Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KisPisti

5 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bende Adrienn a kifutók után a szezonnyitó futamtól fogva Schumiék mellől a képernyőn domborít.Vasárnaptól már nem Palik László, illetve a gyenge Palik-klón Czollner Gyula kommentálásában láthatjuk a Forma-1-es szezont, a száguldó cirkusz ugyanis visszatér a köztévére. Nem…..
Sikerült megalkotni a második (összesen harmadik) túránk élménybeszámolóját! Hurrá :)) Előbb a fotók, utána az "összefoglaló következzék! (A sárkányról a későbbiekben külön poszt születik majd, videóval együtt természetesen)   A tapsvihar, a…..
KisPisti 2011.10.15 22:46:06
Brigi!

Nem hiszem hogy magyarázkodnom kellene. Az irónia nem sajátja mindenkinek, nyilván nem jelentettem fel a helyet, nem fenyegetőztem, nem is értem ezt honnan veszed. Csak azért mert nem tettem smiley-t mögé? Nem volt kedvem nevetni.
A kocsmablog ilyen műfaj. Sajnos nem érünk rá többször visszamenni. Vendéglátós tapasztalataid alapján nyilván tisztában vagy vele, hogy egy helynek ELSŐRE kell megfognia, MINDEN VENDÉGET- mert nincs második alkalom. Mi mégis megadtuk a Deáknak ezt a lehetőséget: ha lehet, még rosszabbul szerepelt. Ténykérdésekben nem állok le vitatkozni, ha volt amit kértünk miért írnánk azt, hogy nem volt? Mi érdekünk fűződne hozzá?
A fogyasztóvédelmet (nem ÁNTSZ-t) azért említettem, mert konkrétan kétszer annyiért adtatok el egy terméket, mint ami ki van írva. Gondolom tudod, hogy ez abban az esetben, ha utána előrántok egy fogyasztóvédelmes igazolványt, mivel jár.
Nem tudom, mennyi a blog havi kattintásszáma, ezt legFerles tudja neked megmondani, de erősen kétlem, hogy a forgalom miattunk csökkent volna. Az pedig, hogy valaki miattunk veszítette el a munkáját. Ugyanmár:) Ezt te sem gondolod komolyan.

Egy szó még a Club124- ről. Senki nem mondta hogy bunkó, kegyetlen, agresszív emberek voltak ott, annyit írtam, "rosszarcúak". Mert ennyit lehetett első blikkre megítélni. Külön megjegyeztem, hogy a késelős infó nem tőlem származik.

További sikeres(ebb) vendéglátózást kívánok, tanulmányútra javaslom meglátogatni például a Rubint Sörözőt vagy a Móri Borozót. Nem ígérnek sokat, de annál többet teljesítenek, minden téren.

