Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trewq

0 bejegyzést írt és 489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napon belül ez már a második olyan poszt, ami egy újabb dél-pesti közlekedési szivatós helyzetre világít rá. Pitta naponta közlekedik a lenti vasúti átjárón keresztül, ami alighanem Budapest leghosszabb ideig lezárt vasúti sorompója. Fénysorompót és vele együtt…..
trewq 2009.12.19 15:17:25
@vtacc: ezt esetleg a rendőrségnek írd meg, nem minden autós olvassa ezt a blogot, de valószínüleg feljelentést tett.
Rengeteg motoros sztorink volt már idén amióta kitavaszodott, a motorizálatlan kétkerekűekről viszont valahogy kevesebb szó esett, pedig Bandi is a megmondhatója, hogy velük kapcsolatban is történnek mindenféle kalandok. Azt tudjuk, hogy nagyon sok helyen nem túl jó minőségűek a…..
Lackó rövidke sztorija beszédes fotókkal megtűzdelve, igazán tiszta képet fest kis hazánk jelenlegi helyzetéről, ami a közlekedési kultúrát és nem utolsó sorban az emberséges viselkedést illeti. A sztori főszereplőjéről nehéz elképzelni, hogy valóban jogosult a kártya…..
trewq 2009.03.11 17:19:51
@psmith: "
Kb. ezeknek köszönhető, hogy a haver nagyértékű autóját összekarcolgatták, valószínűleg a rokikártya miatt."
És ugye az illető egyszer sem élt vissza a kártyával? Mert az csak akkor használható, ha a mozgássérült is a kocsiban van.
Tisztelt MÁV-START Ügyfélszolgálat! Szombaton a 17.07-kor induló zónázó vonattal szerettem volna Szobig eljutni. A Nyugati pályaudvarra a főbejáraton 16.55-kor léptem be, és szokásom szerint elindultam a jegyautomaták felé. Sajnos csak az automatánál vettem észre, hogy…..
trewq 2009.03.10 16:01:07
@Ákibard!: "majd a jegyvizsgálatkor egymásra mutogatnak, hogy ki az a 2 fő."
Pénztárban lehet több főre jegyet kérni, ekkor egy űrlapon adják ki. Vagyis amit mondasz, az hülyeség. Akinél a jegy van, az mondja meg, hogy ki van a csoportban! Egyszerűen ennyire szar az automata programja.
trewq 2009.03.10 21:26:37
@ZBR: Ha nem tudja, mikor utazik, nehéz megvenni előre. Ha meg a jegyvétel miatt megy ki 20 perccel korábban egy félórás út esetén, akkor teljesen elvész a vonat esetleges előnye a kocsival szemben.
De ezzel együtt óriási fejlődés volt a MÁV szempontjából az automaták beállítása, mert előtte mindig 20 pesrces sorok voltak a pénztárnál, most meg van rá esély, hogy az automatából 2 perc alatt jegyet tudsz venni.
trewq 2009.03.11 13:53:29
@lurkó: Csoportlista nem szükséges, már többször is vásároltam így jegyet. De az űrjegy kitöltése se túl gyors, 10-15 fő alatt egyszerűbb, ha egyesével adja a pénztáros a jegyet.

taxisfigyelő Az első 2009.03.10 10:04:00
Figyelmeztetés:Mivel valahogy életet kell lehelni egy újszülőtt blogba, ezért nem resteltem lopni egy posztot, ne nevessetek....a nők lapja café egyik fórumbejegyzéséből. Sok szeretettel itt a kezdő lökés: majd' szétrobbanok...kb. fél órája jöttem haza taxival.…..
trewq 2009.03.11 00:20:34
@RosszQtya: "
majd ha a szolgáltatókat (globálisan nem csak a taxira) emberszámba veszik a megrendelők, akkor korrekt lesz minden!"

Ebből a mondatból tényleg látszik az, hogy is gondolkodnak a taxisok az ügyfelekről. De ez már a Homárra való, ott találkozni ilyen magukat felsőbbrendűnek gondoló "szolgáltatókkal"

