy élvezet... A világ leghosszabb testű macskája (elvégre őfelségét mégsem nevezhetjük cicamicának :-)) jelenleg ez a Stewie nevű Maine coon, aki 123 centiméteresre bírt nőni. Elő a mérőszalagokkal, hátha valaki képes ezt felülmúlni! :-)  Forrás:…..
nagyfavor 2011.10.01 09:29:02
Csupán két probléma van a cipővel: az egyik, hogy nem tudja befűzni magát, mint a Vissza a jövőbe második részében szereplő eredeti, a másik, hogy összesen 150-et 1500-at gyártottak belőle, és mindegyik darab 4000 dollárról indul az Ebay-en. Így felül kell vizsgálnom azt a…..
"Sziasztok!Ő a kutyusom, Mása. Ez a kép gödörásás közben készült róla, és azóta se tudom levenni róla a szemem, egyszerűen gyönyörű!" – írta nekünk Diána. Köszönjük!..
nagyfavor 2011.09.08 23:07:05
"Sziasztok!Olvastam a goldi által fogott süniről, és nagyon meglepődtem, mivel tegnap este velünk is pont ugyanez történt. Zsömi, a golden retrieverünk a ház előtt fogta a sünit, ami ügyesen összegömbölyödött, így nem lett semmi baja, csak nagyon nehezen tudtuk kiszedni a…..
nagyfavor 2011.09.08 23:04:27
Két hónapja indult a Budapest Cycle Track nevű kezdeményezés, ami mostanra megrajzolt egy használható térképet arról, hogy a főváros melyik útvonalait használják leginkább a kerékpárosok. A „hőtérkép” az okostelefonnal rendelkező bringások mozgását…..
Az is egy szempont, hogy a lányok kapjanak lilát, barbis szalagokkal, a fiúk meg egy kicsinyített mountainbike-ot. De a szakemberek szerint ennél jóval több dologra érdemes odafigyelni, ha a néhány ezer forintba kerülő kis bringák és a méregdrága márkás termékek között meg…..
Kábeltévét indítana a főváros ősszel, ám egyelőre csak a stúdióra van meg a százmillió forintos költségvetési pénz - írja a Népszabadság. Az önkormányzati televízió működtetését az 1989-ben a Fővárosi Tanács és a közműcégek által létrehozott, ma is létező…..
nagyfavor 2011.06.04 17:44:58
"Ezek az aranyos csibék másfél hete keltek ki a tojásból. A kotlót 14 sárga, barna, fekete és csíkos csibe követi, köztük 2 puci nyakú japántyúktól származik. Kapirgálnak, hernyót fognak, mini gilisztával a csőrükben szaladgálnak és közben folyamatosan pityegő hangot…..