üdv: KisPisti
  Quizeket angolul eddig is tartottunk, csapatépítő tréningeken, céges vacsorákon. A műfaj jellegéből adódik, hogy nem okozott különösebb gondot a kérdések fordítása, a játékmeneten pedig egyáltalán nem kellett változtatni. Most végre kiterjesztjük a hétfő…..
KisPisti 2011.10.10 15:26:01
KisPisti 2011.10.10 15:26:51
@KisPisti: izé...de gyopár vagyok:)....WAS?
Tévedhetetlenek, azok nem vagyunk. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, de szerencsére Ti okosabbak vagytok, és többet tudtok a saját szakterületetekről, mint mi. Most is így jártunk, a megnyitó quiz alatt volt egy kérdés, hogy melyik királyunkból volt 5. Három jó megoldást is…..
 Hétfő este a Szent István Egyetem Gazdálkodás- és Társadalomtudományi karának Budapesti képzési helyének (ilyen hosszú nevet egy karnak!) gólyatáborában voltunk. Gyorsan megnyugodott mindenki, hogy nem próbáljuk tönkretenni az egész napos buli hangulatot túl értelmeségi…..
KisPisti 2011.09.05 10:00:54
@Toma001: ezért ez egy "picit" erős volt. én inkább örülnék neki, hogy ott becsületesek voltak a csapattagok.
Amúgy szerintem a Vaskapuban jóval kiélezettebb a harc. Abszolút létjogosult a maximum 5 fő és a telefonmentesség, sőt az egy olyan pont, amin én valamilyen módon, de tuti szigorítanék, mondjuk telót előveszed, onnantól nincs apelláta, 3 pont levonás a bünti. Legfeljebb viszünk számológépet, úgyis csak arra használtuk.
Subba Szombathelyi cicaharc 2011.09.01 12:21:00
Szemfüles olvasó-riporterünk telefonját diktafonként használva rögzítette ezt az épületes vitát, köszönjük neki.   ..
KisPisti 2011.09.02 15:33:35
Zenészek előre! Ezen a quizen dolgoztunk a legtöbbet öcsémmel, Matyival, minden kotta az ő műve. Van szolmizáció és hangjegy is, csupán annyi a kérdés, hogy melyik ismerős dallamot olvashatod. Csak 10 kérdés van, de így is van benne egy, ami nagyon nehéz, eddig még senkinek nem…..
 Harry Potterék után valami teljesen más témát akartunk választani, így lettek az állatok. Nevezd meg a képen szereplő állatokat! Állatok - quiz - kérdések Természetesen itt a tegnapi Harry Potteres quiz megfejtése: Harrypotter2-megoldások Kié lesz a mai hűtőmágnes?..
 Ez az egyik kedvenc villámkérdésem, de igazából a Guinness rekordok folyamatos és kifogyhatatlan téma. A 2010-es Guinness World Records napra készítettük, ahol világrekorderekkel is játszottunk. Guinness - kérdések A tegnapi sörös villámkérdések megoldása: Sörök -…..
Ismét egy hétfő, quiz nélkül... Hogy bírjátok? Mi elég nehezen, a pécsiek önszerveződő quizt csinálnak, máshol is terveztek ilyesmit?A mai főszerep a söröké, emlékeim szerint ebből a helyszíneken senkinek nem sikerült 13/13-at csinálnia. Sörök - kérdések Itt a tegnapi…..
Roger Waters @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.06.22. Egyszer minden sikeres zenész életében eljön az a pillanat, amikor ki kell szállni a bizniszből. Persze a legstílusosabb az, ha valaki fiatalon, a népszerűsége csúcsán valami klasszikus rockandroll halált hal, de ezt…..
 Nincs megállás! Május közepétől három rablást követett el egy harminc éves férfi a kerületben. Első nekifutásra egy zálogházat, majd ugyanazt a patikát rabolta ki kétszer egy héten belül. Mindhárom alkalommal fegyverrel szólította fel az alkalmazottakat a pénz…..
Sokat megélt már ez a villamos, annyi szent. Alig szoktuk meg a három  évvel ezelőtt 30-asról 21-esre keresztelt villamos számát, íme idén május 1-től ismét újabb sorszámmal kering a Dél-Pestet átszelő villamosunk. Első járatát 1904-ben indították el, akkoriban még…..
KisPisti 2011.05.24 01:13:50
Most én jövök, a Gyradiko-poszt után szabadon: Te. Jó. Isten. Őszintén nem hittük, hogy a Gyradiko magasságait bárki is komolyan ostromolni fogja a két hetes tesztünk végéig, de tegnap este ellátogattam Pestszentlőrincre, a Nefelejcs utca-Ráday Gedeon utca sarkára, a Big Gyros…..
Az Oroszország – Szovjetunió – Oroszország történelmi tengelyen végigtekintve hamar beláthatjuk, hogy az orosz néplélektől korántsem idegen a politikai merénylet gondolata, legfeljebb bizonyos időszakokban nem az aktuális uralkodó osztály képviselői ellen, hanem épp az…..
2010. október 29-én bloggertársammal és lelkes kísérőnkkel, Norberttel nekikezdtünk a nagy terv megvalósításának: azaz elkezdtük feltérképezni a XX. kerület valamennyi vendéglátóipari egységét, hol torok az isteni mannától és szem a nevetéstől nem maradhat szárazon. Első-…..
Tisztelt Közönség, kedves ismerősök, jóbarátok, bloggerek!Íme egy nagyszerű lehetőség, csak Nektek! A megfejtést ugyan még mi sem tudjuk pontosan, de tavasz környékére remélhetőleg megkapjuk erre a fontos kérdésre a választ:Összesen mennyi kocsma található…..
KisPisti 2011.02.05 03:31:49
100
KisPisti 2011.02.08 10:48:44
Egy kis idézetet osztok meg veletek ebben a bejegyzésben, ami éppen Karácsony miatt is igencsak aktuális. "Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban…..
Jót mosolyogtam anno Hanta írásán, csak annyit tennék hozzá, hogy a mi sulink oly kulturált volt, hogy krétára nem is volt szükség, alapból fel voltak festve a tengópálya vonalai. Ugyanakkor szerintem érdemes még megemlíteni az Egyérintő egyik, önálló diszciplínává…..
Sikerült az eddig összesen 20 kocsma 8 ismérv alapján történő kiértékelése. Az összefüggések elég jól megmutatják a diagramok segítségével, melyik nyerte meg tetszésünket, melyik kevésbé, és melyik az, ahova soha nem térünk vissza, annak ellenére sem, ha akár…..
Felvirradt hát a nagy nap. 2010. október 31-e, vasárnap. Gyönyörű késő őszi idő. Nekivágtunk, hogy felderítsük Pesterzsébet legeldugottabb és legexpozáltabb kricsmijeit. Kis csapatunk a jókedvvel együtt konstans módon gyarapodott. Minden a Nevadában kezdődött……..
Ezen a hétvégén elindul felfedező körutunk 1. felvonása: Utcáról utcára bejárjuk a kerület kisebb-nagyobb vendéglátóipari egységeit. Mivel a kerület igen nagy, és elképzelésünk szerint ezzel arányosan a kocsmák száma sem kevés, illetve számítunk elég sok számunkra…..
KisPisti 2010.10.27 12:18:25
@a Viking: ha minden igaz, lesz bejegyzés Erzsébet részeiről is, de annyit mondhatok, hogy Kossuthfalva és Szabótelep NEM azonos!
KisPisti 2010.10.28 00:27:17
@legFerles: beraktam, remélem meg is jeleníti
Név:Korona Játékterem SörözőCím:BudapestXX. ker., Nagysándor József utca 46/ANyitvatartás:0-24Csapolt:volt és lesz is csapolt Soproni, de most csak üvegesek:Arany Ászok 230 FtHelyiség, kat.:Egy családi ház földszintje, és egész rendes összbenyomással bír. Fehéresszürke kő,…..
KisPisti 2010.10.25 13:29:05
10 év...még egy emberi élethez képest sem különösebben sok idő és mégis mennyire elcsodálkozom, mikor utánaszámolok, hogy immár 10 éve a mindennapjaim része: Budapest XX. kerülete- Pesterzsébet. Azon kívül, hogy nem itt lakom- és ily módon a lokálpatrióta elvakultságát sem…..