Ja és a kamuszámlatömb használata vastagon adócsalás, rosszabb esetben felfüggesztettel díjazzák (főleg ha megtalálják nálad a számlatömböt)
trewq 2009.03.11 00:22:46
@RosszQtya:
És ha már a másik kommentjeiből idézünk:
"
RosszQtya 2009. 02. 25. 08:11:14
átmenni rajta, döccen a busz, azt röhögni egy jót!"
Te viccesnek tartod egy gyermek elgázolását.
A roma értelmiség képviselőjeként vált hírhedté Balogh Arthúr blogger.Termékeny blogját olvasva ezt a kérdést tettem fel magamnak:Mit akar elérni ezzel a nagyon tömény, liberális, rasszista, antiszociális hangnemben publikált írásaival?Én többszöri olvasás után is azt…..
trewq 2009.03.10 17:42:11
@Határozott Szándék: "Hogy lehet egyszerre liberális és rasszista is? "
Úgy tesz, mintha az emberi szabadságjogokért állna ki, de valójában csak uszít a másik népcsoport ellen.
Az "év legnagyobb sületlensége" verseny komoly dolog, csak oltári nagy dobással lehet bekerülni. Draskovics András, a Bács-Kiskun megyei Magyar Gárda kapitány valami egészen kemény szöveget tolt a toborzásra betévedt lakosok arcába Solton. Nincs is kellemesebb esti…..
Az alábbi ügy  attól függetlenül, hogy nyilvánvalóan jogsértő helyzetről szól, nagyon aktuális problémát vet fel. Vajon hány ilyen webkamera fürkészi a lépéseinket?   T. Címzett! Az alábbiakban kérem véleményét: Kertes házban lakunk. Nem messze tőlünk -…..
trewq 2009.03.09 20:10:27
@Parajpuding:
"178/A. § (1) Aki magántitok jogosulatlan megismerése céljából

a) másnak a lakását, egyéb helyiségét vagy az ezekhez tartozó bekerített helyet titokban átkutatja,

b) másnak a lakásában, egyéb helyiségében vagy az ezekhez tartozó bekerített helyen történteket technikai eszköz alkalmazásával megfigyeli, illetőleg rögzíti,"

Te aztán síkhülye vagy! A kamerát nem magántitok megismerése céljából tette fel, másrészt ez amúgy sem minősül magántitoknak.
A tervezett kurzusnak az a célja, hogy megismertessék a hallgatókkal, hogyan kell vezetni, irányítani egy céget. Az előadásokat tartó vállalkozók - egyebek mellett - elmesélik, hogyan menedzselik cégeiket, illetve milyen módon ösztönzik dolgozóikat.  Az egyik felkért…..
Ne haragudjatok, de Taki levelét nem tudom a helyén kezelni, ezért kizárólag a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. legalább annyira meg vagyok döbbenve, mint ennél a történetnél. Holnap jelentkezem. Tisztelt Szerkesztő! Elképzelhető, hogy az én történetem egyesek számára…..
trewq 2009.03.06 20:03:04
@blöff: "akkor miért nem kezdenek példul portugálozni? Vagy éppen svábozni, ha az közelebb áll hozzánk? vagy miért nem szlovákozunk?
Ezt valaki megmagyarázná?"

Sokan vannak, akik a másikat nácizzák, mélymagyarozzák stb. Miért teszik ezt ? A te álláspontod szerint azért, mert alacsonyabbrendűségi érzésük van a magyarokkal szemben?
trewq 2009.03.06 20:06:31
@tory_t: nem működik a kapcsolat.hu szervere, hogy átjöttél rontani a levegőt?
trewq 2009.03.07 11:39:33
@blöff: "nagyon nehéz kiröhögés nélkül hagyni"
Ez amit lehet tenni. De a hozzászólók közül néhányan már le is sittelték volna az illetőt. Ez nem súlyosabb sértés, mintha azt mondaná, hogy ilyet csak egy hülye vidéki/pesti/fideszes/mszp-s csinál.
Eredetileg csak a pendrive-jogdíj ügyről akartam véleményt alkotni, de nem mehetek el szó nélkül az Artisjus - általam ismert - első igazán nagy genyósága mellett sem. Így egy kicsit hosszú lett ez az írás, de legalább van mit belinkelni amikor válaszolni kellene a kínzó…..
trewq 2009.03.06 19:50:08
@razzia: Nem, mert a beszedett pénzt kiosztja az éhező zenészeknek.
trewq 2009.03.06 20:08:44
@D - Lord: és miután legálisan letöltöttél egy itthon nem is ismert számot, fizethetsz jogdíjat, ha meg akarod hallgatni az mp3 lejátszón.
trewq 2009.03.06 21:16:29
@gitáros:
"harmadvonalbeli zenészként, médiában nem játszott két lemezzel szerzőként pont annyit keresek évi néhány perc tévés megjelenés és az üres CD-k, stb. után járó jogdíjakkal (mert a lemezjogdíj gyakorlatilag nulla), hogy ne legyen muszáj mással is foglalkoznom a zenélésen kívül.

Na, kellemes további anyázást... :)"

Először is anyád :)
És örülünk, hogy harmadvonalbeli zenészeket támogathatunk a pendrive-ok vételével.
Az alkalmi munkavállalói könyvvel sok visszaélés történt a közelmúltban, főként az eltüntetős tinta trükk került a köztudatba. De mi a helyzet, ha valaki jogszerűen próbálta alkalmazni, és mégis megbüntetik? Kedves Zugügyvéd!2008. június elején mikro-vállalkozású…..
trewq 2009.03.06 19:58:29
@Fluent:
"# Ugyanannál a munkaadónál folyamatosan legfeljebb öt egymást követő naptári napig. A több (legfeljebb öt) napra létesített munkaviszony esetén a közteherjegy(ek)et az utolsó napon kell beragasztani.
# Egy naptári hónapon belül legfeljebb tizenöt naptári napig, egy naptári éven belül legfeljebb kilencven naptári napig"
A AMK-val lehet huzamosabb ideig is foglalkoztatni valakit, ez nem jelent hagyományos munkaviszonyt. Pont azért találták ki ezt, hogy ha pár hétre van szükség az alkalmazottra, egyszerűen lehessen ezt megtenni.
És a határozatban sem szerepel, hogy folyamatos lett volna a munkavégzés, külön napokról van szó.

@bűdösparaszt: A közteherjegy a bértől függ, nem a napi óraszámtól.

Gazdasági válság van, és ezt mindannyian érezzük. Többségünknek nőttek a törlesztőrészletei, és emberek ezrei váltak munkanélkülivé. De mindenki tisztában van azzal is, hogy a gödör alja még nem látszik. Sajnos az elnyomorodás valós végkifejlet több tízezer…..
A tatárszentgyörgyi gyújtogatás és kettős gyilkosság kapcsán le kell szögezni pár alapvető dolgot. Semmilyen mentség, kifogás nem fogadható el az emberélet elvételére (leszámítva a jogos védelmet, de ez jelen helyzetben nem merülhet fel). Különösen semmivel nem magyarázható…..
trewq 2009.03.04 20:17:08
@smalladam:
Mohácsi:
„...amikor egy diszkóverekedés vagy tyúklopás van, ez nem azt jelenti, hogy nem követnek el cigányok bűncselekményeket, hanem azt jelenti, hogy éppen egy egyén azért teszi, mert éhes a gyereke, mert cigányozott Cozma, feltehetőleg, vagy nem tudom, ott mi volt a motiváció, de ott egy diszkóverekedés történt, nézeteltérés történt, és az olaszliszkai gyilkosságot is ide lehet sorolni”.

Ez nem lehet mentegetni. Egyszerűen számára kevesebbet ér egy nem cigány élete, mint egy cigányé. Ez színtiszta rasszizmus. Hasonló megnyilvánulások a kurucinfón fordulnak elő, ellentétes előjellel.
trewq 2009.03.04 20:33:18
@NovákAttila: Hiteltelen ez a bocsánatkérés. Nem ez az első ilyen megszólalása. És ettől még ugyanolyan rasszista marad. Valószínűleg szóltak neki az szdsz-ből, hogy ez már nekik is sok.
Sűrű hónap lesz a november a Fővárosban - már ami a plázákat illeti. Nem csak az újbudai Allee nyílik meg ekkor, hanem Budapest talán legjobb tömegközlekedésű új bevásárlóközpontja is, az Ablon Fashion Center. Bár a leendő bérlők kilétét egyelőre homály fedi, annyit…..
trewq 2009.03.03 18:43:17
@bonnie: középen félig eltüntetett árnyék nélküli lámpaoszlop.
trewq 2009.03.04 15:46:19
@izoom: A nyugati aluljárója sem tisztult meg a westend miatt. Sajnos a bejáraton túl nincs sok hatása a bevásárlóközpontoknak.
Egy hétig szükséglakásban, romák között fog lakni a miniszter. Mielőtt mindenki csettintene, hogy na igen, ez az, természetesen nem Abszurdisztánról van szó, hanem Csehországról ... Inforadio.hu: "Michael Kocáb, miután nyílt szóváltásba keveredett az észak-csehországi…..
trewq 2009.03.03 19:21:14
@EdeB:
"
@hannibal22: "...a 76 esztendős, írónőként, képzőművészként is ismert Ceika Stojka, aki anno végigjárta a holokauszt legfélelmetesebb koncentrációs táborait..."

Izé a jelenleg elfogadott "történelem/igazság" szerint ezt nem élhette volna túl, ugyanis 12éves volt 45ben, azaz ha elvitték 40-41ben (7-8évesen), akkor elvileg gázkamrában végzi, mert munkaképtelen."

Ő többször is túlélte az elgázosítást. És nagyon ismert nő lehet, ha csak 2 találat van a nevére a google-ban. Vagy csak a szélsőliberális cigányfajvédő Földvári (vagyis egy munkvera-klón) baszta el a nevét.
A bankok elvileg szigorú iratkezelési és minőségbiztosítási rendszer szerint kell, hogy működjenek, ehhez képest néha már az APEH-et alázó cinikussággal bánnak az ügyfelekkel. Pedig elvileg belőlünk élnek.Tisztelt Zugügyvéd! A segítségét szeretném kérni. 2004-ben…..
Ausztria egyik legbetegebb emberéről, Jozef Fritzl-ről és szennyeséről újabb tények láttak napvilágot, pontosabban azokról az okokról, amelyek miatt 24 évig egy pincébe zárva tartotta a saját lányát, akit rendszeresen megerőszakolt, és hétszer teherbe is ejtett.Mint kiderült,…..
trewq 2009.03.03 18:05:48
trewq 2009.03.03 18:33:10
@salamon: A szipuzásba pár éven belül belehalhat, így legalább még él :)
Vagy be akarod mesélni, hogy a hígító is "könnyűdrog"?
Aki elkezd szipuzni, alapból hülye, nem kár érte.
trewq 2009.03.03 18:46:30
Vessenek véres hússal etetett kommentelők elé, de egész jól mulattam Gábor, a mosógépszerelő levelezésén Gáborral, az Öntevékeny Ügyféllel. A Homárnak nem nagyon vannak elvei, de ha mégis, akkor az ügyféllel szembeni szélsőséges udvariasságot alapvetőnek tartjuk. De attól…..
trewq 2009.03.03 16:21:50
Alakul a stílus:

209.85.129.132/search?q=cache:9gxcVzbabM0J:www.elektronline.hu/wwwboard/thread.php%3Fsorszam%3D242114%26reply%3D33+%2206209618618%22&hl=hu&ct=clnk&cd=5&gl=hu&client=firefox-a

Bódi Gábor:
2008.12.04
18:04:06 Mindenki először kapja be ,utánna sűrű nyelvcsapások kíséretében nyalja ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bódi Gábor:
2008.12.04
21:46:34 Kis köcsög buzeránsok vagytok mind, bekaphatjátok nyugodtan ahányan csak vagytok.
Nem kötelező segítenetek, anélkül is megoldom majd a problémáimat.
Ahhoz meg, hogy én a hit gyülekezet tagja vagyok, semmi közötök, az az én magánügyem.
Egy olvasónk küldte: Péntek éjjel én is begyűjtöttem végre egy náci pofont...   Fáradtan mentem hazafele buliból, át a blaha lujza téri aluljárón. Látom, hogy két skinhead lökdös meg rángat egy feketét, és ordibálják, hogy takarodjon vissza afrikába. Az nem…..
Bigyóblog Drágulnak a pendrive-ok 2009.03.02 10:26:00
Ezentúl a pendrive-oknál is kell fizetni szerzői jogi díjat, az Artisjus pedig minden csomagolásra rátesz egy hologramos matricát. Hogy mikortól lehet csak hologramos pendrive-ot árulni a nagykereskedőknek az attól függ, hogy mikor jelennek meg a Magyar Közlönyben az idei jogdíjak. A…..
Proszektúra Temessünk 2009.03.01 14:52:00
Temetési meghívót kaptam. Mint sokan mások. Ezek szerint március 3-án kedden 13 órakor legyünk Tatárszentgyörgyön a 27 éves Csorba Róbert és az öt éves ifj. Csorba Róbert temetésén.A meghívó felidézi a kis unoka életének utolsó pillanatait a nagymama szavaival. „Fogtam…..
Kellemes hétvégét Mindenkinek! Időnként igyekszünk teret adni a "másik oldal", azaz a munkaadók véleményének, most is ez a nagy harci helyzet. Következzen pancsika hozzászólása: sziasztok.  akkor egy kicsit a másik oldal: felvettünk egy csajt egyszer beszerző…..
A legzseniálisabb lehúzás, a műszaki huba, amit a személyzet észre sem vesz. A Kashmír étteremben tavaly földrehamuzás ment, idén a számlázóprogram öntudatra ébredt mesterséges intelligenciája szívta a vendégek vérét: Rövid leszek, mert a lényeg úgyis látszik a képen (a…..